Oude correspondentie met Johan Vaatstra

Afbeeldingsresultaat voor rennie vaatstra

Johan en Rennie

Beste Johan,

Ik kwam toevallig onze onderstaande correspondentie uit 2014 tegen. Er is geen bal veranderd. Sterker nog, hij is actueler dan ooit. Ben je nu eindelijk uit je winterslaap aan het ontwaken, Johan? Want je volgt het toch allemaal nog wel, net als je moeder? Al was het alleen maar om Yehudi te kunnen stieken waar ik nu weer dwangsommen mee heb verbeurd? Toch niet met mijn open brief aan jullie, hoop ik?  Zeg Johan, wanneer ga je nu eens laten zien dat je een zoon van je moeder bent? Dat je net zo stoer als zij bent?  Dus niet alleen stoer genoeg om in blinde woede bakstenen te gooien en me de kop van de romp te willen rukken, maar stoer genoeg om samen met Freddy aan Faek te vragen wat er met Marianne is gebeurd! Waar en door wie ze is vermoord, hoe haar lichaam in dat weiland terecht is gekomen. Want je kunt toch niet meer met droge ogen volhouden dat Faek dat niet weet? En als hij niks weet, dat zal hij dan toch ook wel tegen jullie durven zeggen? Baat het niet dan schaadt niet. Willen jullie niet van Faek horen dat hij op dag 1 (mei) de waarheid aan de politie van Jan Verkaik heeft verteld? En op 3 mei is overgeplaatst? Hoezo is Verkaik geen rotvent? Zie je nu nog niet dat de huidige “oplossing” van Justitie een afgang voor Marianne is? Dat dit haar nagedachtenis bezoedeld, waar jullie je veel meer om zouden moeten bekommeren dan ik?

halo wim

eindelijk kan ik mijn mails lezen op de camping blij dat jullie deze goede dingen doen via hero brinkman .heb nog met hem gebeld en het nodige uitgelegd

hij vroeg ook naar Bauke .heb gezegd dat die vanaf het begin met elke wind meewaaide ,maar ik sta, en blijf achter jullie bevindingen staan .de kamervragen zijn duidelijk ,laten ze daar niet onderuitkomen ,het doet allemaal heel veel met mij (despanning) ben al meerdere keren naar de dokter geweest,hoop het vol te kunnen houden ,jammer dat de kinderen en denk ook Bauke weer in de justitie geloven met hun nieuwe theorie ,inderdaad Wim ben ik geschokt door het nieuwe gegeven dat ze met een bekende het weiland ingelopen zou zijn ,wat een afgang voor je kind wat is vermoord,

Je dacht toch niet dat de mening van je moeder is veranderd? Nou, dan heb ik nieuws voor jullie. Komt in mijn volgende artikel. Je zegt me in 2014 dat ik respect voor je moeder moet hebben. Kijk eerst eens in de spiegel, Johan. Haar te kooien en te verbieden te zeggen wat ze denkt, onder meer via haar historische dagboek, is dat respect? Weten jullie wat je met Yehudi moeten doen? Die moeten jullie een keiharde trap onder zijn corrupte, leugenachtige reet geven! Met een grote boog het raam uit! Jullie gaan me toch niet vertellen het normaal te vinden dat hij nu ook Faek vertegenwoordigt? Dat dit met jullie goedkeuring is, laat staan met die van Maaike, zijn zogenaamde cliënt?

Aan wat voor Stockholm syndroom lijden jullie? Jullie gijzelaars die de waarheid over jullie zus in de doofpot hebben gestopt, zijn nu jullie bondgenoten? Marianne is wél op een gestolen fiets in het donker naar huis gereden? Spencer en Wietze zijn helemaal gerehabiliteerd? Hun verhaal was wél waar? Waarom waren ze dan niet aanwezig op de rechtszaak van Jasper? Zelfs de familie Steringa vond dat vreemd. (Je moeder denkt nu: Ja verdomd, dat is waar ook!)  Faek heeft de ventielen niet uit hun fietsen getrokken? Ze zijn niet opgehaald door mams omdat ze op lekke banden niet thuis konden komen? Zelfs Spencer begreep dat Marianne onmogelijk in het weiland kon zijn omgebracht. En zag niet de drie liter bloed die Jasper uit Marianne’s hals hoorde stromen (zie hiernaast). Kijk eens naar deze foto, jongens. De middelste fiets is van Spencer’s vriend Gerrit Alma, die mee ging zoeken naar Marianne en door Spencer werd verteld dat hij de vorige avond ruzie had gemaakt met Marianne. De rechter fiets is van Spencer. Of beter gezegd, de damesfiets van zijn moeder, met fietstassen en een hulpmotortje. Zie je het gele plaatje, Johan? Waarom was hij niet op zijn eigen fiets? Omdat het niet klopt wat papa Sletering eerder die ochtend tegen Bauke zei? “Zijn fiets staat hier in de schuur met een lekke band.”  

Maar jullie geloven het gestolen-fiets-verhaal nog wel? Jullie moeder is gehersenspoeld door dat niet te geloven? Zeg Vaatstra kids, als jullie de helft van de intelligentie en moed van jullie moeder hebben, dan ga je eindelijk eens achter haar staan. In plaats van je te laten bedwelmen met een ether gedrenkte doek, wat het Jasper-verhaal is.

Afbeeldingsresultaat voor rennie vaatstra

Ineke, Freddy, Wilma

Ineke, is het nou zo moeilijk om toe te geven dat jij die email hebt gestuurd, waar het in het vorige artikel over ging? Voor elke wakkere lezer is dat toch al duidelijk. Is je schaamte daarvoor dan groter dan het respect voor je moeder en de waarheid over Marianne? Krijg je het echt niet over je lippen om te zeggen: Sorry Wim. Maar vooral Sorry mem! Kijk Ineke, je moeder durft het niet hardop te zeggen (hoe zou dat nou komen?), daarom moet jij het doen. Dan toon je echt respect voor je moeder! En voor jezelf! Ik zal het je in elk vergeven als je die grootmoedigheid toont.

Rennie, zeg jij ook eens wat? Jij bent toch de minste havik? En de matriarch van de familie? Kun jij Ineke dan niet bij de les roepen, nu je moeder het niet meer durft en Ineke een bloedhekel aan mij heeft? Wie van jullie laat het hondje van je moeder nog uit, nu ze dat zelf nauwelijks meer kan? Bij toerbeurt allemaal? Dat respect hebben jullie dus wel!

Waarom dan niet het respect voor Maaike en Marianne om te zeggen: Wij geloven het gestolen-fiets-verhaal ook niet! We gaan haar en Wim helpen! Het misdadige bedrog dat ons is aangedaan mag nooit meer gebeuren! We zien nu eindelijk op wie we boos moeten zijn. Harm Brouwer, Joris Demmink, Henk Mous, Jan Verkaik, enzovoort. Vieze vette doofpotleugenaars!  We zien nu wel aan wie we een schadevergoeding moeten vragen. De Staat der Nederlanden! Tien miljoen komt eerst! Yehudi heeft het ons makkelijk gemaakt. We hoeven Wim alleen maar te ondersteunen in zijn getuigenverzoek. Maar eerst gaan Johan en Freddy Faek eens aan de tand voelen. Dat is tenslotte nu ook een cliënt van Yehudi, dus die regelt dat in een handomdraai.

Als mij iets overkomt, is het jullie schuld! Dat riep Marianne naar Spencer en Wietze, althans volgens Spencer. Dat heeft hij ook nog verzonnen in zijn Freudiaanse schuldgevoel. Maar toch liet hij Marianne alleen in het donker naar huis fietsen? Hij zei niet: Dat laat ik me niet zeggen! Nu sta ik erop om je naar huis te begeleiden! Die taxi had ik je al beloofd om je veilig thuis te krijgen, dus nu moet ik zeker ingrijpen! Zien jullie nu echt niet wat voor een leugenachtige debiel Spencer is? Johan, jij zei toch tegen Marianne: Als je onverhoopt geen taxi kunt krijgen, bel me dan! Dan kom ik je halen! En nu geloof je het verhaal van Spencer, die haar die taxi beloofd had? Is dat een eerbetoon aan Marianne?

En Maaike is kierewiet om te zeggen dat deze lul haar dood is geworden? Ze mag niet meer zeggen dat jullie helemaal mesjokke zijn om je achter het Justitie te scharen dat zijn lulverhaal beschermt? Nou, dan doe ik het wel! Besef één ding goed, Vaatstra kids. Spencer had kunnen zeggen: Het verhaal van Jasper klopt niet! Dat weet ik als geen ander! Omdat hij dat niet zei, is Steffanie van hem gescheiden. Is ook de reden waarom hij niet aanwezig was op de rechtszaak van Jasper. Waar hij had kunnen grijnzen: Zie je nou wel dat mijn verhaal klopt? Jasper heeft ons afscheid zelfs gezien! Wietze en ik stonden onder een lantaarnpaal! Dat zegt Jasper ook! Dat mocht al niet van Jan Verkaik! Het valt me nog mee dat Jasper niet heeft gezegd: Ik hoorde Marianne roepen, toen ze me tegemoet fietste en ik Spencer en Wietze onder die lantaarnpaal zag staan: Als mij iets overkomt, is het jullie schuld! Tja, je kunt het ook overdrijven, Jasper. Dat mocht zeker niet van Justitie? Slappe zak! Wat jij je lieve memke aandoet is van God los! Daarom ben je zo kwaad als je mijn naam hoort! Waar het verhaal van die jongens eindigt, begint mijn verhaal! Lul toch niet man! Met je disassociatieve fugue! Ze kunnen jou alles wijsmaken! U vraagt, wij draaien! Je bent labiel, Jasper. Dat blijkt al uit het feit dat je kwaad wordt als je mijn naam hoort. Wie wordt er nou boos als iemand van buiten zegt dat je die moord niet hebt gepleegd? Er zijn dan twee mogelijkheden: 1) Laat hem maar lullen, ik weet toch wel beter. 2) Goh wat fijn! Dat er iemand is die mijn onschuld bepleit, ook al heeft hij ongelijk!  Maar jij wordt boos! Hoe zou dat nou komen? Omdat er in je kop is geprent dat er iets vreselijks gaat gebeuren als je je verklaringen herroept?

Zeg Jasper, leg je in het volgende telefoongesprek met je mem even uit waarom je dacht dat Marianne stomdronken was en alles met haar kon doen? Ze weet al dat je naar de hoertjes ging in Leeuwarden en Groningen. Is uitgebreid aan de orde geweest in je rechtszaak. Dat je een adresje had op vijf minuten afstand op het AZC kun je haar dan toch ook wel verklappen? Zeg je haar dan ook even: Maar ik heb haar niet vermoord en de keel doorgesneden! Zeker niet in het weiland! Dat weet je toch zelf ook wel, lieve memke? Ik kon nog geen kip de kop afhakken! Maar mondje dicht mem!  Anders kom ik hier in de grootste problemen. Hoe het zit vertel ik je wel als ik vrij ben. Maar beste Jasper, jouw lieve memke leeft hoogstwaarschijnlijk niet meer als je vrijkomt. Heeft je lieve memke er geen recht op om uit jouw mond te horen dat je niet de moordenaar van Marianne Vaatstra bent? Of laat je haar doodgaan met die waan? Blijf je haar voorliegen met verhalen als: Je dacht toch niet dat ik me voor niks laat opsluiten als ik het niet heb gedaan?

Hey Jasper, wanneer gaat Jan Vlug dat gesprek tussen jou en Bauke regelen? Waarom is dat nog steeds niet gebeurd? Wil je nu je excuses aan Bauke maken of niet? Misschien kun je het beter doen met Johan en Freddy. Dat zijn nu de viriele vertegenwoordigers van de familie Vaatstra. Dan kun je hen uitleggen waarom je je slechts medeplichtig voelt en het niet terecht vindt om Bauke de volledige gevraagde schadevergoeding te betalen. Johan en Freddy kunnen hun moeder dan ook inlichten over het gesprek. Want over een schadevergoeding aan Maaike hebben je advocaten het toch helemaal niet gehad? Maar krijg je wel toestemming van Jan?

Van: Johanvaatstra
Verzonden: zaterdag 22 februari 2014 12:42
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: Dagboek van Maaike

1 ding wim mijn moeder is geen wijf en twee  als je z.n respect voor haar hebt  dan laat je onze fam met rust    Zoals zo vaak gevraagd    Zoek een hobby en val niet meer mensen lastig   Je staat bekend in heel nl als logica fantastica   Je hebt niet in de gaten dat je je eigen gezin hiermee belachelijk maakt   Hou er mee op doe vrijwilligers werk bij de voedselbank doe wat nuttigs   Hou op met dat zinloze boek  en kan je beloven dat als je mij ergens. In benoemd in een boek van jou dan word jij niet blij van mij

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 21 feb. 2014 om 23:19 heeft “Wim Dankbaar” <dank@xs4all.nl> het volgende geschreven:

Ha die beste  Johan,

Wil je weten wie je zusje hebben vermoord, voordat het boek uitkomt? Ik nodig je uit om een gesprek daarover te hebben. Freddy is ook welkom.

Doe in elk geval de groeten aan je fantastische moeder. Wat een wereldwijf is dat. My best friend forever.

Als zij juliie lieve jongens vindt, vind ik dat ook.

Mvg

Wim

From: Johanvaatstra
Sent: vrijdag 4 januari 2013 12:54
To: Wim Dankbaar
Subject: Re: Dagboek van Maaike

Jou bemoeienis met mijn fam en het ongevraagd doorsturen van mijn moeders dagboek ophouden iets over de zaak van mijn zusje te zetten op internet gewoon alles te laten rusten dat is toch niet te veel gevraagd? Wil niet eens met jou discuseren  orienteer je maar op iets anders maar niet meer op ons

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 3 jan. 2013 om 19:24 heeft “Wim Dankbaar” <dank@xs4all.nl> het volgende geschreven:

Wat precies  moet ik afkappen? Wat vraag je me?

Mvg

Wim

From: Johanvaatstra
Sent: donderdag 3 januari 2013 18:59
To: Wim Dankbaar
Subject: Re: Dagboek van Maaike

Afkappen zoals ik je heb gevraagd meer hoef je niet te doen

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Op 3 jan. 2013 om 18:29 heeft “Wim Dankbaar” <dank@xs4all.nl> het volgende geschreven:

Beste Johan,

Sinds jij vindt dat ik zo’n invloed op de familie Vaatstra heb, moeten we dan niet eens een keer afspreken? Dan kunnen jullie mij uitfoeteren, en dan kan ik jullie proberen uit te leggen wat mij beweegt.

Denk je nu echt dat het mij te doen om de familie Vaatstra op te naaien? Die Jasper is toch ook een soort Pino van Sesamstraat? Geloof je echt werkelijk dat hij je zusje heeft vermoord? Ken jij het verhaal van Sirhan Sirhan  die Robert Kennedy zou hebben vermoord?

Snap jij echt niet dat ik je vriend wil zijn? Snap jij echt niet dat ik je moeder heel hoog heb zitten? Dat hebben we dan toch gemeen? Wat wil je nu eigenlijk? Je wilt toch niet zeggen dat je moeder net zo’n complotidioot is als ik? Mijn vader zei altijd: Niet geremd door kennis van zaken. Mijn vader had ik ook heel erg zitten. Maar die is dood. Jouw moeder niet. Dus zij kan je nog steeds wat leren.

Ergens in je achterhoofd weet jij ook wel dat Jasper niet verantwoordelijk is voor de moord op je zus. Laat dat nou maar even rijpen. Waarom ga je niet eens met je moeder om de tafel zitten? Vraag haar gewoon: Mem, wat denk jij nu van Jasper? Is dit de waarheid die ons wordt voorgeschoteld? Waarmee we het kunnen afsluiten? Ik neem tenslotte aan dat je beter naar je naar je moeder luistert dan naar mij. Ik ben maar een complotidioot, maar je moeder heeft je gebaard en opgevoed. Bovendien is zij veel slimmer dan jij denkt. Als je nu eens met haar gaat praten over deze kwestie, dan kom je daar ook achter. Dit is 13 jaar lang haar eenzame strijd geweest. Jij hebt altijd gezegd: Het zal mijn leven niet leiden. Maar Wim Dankbaar leidt je leven nu wel. Wim Dankbaar is wel een vriend van je moeder. Misschien is die Wim Dankbaar niet zo gek als jij denkt?

Mvg

Wim

From: Johanvaatstra
Sent: donderdag 3 januari 2013 15:23
To: Wim Dankbaar
Subject: Re: Dagboek van Maaike

Nog een paar weken dan meen je dat pino van sesamstraat het heeft gedaan  het wil maar niet tot je doordringen dat we willen dat je er mee stopt met je don qiuchot verhalen zoek een hobby doe een ander een plezier  maar stop met de fam vaatstra jij wilt mij echt niet kwaad hebben wim en dat moet je ook niet willen als jij je niet bemoeid met het gezin vaatstra. Dan bemoei ik me ook niet met het gezin dankbaar  denk dat dit wel duidelijk maar zeer dringend is

met gr johan vaatstra

Verstuurd vanaf mijn iPhone

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: woensdag 2 januari 2013 21:57
To:vlug@vrijpleiters.nl
Cc: ‘Ronald Beetz’; ‘Maaike Terpstra’; ‘bauke vaatstra’; ‘johanvaatstra’
Subject: Dagboek van Maaike

Beste Jan,

Bijgaand het dagboek van Maaike. Dit is verplichte kost voor een advocaat die zeker weet dat Japser S. de verkrachter/moordenaar  is van Marianne Vaatstra.

Laat je me even weten wanneer je het gelezen hebt? En of het je overtuiging verandert?

Jan, vraag ook nog even aan Bauke hoe het het nou zat met die lekke band band van Spencer. Vraag hem  of hij nu gelooft dat Spencer toch de waarheid heeft verteld met zijn gestolen-fiets-afscheid bij de Swadde-verhaal. Je hebt het toch zo goed voor met de familie Vaatstra? Dan kun je ook wel even in conclaaf daarover met hen.

Johan, lees je het ook even? 40 bladzijdjes slechts.  Dat is veel beter bestede energie dan nachtelijke telefoontjes om mij  te vertellen dat je mij de kop van de romp wilt rukken. Misschien leer je nog wat?

Lees maar in  dat dagboek wat een lieve knul je bent. Net als je broer Freddy.Waardeer je je wijze moeder wel zoals ze verdient? Geef je haar  even een knuffel? Doe het anders maar namens mij!

Mvg

Wim

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s