Wat voor een rechtsstaat willen wij?

Afbeeldingsresultaat voor westerbork

Nationaal monument Westerbork

Geachte wrakingskamer,

In aanvulling op mijn vorige bericht nog het volgende: Laten we eens resumeren welke feiten over Faek Mustafa nu onomstotelijk vast staan en mede door mij bekend zijn geworden:

-Faek is als verdachte verhoord over de moord op Marianne Vaatstra (zie rapport onderzoek Ali H.).

-Faek is overgeplaatst naar een ander AZC (zie kamerantwoorden Hirsch Ballin en Opstelten).

-De opdracht tot overplaatsing van Faek kwam van de Driehoek, waar Harm Brouwer en burgemeester Visser deel van uitmaakte (bron: AZC directeur Louis Uijl).

-Isabella Wagenaar heeft met haar vader op 4 mei 1999 aangifte gedaan tegen Faek wegens telefonische doodsbedreiging op 3 mei 1999: “Als jij niet stopt met praten wordt je ook vermoord!” (Zie politiecomputers of vraag het aan Isabella en politieagent Anjo van der Helm). 

-Faek en zijn vader hebben in 2000 een verblijfsvergunning in Nederland gekregen. Zie kamerantwoorden Hirsch BallinVan daaruit is F.M. op 2 juni 1999 overgeplaatst naar het azc Alphen aan den Rijn. Als verblijfsvergunninghouder is hij, in mei 2000, vervolgens regulier gehuisvest.

-Faek was bevriend met Ali Hassan, die volgens meer dan 20 getuigen kort en gezet was, niet langer dan 1.70 m.  Zie rapport Ali H. en onder meer verklaringen van Ron Pander, Sikko Pander, Jacob Hoeksma, Age Bruining, Isabella, enzovoort.

– Justitie beschikt over meer (geheim gehouden) foto’s van Ali Hassan dan de zogeheten opsporingsfoto. Zie onder meer het proces verbaal van Age Bruining.

“Op de foto’s die u mij nu toont, herken ik zonder enige twijfel en honderd procent zeker de mij bekende Ali Hussein Hassan, die in 1999 op het AZC de Poelpleats te Kollum in caravan no.59 woonde. Op de eerste foto, een groepsfoto op het Azc is Ali de meest rechtse man, gekleed In een bruin, lederen jasje. Links de foto van Ali Hussein Hassan. Op het derde blad staat een ietwat wazige, uitvergrote foto van een man die ik ken als Ali Hussein Hassan.”(Opm. verbalisant Adema: Deze drie foto’s werden door mij eerste verbalisant aan getuige Bruining getoond.)

-Volgens Ron Pander en Age Bruining is Faek op 3 mei 1999 overgeplaatst naar AZC Musselkanaal (zie hun verklaringen).

-Faek’s vriend Rida Hashimi heeft verklaard dat Faek hem op zondag 2 mei 1999 heeft verteld dat Marianne Vaatstra door Ali Hassan is vermoord en dit eerder aan de politie heeft verklaard. Tevens dat deze Ali Hassan niet de de lange Ali Hassan was die in Turkije werd opgepakt. Zie verklaring Rida Hashimi.

-Het OM heeft Faek of zijn vader in het kader van het Onderzoek Ali H. nooit gevraagd of de gepakte Ali Hassan in Istanbul, de hem bekende Ali Hassan was.

– De Koerdische asielzoeker, Haval Ali Mawloud, was bewoner van het AZC en is sinds de moord verdwenen, net als Ali Hassan. Het OM zit op een verklaring van de Koerd Rachid dat Mawloud in Irak bekend stond en staat als een zware crimineel (moord, afpersing e.d.) én het AZC is ontvlucht omdat hij betrokken was bij de moord op Marianne Vaatstra.

-En nu komt het: Alle bovenstaande onomstotelijke feiten zijn de eerste 10 jaar na de moord door Justitie geheim gehouden en/of zelfs ontkend! Pas in het rapport Ali H. (2011) zijn enkele van bovenstaande feiten erkend. De helft is door kierewiet Wim Dankbaar uit de stinkende doofpot gevist. 

Ik vraag mij af waar die “enorme publiciteitswaarde” nu is waar Henk Mous het over heeft?

Dan nog een aantal feiten:

-Harm Brouwer was destijds eindverantwoordelijk voor het Vaatstra onderzoek. Eerst als HOvJ van het parket Leeuwarden, later als baas van het OM.

-Harm Brouwer liegt dat zijn laatste dag als HOvJ 1 mei 1999 was. Dat was 12 mei 1999. Twaalf dagen waarin hij als eindverantwoordelijke zijn OM Leeuwarden, onder meer zijn maat Severein en politiewoordvoerder Rambonnet allerlei leugens en ontkenningen liet vertellen.

-Harm Brouwer wil niet reageren of getuigen. (Harm, vraag je het OM even om je speech “Zwijgen is zilver, spreken is goud” terug op de OM site te zetten?)

-Joris Demmink was directeur-generaal Vreemdelingenzaken. De overplaatsing van Faek kon niet zonder zijn medeweten en goedkeuring geschieden.

-Yehudi Moszkowicz, althans zijn kantoorgenoot mr. Hoogendoorn, vertegenwoordigt sinds kort Faek Mustafa.

-Justitie wil de aangifte van Faek tegen Wim Dankbaar (wegens smaad en laster) niet vervolgen.

-Justitie wil de aangifte van Wim Dankbaar tegen Faek (wegens meineed, valse aangifte en valsheid in geschrifte) niet vervolgen.

-Yehudi Moszkowicz geeft geen vervolg aan de kort geding uitspraak waarin Faek een voorschot van 5000 euro kreeg toegewezen op een schadevergoeding die volgens Moszkowicz minstens 80.000 euro zou moeten zijn.

-Het OM, de rechtbank en het Hof Leeuwarden willen Faek Mustafa, Harm Brouwer en mijn andere gevraagde getuigen niet horen.

-De rechtbank en het Hof Leeuwarden geven geen onderbouwde motivatie voor de herhaalde afwijzing van mijn getuigenverzoek.

-Voorzitter Bosma heeft (wederom) geen behoefte om voor de wrakingskamer te verschijnen teneinde haar beslissingen te motiveren.

Dan nog een aantal stellingen die nog geen juridisch bewezen feiten zijn, eenvoudig omdat rechters mij niet toestaan deze te bewijzen:

-Faek Mustafa heeft verklaard dat Marianne Vaatstra door de hem bekende Ali Hassan is vermoord in de caravan van aangever in mijn strafzaak.

-Faek Mustafa heeft dit op 1 mei 1999 aan de politie te Buitenpost verklaard.

-Justitie liegt over de reden én datum van het verhoor. De reden was de moord op Marianne Vaatstra, niet de vermeende verkrachting van zijn vriendinnetje Stephanie, zoals door Opstelten en Hirsch Ballin werd gesteld. De datum was 1 mei 1999, niet 19 mei 1999, zoals in het rapport Ali H. wordt gesteld.

-Justitie liegt over de datum van overplaatsing van Faek. De datum was 3 mei 1999, niet 27 mei 1999, zoals door Opstelten en Hirsch Ballin in hun kamerantwoorden werd gesteld.

In het licht van bovenstaande feiten en stellingen mag het voor een ieder intelligent, weldenkend mens duidelijk zijn hoe absurd het is dat ik mijn grondrecht om getuigen te horen, niet krijg. Waarbij ik opmerk dat rechters intelligente, weldenkende én integere mensen zijn, althans behoren te zijn.

Wat voor een rechtsstaat willen wij dan? Willen we een staat die Joden naar Westerbork transporteert en daar nog voor betaald krijgt ook? Nee, dat willen we niet (meer):

https://www.nu.nl/binnenland/5597963/ns-betaalt-schadevergoeding-jodentransporten-tijdens-holocaust.html

Maar willen we dan wel een rechtsstaat die stiekem beestachtige moordenaars van minderjarige meisjes afvoert, getuigen overplaatst en medeplichtigen beschermt? De nabestaanden en het hele volk 20 jaar lang beliegt en bedriegt? Labiele zondebokken als Marinus van der Lubbe en Jasper Steringa ervoor ophangt? En daar nog voor betaald krijgt ook?

Willen we een rechtsstaat waarin het OM en rechters zich niet meer hoeven te verantwoorden voor hun beslissingen en handelingen? Waarin rechters verdachten zonder opgaaf van redenen van hun grondrechten strippen? Waarin een wrakingskamer zulke rechters beschermt in hun volharding om zo’n rechtszaak te willen doen, in plaats van eieren voor hun geld te kiezen? Waarin verzetsstrijders de mond wordt gesnoerd, hun (dag)boeken worden verboden en kapot worden gemaakt? Waarin de waarheid niet meer mag worden verteld?

Kennelijk willen we dat wel! Althans een paar toppers bij het OM, Justitie en rechters in Leeuwarden, plus een slapende volksvertegenwoordiging.

Hoogachtend,

W.J. Dankbaar

PS: Johan, Freddy, Ineke, Wilma en Rennie, willen jullie ook zo’n rechtsstaat? Bespreken jullie dat nog eens met mem? Nu ze nog leeft en jullie kan (en zal) zeggen: Ga Faek eens aan de tand voelen, nu Justitie dat niet wil! Of beter gezegd: Al op 1 mei 1999 heeft gedaan! Dat moet nu heel makkelijk zijn sinds Yehudi Faek vertegenwoordigt. Doe het anders voor mij! Ik wil nog steeds weten wie us Marianne heeft vermoord. Of beter gezegd: Dat jullie Wim en mij gaan helpen om ons gelijk te bewijzen. Letten jullie maar even op Wim’s volgende artikel. 

Hey you bastards! I’m still here!

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wat voor een rechtsstaat willen wij?

 1. HRK zegt:

  Deze rechters zijn niet bezig met ‘wat voor een rechtsstaat wij willen’. Ze zijn maar met 1 ding bezig; hun eigen hachje en dat van hun vriendjes.

  ‘Geen verdedigingsbelang bij het oproepen van getuigen’, hoe haal je het in je harses !

  Dat is hetzelfde als beweren dat je geen belang hebt bij een goede keeper en een sterk centraal verdedigingsduo (ah la Van Dijk en De Ligt) voor het voorkomen van tegendoelpunten. De gekte regeert in deze kwestie en het wordt alsmaar gekker.

  Een apart boek en aparte film waardig. Hopelijk wel met een goede afloop maar dat wordt steeds onwaarschijnlijker …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s