Cor Reijenga

Cor Reijenga en Henk Mous, de helden van de Vaatstra zaak!

Geplaatst op 23 februari 2022 door Wim Dankbaar

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: woensdag 23 februari 2022 20:31
Aan: ‘jelle.tjalsma@politie.nl’; ‘wim.van.essen@politie.nl’; ‘cor.reijenga@politie.nl’; ‘ron.rintjema@politie.nl’; jan.verkaik@politie.nl; ‘h.j.mous@om.nl’; klaas.krol@politie.nl; jacob.dijkstra@politie.nl; ‘sander.wijnsma@politie.nl’
CC: keningswei@yahoo.com
Onderwerp: RE: Vragen over onderzoek Marianne Vaatstra

Beste Cor,

Je zegt in het artikel van de Leeuwarder Courant van 28 juni 2012 het volgende:

‘Onvoorstelbaar’

Stephanie heeft „absoluut niks” met de zaak-Vaatstra te maken, zegt leider Cor Reijenga van het rechercheteam dat de moord op Marianne Vaatstra onderzoekt. Hij noemt het heel vervelend dat een aantal complotdenkers het op haar gemunt heeft. Reijenga: „Onvoorstelbaar dat het gebeurt. Het is niet gebaseerd op de feiten. Er klopt niks van die verhalen.”

De amateurspeurders stellen dat Stephanie op de avond van de moord samen met Marianne en haar vrienden in een Kollumer café zat. ,,Onzin”, zegt Reijenga.

Het 3D-team van de Friese politie, dat geleid wordt door Reijenga, onderzoekt sinds 2007 de moord op Vaatstra. Het gebruikt de nieuwste opsporingsmethodes om de tactische en technische onderzoeksgegevens in de zaak te analyseren. De moordenaar van Marianne komt zeer waarschijnlijk uit haar nabije omgeving, zo maakte het team in juni bekend.

Elke dag komen er nog tips binnen, zegt Reijenga. Sommige zijn bruikbaar, maar er zitten ook veel onbruikbare aanwijzingen tussen. Reijenga: ,,Dan melden mensen: mijn buurman doet vreemd sinds Marianne is vermoord. Of: ‘dy en dy is gek op froulju (‘jij en jij zijn gek op vrouwen’)’.”

Last van de complotdenkers heeft het team niet, stelt hij. ,,Daar steken we geen energie in.”

++++++++++++++++++

Wat is dit dan? Een gesprek uit 2011:https://www.youtube.com/embed/vi01ubin4ic?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=nl&autohide=2&wmode=transparent

Tjettse Hansma, medewerkster van het Kollumer café, het Filtsje, zegt hier toch dat Marianne daar was vlak voor 12 uur ‘s nachts? En dat ze dat ook aan de politie heeft verteld? Zeker gewist uit de archieven? Net als Geke Haarsma! Oh? Je weet dus dat hier getuigen voor zijn? Hoe haal je het dan in je kop dat dit allemaal “onzin” is? Er klopt niks van die verhalen? Ja joh! Het gestolen fiets verhaal van Spencer en Wietze en Jan Verkaik, dat klopt toch? Wat een mooie doofpot artiest ben je toch! Hey Cor, wat wordt nu je volgende promotie? Wil je geen rechter worden? Net als Michiel Severein en Tom Wiersma? Dat waren toch ook zaaksofficieren voor de Vaatstra zaak? Die zijn toch ook beloond voor het liegen en bedriegen? Hey Cor, ding je volgend jaar mee voor de Macchiavelli prijs? Zal ik je voordragen? Samen met Henk Mous? Jullie hebben toch de Vaatstra zaak opgelost? Moet je daar niet de credits voor krijgen dan? Cor? Waarom deden jij en Henk niet mee aan de Discovery + documentaire?

Zijn Henk en jij niet de grootste helden dan? Waarom ben je zo bescheiden?

Groet,

Wim

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: woensdag 23 februari 2022 21:46
Aan: ‘jelle.tjalsma@politie.nl’; ‘wim.van.essen@politie.nl’; ‘cor.reijenga@politie.nl’; ‘ron.rintjema@politie.nl’; jan.verkaik@politie.nl; ‘h.j.mous@om.nl’; klaas.krol@politie.nl; jacob.dijkstra@politie.nl; ‘sander.wijnsma@politie.nl’
CC: keningswei@yahoo.com
Onderwerp: RE: Vragen over onderzoek Marianne Vaatstra

Beste Cor,

Wist je nu al dat Faek meteen de dag van de moord op is gehaald uit het AZC? Of was dat voor jouw tijd? Dat vertelt Jacob Dijkstra toch in de Discovery+ documentaire? Heeft Jan Verkaik je dat niet verteld dan? Heeft Jan je dan niet verteld wat Faek heeft verklaard? Zeg Cor, ken je het rapport Ali H.?

Klik om toegang te krijgen tot rapportalih.pdf

Waarom is dit rapport nu van de OM website verdwenen?

“Een vriendin van Marianne vertelt de politie twee dagen na de moord dat zij Feik op Koninginnedag in Kollum heeft zien lopen, samen met drie of vier andere asielzoekers. Een van hen kent zij niet. Zij omschrijft deze man als iemand van ongeveer 25 jaar, met een bierbuikje, getinte huid, een wit baseball petje op, wit T-shirt, zwarte zonnebril en korter dan 1.75 meter. Feik wordt op 19 mei 1999 verhoord en staat wangslijm af om zijn dna te vergelijken met de sporen van de moordenaar. Dat komt niet overeen. Hij kan zich niet herinneren met wie hij precies op Koninginnedag in Kollum was.”

Oh? Faek kan zich niet herinneren met wie hij precies op Koninginnedag in Kollum was? Hij kan zich ook niet herinneren dat hij Stephanie verkracht heeft? Volgens jullie dan! Dat hij de ventielen uit de fietsen van Spencer en Wietze trok, kan hij zich ook niet herinneren?

Groet,

Wim