Meer daders?

Meerdere daders?

Geplaatst op 12 juli 2022 door Wim Dankbaar

Laat ik nog wat vertellen wat niemand weet. Dit is weer een verhaal dat justitie vanaf het begin is begonnen met liegen en bedriegen om de aandacht van de werkelijke daders af te leiden. Schaart u het maar in het rijtje van achtergehouden bewijzen, zoals het bankpasje van Marianne, het bebloede trainingsjack, de “gestolen” herenfiets die in werkelijkheid een damesfiets was, enzovoort. Meer hierover kunt u hier lezen:  https://rechtiskrom.wordpress.com/brief-aan-ministers/

Heel in het begin was het al bekend dat er meerdere daders waren. Niet alleen omdat Faek Mustafa dit al op dag 1 aan de politie had verteld, maar ook omdat het NFI sperma van meerdere mannen op Marianne had gevonden. Dit is allenmaal snel in de doofpot gestopt. De eerste bron hiervoor is politie-agente Henriëtte Talstra. Zij is nu wijkagent in het Friese Burgum, Surhuisterveen en contreien.

https://frieschdagblad.nl/regio/Met-klein-leed-op-de-koffie-bij-de-wijkagent-26793484.html

talstra

Zij heeft kort na de moord op een feestje tegen een buurman gezegd dat er spermasporen van drie verschillende mannen zijn gevonden. Dit zoemde al snel rond en de ouders van Marianne, Bauke en Maaike, hebben het ook gehoord. Het werd Henriëtte niet in dank afgenomen dat ze uit de school had geklapt, want ze werd gelijk overgeplaatst naar een andere regio. Vanaf dat moment moesten we accepteren dat het toch echt om één enkele dader ging. Ook kreeg ik dit kort geleden onderstaand document iemand. Hij weet helaas niet meer hoe hij er aan komt. Het zat in een doos met stukken waarvan hij niet meer weet wat de afkomst is. Maar het is waarschijnlijk geschreven door Bauke van der Woude, een privé rechercheur die meteen de zaak al vond stinken en vermoedde dat de daders uit het AZC kwamen. Zo stond hij ook in asresten van de verbrande caravan op het AZC te poken. Een omwonende vroeg wat hij aan het onderzoeken was. Hij zie toen iets als: Dit zaakje stinkt, heeft met die moord op Marianne Vaatstra te maken. Zoals u ziet, wordt hier ook gesproken over drie soorten sperma (laatste alinea).

oenema

Hans Bijlsma is al jaren een volger van mijn website.

Van: Hans Bijlsma
Verzonden: dinsdag 19 mei 2015 22:29
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: bestelling, boek “Het Vaatstra Complot”

Perfect Wim,

Ik lees je artikelen met veel belangstelling.

Mooi dat er mensen zoals jij bestaan, die zich zo kunnen vastbijten in dit schandalige bedrog inzake Marianne Vaatstra.

Ik zie uit naar je boek……

groeten, Hans

Een paar jaar later in 2019 wilde hij een gesigneerd boek komen halen, waarvoor wij afspraken in mijn appartement in Overveen. Tijdens dit bezoek vertelde hij mij dat hij in een motorrijclubje zat met ene Theo Vrouwenvelder. Deze man was in 1999 hoofd van de afdeling pathologie bij het NFI. Deze Theo had hem verteld dat er sperma van meerdere mannen was aangetroffen bij de sectie. Ik heb toen meteen gevraagd of ik contactgegevens voor deze man kon krijgen. Hans wist alleen dat hij in Soest woonde. Vervolgens heb ik zijn telefoon en adres op Google opgezocht. Na enige dagen heb ik hem gebeld.

Ik had eigenlijk verwacht dat hij niks wilde zeggen of gewoon zou ontkennen. Zo gaat dat met de meeste overheidsdienaren. Ik vertelde hem onomwonden want Hans Bijlsma mij had verteld en vroeg hem of ik hem daarover kon spreken, desnoods vertrouwelijk. Tot mijn verbazing zei hij zoiets als: Ja, maar  niet door de telefoon. Dan moeten we maar afspraak maken. Ik zei graag, wanneer kunt u? Dat kon hij nog niet zeggen maar hij zou me wel terugbellen. Nadat ik twee weken niks had gehoord heb ik maar weer gebeld. Hij zei toen weer dat hij nog contact met mij zou opnemen.

Ik heb kort daarna nog een briefje eraan gewaagd:

10 mei 2019

Geachte heer Vrouwenvelder,

Ik zou graag een afspraak met u maken. Ons gesprek zal ik discreet en vertrouwelijk behandelen. Ik heb het idee dat u mij toch wat verder kunt helpen.

Met vriendelijk groet,

Wim Dankbaar

023-5268730

Zijlweg 14 a

2051 BB Overveen

Weer een week ofzo later heb ik weer gebeld. Nu was hij omgedraaid als een blad aan een boom. Hij vroeg of ik hem niet meer wilde bellen of schrijven. Hij was nu behoorlijk vijandig. Ik heb kort daarop het volgende briefje gestuurd:

Overveen, 21 mei 2019

Beste Theo,

Ik verbaas me steeds meer  dat zoveel mensen hun mond houden. Het gaat om een meisje dat is verkracht en vermoord, waarvan de daders een vrije aftocht hebben gekregen van onze eigen overheid. Maar ook jij zegt dus dat dat moet kunnen. Je hebt immers al bewezen dat het klopt dat het NFI spermasporen van meerdere daders heeft gevonden. Steeds zei je: Ik neem nog contact met u op. Welnu, dat was helemaal niet nodig als je niks weet en niks voor me kunt betekenen. Dan had je gewoon gezegd: De informatie die u heeft gekregen is onjuist. Slaat nergens op! Helemaal duidelijk wordt het met je laatste reactie: Dankbaar, Ik wil niet meer dat je mij belt!

En als het nu één van jouw dochters was die zo is afgeslacht? En Justitie liegt en bedriegt over de ware toedracht? Helpt de daders aan een vrijgeleide? Zeg je dan ook: Ik wil niet meer dat je me belt? Wint de ambtsgelofte het dan ook van de waarheid?

Met vriendelijk groet,

Wim Dankbaar

Laten we nu even aannemen dat er inderdaad spermasporen van meerdere mannen zijn aangetroffen. Waarom zou dat niet waar zijn met nu twee bronnen, die niks meer willen (of mogen?) zeggen? Maar ook niet ontkennen. Zo’n verhaal komt toch niet zomaar uit de lucht vallen. Let wel, het gaat om bronnen binnen justitie zelf. Dit toont maar weer hoe sterk de angstcultuur binnen OM en politie is. Befehl ist Befehl, en anders gaat je kop eraf! Moraal, normbesef of rechtvaardigheidsgevoel wordt niet gewaardeerd. Nee, het wordt bestraft!

Bovendien wijst de rest van het sporenbeeld ook op meerdere daders, ongeacht wat het OM kletst. Een dubbele verkrachting, vaginaal en anaal, is al moeilijk te rijmen met één dader. Neem daarbij ook het boeien of vastbinden van Marianne, ook lastig voor één dader. Plus dat de 3 liter bloed die Marianne (volgens de sectie) is verloren NIET op de vindplaats is aangetroffen. Dat bloed moet ze dus ergens anders zijn verloren.

Wat betekent dat nu? Dat betekent dat het OM ook de “100% DNA match” van Jasper heeft vervalst!  Daar wil de gemiddelde brave burger natuurlijk niet aan (want het OM moeten we toch kunnen vertrouwen?) maar de kenners verbaast dit al lang niet meer. Een OM dat zo misdadig is om (bewijsbaar) te liegen en te bedriegen en tal van bewijzen achter te houden en zelfs te veranderen, draait natuurlijk ook haar hand niet om voor een DNA vervalsing! Zeker niet als het OM er alle belang bij heeft om haar bedrog en misdrijven onder het tapijt te houden. Maar volgens advocaat Jan Vlug is het bewijs tegen Jasper nog steeds “overweldigend”! Ook nu er op keningswei.nl talloze bewezen gaten in Jasper’s “gedetailleerde bekentenis” zijn geschoten. Let wel, het enige waar Jan Vlug zijn rotsvaste vertrouwen op baseert, is het woord van het OM. Een woord dat steeds meer blijkt NIETS waard te zijn!

Bovendien gelooft het OM zelf niet eens de “volledige bekentenis” van Jasper, maar dat weet je alleen als je je in de zaak verdiept. Zie bijvoorbeeld het requisitoir blz. 31 van OvJ Henk Mous:

Vanaf het moment dat Marianne van de verdachte op haar rug moet gaan liggen, is het hoogstwaarschijnlijk anders gegaan dan dat verdachte ons wil doen geloven.

Verdachte benadrukt meermalen dat Marianne zich niet verzet heeft (behalve het schreeuwen en bijten in de vinger; iets dat overigens pas later door hem is verklaard).

Ik zal aantonen dat Marianne zich flink heeft verzet en dat de verdachte fors geweld heeft gebruikt om haar verzet te breken. Wat als eerste opvalt is waarom de verdachte haar niet vraagt om haar kleding zelf uit te doen; hij hoeft alleen maar te dreigen met zijn mes waar zij volgens hem al van onder de indruk was. Daarbij komt dat Marianne zoiets gezegd zou hebben als “Als je niets met het mes doet, zal ik rustig blijven” en “dus was er geen geweld nodig”.

Maar er is wél geweld gebruikt; ook al bij het doorsnijden van de kleding. Ik geloof de verdachte niet als hij zegt dat dit de ‘snelste en gemakkelijkste manier was, omdat ik het mes toch in mijn handen had” en hij dit ‘heel voorzichtig gedaan heeft en niet op een brute manier”.

Uit de bevindingen van 3D blijkt overduidelijk dat het shirt van Marianne vastgepakt is met de linkerhand en, na een mislukte eerste aanzet, vervolgens met rechts is doorgesneden; je ziet een sterk rafelige rand. De verdachte heeft volgens mij op dat moment op de benen van Marianne gezeten om haar verzet tegen te gaan.

Van: Hans Bijlsma
Verzonden: zaterdag 9 februari 2019 13:11
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: gerucht over Marianne

Hoi Wim,

Confronterend om je zo in je appartementje te zien, de vorige keer dat ik je ontmoette woonde je nog in een villa in Overveen  …

Wel goed om je weer te ontmoeten.

Ik hoop dat er, in de komende tijd, toch nog een doorbraak komt in de moordzaak betreffende Marianne Vaatstra.

Mij is verteld, dat binnen het NFI het gerucht gaat dat Marianne DNA (sperma) in zich had van verschillende mannen.

Dit gerucht is me verteld door Theo Vrouwenvelder, volgens zijn zeggen, destijds Patholoog – Anatoom bij het NFI.
Ik heb destijds geprobeerd hier Theo verder over te bevragen, hij weigerde daar op in te gaan.

Ik heb het sterke vermoeden dat het gerucht klopt.

Maar ja, het is een gerucht en er valt op deze manier natuurlijk helemaal niets te bewijzen.

Bovendien is de DNA informatie, privacy gevoelig en bewijst het niet dat er sprake was van onvrijwillige seks met meerdere mannen.

Maar het past wel helemaal in het scenario, wat je in het boek over de moord op Marianne beschrijft …

Ik wens je een veel betere tijd toe en hoop dat je wat meer geluk hebt, de komende tijd ….

Denk alsjeblieft om jezelf, aan geluk heb je veel meer als aan gelijk ….

Groeten, Hans

Op zo 6 feb. 2022 om 10:46 schreef Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>:

Hoi Hans,

Heb jij nog wel eens contact gehad met die Theo Vrouwenvelder? Zit je nog in dat wielerclubje of is dat verwaterd?

Mvg

Wim

Van: Hans Bijlsma
Verzonden: dinsdag 8 februari 2022 22:07
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: Hoi Wim

Hoi Wim,

Nee ik heb Theo niet meer gezien of gesproken.

Theo ken ik als mede motorrijder.

Zoals je weet vertelde hij mij, dat hij “het gerucht had gehoord” (als hoofd van het NFI) dat Marianne ” “gepakt” was door meerdere mannen.

Dat is een aanwijzing in de richting van jouw versie, van hoe de moord heeft plaatsgevonden.

Zoals je weet denk ik dat jouw visie over de moord heel dicht bij de waarheid komt.

In de afgelopen twee jaar zien we steeds duidelijker hoe de overheid en met name justitie functioneert.

Ben benieuwd hoe het met je gaat en waar je mee bezig bent.

Ik hoop echt dat je de zaak een beetje hebt kunnen loslaten Wim ….

Groeten, Hans