Wie helpt?

Secretariaat BJZ (PaG Den Haag)                      12 mei 2022 13:05

Geachte heer Dankbaar,

Hiermee bevestig ik de ontvangst van uw e-mail van 9 mei jl. Met een verwijzing naar hetgeen is opgemerkt in de brief van 11 maart 2022 met kenmerk PaG/BJZ/56202 over toekomstige correspondentie, laat ik u weten dat de mail is toegevoegd aan het dossier.

Met vriendelijke groet,

Secretariaat BJZ

Dat kreeg ik als antwoord op deze brief:

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/05/09/geachte-topman-van-het-om/

Ze zeggen dus in feite: We geven geen antwoorden meer. We hoeven geen verantwoording aan u te geven voor onze gedragingen. Ze hebben gelijk, want als een kamerlid het niet doet, dan een gewone burger hen niet dwingen tot uitleg.

Toch vraag ik u om in elk geval uiting te geven aan uw verontwaardiging over deze houding van het OM, die volledig haaks staat op de zelf gepropageerde “open actieve verantwoording”. Als u ook vindt dat deze opstelling van het OM naar vragende burgers niet kan, stuurt u dan een email naar secretariaat.bjz@om.nl en/of g.van.der.burg@om.nl. Desgewenst met een cc naar dank@xs4all.nl. Ik vind het al bijzonder laf om zo’n antwoord te ondertekenen met een anoniem ‘Secretariaat BJZ’. Vandaar dat ik in elk geval al de volgende vraag heb gesteld.

Geacht secretariaat, 

Spreekt u namens de heer van der Burg aan wie ik de brief zond? 

Met vriendelijke groet, 

Willem Dankbaar

U kunt natuurlijk invulling geven aan uw email op uw eigen manier, maar als u het mij eens bent, geeft u dan in elk geval aan dat ook u de legitieme vragen van Wim Dankbaar graag beantwoord ziet. Dat Wim Dankbaar hier niet alleen in staat. Dat Dankbaar bijvoorbeeld mag weten waaarom zijn vaste emailadres voor het OM is geblokkeerd. Dat hij mag vragen waarom hij voor de ene aangifte wél wordt vervolgd, maar voor de andere soortgelijke aangifte (van Faek Mustafa) weer niet. U kunt ook vragen om de (onderbouwde) reden waarom het OM deze vragen niet beantwoordt. Als we ons zonder protest met een kluitje in het riet laten sturen, dan gooien we de handdoek in de ring. Dat is nu juist wat ze willen.

Gerrit van der Burg laat zich regelmatig uit in de media, onder meer in TV talkshows, waarbij hij dan reclame maakt voor de inzet, integriteit en rechtlievende aard van alle medewerkers in zijn organisatie. Bekijkt u bijvoorbeeld ook dit artikel:

https://magazines.openbaarministerie.nl/opportuun/2021/04/interview-met-het-college

‘Wat we doen, moeten we zichtbaar doen’

Gerrit van der Burg: ‘Toen ik net in het College zat, moest ik een tijdje erg wennen. Ik leek nergens over te gaan. Ik dacht: Waar ís dat OM?’

collegeheader

Als je nu ziet, hoe hij deze vragen beantwoordt, of beter gezegd niet beantwoordt, dan kun je zomaar denken dat wat hij in de media doet lippendienst en window dressing is. Het geeft de indruk van hypocrisie. Iemand die lijken in de kast of achterdeur heeft liggen, laat de politie liever niet binnen. “Heeft u een huiszoekingsbevel?” Daar lijkt deze  houding op. Ik accepteer dat niet zonder protest.

Ik heb reeds twee keer op deze site om donaties gebedeld. Dan volgen er stortingen van 50 tot 1000 euro. Wat ik nu vraag, kost u niets. Ik hoop dan ook op brede steun.

Bij voorbaat dank,

Wim

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wie helpt?

 1. Wim Dankbaar zegt:

  Wim Dankbaar
  Dounia Tourabi Als jullie contact hebben met slachtoffers van de toeslagenaffaire, vraag dan eens hoeveel er bij de nationale ombudsman hebben aangeklopt en of dit resultaat of soelaas heeft gebracht. Mijn ervaring (en ik weet inmiddels ook van vele anderen) is dat de ombudsman een farce is, een fopspeen voor een corrupte overheid. Deze instelling werkt helemaal niet zoals het zou moeten, is er niet voor de burger maar om misdrijven en doofpotten van de overheid verborgen te houden. Gezien hun beweerde “mandaat” is dat de hypocrisie ten top. Ik probeer mensen te vinden die menen dat ze goed geholpen zijn door de ombudsman, maar is het me nog niet gelukt. Ik kreeg alleen maar negatieve reacties.
  Dankuwel, voor reacties tot nu toe. Het wordt dus hoog tijd om eens duidelijk te maken dat de ombudsman een fopspeen is voor de burger die in problemen komt met de overheid. Gewoon een verlengstuk van een corrupte overheid, die de burger tegen de muur laat lopen. Een instelling die de overheid beschermt in het onder het tapijt houden van haar misdrijven tegen de maatschappij. Het is mij overigens al vaker opgevallen dat ambtenaren van politie, justitie en het OM heel gretig zeggen: Bent u het niet met ons eens? Dan kunt u naar de ombudsman! Net of ze al weten dat je daar ook bot vangt!

  Klik om toegang te krijgen tot ombudsman25april2022.pdf

  Nu wordt het ook begrijpelijk waarom de ombudsman, onder leiding van de oud rechter Reinier van Zutphen, niets deed met de klagende slachtoffers van de toeslagenaffaire.

  Like

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Wim Dankbaar
  Dounia Tourabi Wat hier ook weer duidelijk wordt is de fabel dat iedereen, rijk of arm, toegang tot het recht heeft. In de praktijk hebben zeer weinig advocaten zin om op toevoeging te werken omdat ze dan maar 8 uurtjes kunnen declareren tegen een schamel afgeknepen tarief. 9 van de 10 kantoren zeggen daarom al: Wij werken niet op toevoeging! Dus mooi op papier die toevoegingsregeling maar in de praktijk geen moer waard. De toeslagouders kunnen zich beter verenigen in een stichting en om donaties vragen teneinde met een integere topadvocaat (zijn er maar weinig van) effectief tegen de Staat te procederen.

  By the way, veel advocaten zijn ook niet happig om tegen de Staat te procederen omdat ze vriendjes met het rechtssysteem en het OM willen blijven. Word je lastig voor de Staat dan heb je al snel een kruis achter je naam. Genoeg voorbeelden van advocaten die er daarom zijn uitgewerkt. De dekens en ordes van advocaten zijn ook op de hand van de Staat. Een recent voorbeeld is de dappere Henriette Nakad-Weststrate. Hup, weg ermee! Nodig die eens uit bij Sophie en Khalid 👍

  https://www.advocatie.nl/nieuws/jeugdzorgadvocaat-nakad-laat-zich-schrappen-om-burgerrechtenactivist-te-worden/

  Like

 3. Wim Dankbaar zegt:

  “Zij moest en zou op de door haarzelf gepikte fiets alleen verder.” Hier maakt Spencer Marianne ook nog de fietsendief. Ze is er toch niet meer om zijn sprookjes te weerleggen. Het zal je vriend maar wezen! 🙄

  Klik om toegang te krijgen tot panoramainterviewmei2000.pdf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s