Een brief van Pieter Postma aan Jan Vlug

“Complotters” in de zaak Marianne Vaatstra.

Meermaals beklaagt mr. Jan Vlug zich over “complotters”. Wat mij betreft gaat hij er geheel aan voorbij daar zelf een actieve rol in te spelen, gespeeld te hebben. Had hij namelijk deze zaak anders aangepakt dan was er geen ruimte geweest voor speculaties, of zo u wilt een

“complot” theorie. Daar achteraf over klagen komt bij mij vreemd over en lijkt van enige zelfreflectie geen sprake, dit is eveneens van toepassing op de werkwijze van het OM.

Toen ik nog niet lang over de zaak Marianne Vaatstra publiceerde belde mr. Jan Vlug mij eens op. Hij vertelde onder meer op welke wijze Jasper Steringa op de zitting was voorbereid. Daarnaast liet hij mij weten dat “het leek of ik meer van de zaak wist dan hij”. Spijtig genoeg denk ik dat hij gelijk heeft. Dat is dan een trieste constatering.

Natuurlijk is het niet nodig alles bekend te maken, ik ben niet geïnteresseerd in het merk van
de wekker van Jasper, wat hij die dag had gegeten of wat zijn favoriete tv programma was.
Nee, het gaat om andere ogenschijnlijk triviale zaken die naar het zich laat aanzien “geheim” moeten blijven; vandaar aan mr. Jan Vlug de volgende vragen om hem de mogelijkheid te geven “complotters” de mond te snoeren:

 U stond “op een lijstje”, wiens lijstje was dat, door wie samen gesteld?

 U beweert dat Jasper Steringa vrijwel direct bekende, dan moet hij dat ook bij uw collega Bert de Boer gedaan hebben?

 U werd op dinsdag middag 20 november gebeld. Jasper was de 18e rond 23.00 uur gearresteerd. Toen u werd gebeld zat hij 42 uur in voorarrest, wat had hij inmiddels de rechercheurs verteld?

 DNA deskundige Peter de Knijff heeft kritische kanttekeningen geplaats bij de waarde
van een DNA match, u had hem op de zitting in kunnen zetten, U liet het na, waarom?

 Het moet u bekend zijn dat meerdere getuigen afzonderlijk van elkaar de aanloop
naar de moord, het “fietsverhaal” onderuit halen. Getuigen die Spencer zonder
Marianne Vaatstra zagen en andersom. Burgers die geheel te goede trouw zich bij de
rechercheurs melden. Ook blijken tijdstippen niet te kunnen kloppen. Logen Spencer
Sletering en Wietze Steenstra? U heeft hen de kans om hun gelijk aan te tonen op
zitting ontnomen. Andere getuigen had u daarentegen kunnen ontmaskeren als
leugenaar. Voeding voor complottheorie was daarmee voorkomen.

 Het OM is er altijd, bijzonder vanwege de modus operandi, vanuit gegaan dat er
slechts één dader was. Toch liet u het, zo lijkt het, gebeuren dat Jasper Steringa 15
dagen in beperking moest doorbrengen. Dat vraagt om uitleg, wellicht is daar een
plausibele reden voor welke ik niet zie?

 U beweert in de podcast “Napleiten” de eerste week op de gang te hebben zitten
wachten. (U mailde mij overigens dat u bij alle verhoren aanwezig was geweest, toch
opmerkelijk dat u zich onbetrouwbaar toonde…) Hoe goed had u als zijn advocaat
zicht op het aantal verhoren en de duur daarvan?

ie

Zie de gehersenspoelde Ineke Vaatstra en haar dochter. Wat een manier om je vermoorde zus “in het licht” te zetten! Het alles verblindende licht van de leugen!

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Een brief van Pieter Postma aan Jan Vlug

  1. Christian zegt:

    Fanatici zijn toch onzekeren die een beslissing genomen hebben? Daar vallen hier dus Ineke en Wilma en Aafie wel onder en Klaske, Wim en Pieter niet. Die blijven gewoon rustig doorgaan met redelijke argumenten bedenken terwijl de dames zich uitputten in persoonlijke haat en gekrijs. Als de dames echt zouden denken dat de overheid hen niet voorliegt en het is gegaan zoals zij denken zou hen dat rust hebben gegeven. Nu projecteren ze hun onzekerheid op ons ( complotters). Ja, hoor eens, wij hebben gewoon vrijheid om iets anders te vinden dan jullie en een moordzaak is naast een enorm drama ook gewoon een maatschappelijk onderwerp wat vrij bestudeerd mag worden. Daarover hebben jullie geen enkele zeggenschap. Het is jammer allemaal. Maar nabestaanden hebben geen extra rechten. Helaas dames. Iets meer opleiding en je had ons vast beter begrepen. En trouwens, wie dwingt nou zijn moeder om iets te vinden op straffe van haar kleinkinderen niet meer zien. Dan verlies je iedere morele status. Ik begrijp best dat geloof rust geeft. Maar er zijn ook feiten. Eigenlijk zouden we tegen jullie moeten zeggen: kijk eens beter en geloof wat minder. De jongens liegen, Vlug werkt voor het OM, de fiets was van Kloppenburg, de caravan had bloedsporen en was dus op termijn een gevaar, de vindplek kende een auto-toegang en dan nog het pasje en de aansteker. Plus dat Jasper geen daderkennis had en de rechter de zaak verdacht afraffelde. Tja.

    Like

  2. Wim Dankbaar zegt:

    ———- Oorspronkelijk Bericht ———-

    Van: Wim Dankbaar

    Aan: “keningswei@yahoo.com” , Klaske Ferwerda , Yolanda Van Lunzen , “roydames@gmail.com”

    Datum: 16-06-2024 11:31 CEST

    Onderwerp: Re: Bankpasje M Vaatstra

    Nee, ze had haar pasje meegenomen. Het is kort na haar dood gebruikt in Groningen om mee te pinnen. Na drie pogingen is het pasje ingeslikt door de ABN Amro automaat aan de Vismarkt. Het pasje is nooit terug bezorgd bij de ouders. Maaike schrijft nog in haar dagboek dat Marianne maar 25 gulden had gepind. Slechts om haar drankjes te kunnen betalen dus. Omdat Spencer de taxi zou betalen!

    Dat het pasje van Marianne na haar dood is gebruikt door een onbekende, is uiteraard ALLESBETEKENEND! Het past voor geen meter in het verhaal van Jasper! 

    Wim

    Op 16-06-2024 10:51 CEST schreef keningswei@yahoo.com <keningswei@yahoo.com>:

    Dat wist ik Wim, maar ik meende begrepen te hebben dat ze heeft gepind en vervolgens het pasje 

    thuis heeft gelaten, Maaike zegt daar ook over “want ze ging er vanuit dat zoals beloofd Spencer 

    de taxi zou betalen”. 

    Pieter

    On Sunday, June 16, 2024 at 10:30:05 AM GMT+2, dank@xs4all.nl <dank@xs4all.nl> wrote:

    Gek dat Pieter nog niet wist dat het bankpasje nooit is terug bezorgd. Dat is namelijk heel veelbetekenend! 

    Wim

    From: Klaske Sent: Saturday, June 15, 2024 13:44To: Kenings wei ; Roy Dames ; Wim Dankbaar Subject: Fwd: Bankpasje M Vaatstra

    Nee it bankpasje wie fourt ..stjit ek alleger ten it dagboekje fan Maaike.

    Maaike hie nog mei in bankmedewerkster fan de Rabobank belle….

    Begin doorgestuurd bericht:

    Van: “keningswei@yahoo.com”

    Onderwerp: Re:Fwd: Bankpasje M Vaatstra

    Datum: 15 juni 2024 om 22:41:21 CEST

    Aan: Klaske Ferwerda

    Antwoord aan: “keningswei@yahoo.com” <keningswei@yahoo.com>

    Mar it bankpasje lei toch thús? 

    Pieter

    Like

  3. Wim Dankbaar zegt:

    Yootje? Powervrouw, Snap je niet dat je na ruim 5 jaar eens een beetje duidelijkheid moet geven? Wat zit je toch te Yoyoën? Het moederschap heeft je rust gegeven? Maar je wilt het toch alleen maar bij Xess houden? Vind je dat een rustgevend vooruitzicht? Straks heb je spijt dat je niet hebt geprobeerd nog een kleine Yo te maken! Jaah maar Wim, dan moet ik toch eerst een man vinden die van mij houdt en andersom? Wat kun jij toch mooi lullen, Yoyo!

    @wesleysneijder@yolanthecabau Why make it difficult? When it can be easy!

    Moet je aan Yo vragen, dombo! 😂

    Like

  4. Wim Dankbaar zegt:

    Interessant om nog eens terug te kijken:

    Like

    • Haggis zegt:

      als Jasper daadwerkelijk de dader zou zijn , zou DNA-onderzoek onder 20.000 mannen onzin zijn. DNA- onderzoekje onder alleen rossig/roodharige mannen zou hebben volstaan. In de Viva stond toch dat Aafie een klein kalend roodharig mannetje de rechtzaal binnen zag lopen? Opvallend nederig gedrag ook in dit filmpje van Jan Verkaik..

      Like

  5. Wim Dankbaar zegt:

    Yoyo? Begrijp je niet dat Wes je met met zijn jarenlange veroveringstocht onsterfelijk maakt? En jij voedt hem nog ook? Laat hem nou effe zeggen dat Romy zijn nieuwe schatje is!

    Like

  6. Christian zegt:

    Wacht even, op het bankpasje zaten dus vreemde vingerafdrukken. Nu snap ik waarom Wim dat veelbetekenend noemt. En op de aansteker en de fiets zaten helemaal geen vingerafdrukken. En waarom de Vismarkt. Daar was toch die Irakese schoenlapper die rookte? Heb ik destijds nog wel eens een vingerafdruk ontfutseld ergens in 2010. Hem het cellofaan van het pakje even vast laten houden: pak zelf maar één. Ach, er is zoveel nog mogelijk.

    Like

  7. Christian zegt:

    Er moet een tijdslijn te maken zijn van het bijdraaien van Aafie. Ik vermoed dat zij heel langzaam het idee heeft gekregen dat deze zaak “huge” was en dat ze van open naar vijandig is gedraaid. Waarschijnlijk heeft ze ernstige signalen gekregen dat ze zich aan het officiële verhaal moest houden want anders zou…..het werk van haar man gevaar lopen of zoiets. Ze staat duidelijk onder druk en wil overal vanaf. Aafie zal niet weten wat er precies gebeurd is maar ze weet wel dat ze gevaarlijk is voor het officiële verhaal of de doofpot. Ooit zal ze wel breken want het lijkt mij een goed karakter maar ze denkt nu waarschijnlijk dat ze iedereen juist beschermt met haar stilzwijgen. Daarom ook bijt ze zo enorm van zich af tegen Pieter en Wim. Maar goed. Tijdlijn. Ook van andere draaiers: Peter R de Vries, Bauke en nog wat spelers. A.s. woensdag onthult Maurice de tijdlijn van de draai van de recherche in de Deventer Moordzaak. Waar draait wie en waarom?

    Like

Plaats een reactie