Verboden boek

Verboden boek krijgt cijfer 9 van lezers.

Geplaatst op 9 maart 2019 door Wim Dankbaar

Ooit meegemaakt? Een verboden boek dat een topwaardering krijgt? Afgezien van een paar justitietrollen c.q. “webcare-redacteurs”.  Weet u waarom het boek verboden is? Omdat de echte moordenaar op de voorkant staat afgebeeld, maar bovenal omdat Joris Demmink als Hoofd Doofpot staat afgebeeld.

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: zaterdag 9 maart 2019 08:28
Aan: ‘boeken.content@bol.com’
Onderwerp: Boek wordt nog steeds aangeboden.

Onlangs werd ik erop attent gemaakt dat mijn boek weer via uw website wordt aangeboden. Weliswaar tweedehands via een derde partij, maar strikt genomen mag dit ook niet volgens het vonnis. Ik verzoek u dan ook (nogmaals) het boek te verwijderen van uw website.

Mvg

Wim Dankbaar

Geachte Meneer Dankbaar, beste Wim,

Redelijk toevalligerwijs raakte ik recent geïnteresseerd in de zaak rondom Marianne Vaatstra.
En tot mijn grote verbazing zag ik uw naam daar weer naar voren komen! Misschien herinnert u zich nog dat ik u een paar keer gemaild heb in verband met uw boek (en DVD) over Kennedy en James E. Files. Volgens mij de laatste keer ergens in 2013.

Ik heb gisteren, samen met mijn vrouw, de hele dag aan de laptop gekluisterd gezeten (ieder ons eigen…  ) om zoveel mogelijk te kunnen lezen over de zaak Vaatstra. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een dag lezen echt compleet beduusd ben. Hoe is het mogelijk zoveel tegenstrijdige informatie te vinden over dit onderwerp? Jammer vind ik het ook dat uw verstandhouding met Peter R. de Vries er bepaald niet beter op is geworden. Ik was nooit zo’n fan van Meneer de Vries, maar ik vond hem sympathieker worden toen hij uw Kennedy-bevindingen uitzond. Dat was ergens 2007 denk ik? Ik snap niet hoe zo’n man naar u uithaalt zonder maar ook te refereren aan die samenwerking…
Bij mij heeft u een punt vóór. Nou… wel meer punten eigenlijk. Daarmee bedoel ik dat ik niet snel zal geloven dat u de boel belazert, of er een geheime agenda op nahoudt. In mijn ogen bent u integer. Ondanks alles wat er voor de lippen komt in RTL Boulevard geloof ik dat wat u doet, dat u dat doet “for the best”. Voor de familie van Marianne, maar vooral ook voor “het recht” in Nederland.
Ik heb uw boek “Het Vaatstra Complot” net besteld op bol.com en ik zal het lezen zodra het op mijn deurmat ligt. En dan komen er vast vragen. Ik hoop dat ik die mag stellen via mail?
En ik hoef het u vast niet te vertellen, maar ik doe het toch. Denk af en toe aan wat Robert F. Kennedy eens gezegd heeft:“Fear not the path of Truth for the lack of People walking on it.”

Met vriendelijke groet en met de meeste hoogachting,

Frank van Doorn

Het ministerie van V&J is het enige ministerie dat (anonieme) webcare-redacteurs in dienst heeft. Waarom is het nodig om het “imago” van Justitie op te bouwen en te beschermen? Is er dan iets mis met dat imago dat het beschermd moet worden? Hoe is dit te rijmen met het beleid van “openheid en transparantie”? Wat is nu de werkelijke taak van zo’n anonieme webcare-redacteur? Bedoelt men niet het binnen houden van de vuile was? Alleen al het feit dat we niet mogen weten wie deze ambtenaren zijn. Dus wij betalen ook nog belastinggeld voor deze stiekemerds. Daar zouden nu eens kamervragen over moeten worden gesteld!

Reviews

4.4 van de 5

Aantal reviews: 74

je moet dit boek gelezen hebben

een bijzonder kijkje achter de schermen, hoe twee schrijvers met ogenschijnlijk eenzelfde doel, lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. maar gelukkig door de vasthoudendheid van Wim Dankbaar is er nu een goed leesbaar boek over een hele smerige doofpot. over de pogingen van justitie om iedereen in nederland voor de gek te houden met leugens en bedrog. dat soort dingen gebeuren dus WEL in nederland! een belangrijk boek om jezelf goed te informeren over wat er werkelijk gebeurt is.

Warrig

Het onderwerp is boeiend, het boek echter totaal niet.
Het is langdradig, er zitten veel herhalingen in en is gewoon niet prettig geschreven.
Ik heb het boek dan ook niet uitgelezen, te saai om m’n aandacht bij te kunnen houden.

Om je ernstig zorgen te maken over het bedrog van justitie

Ik ben er in gegaan met het feit dat er een 100% DNA match plus bekentenis is van Jasper.

Na het lezen van dit boek denk ik dat Jasper de dader niet kan zijn.
Ik maak me ernstig zorgen over justitie. Onbetrouwbaar! Zijn wij een bananenrepubliek aan het worden??
Lucia de B. Ernst Louwes, de Puttense moordzaak. Oeps. Ga zo maar door.
Het boek leest lekker weg. Wim Dankbaar, ik geef je hierbij een groot compliment. Dit is een topstuk. Ben benieuwd wat de MSM er mee gaan doen.

de leugencarroussel van justitie

Op internet hebben we al heel veel kunnen lezen ( en beluisteren) over deze zaak, die in november 2012 leek te zijn opgelost. Wat er aan de aanhouding (en bekentenis van Jasper S) voorafging, was kennelijk vergeten of mocht niet bekend worden. Wat nog erger is dan de moord, is het gedraai en gelieg van politie en justitie. Het is verschrikkelijk om te lezen hoe de ouders en getuigen zijn behandeld; maar het moet wel gelezen worden, door iedereen die over een dosis gezond verstand en rechtvaardigheidsgevoel beschikt.

ont-dekkend

Het is even inkomen. Maar als je durft krijg je te zien dat we in Nederland bezig zijn de rechtsstaat te ondermijnen. Of is het al te laat? Het blijft ongelofelijk hoe mensen gemanipuleerd kunnen worden om te bekennen wat zij niet deden. Waarom? Dwang? Geld? Machtsmisbruik? Gedrogeerd? De feiten liegen er niet om. De conclusies liggen aan de hand van de feiten wel voor de hand. Sterk in het boek is dat alles onder ogen wordt gezien. Ook de verklaringen die niet met de conclusies lijken te kloppen. Boeiend is het integraal verslag van de rechtszaak tegen Jasper S.

de waarheid en niets dan de waarheid

Marianne Vaatstra op afchuwelijke wijze verkracht en vermoord. Een volkomen onschuldige boer veroordeeld na een heleboel manipulaties van justitie die verdomd goed weet wie de dader is.
Gezin Vaatstra uit elkaar gespeeld en dat gaat zover dat kinderen en echtgenoot haar de mond snoeren en isoleren van haar kleinkinderen.
Vooral lezen! Maar wees gewaarschuwd: u zult uw geloof in onze justitie verliezen.

Dikke aanklacht tegen misstanden bij OM

Het boek heeft een duidelijke verhaallijn. De bewijzen die in dit boek worden aangedragen dat de veroordeelde Jasper Scheringa niet de dader is van de moord op Marianne Vaatstra zijn overweldigend.
Huiveringwekkend is als gevolg daarvan de conclusie moet worden getrokken dat het OM corrupt is.
Dat de advocaat Jan Vlug van Jasper Scheringa niet in de hoogste juridische boom is geklommen om herziening van het proces te eisen, bewijst eens te meer dat hij samen met het OM zijn cliënt een oor heeft aangenaaid.
Iedereen die ook maar een beetje maatschappelijk betrokken, zou dit boek moeten lezen en dan in slagorde afreizen naar Den Haag met de hooivork in de hand.

Must Read!

ontsluierend en confronterend

Wát toe te voegen aan de voorgaande positieve reviews die ik volledig onderschrijf…?
Het boek is zeer verhelderend om te lezen. Je zult volledig bekend raken met de ware gebeurtenissen rond deze gruwelijke moord.
Omdat het prettig leesbaar geschreven is, laat je je steeds dieper meevoeren in een zaak die je uiteindelijk naar de strot zal grijpen. Niet alleen de moord zelf is shocking om tot je door te laten dringen; het besef te leven in een land waar zulke corruptie mogelijk is als welke aan deze moordzaak kleeft, laat je beeld van de werkelijkheid op haar grondvesten schudden.
Ik heb enorme bewondering voor de volharding waarmee Dankbaar zich in deze zaak heeft vastgebeten, om ondanks de vele tegenwerking, op zo overtuigende wijze de waarheid over deze moord boven water te krijgen.
Het is in mijn ogen mede een prachtig eerbetoon aan Maaike, Marianne’s moeder, die, haar intelligentie waardig en ondanks haar immense verdriet, de moed kon opbrengen om de ware toedracht van de moord te erkennen en het onrecht te doorzien wat haar is aangedaan door een intens corrupt justitie.
Het boek heeft diepe indruk op me gemaakt. Ik kan het niet genoeg aanprijzen. Een Must Read!

niet te bevatten!!

Schandalig dat dit in Nederland kan en mag.
Dit is een absolute doofpot.
Het is niet zo dat er fouten zijn gemaakt in deze zaak, NEE, er is bewust een verkeerde man opgepakt en veroordeeld.
Politie, justitie wisten vanaf dag 1 wie de moordenaar was, werkelijk ongelooflijk!

Ondanks dat Wim Dankbaar stevig benadeeld is door zijn vorige co-auteur/uitgever (een apart hoofdstuk is hieraan gewijd) heeft hij de handdoek niet in de ring gegooid. Dit boek is een helder verslag van hoe deze zaak werk

Een dik boek vol waarheid en niets dan de waarheid!

Het Vaatstra Complot is het slot en het resultaat van jarenlang speurwerk, niet alleen door Wim Dankbaar, maar door een heel team van waarheidszoekers naar manier waarop de moord op Marianne Vaatstra door het OM niet werd opgelost. Deze moord vond plaats in de nacht van Koninginnedag op 1 mei 1999, na middernacht. Dank zij Dankbaar c.s. weten we nu dat de politie al vanaf zaterdagmiddag 1 mei volledig op de hoogte was van de toedracht van deze wrede lustmoord. Daarop werden de daders pijlsnel weggesluisd, nog datzelfde weekeinde. Het grote gelieg en gedraai van het OM dat daarop volgde, resulteerde ten slotte in de veroordeling van Jasper Steringa, een volledig onschuldige koeienboer!
Wim Dankbaar legt meedogenloos bloot waar het bedrog begon, wie er aan meededen en wat de werkelijke toedracht was van deze lustmoord. Wie de feiten reeds kent uit de vele blogs die over deze zaak zijn verschenen, kan uit dit boek nog wat extra informatie halen.
Dat dit boek van mij geen 5 sterren krijgt, komt omdat het te dik is: 470 pagina’s met een vrij kleine letter. Om de zaak Vaatstra uit te leggen aan een groot publiek schiet het daarom te kort.

niet na 13 jaar maar op dag 1 opgelost

Het boek leest als een trein. Begrijpelijk dat enkele rechercheurs het team destijds verlaten hebben omdat zij zich niet konden verenigen met het te volgen beleid. Een getuige heeft op dag 1 vertelt wat hij wist, maar de ware daders werden beschermd. Hopenlijk gaat het geweten van de schuldigen van de cocover-up spreken.

Warm aanbevolen

Schrijver Wim Dankbaar slaagt erin na gedegen onderzoek, de feiten rond de moord op Marianne Vaatstra bloot te leggen. Schokkend is in deze het optreden van het justitieel apparaat. Op basis van vele getuigenissen, veelal op beeld of op geluidsband, of uit mailwisselingen blijkt zonneklaar dat hier niet alleen sprake is van een rechterlijke dwaling, maar dat willens en wetens het Nederlandse volk een ongekende leugen wordt voorgeschoteld, en dat Jasper Steringa de dader niet kan zijn. Wim Dankbaar deed al eerder van zich spreken door de werkelijke dader van de moord op president Kennedy op te sporen en diens bekentenis op beeld vast te leggen. In samenwerking met toen nog Peter R. de Vries, is hier in een tweeluik uitgebreid verslag van gedaan in diens televisieprogramma. Uiteindelijk bleken dit na afloop van deze reeks programma’s, de op één na best bekeken uitzendingen te zijn. Waar de mainstream media het laat liggen, opent dit boek uw ogen.

Ongemakkelijke non-fictie

Verplichte kost voor een ieder die voor de huidige- en toekomstige generaties belang stelt in een integere rechtstaat.

Helaas is het boek van Dankbaar geen misdaadroman maar de trieste verslaglegging van een sinister bedrijf dat onze huidige rechtstaat heet. Met dit boek heeft een noodzakelijke documentatie plaatsgevonden van de kuiperijen en desinformatie van politie, justitie en media in de geruchtmakende Vaatstra zaak. Deze kennis mag ook voor volgende generaties niet verloren raken ondanks tegenkrachten in dit koninkrijk om het publiek stelselmatig te misleiden en te doen vergeten (Oubli total du passé).

De auteur blijkt een moedig man welke zich, geheel atypisch ten opzichte van de huidige modelburger, geen genoegen neemt met het genadebrood dat justitie en media ons dagelijks aan desinformatie voorschotelt maar ongemakkelijk blijft doorvragen met de vragen die omwille van recht en redelijkheid gesteld moeten worden. Ondanks dat dit doorvragen van de zijde van de overheid beantwoord wordt met laster en intimidatie houdt Dankbaar een rechte rug en beantwoordt het overheidsgeweld in zijn boek met een nuchtere en onthullende verslaglegging van de maffiose modus operandi binnen onze “rechtsorde”. Eén ding is zeker: met dit boek gaat Dankbaar geen Machiavelli prijs winnen, eens te meer verdient hij de aandacht van de lezer.

Justitie Nederland nog erger dan justitie in een bananenrepubliek

In dit boek doet de schrijver haarfijn uit de doeken wie de werkelijke moordenaars en verkrachters van Marianne Vaatstra zijn, onder meer door middel van een getuigenis van iemand die bij de moord aanwezig was!! De veroordeelde boer uit Friesland is aantoonbaar onschuldig.
Twee families uit Friesland zijn geheel kapot gemaakt door justitie. Een justitie dat wat roept over openheid, transparantie en integriteit, de onderste steen boven, maar dat op geen enkele manier waar wil maken.

De gitzwarte parel in mijn boekenkast

Als je een 100% DNA-match en bekentenis van een “dader” wilt weerleggen, dan zul je je verhaal goed moeten dicht timmeren. De uiterst sterke en uitgebreide onderbouwing die Dankbaar in deze casus biedt doet dit en legt daarnaast weergaloos de rotte kern van ons systeem bloot. Het gaat om veel meer dan de moord op een meisje en een onschuldige veeboer, het betreft het fundament van ons land, kopstukken van ons land vormen het deksel op deze doofpot van ongekende proporties. Beseffend dat dit meer dan 15 jaar geleden kon gebeuren ontstaat een doembeeld voor het heden…

Hulde dat de auteur het bijltje er nooit bij neer heeft gegooid. Niet na frustraties door de politie, justitie, de media en zelfs de kamikaze-actie van zijn ex-co-auteur. De mensheid is gebaat bij volhardende mensen als Wim Dankbaar, hoe pijnlijk de waarheid ook is.

Dit boek is een gitzwarte parel in mijn boekenkast.

Justitie blijkt zelf een criminele organisatie.

Een zeer onthullend boek met zoveel bewijzen, dat Justitie zijn handen er niet aan durft te branden. De pedofiel cq voormalig Secretaris Generaal van Justitie Joris Demmink staat opnieuw in de spotlights van B.V. Nederland. Lopende het onderzoek naar zijn vermeende verkrachtingen van minderjarige jongens in Turkije wordt hij nu ook beticht van diverse zeer ernstige criminele vergrijpen in de Vaatstra zaak. Corrupt tot op het bot. Lees dit shocking boek en val van de ene in de andere verbazing.

Gezocht: Morele helden

Er zijn van die boeken, dat als je ze gelezen hebt, dat je denkt, nu ik dit weet zal ik nooit meer dezelfde zijn. Inmiddels staan er meerdere van zulke boeken in mijn boekenkast. De boodschap ervan staat gebeiteld in mijn geheugen. En dit boek het “Vaatstra Complot” van speurdersneus Wim dankbaar komt daarbij te staan. Wat een fantastisch werk heeft hij verricht, en dat jarenlang. Vastbijtend, en met een niet aflatende ijver. En wat een hindernissen heeft hij moeten overwinnen, en dat duurt voort tot op de huidige dag. En wat erg allemaal, wat hij heeft ontdekt, en blootgelegd. En zo overtuigend allemaal, de puzzelstukjes passen perfect. Je proeft, je voelt, dit is de botte, naakte waarheid, en die staart je rauw aan. Het is werkelijk ongelooflijk dat de media hier geen aandacht aan besteedt. Ook mijn denken over Peter R. de Vries is totaal gewijzigd, wat een corrupte man, wat een bedrog heeft hij gepleegd. Ten eerste t.a.v. de fam. Vaatstra, maar ook aan het gehele Ned. volk. Ik zou heel veel kwaliteiten kunnen opnoemen van het boek, maar velen hebben dat inmiddels al fantastisch gedaan. Wat ik wil aanmerken als heel interessant, de e-mail wisselingen tussen bijv. Wim D. en het openbare ministerie, en met de gebroeders Anker, en met Maaike Vaatstra. Uit al deze e-mail ’s proef je de beerput zo goed. En dat kan met zekerheid gezegd worden, Maaike Vaatstra wil heel graag dat heel Nederland kennis zal nemen van dit boek, van het immens grote onrecht wat haar family is aangedaan door ons justitieel apparaat. Al lezende kom je tot de conclusie dat we aanbelandt zijn in een wetten loze maatschappij. Je leest heel duidelijk in het boek dat men zich bij justitie aan niets gelegen laat liggen. We hebben in ons land heel veel sport,zangers en media helden, daar kunnen we inmiddels de sloten mee gaan dempen. Wat een Maatschappij werkelijk nodig heeft, dat zijn morele helden, die brengen gerechtigheid tot stand. Wim Dankbaar krijgt met zijn werk/boek van mij het predicaat “MORELE HELD”. Bij justitie zal je ze overigens niet snel vinden.

Inzicht in het bedrog van de overheid. Boos en dankbaar tegelijk!

Uitstekend boek, geschreven met vlijmscherpe pen! Alhoewel het bedrog van de betrokken instanties in de zaak Vaatstra vanaf dag 1 welhaast met geen pen te beschrijven is, doet Dankbaar een goede poging om zo veel mogelijk gegevens in dit boek op een heldere wijze in kaart te brengen. Het boek zal je confronteren en overrompelen met een gruwelijke waarheid.

Het is werkelijk verbijsterend dat dit boek nu wordt doodgezwegen door de reguliere media.

Dankbaar weet de tegenstrijdigheden in de ´officiele versie´ van het verhaal feilloos bloot te leggen. Het maakt niet uit vanuit welke invalshoek je deze kwestie bekijkt, de zaak stinkt van alle kanten. Het is een zaak die, als je er eenmaal induikt, je niet meer loslaat. Het hele boek leest dan ook makkelijk weg, ook al behandelen de hoofdstukken heel verschillende onderwerpen en kunnen de hoofdstukken in elke willekeurige volgorde gelezen worden. Het laat je uiteindelijk in ontsteltenis achter met maar 1 gedachte: De waarheid moet eens boven water komen!

Petje af voor Dankbaar! Alleen als deze schandvlek in de nederlandse rechtsorde kan worden uitgewist met opheldering van de rol van alle betrokkenen, kan het vertrouwen in de overheid weer hersteld worden!

explosief

wat is dit nu? jasper s.heeft toch bekent? en het is toch zijn dna dat is gevonden? lees dit boek maar eens! als u dan nog gelooft dat jasper de moord heeft gepleegd en we niet in de maling zijn genomen door justitie, dan krijgt u uw geld terug van wim dankbaar.

Fantastisch werk !!

eindelijk de waarheid

In dit boek is de auteur erin geslaagd om na diepgaande recherche een logische redenering op te bouwen die de dubieuze officiële versie van de feiten in één klap onderuit haalt. Het hele betoog wordt terdege gestaafd met documenten en getuigenverklaringen. Niemand kan hier nog om heen. Jammer dat er maar één Wim Dankbaar is !

Hier moet je echt kennis van nemen!

Gelezen en gewogen. Zeker niet te licht bevonden! Afschuwelijk wat onder een ministerie van justie en veiligheid willens en wetens onder de tafel wordt geveegd en een onschuldig man zijn schoenen zo groot gemaakt dat de schuld erin past. Heb te doen met Jasper en zijn gezin. En hoop dat er een hernieuwing komt in het proces , gevolgd door een ander boek in deze zaak, namelijk, eindelijk gerechtigheid!

Verplichte kost oftewel een mustread

Ik ben niet echt zo’n boekenwurm, maar dit boek las ik in één ruk uit. Adembenemend en onthutsend, maar vooral van groot maatschappelijk belang. Weinig toe te voegen aan de voorgaande recensies. Toch een paar zaken die me opvallen rond dit boek:

– Auteur Wim Dankbaar biedt elke lezer zijn geld terug die na lezing nog meent dat de Vaatstra zaak is opgelost met de veroordeling van Jasper S. Ik heb dit nog nooit eerder gezien. Dan moet hij wel erg zeker zijn van zijn zaak.

– Dankbaar is verguisd (en zelfs veroordeeld) voor zijn inspanningen in deze zaak. Als je dit boek leest, besef je pas hoe onterecht dat was.

– Het boek beschuldigt onder meer de voormalige topman van Justitie Joris Demmink van het wegsluizen van de werkelijke moordenaars van Marianne Vaatstra. Dit staat al op de voorkant van het boek. Het lijkt onbestaanbaar dat Demmink dit kennelijk moet toelaten, terwijl hij volledig op de hoogte is gebracht door Dankbaar. Dit kan naar mijn mening niets anders betekenen dan dat de waarheid in het boek staat.

– Het is een schande dat de reguliere media dit verhaal tot nu toe doodzwijgen in plaats van het op te pikken.

Dit lijkt op de strijd van David tegen Goliath, laten we hopen dat het eenzelfde uitslag wordt als in de bijbel. Dit boek is inderdaad een rode pil die u doet ontwaken uit de matrix.

De schokkende waarheid

Dit boek maakt korte metten met 16 jaar list en bedrog in de Vaatstra-zaak door politie, Justitie, Openbaar Ministerie en de main stream media.

Truth is stranger than fiction: het is te bizar voor woorden hoe heel NL in de maling is genomen, met als kers op de scheerschuimtaart de veroordeling van een Friese veeboer.

Hoe groter de leugen, hoe eerder zij wordt geloofd.

Zorgwekkend

Dit kan niet waar zijn, denk je als de achterkant van het boek leest. Maar als je het uit hebt, weet je dat het wel waar is. Zeer zorgwekkend, dat we zo door onze overheid bedrogen worden. En wat goed dat Wim Dankbaar deze misstand openbaart in weerwil van alle tegenwerking die hij ondervindt. Schande dat de media dit tot nu toe doodzwijgen.

Dieptepunt in de Nederlandse rechtshistorie

Verbijsterend! Dit boek richt de schijnwerpers vol op een geval van justitiële fraude, in samenspel door meerdere personen en instanties gepleegd, van een niet te bevatten omvang en reikwijdte. Wie dit boek leest zal met een schok tot het droevige inzicht komen dat in de zaak Vaatstra een voorlopig diepste punt in de Nederlandse rechtshistorie is bereikt.
Corruptie binnen justitie, binnen de overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor onze rechtsbescherming en veiligheid, die onze normen en waarden uitdraagt en die burgers indien nodig ter verantwoording roept, dat bestaat toch niet?! Nu ja, helemaal uitsluiten is niet mogelijk. Immers, jaarlijks zijn bij justitie honderd duizenden zaken in behandeling. Daaraan wordt gewerkt door duizenden medewerkers, die voor het overgrote deel volstrekt betrouwbaar zijn en die naar eer en geweten zo goed mogelijk hun werk proberen te doen. In zo’n grote organisatie is een incidentele ontsporing te verwachten. Dit boek laat echter zien dat de corruptie in de zaak Vaatstra veel verder gaat dan een enkeling. Van het laagste tot het allerhoogste niveau is herhaaldelijk gelogen en bedrogen, sterker nog, de fraude en de manipulaties werden van bovenaf aangestuurd. Uiteindelijk is dit geculmineerd in de veroordeling van Jasper S. op basis van zijn gammele bekentenis vol onmogelijkheden en inconsistenties, het DNA-steunbewijs en het leugenachtige requisitoir van de officier Henk Mous. Het boek toont aan dat de veeboer Jasper op basis hiervan nooit veroordeeld had mogen worden én dat meerdere personen verantwoordelijk zijn voor de meervoudige verkrachting en moord op Marianne Vaatstra. In ieder geval: de Duitse producent van sexfilms die een sexcaravan exploiteerde op AZC Kollumerland, zijn eveneens Duitse handlanger en twee Koerdisch – Irakese bewoners van genoemd AZC, die zeer waarschijnlijk het echte vuile werk opgeknapt hebben. De vragen wie en wat Jasper S. gebracht kunnen hebben tot het claimen van zijn solodaderschap worden slechts gedeeltelijk respectievelijk niet beantwoord. Zijn rol en mogelijke schuld in het geheel is onduidelijk. Duidelijk is wél dat de vindplaats niet de plaats van het delict is geweest!
Een minpuntje: de lezer dreigt overvoerd te raken door feiten, doordat de auteur alle aspecten van de zaak wil belichten. Zonder de eigen aanvaringen met het corrupte apparaat en foute journalisten zou er een nog sterker verhaal overblijven. De lezer zou al overtuigd moeten zijn enkel door het ‘onmogelijke fietsverhaal’ (de verschillende versies van Sletering, de onbeholpen weergave daarvan door Jasper S., geraffineerd aangepast aan een niet correcte tijdlijn door Henk Mous); of anders wel door de grote hoeveelheid bloed die volgens Jasper S. hoorbaar wegstroomde, terwijl op de vindplaats geen bloed is aangetroffen. De inhoud van het boek leidt tot de verzuchting, “dit is zó erg, dat wil je niet weten”. En inderdaad: velen willen het niet weten, dit mág niet waar zijn. De krampachtige manier waarop justitie voortdurend het smetteloze imago in stand probeert te houden (bekend voorbeeld; aantoonbare fraude in de zaak ‘Schiedammer parkmoord’ wordt afgedaan als ‘foutje’) heeft in de zaak Vaatstra juist corruptieversterkend gewerkt en steeds meer mensen gecompromitteerd.
Het is bijzonder spijtig om te moeten vaststellen dat er binnen de overheid en de slaafs dienende mediaspreekbuizen verrassend veel individuen opereren die geen morele waarde hechten aan de begrippen waarheid en rechtvaardigheid, die daarentegen leugens en onrecht naar believen inzetten, indien deze middelen het eigen en/of een ‘hoger’ belang lijken te dienen. In de zaak Vaatstra heeft het corruptiemonster zich zo diep weten in te vreten dat het zelfreinigend vermogen van justitie ernstig is aangetast; het systeem kan hier op eigen kracht niet meer uitkomen, daarvoor is een helpende hand nodig. Niet wegkijken dus, lezen dit eminent belangrijke document!

Tunnelvisie ten top

Werkelijk nog nooit een boek gelezen dat het verhaal zo van 1 kant belicht. En wel zodanig dat een ieder die tegen de schrijver ingaat, weggezet wordt als leugenaar en/of corrupt. En, geloof het of niet, dan hebben we het over honderden mensen. Allemaal om een asielzoeker te beschermen.
En vele “getuigen(issen)” die zijn verzonnen verhaal ondersteunen hebben of hun verklaring ingetrokken of zijn niet bewijsbaar.
Broddelwerk!

verbijsterend verhaal

Raar maar waar. Het is niet alleen het VERHAAL wat mij tot deze positieve beoordeling brengt. Het is vooral om iets wat NIET gebeurt. Wat namelijk niet-gebeurt is dat officiële instanties zich uitputten in mogelijkheden om het aangrijpende verhaal van Wim Dankbaar te WEERLEGGEN. Waarom gebeurt dat niet? Omdat dán pas de beerput helemaal open moet? De auteur daagt uit door zijn detailinformatie, die -inderdaad- een verbijsterend en ánder licht laat schijnen op deze moordzaak. Het liefst zou je willen zeggen “Wat hij beweert dat kan niet waar zijn”. Maar wat nu als…..

De doofpotters houden zich stil

Wat wás ik blij toen de moord op Marianne Vaatstra was opgelost.
Wat wás ik ongelovig toen een familielid mij vertelde dat een onschuldige was veroordeeld.
Wat bén ik verontwaardigd nu dit boek aantoont dat veel feiten en getuigenissen aan het publiek onthouden zijn en dat de werkelijke dader nog steeds vrij rondloopt.

Wat mij verbaast is dat de mensen die Dankbaar beschuldigt van de ergste leugens en misdaden niets ondernemen tegen dit boek. Als Dankbaar zijn aantijgingen niet zou kunnen onderbouwen, dan zou dat pure laster zijn. Maar niemand durft blijkbaar en dat bewijst eens te meer dat het gestelde in het boek waar is.

Het geldt vooral voor Demmink die al op de voorkant wordt afgebeeld als “hoofd doofpot”. Dankbaar heeft de advocaten van Demmink ingelicht over de komst en inhoud van dit boek, maar het blijft stil. Waar is Demmink bang voor? Voor de feiten? Als het niet klopt dat hij, zoals Dankbaar stelt, de werkelijke moordenaar van Marianne al in het weekend van de moord heimelijk het land heeft uitgezet, dan zou ik in zijn plaats wel weten wat te doen.

Ik hoop dat in deze zaak de integere krachten binnen justitie nu eindelijk eens schoon schip maken, dat de journalisten van de kwaliteitskranten melding maken van het nieuwsfeit dat de doofpotters niet reageren en dat onze volksvertegenwoordigers het werk doen waarvoor wij hen hebben gekozen.

Het loden deksel van de doofpot.

Gaande weg lezende vallen de puzzelstukjes op zijn plaats tijdens het lezen van dit boek een duidelijke aanklacht aan het adres van justitie zelfs aan de hoogste baas Demmink die de grootste cover-up in neerlands geschiedenis mogelijk maakte waardoor al lezende duidelijk zal worden dat een onschuldige veeboer met een geheugenprobleem een ideale kandidaat voor justitie was om de moord met duidelijke niet-westerse trekjes te verdoezelen, de arme boer met gaten in zijn geheugen en dus ook belevenis werd gedurende 2 weken in afzondering gehouden en vervolgens door de ondervragers geherprogrammeerd zodat hij wellicht er in ging geloven dat hij de gruwelijke moord gepleegd zou kunnen hebben en bijgestaan door een advocaat welke in een een-tweetje met justitie client aanraadde om maar te bekennen want dat zou volgens zijn advocaat de weg zijn naar de minste straf… weliswaar had de boer een ernstig geheugen manco maar hij zou wel volledig toerekeningsvatbaar zijn geweest ten tijde van deze gruwelijke lustmoord verder verklap ik niets lees het boek een echte aanrader!

Inhoud waarover gezwegen moet worden

In dit lijvige boek maakt de auteur meer dan overtuigend duidelijk dat de zaak Vaatstra een groot bedrog is. Asielzoekers mochten vanaf dag 1 de daders niet zijn. Eenmaal die weg ingeslagen was er voor de autoriteiten geen weg terug. Uiteindelijk leidend tot een veroordeling van Jasper S. waarvan Dankbaar aantoont dat hij onmogelijk iets met de moord te maken kan hebben.
Het boek geeft uitgebreid diverse correspondentie, volledig uitgewerkte televisiedocumentaires en de letterlijke tekst van de rechtszaak met commentaar van de auteur. Soms is dat wat veel, maar voor degene die de details van de zaak wil weten wel nuttig. Omdat het boek deels een verzameling is van eerder verschenen artikelen, wordt soms enige voorkennis gevraagd om alles te begrijpen. De auteur valt daardoor helaas regelmatig in herhalingen.
De rode lijn is echter helder: justitie heeft de zaak gruwelijk belazerd en de pers en de politiek durven of willen dit niet aanpakken. Dit is het grootste justitiële schandaal in de Nederlandse geschiedenis, erger dan de Schiedammer parkmoord, De Puttense moordzaak, Lucia de Berk bij elkaar.
Mensen die hun beeld van een integer en rechtschapen Nederland niet willen verstoren kunnen het boek beter niet lezen, voor ieder ander is het een aanrader.

1 mei 1999, einde van de Nederlandse rechtsstaat

Op 1 mei 1999, de dag waarop het levenloze lichaam van Marianne Vaatstra werd gevonden, kwam er tevens een einde aan de Nederlandse rechtsstaat. Op deze zelfde 1e mei, had ook de moord op Marianne opgelost kunnen zijn. Het liep allemaal anders. Wat volgde, was het jarenlang bedriegen en liegen tegen de ouders van Marianne en het Nederlandse volk door Justitie, ministers, het COA en ja, zelfs de plaatselijke burgemeester.

Wim Dankbaar heeft, naar mijn stellige overtuiging, overtuigend aangetoond wie er verantwoordelijk dan wel mede verantwoordelijk zijn voor de moord op en de daaropvolgende cover-up van Marianne Vaatstra.

Niets is wat het lijkt

De fundamenten van een eerlijk en rechtvaardige samenleving worden volledig onderuit gehaald in dit boek. Dat ons justitieel apparaat corrupt is tot op het bot legt Wim Dankbaar feilloos bloot aan de hand van de tijdslijn met de werkelijke feiten van deze afschuwelijke moord. Bezorgde en eerlijke burgers die Wim hierbij hebben geholpen worden vogelvrij verklaard door de media die juist de waarheid boven water wilden krijgen. U leest het goed. Dit kan dus ook in Nederland.

Stockholm syndroom

.. of de droom van ;
‘ te druk om me met complotten en denken en observeren bezig te houden ‘ door het arbeidsethos en competitie dwang van dezelfde VVD- achtigen .. die nu net ook een doofpot hoofdrol spelen in dit boek .. zodat die op dermate fantastische misleidende manier Jan Klaassen en Katrijn kunnen spelen in de media ..
dat Klaas en Vaak door kunnen slapen ..
dacht ik toen ik het boek uit had ..
Of; waarom ben ik als lezer – bijna – alleen in deze en is het zand niet uit de ogen te krijgen van het wel geacht te denken corps der journalisten ?

Overtuigend bewijs doofpotcultuur in Vaatstrazaak

Je hebt de rode pil geslikt als je dit boek hebt gelezen. Geen weg terug. Het feit dat justitie niet tegen dit boek durft te procederen is alleszeggend. Leent zich voor verfilming. Ik denk aan zo’n film als JFK. Meer kaarten, infographics en foto’s betrokkenen kunnen verder verduidelijken.

Een Must Read voor echte waarheidszoekers

Mensen die over het algemeen recht door zee zijn en hun best doen het goede na te streven, zullen werkelijk geschokt zijn na het lezen van dit boek. Nauwkeurig en aantoonbaar met bewijzen legt Wim Dankbaar genadeloos het jarenlange bedrog van justitie en OM bloot. Al vanaf dag één wordt de toedracht van de moord op Marianne Vaatstra in de doofpot gestopt. De werkelijke daders worden stiekem weggesluisd en betrouwbare getuigen genegeerd of geïntimideerd. De kroon op dit web van leugens en bedrog is de aanhouding van Jasper Steringa, die onder druk van zijn advocaat deze moord bekent en in een rechtszaak met een rammelend requisitoir en geen getuigenverhoren veroordeeld wordt op een verklaring vol hiaten. Hoofdstuk 10 van dit boek, het integraal verslag van de rechtszitting, is wat mij betreft het hoogtepunt of liever gezegd het dieptepunt: daderkennis nul komma nul, de werkelijk cruciale vragen worden niet beantwoord. Ik kan me goed voorstellen dat sommige mensen zoveel justitieel bedrog niet willen horen of niet kunnen bevatten. Maar voor de echte waarheidszoekers is dit boek een absolute Must Read.

Hoe groter de leugen, hoe eerder zij wordt geloofd.

Er zijn rechercheurs geweest die last kregen van hun geweten en weigerden nog langer mee te werken aan de schijnvertoning genaamd de Vaatstra-zaak, zij hebben tegen Marianne’s ouders gezegd:

“We wisten wel waar we moesten zoeken, maar we mochten niet van hogerhand.”

Dit heeft Maaike verteld in EenVandaag en het staat ook in haar dagboek. Echter, de meeste mensen die bij een dergelijke dubieuze zaak (bewust) betrokken raken zijn bang voor hun hachje, leggen hun leven en zekerheden niet in de waagschaal. Toch zijn er mensen die wel hun nek hebben uitgestoken en vraagtekens hebben gezet bij wat ze gezien hebben wat niet klopte, en wat de massa niet mocht weten, deze getuigen staan allemaal in het boek.

Tevens zijn er kopstukken die te arrogant worden en zich daardoor verpraten, of waarbij de waarheid door het web van leugens heen zichtbaar wordt, ook dit lees je in het boek. Alle criminele overheidsdienaren, die in het boek beschuldigd worden van de ergste leugens en misdrijven, durven niets tegen het boek te ondernemen. Tirannen hebben altijd hulpjes. Hulpjes die hier actief zijn als trollen: te herkennen aan recensies waaruit blijkt dat ze het belangrijke werk niet hebben gelezen, maar enkel gericht zijn op down-play van de waarheid en damage-control van de doofpot. Uiteraard zijn dit soort lieden te laf om bij Wim hun geld terug te vragen:

“Iedereen die het boek bestelt en na lezing nog steeds gelooft dat Jasper Steringa de verkrachter en moordenaar van Marianne Vaatstra is, krijgt zonder vragen zijn geld terug. Ongeacht waar je het boek hebt gekocht! En dan mag je het boek nog houden ook. Een veiliger aankoop bestaat niet.”

Het wordt tijd dat er koppen gaan rollen.

Aantoonbaar bedrog rond de moord op Marianne Vaatstra

Het is mooi om te lezen hoe Wim Dankbaar zich heeft verdiept en vastgebeten in de zaak rond de moord op Marianne Vaatstra.

Tegenwoordig zie je bijna alle leidinggevende “gewenst gedrag” vertonen naar het hoger management. Niemand durft kritiek te leveren of kritische vragen te stellen, uit angst om uit de gratie te vallen en daardoor zijn of haar baan te verliezen.
Immers, als je het hogere management niet afschermt voor kritische vragen, ben je geen goede leidinggevende.
Op het moment dat je je collega’s confronteert met misstanden in de top van de organisatie, wil men daar helemaal niet over praten of nadenken, men wil zich niet laten meeslepen in jou potentiële “geen promotie meer” en eventuele “klokkenluiders-exit traject”.
Hierdoor ontstaat een schijnwerkelijkheid waarbij men elkaar wijs maakt en gelooft dat er niets aan de hand is. Zo werkt dat kennelijk ook bij Justitie.

Het boek is goed geschreven.
Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zoveel bedrog van onze overheid niet kunnen (willen?) bevatten.
Voor mij staat vast dat er in de zaak Marianne Vaatstra heel veel niet klopt, Wim Dankbaar heeft dit in zijn boek keihard aangetoond.

bizarre rechtszaak

Een rechtszaak met een rammelend requisitoir, geen getuigen, een verdachte die voor zijn ‘herinneringen’ een handje is geholpen door rechercheurs en inzage in de politiejournaals….. alles voor een veroordeling. Dat er geen getuigen zijn gehoord is niet verwonderlijk, die worden vanaf mei ’99 al genegeerd. Gelukkig krijgen ze in dit boek de aandacht die ze verdienen. Net zoals Marianne het verdient dat de waarheid omtrent haar dood ge- en erkend wordt.

Wat valt er nog aan toe te voegen…..

Lezende de -veelal positieve- reviews valt er weinig toe te voegen in mijn optiek. Vooral de recensie van Diazepim 9 augustus.

Er word in dit uitstekende, overtuigende boek van Wim Dankbaar nogal wat “overheidsdienaren” beschuldigd van de meest macabere leugens en ambtsmisdrijven. Het gaat onder meer om de oud-topmannen van het ministerie van justitie en het openbaar ministerie, Joris Demmink en Harm Brouwer. Die zijn volgens Dankbaar verantwoordelijk voor het wegsluizen van de werkelijke moordenaars van Marianne Vaatstra en het jarenlang liegen tegenover het Nederlandse volk. Het zal maar over je gezegd worden in een boek waar iedereen kennis van kan nemen. Waarom wordt Dankbaar niet aangeklaagd met zoveel laster en smaad, en met het hoofd van Demmink als “hoofd doofpot” ook nog eens prominent op de voorkant van het boek? Waar is men zo bang voor? Dat hij de stellingen in het boek kan bewijzen? Dat het boek door zo’n rechtszaak volop in de publiciteit komt en iedereen het wil lezen? Een ding staat voor mij vast: Dit boek krijgt (nog) niet de publiciteit die het verdient.

Eyeopener voor iedere inwoner van Nederland

Niet makkelijk om een originele review te geven naast alle lovende reviews die al gedaan zijn voor dit boek.
Dit boek is sowieso een absolute must read, een ware eyeopener.
Datgene wat Jasper S. is overkomen, het krijgen van een straf voor een rammelende bekentenis, kan ons in wezen allemaal overkomen met zo’n dubieus functionerend OM, Justitie en Politie apparaat. Notabene door ons betaalde functionarissen, ’t is werkelijk ongehoord.
Het is allemaal te lezen in het op feiten gebaseerde boek van Wim Dankbaar, lees en huiver.

er klopt iets niet maar wat daar kom je niet achter, m. terpstra

Op 1 mei 1999 wordt Nederland na een feestelijke Koninginnedag opgeschrikt door de gruwelijke moord op de 16 jarige Marianne Vaatstra. Verkracht en vermoord met 3x een doorgesneden keel. De verminkingen waren van dien aard dat delen van het autopsie rapport waren weg gelakt, en dus de verminkingen voor nabestaanden en publiek tot op heden onbekend zijn gebleven. Een niet Europese moord, werd er al snel geroepen. De verdenking ging al snel naar het nabij gelegen asielzoekerscentrum. Maar niet bij de politie, recherche en openbaar ministerie. Vanaf de eerste dag werd publiekelijk volgehouden dat niets erop wees om de daders te zoeken in het AZC. Het kleine beetje onderzoek naar eventuele betrokkenheid van AZC bewoners gebeurde pas met tegenzin na grote publieke druk. Vanaf dag 1 was er de onwil. De eerste jaren vochten de ouders van Marianne een verbeten eenzame strijd met het opsporingsapparaat Zij kregen waardevolle tips binnen, die aangeboden werden aan de opsporingsinstanties. Ze stuiten niet alleen op een muur van onwil om iets met de tips te doen, maar werden op een schandalige manier behandeld. Maaike Terpstra, de moeder van Marianne hield er de eerste jaren een dagboek over bij dat inmiddels publiekelijk is geworden. Nog steeds te vinden en te lezen via de zoektermen dagboek Maaike Terpstra. Zo’n 6 jaar geleden kregen de ouders steun van diverse burger onderzoekers. Een van de belangrijkste hiervan was de schrijver van dit Boek Wim Dankbaar. Talloze uren heeft hij ondersteund door anderen gestoken in de zoektocht naar de dader(s). Zijn bevindingen zijn nauwgezet gepubliceerd op rechtiskrom. Compleet met zeer onthullende interviews met belangrijke betrokkenen in beeld en geluid. Beetje bij beetje vielen uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar, en was de onvermijdelijke conclusie dat de moord is gepleegd door een asielzoeker. Samen met een co auteur schreef hij in 2014 het boek Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra, wat inmiddels verboden is. Ook is de schrijver inmiddels slachtoffer van een lastercampagne. Daarnaast is hij ook gedagvaard en veroordeeld geweest naar aanleiding van wat hij gepubliceerd heeft. Dit heeft hem er niet van weerhouden een nieuw boek uit te brengen. In dit boek een gedetailleerde weergave van zijn eigen onderzoek waaronder onthullende interviews met betrokkenen. In een apart hoofdstuk een transcriptie van de (verboden) geluidsopname tijdens de rechtszaak tegen Jasper S. Overduidelijk komt hierin naar voren dat het Jasper S geheel ontbreekt aan unieke daderkennis, en hij uitspraken doet die strijdig zijn met het feiten onderzoek op de plaats van delict. Naast de onvermijdelijke bewezen conclusie dat een Friese veeboer de moord nooit gepleegd kan hebben, gaat de schrijver met dit boek nog een stap verder. Het Nederlandse volk is er ongelofelijk ingeluisd. En wel door een van de belangrijkste pijlers waarop onze rechtstaat rust. Het Ministerie van Justitie, met alles wat daaronder functioneert blijkt actief te hebben meegewerkt aan het wegsluizen van de werkelijke dader(s) vanaf dag 1. Door het stilzwijgen van de media, en de wijze van berichtgeving rondom de rechtszaak van Jasper S. is de controlerende macht (Media) inmiddels overduidelijk medeplichtig aan deze doofpot. Het bewijs hiervoor wordt inmiddels door justitie en media zelf gegeven. Namelijk, sinds het uitbrengen van het boek is iedereen doodstil en hoopt men dat de bries zal overwaaien en niet zal aanwakkeren tot een orkaan als alles uit komt. Dit keer geen smaadzaak tegen deze schrijver, maar stilzitten en niet bewegen.
Hulde aan de moed van deze schrijver om met dit boek het bedrog van Justitie onder de aandacht te brengen. Mijn advies is: neem niet alles zo maar klakkeloos aan, en lees dit boek met een open houding. De aankoop kan ook nooit een miskoop worden, want er geldt een niet goed geld terug garantie van de schrijver.

In Godsnaam nederlandse bevolking lees dit boek!!!!!!!!!!!!

We zijn bezig in ons leven met peanuts maar dit is waar het om gaat, we worden bedrogen door onze regering waar we bijstaan. Af en toe komt er een beetje waarheid bovendrijven d.m.v. sommige tv programma’s en summiere mediaberichten(onopvallend klein) en daar blijft het bij. Er is ZOVEEL mis en we slikken het als zoete koek, onbegrijpelijk! Wel fantastisch dat Bol.com dit boek heeft opgenomen in zijn assortiment.

Een corruptieschandaal van kollosale omvang blootgelegd

Af en toe heb je van die boeken waar je niet vanaf kunt blijven en waarvan je baalt als je ze uit hebt. Dit fascinerende boek is zo’n boek. Dus is het allereerst een plezier het boek te lezen. Maar gezien de misstanden die het boek onomstotelijk aantoont en met name het feit dat de moord op een onschuldig meisje centraal staat lijkt het ongepast om een dergelijke beoordeling te geven. Toch vind ik dat niet omdat het van cruciaal belang is dat zoveel mogelijk mensen het boek lezen en het helpt als mensen de garantie hebben dat wat ze gaan lezen fascinerend is. Dat brengt me weer bij het volgende. Alle overheidsdienaren die bij het crimineel verdoezelen van de ware toedracht van de moord op Marianne Vaatstra waren betrokken mogen hier niet mee weg komen en het is van nationaal belang dat dit boek massale publieke aandacht krijgt. Pas dan zal de pers worden gedwongen om er aandacht aan te besteden en pas dan gaan hopelijk koppen rollen en worden maatregelen genomen die in ieder geval de kans op herhaling van dit soort misstanden reduceren. Daarom mijn boodschap aan een ieder die bestrijding van corruptie van wezenlijk belang acht (en wie vindt dat nu niet?); KOOP DIT BOEK EN VERSPREID DE BOODSCHAP !

Het OM heeft heel veel uit te leggen

Ik begon vol skepsis aan dit boek, maar er zijn veel te veel feiten die niet in de officiele lezing van het OM passen. Teveel feiten om op te noemen. Tegen Jasper Steringa zijn maar 2 feiten: het vermeende DNA en zijn bekentenis. Talloze sporen wijzen echter in een heel andere richting en worden door talloze getuigen – met naam en toenaam bekend – onderschreven.

Dit boek zou door zoveel mogelijk mensen gelezen moeten worden!

Betrouwbaarheid

Elke keer als ik een non-fictie boek lees, stel ik mij de vraag: Is, wat er in staat, betrouwbaar. Bij dit boek heb ik dat niet, want als er zelfbedachte dingen instonden, dat hadden de mensen die in dit boek van (ambts-)misdrijven worden beschuldigd, al lang Wim Dankbaar voor smaad en laster voor de rechtbank gesleept. Omdat het hier mensen betreft die binnen de overheid en vaak nog voor Justitie werken, hiervoor heel goed de weg kennen, is het achterwege blijven van smaad- en lasteraangiftes wel heel betekenisvol. Meer dan zestien jaar de rechtsgang frustreren en daarvoor valsheid in geschrifte plegen, de rechtsgang frustreren, bewijzen laten verdwijnen (wat strafbaar is), een onschuldige boer laten veroordelen, moet het nog erger? De zekerheid van ons rechtsstelsel wordt in de wortel aangetast.
Geen wonder dat er zoveel mensen die bij de politie geen gehoor kregen voor hun verhaal, hun verklaringen wel in dit boek vermeld willen hebben. Zij komen op voor hun rechtvaardigheidsgevoel, dat door Justitie zo zwaar op de proef is gesteld.
Het mooie van dit boek is, dat je aan de hand van de site vermeld in het boek film- en audiofragmenten kunt bekijken, respectievelijk beluisteren, en daarmee zelf kunt verifiëren dat het boek echt op feiten gebaseerd is uit betrouwbare bronnen.
Ik vind dat iedereen dit boek moet lezen, omdat het zo nodig is dat mensen vertrouwen moeten kunnen hebben in een overheidsinstelling als Justitie. Wim Dankbaar toont aan dat op dit moment het vertrouwen dusdanig beschadigd wordt, dat de mensen deze aantasting van de betrouwbaarheid niet meer mogen tolereren en hun mening hierover moeten uiten. Op welke manier dan ook.

als een puzzle waar laatste stukjes te plek vallen

Vanaf dag 1 , ‘na ál die jaren bekendmaking ván’ heb ik nooit geloofd dat plaatselijke veeboer J.S. deze afschuwelijke moord gepleegd zou hebben. Recent online verdiept geraakt in rechtiskrom stukken en nodige geluidsvideo’s beluisterd, o.a. van bewaarster uitz.centr. Musselkanaal. Het ‘fietsenverhaal’, het door Jasper gehoorde stromen v.h. bloed, het verdwenen trainingsjack, enz. Er klopt allemaal NIETS van !! Het boek lezen gaf mij de bevestiging van deze giga-smerige beerput waar alles en dan ook alles aan gedaan wordt om dicht te houden. Het is van belang dat dit boek, én het gesproken woord, zoveel mogelijk verspreid en gelezen wordt om nog nodige mensen die in ‘de oplossing van’ (arrestatie J.S.) geloven wakker te schudden !!! Ooh, die complotdenkers zeggen ze dan, en dan zeg ik, néé….. compléétdenkers !

Nu voor iedereen duidelijkheid

Al jaren volg ik deze zaak en heb inmiddels zo beetje alles gelezen, gehoord en gezien.
Vanaf het begin had ik mijn twijfels over de officiële lezing vooral na het horen/lezen van de verklaring van de badmeester dat de speurhonden teruggestuurd werden toen ze richting AZC gingen.
Daar boven op kwam ook nog eens zijn verklaring over het bebloede trainingsjack dat plotseling verdwenen was.
Dit deed mij meteen denken aan een doofpot verhaal denk hierbij o.a. ook aan de verdwenen fotorolletjes, tapverslagen en wat al niet meer.

De alternatieve media heeft dit vanaf het begin opgepakt en onafhankelijke publicisten hebben hier al veel over gepubliceerd.
Mensen als Wim Dankbaar, Andre Vergeer en ook Micha Kat, hoewel de laatste nogal eens doorslaat, komt alle eer toe.
Deze misdaad te openbaren, want dit kan je met de beste wil van de wereld geen justitionele dwaling meer noemen, dit was boze opzet!

Wim heeft hier al eerder een boek over geschreven samen met Hans Maurits maar om het maar zo te zeggen “er was nog wat ruimte voor verbetering”.
Die verbetering is er nu gekomen, alle feiten worden netjes toegelicht en op rij gezet en het toevoegen van een kaartje van de locatie is voor mensen die daar niet bekend zijn een waardevolle aanvulling.
Na het lezen van het boek blijft er maar een conclusie over, Jasper is onschuldig aan de moord op Marianne een patsy!

Disclaimer:
Besef dat na het lezen van dit boek je kijk op politie en justitie nooit meer zal zijn zoals het was.
Waarschijnlijk behoort u vanaf dat moment ook tot het groeiende leger van complotdenkers/aluhoedjes.

Een boek om mensen wakker te maken.

Om dit boek kun je niet heen zonder te erkennen dat het OM er alles aan doet om smerige zaakjes uit het Vaatstra dossier in de doofpot te houden en dat dit al bijna 16 jaar lukt.
Laat daarom zo veel mogelijk mensen dit boek lezen en door geven.
Misschien dat daardoor op de één of andere mannier deze beerput eens open gemaakt kan worden zodat de mensen wakker worden en gaan begrijpen dat als je de controleurs niet meer kunt/mag controleren we niet meer in een democratie leven.
Een gevangenis zonder tralies waar we allemaal, ook degenen die het nog niet in de gaten hebben, leven.

Dit schandaal is zo groot, dit mag koste wat het kost nooit uitkomen.

Dit boek kreeg ik cadeau van een familie-lid. Nooit geweten wat zich allemaal echt heeft afgespeeld in die beruchte nacht, wat de bevolking niet mocht (mag) weten. Een openbaring om te lezen, hoe alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen en de werkelijke toedracht vertellen. Door de media, in dienst van de gevestigde orde, kun je de gemiddelde burger van NL niet kwalijk nemen dat die denkt dat de dader uiteindelijk is gepakt.

Het is geen leuke boodschap, maar toch is het goed om te weten dat de Nederlandse overheid tot zoiets in staat blijkt te zijn. De machthebbers hebben het zelf steeds bonter gemaakt, zo absurd, je zou het zelf niet hebben kunnen verzinnen. Het deed me zelfs denken aan de hilarische kluchten op tv in de jaren 70.

Dit schandaal is zo groot, dat dit koste wat het kost nooit mag uitkomen. Voor de massa dan, want uitgekomen is het al. Als je de waarheid eenmaal weet, laat het je niet meer los.

De waarheid als de koe van Jasper

Ik volg de zaak van Marianne al vanaf het begin, waar toen al duidelijk was dat het AZC bewoners had die beschermd moesten worden.

Peter R de Vries die zo dichtbij de waarheid zat en waar we allemaal op konden vertrouwen. Wat Peter zei was waar, me de nadruk op WAS.

Het boek geeft precies weer hoe het gelopen is vanaf dag 1 tot aan de arrestatie van Jasper.
Met de namen van dader tot getuigen erbij, alles is te toetsen en te vinden op internet.

Geweldig meeslepend boek een must read!!!!!!!

Dit moet je zelf lezen omdat de media het bewust negeren

Onthutsend relaas van feiten die een heel ander scenario beschrijven dan het officiele verhaal dat rammelt aan alle kanten.
Na vermiste fotorolletjes, bewust onvindbare Teevendeal bonnetjes, Putten, Schiedam, Louwes, Lucia de B, Baybasin, MH17 en vele andere zaken onstaat toch het onaangename beeld van blunderend en doofpotgedrag van OM, ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is niet te bevatten dat na jaren van vrijwillig en grondig onderzoek resulterend in dit maar liefst 470 pagina’s dikke boek, er niet onmiddellijk media aandacht is van Eenvandaag, Nieuwsuur, NOS, Jinek, DWDD en alle kranten. Het ligt kennelijk te gevoelig of we moeten concluderen dat onafhankelijke media niet meer bestaan in Nederland. Het onderzoek naar deze moord dient heropened te worden en betrokkenen die de rechtsgang met opzet belemmerd hebben dienen te worden veroordeeld

te gruwelijk

Ik probeer dit boek zo kritisch mogelijk te lezen en overal gaten in te schieten maar denk toch dat Wim Dankbaar hier een waarheid aan het licht brengt die te gruwelijk is om te geloven. Ik hoef m’n geld niet terug.

de beerput moet open

Te gek voor woorden dat dit kan in dit land, maar er zijn wel meer veemde dingen gebeurt in dit land #bonnetje.
Eerst lezen dan oordelen.
Respect voor Wim Dankbaar voor dat hij zich zo vastbijt in deze zaak.
Zou er nou niemand eens last krijgen van zijn geweten?

Dit boek moet je lezen.

Als je de waarheid wilt weten over hoe justitie en regering over ons heerst en ons vooral in het duister houdt over waar ze mee bezig zijn en hoe ze handelen, dan moet je dit boek lezen.

Verwacht niet een geweldig geschreven boek, want dat is het niet, maar de inhoud en de gegeven informatie over het daadwerkelijk bestaande complot om de ware moordenaar van Marianne Vaatsra niet te vervolgen, om vervolgens een domme boer als moordenaar aan te wijzen wanneer Justitie geen kant meer op kon, is overweldigend.

Lees hoe justitie de media gebruikt om ons leugens te voeren en hoe Peter R. de Vries justitie hierbij willens en wetens helpt. Vergeet hierbij niet dat de moord op Marianne Vaatstra slechts een voorbeeld is, want als ze het bij deze moord zo laten afweten en leugens verspreiden, dan doen ze dat vaker.

Als volk hebben we recht op een solide een eerlijke rechtsgang en justitieel apparaat, en dit boek laat zien dat dit absoluut niet het geval is. Hier zouden we ongelooflijk kwaad over moeten worden.

Een manier om vast te stellen of dit boek de waarheid bevat, is door je te realiseren dat de moordenaar, de verkrachter, Peter R. de Vries en alle topmensen van Justitie met naam en toenaam worden genoemd, en zelfs degene die hebben gedreigd met een rechtszaak wegens smaad hebben nog steeds geen stappen ondernomen, omdat ze weten dat het bewijs van Wim Dankbaar (en anderen) overtuigend genoeg is en zij dus niet het risico willen lopen door de mand te vallen.

Dit boek moet je lezen!!

the whole truth, and nothing but the truth, so help you God.

Ik weet nog heel goed dat deze moordzaak in de media kwam. Het heeft me vanaf dag 1 nooit meer los gelaten. Dat het hele media verhaal niet klopte kwam ik later pas achter toen ik via internet op de site van Micha Kat stuitte. Micha Kat, Wim Dankbaar en Andre Vergeer waren diegene die de waarheid aan het licht zouden brengen.

Nu jaren later is Wim Dankbaar de enige persoon die met zijn doorzettings vermogen onverbeten door gaat. Wat heb ik toch respect voor deze man. Ondanks alle kritiek, doodsbedreigingen etc… zou menig persoon af haken.

Dit boek is de waarheid, alle feiten worden onderbouwd en goed uitgelegd. Terwijl er door justitie niets word onderbouwd. En waar waren de getuigen tijdens de rechtszitting van Jasper S. Wim Dankbaar heeft meerdere getuigen die er van overtuigd zijn dat de daders 2 asielzoekers zijn. Afin, ik zou zeggen lees het boek en laat u overtuigen.

Schrijver maakt er een potje van

Als liefhebber van True Crime boeken leek dit een prima keus.
Nu heb ik niks tegen het lichtjes aandikken van een verhaal of het romanitiseren (in de biografieën) van criminelen, maar dit boek verdraait gewoon de feiten.
Mij is gebleken dat dit niet bepaald de eerste zaak is waarin Dankbaar een “onschuldige” dader als uitgangspunt neemt, maar dit boek is met complete tunnelvisie geschreven om het gelijk van de schrijver aan te tonen.
Alle bewijzen tegen de veroordeelde dader worden heel simpel en vrij kort maar krachtig aan de kant geschoven als leugens, vervalst bewijs, gemanipuleerde getuigen etc.
Terwijl alle getuigen die de schrijver opvoert, deze de verklaringen nooit in het openbaar of tegen een advocaat/justitie zullen doen. Alleen “in het geheim” tegen de schrijver. Vooral de verklaring van de “kroongetuige” is lachwekkend, de schrijver beschrijft zelf in zijn boek hoe deze tot stand is gekomen tegen zijn leugenachtige ex-partner.
Dankbaar maakt er een potje van.

Redt onze democratie

Uitstekend gedocumenteerde beschrijving van de meest waarschijnlijke gebeurtenissen betreffende de moord op Marianne Vaatra . Het afdekken onder de pet houden gelieg door onze democratisch (?) gekozen bestuurders moet een halt toe geroepen worden.
Ook al is de waarheid niet prettig voor de bevolking dan is het nog te verkiezen boven het toedekken en het spel van list en bedrog. Democratie werkt alleen als de bevolking de juiste informatie heeft en daarmee zijn stem kan laten horen.
Alle ophef over een deal met een bonnetje valt in het niet als iedereen zich realiseert wat hier gebeurd is.
Met als klap op de vuurpijl het dna “bewijs” dat boer Jasper als dader aanwijst. Klassieke zondebok oplossing.
Dat hij Mariannes keel door gesneden zou hebben in het weiland zonder dat er bloed gevonden is en de anatoompathaloog aangeeft dat ze 3 liter bloed daarbij verloor zou bij een normaal recherche onderzoek boer Jasper uitsluiten.

Stuitend! (aanrader)

Het boek is niet chronologisch beschreven en gaat uit van enige kennis over de zaak. Dit kan met name bij de eerste hoofdstukken verwarrend overkomen voor degenen die hier (nog) niet veel over weten. Wat echter als een rode draad door het boek loopt, is dat vanaf dag één niet alles op alles is gezet om de dader(s) te vinden. Of het hierbij nu om een asielzoeker, veeboer of iemand anders gaat, maakt in dit geval niet uit. Alle opties hadden onderzocht moeten worden, ongeacht de consequenties. In het boek wordt uitgebreid geschreven over de aantoonbare onwaarheden van Justitie. Waarom zijn de getuigenissen van het vriendje van Marianne en zijn kameraad wél voor waarheid aangenomen en die van vele andere getuigen niet? Hoe is te verklaren dat bewijsmateriaal ‘verdwenen’ is, niet onderzocht of pas na jaren? Waarom hebben de rechters Jasper S. tijdens de rechtszaak niet steviger aan de tand gevoeld over zijn verklaring, die vol hiaten zit? Hij kon op geen enkele cruciale vraag een antwoord geven. De rechtszaak leverde juist meer vragen, dan antwoorden op. Deze zaak rammelt ondanks een ‘bekentenis’ en ‘dna-match’, helaas nog steeds aan alle kanten.

Overtuigend verhaal van de ware gebeurtenis

Waar ik op het moment dat Jasper. S gepakt en bestraft werd er van uit ging dat hij ook daadwerkelijk de dader was, heeft dit boek mijn kijk op deze zaak 180 graden gedraaid.

Met veel overtuigende bewijzen, verhoren en getuigenissen is het mij duidelijk dat hier veel meer speelt dan er tot nu toe naar de buitenwereld is geschreven en laten zien.

Na het lezen van dit boek is het mij duidelijke geworden dat er sprake is van een doofpot van enorme omvang.

Dat ooit de echte waarheid naar buiten zal komen hoop ik met harte, het feit dat er in ieder geval iemand de waarheid heeft weten te achterhalen is dit een prima eerste stap.

Voor iedereen die van mening is dat Jasper de dader is, maakt dit boek je mening totaal anders!

BARBERTJE MOET HANGEN

Sent: woensdag 2 september 2015 20:25
To: Wim Dankbaar
Subject: moeilijk kapot te krijgen

Geachte heer Dankbaar, beste Wim,

Ik heb je boek nu 4 maal gelezen en kan je genoemde feiten niet kapot maken.
Zal het zeker blijven proberen want als het niet gaat lukken is het vreselijk.
Respect heb ik voor je inzet in deze casus, maar of je 100% gelijk hebt weet ik nog niet.
Als het wel zo is dan is dit katostrofaal voor justitie en de door jouw genoemde personen.

Hartelijke groet,

Henk Smit

Meeslepende onthullingen

Voor mij is dit boek een echte pageturner! De onthullingen in dit boek zijn ronduit schokkend. Als dit waar is dan is er heel wat mis bij het OM.
Door de vele letterlijk geciteerde e-mails is het soms wat rommelig om te lezen, maar de inhoud compenseert dat nadeel helemaal.

Het OM is te bizar voor woorden!

Een scherp en bizar feitenrelaas van bizarre ontwikkelingen rondom de moord op Marianne Vaatstra dat een goede inkijk geeft in de manier van werken van het OM. Een absolute aanrader|

Goed boek voor TOKKIES!!

Goed boek voor tokkies, die de schuld van deze afschuwelijke zaak in de schoenen van asielzoekers willen schuiven! Jammer voor jullie dat de moordenaar een boer uit friesland is, die de naam Jasper Seringa draagt.

complotdenker

Bizar boek, door bizarre complot-denker geschreven.

Jasper S had geen alibi, heeft toegegeven en is niet in hoger beroep gegaan. Verder was zijn DNA gevonden op(in) het vermoorde en verkrachtte meisje.

Verbijsterend

Al vanaf het begin van de moord op Marianne Vaatstra verbaasde mij de hele aanpak om deze moord op te lossen.
Ik heb het boek ‘Het Vaatstra Complot’ gelezen als een spannend verhaal. Ik vermoedde vanaf dag 1 dat de dader gezocht moest worden in het asylzoekerscentrum.
Het feit dat de autoriteiten het asylzoekerscentrum niet als eerste wilden onderzoeken vond ik erg vreemd. Omgekeerde tunnelvisie lijkt het wel. In dit boek staan ontzettend veel details van wat er allemaal werkelijk gebeurd is.
Dit boek verklaart veel raadsels die om deze daad hingen.
Ik hou van spannende thrillers lezen, maar dat deze moord echt gebeurd is en nooit opgelost leek te worden, daarom kocht ik direct dit boek.
De boer Jasper Steringa heeft de moord bekend, maar dat
hij deze moord ook werkelijk begaan zou hebben vind ik zeer onwaarschijnlijk.
Na het lezen van dit boek zult u dat ook vinden.

less is more

less is more zou zeker gelden voor dit boek. Aan het begin wordt al verteld wie de dader(s) is/zijn. Het boek valt steeds in herhaling en wordt daardoor saai. Half zo dik had ook gekund…. misschien was het dan wel spannend geweest. Zonde van het geld.

Onmogelijk bijeengeraapt verhaal

Dankbaar beschrijft in dit boek een complot waar werkelijk honderden mensen aan mee moeten hebben gewerkt. Honderden mensen om een paar asielzoekers en een hoge ambtenaar van justitie te beschermen en een Friese boer er in te luizen. Dit is niet alleen ongeloofwaardig, maar theoretisch en praktisch gezien onmogelijk.
Verder zijn de opgevoerde getuigen van de moord niet in staat om in het openbaar een getuigenis af te leggen.
Zogenaamde bewijzen hangen als los zand aan elkaar en zijn amateuristisch aan elkaar geknutseld om er één geheel van te maken.
Warrige oude getuigenissen (die nu ook niet meer in het openbaar worden gebezigd) worden als bewijzen opgevoerd en alle echte bewijzen worden simpel aan de kant gezet als leugens of vervalst (DNA).
Kortom: schrijver maakt er een potje van om zijn gelijk te halen.

Zonde van mijn tijd

De zaak Vaatstra heb ik goed gevolgd en ik ben diep teleurgesteld in het boek van Wim Dankbaar
Lezend in het boek bekroop me het gevoel: Wat zit ik hier te lezen?

Dit boek toont alleen maar aan dat de schrijver of een rijke fantasie heeft en/of zich niet goed verdiept heeft in de materie.

Vanaf pagina 1 is het een aaneenschakeling van speculaties en wereldvreemde getuigen.
De schrijver heeft niet de moeite gedaan de zaken grondig te checken.

Wim dankbaar noemt zich onderzoeksjournalist en daarin zit ook mijn teleurstelling, ik had meer verwacht.

Lezend door het boek is er eigenlijk maar een conclusie mogelijk Jasper Steringa is de moordenaar.
Als je het boek gelezen hebt begrijpt een ieder waarom de media hier geen seconde aandacht aan hebben besteed.

Schokkend document

Op de omslag staan de foto’s van de twee hoofdverdachten. Het boek laat duidelijk zien wie de daders zijn in deze zaak en wie namens het Openbaar Ministerie deze daders uit de wind houden. Dit uit de wind houden is blijkbaar zo belangrijk dat men er een onschuldige voor opsluit. Het is stuitend te zien op welk een knullige manier dit uit de wind houden geschiedt. Door het lezen van dit boek zou het kunnen dat we met andere ogen kijken naar onze overheid. Het is te hopen dat deze zaak nog een keer echt uitkomt. Gelijk hebben blijkt weer iets anders dan gelijk krijgen.

Keihard bewijs

Dit boek levert het keiharde bewijs, dat je het vangen van boeven moet overlaten aan de politie.

Voor het jarenlang achter de verkeerde verdachte aanlopen, met name nadat de dader is opgespoord, mag de schrijver wat mij betreft wel beloond worden met vijf sterren.

Broodje aap.

Het boek draait om een getuigenis; iemand die zogenaamd heeft gezien dat Marianne door een asielzoeker is vermoord. Alleen wil hij helemaal niets vertellen over wat er is gebeurd. Om daar nou een boek op te baseren, zo’n onwerkelijk en niet te checken verhaal.

Noeste arbeid maar …

Wim Dankbaar heeft ijverig allerlei feiten naar boven gebracht. De leesbaarheid is echter niet erg hoog. Veel herhaling en veel ‘ik heb gelijk’ teksten.
Ik ben er nu van overtuigd dat Jasper S. de moord niet zo heeft kunnen plegen als hij zelf zegt.
Maar ik heb ook niet het idee dat Wim Dankbaar daadwerkelijk twee onomstreden bronnen heeft voor zijn versie.
Wellicht komt die duidelijkheid nooit.

review

Iedereen moet dit boek lezen om achter de echte waarheid te komen…
Goed beschreven!
Ongelofelijke inzet van de schrijver!