Baki

Een brief aan Baki

Geplaatst op 2 juli 2022 door Wim Dankbaar

13 juni 2022

Beste Baki,

Je zult wel weten dat je oudste zoon me heeft gebeld. Die zegt dat je alles ontkent en geen Sarbast Fattah Rashid kent en ook geen Haval Ali Mawloud. Allereerst wil ik je zeggen dat ik het een beetje laf vind dat je je zoon laat bellen. Hij wilde graag een toezegging dat ik je niet in mijn boek zal noemen, en anders zou hij aangifte doen. Ik kan je melden dat ik die toezegging niet zal doen, eenvoudig omdat ik je niet geloof. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat er nog een Koerdische Baki in Utrecht woont. Bovendien ben je net als Haval ook geboren in Arbil. Daar komt bij dat ik een foto heb van Haval waar jij ook op staat. Als je op mijn website https://rechtiskrom.wordpress.com zoekt op het artikel “Getting away with murder” of “Unmaking a murderer” vind je het hele verhaal van Rashid en Haval. Ook kun je op Youtube het hele politieverhoor van Rashid bekijken. Bijvoorbeeld hier: 

https://www.youtube.com/embed/Q8dmEgctBg0?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=nl&autohide=2&wmode=transparent

Wel wil ik je toezeggen dat ik je kinderen niet zal noemen want die hebben er tenslotte niks mee te maken. Mijn aanbod staat nog steeds: In ruil voor een vertrouwelijk gesprek ben ik bereid je buiten het verhaal te houden. Ik wil van je horen hoe het nu precies is gegaan. Ik wil je als anonieme informant. Het gaat mij om de kwalijke rol van onze Justitie die de moordenaars van Marianne Vaatstra lieten ontsnappen. Van dreigementen dat je naar de politie stapt, ben ik niet onder de indruk. Sterker nog, ik juich dat zelfs toe! Die zullen namelijk niks met je aangifte doen, omdat ze niet de aandacht willen vestigen op hun eigen bedrog. Maar mochten ze dat wel willen doen, dan staat het verhaal van Rashid helemaal op de kaart! Dat is mij juist welkom! Maar geloof me, dat zullen ze niet willen, want ze hebben dit verhaal juist stil willen houden. En jij wil dat ook niet, want ik heb genoeg bewijzen dat het verhaal Rashid klopt. Je hebt dus geen poot om op te staan bij de rechter. Je gaat alleen maar nat! Je hebt wel een moordenaar van een minderjarig meisje geholpen om te ontsnappen. En door het verhaal van Rashid aan Haval door te kleppen heb je je vriend Rashid ook nog in levensgevaar gebracht. Hij is bedreigd door Haval en neergestoken in de gevangenis! En dat weet juist Justitie als geen ander. Je denkt toch niet ze bij Justitie daar de aandacht op willen vestigen? Daar zitten ze echt op te wachten! Ik kan het ook omdraaien en aangifte tegen jou doen. Dus Baki, denk daar maar eens over na. Maar niet te lang, Laten we zeggen een week, dus tot dinsdag volgende week, 21 juni. Ik verwacht van je te horen dat we een afspraak maken. En lieg niet tegen je zoon! Ik heb best wel sympathie voor de Koerdische zaak, alleen niet voor verkrachters en moordenaars van minderjarige meisjes! Jij wel? Mocht je niet verstandig willen worden, dan mag je mijn brieven als  bewijzen in je aangifte gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

Florijn 1

2353 TC Leiderdorp

dank@xs4all.nl

0682318237

Tweede van links is Haval Ali Mawloud. Verkrachter/moordenaar Marianne Vaatstra. Tweede van rechts is volgens sommigen Baki. Oordeelt u zelf aan de hand van de foto’s op Baki’s facebook: 

https://www.facebook.com/baki.barznge

barz1
barz3