Facebook groep Nationale Ombudsman

https://www.facebook.com/groups/533550768335848

Deze groep heb ik gemaakt om ervaringen te delen met de Nationale Ombudsman. Zoals bekend is de Nationale Ombudsman een instelling die haar taak als volgt omschrijft: “De Nationale Ombudsman is een onafhankelijke en onpartijdige instantie die klachten behandelt over bijna alle overheidsinstanties. Bijvoorbeeld over de trage behandeling van brieven of verzoeken. Of het niet reageren op uitspraken van een verzoek of verkeerde toepassing van wettelijke voorschriften.”

 

Wat doet de Nationale ombudsman?

OP DEZE PAGINA
de-nationale-ombudsman
 
 
De Nationale ombudsman helpt u op weg als het misgaat tussen u en de overheid. Door de weg te wijzen naar het juiste loket, advies te geven, en effectief onderzoek te doen. Daarnaast dagen we overheden uit anders te kijken naar hun werk en dienstverlening. Zodat de belangen van de burger altijd gerespecteerd worden en onderdeel zijn in alles wat de overheid doet.
DE OVERHEID
We zijn er voor allerlei soorten problemen met de overheid, hoe groot of hoe klein ook. De overheid bestaat uit veel verschillende instanties. Waar u regelmatig, of misschien maar eens in uw leven mee te maken krijgt. Zoals de Belastingdienst, het UWV, de politie, een ministerie of provincie. Maar ook een gerechtsdeurwaarder of het COA is overheid. Over al die instanties kan de Nationale ombudsman klachten of signalen behandelen.

 

++++++++++++++

 
Mijn eigen ervaringen met de ombudsman zijn allesbehalve bevredigend. Daarom werd ik benieuwd hoe de ervaringen van anderen met de ombudsman zijn. Enig rondvragen leerde mij dat anderen vrijwel zonder uitzondering dezelfde ervaringen hebben. Het leek mij daarom goed om een meldpunt te maken waar de ervaringen gedeeld kunnen worden. Als deze instelling niet werkt zoals het zou moeten, dan lijkt het mij van belang om dit zichtbaar te maken. Uiteraard zijn ook positieve ervaringen welkom.

 

Ik zal met mijn eigen ervaring beginnen.

Als jullie contact hebben met slachtoffers van de toeslagenaffaire, vraag dan eens hoeveel er bij de nationale ombudsman hebben aangeklopt en of dit resultaat of soelaas heeft gebracht. Mijn ervaring (en ik weet inmiddels ook van vele anderen) is dat de ombudsman een farce is, een fopspeen voor een corrupte overheid. Deze instelling werkt helemaal niet zoals het zou moeten, is er niet voor de burger maar om misdrijven en doofpotten van de overheid verborgen te houden. Gezien hun beweerde “mandaat” is dat de hypocrisie ten top. Ik probeer mensen te vinden die menen dat ze goed geholpen zijn door de ombudsman, maar is het me nog niet gelukt. Ik kreeg alleen maar negatieve reacties.

Dankuwel, voor reacties tot nu toe. Het wordt dus hoog tijd om eens duidelijk te maken dat de ombudsman een fopspeen is voor de burger die in problemen komt met de overheid. Gewoon een verlengstuk van een corrupte overheid, die de burger tegen de muur laat lopen. Een instelling die de overheid beschermt in het onder het tapijt houden van haar misdrijven tegen de maatschappij. Het is mij overigens al vaker opgevallen dat ambtenaren van politie, justitie en het OM heel gretig zeggen: Bent u het niet met ons eens? Dan kunt u naar de ombudsman! Net of ze al weten dat je daar ook bot vangt!

 

Nu wordt het ook begrijpelijk waarom de ombudsman, onder leiding van de oud rechter Reinier van Zutphen, niets deed met de klagende slachtoffers van de toeslagenaffaire.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Facebook groep Nationale Ombudsman

  1. Wim Dankbaar zegt:

    Goed advies voor Spencer Sletering:

    Like

  2. hansholtrop zegt:

    Rond 1950 waren er in Nederland : 50.000 ambtenaren : Rijks-, Provincie-, Gemeenteambtenaren. 72 jaar later zijn er meer dan één miljoen ambtenaren, die niet meer in de hand zijn te houden…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s