Een wild gerucht doodchecken!

Twee dagen geleden bereikte mij via via een heel raar verhaal, wat vrijwel zeker bullshit moet zijn. Maar als goed onderzoeker vind ik dat je toch moet proberen om zo’n verhaal dood te te checken. Het verhaal gaat ongeveer als volgt. Enige tijd geleden zit een man op het terras van discotheek-restaurant Paradiso te Kollum. Dit is de discotheek waar Marianne Vaatstra haar laatste avond heeft doorgebracht.De man raakt bij puur toeval in gesprek met een andere man die aan een naburig tafeltje zit. Het gesprek komt op Marianne Vaatstra. De andere man begint daar zelf over, waarschijnlijk omdat Paradiso een historische plek is in deze zaak. De man zegt dat hij als bewaker werkt in de gevangenis in Zwolle, waar Jasper gevangen zit. Hij meldt dat  Jasper onlangs een proefverlof heeft gekregen, maar niet is teruggekeerd. Het verhaal wordt nog gekker. Hij zegt dat Jasper in Honduras (midden-Amerika) is opgepakt met drugs! Dit verhaal is natuurlijk te zot om los te lopen, want hoe zou Jasper naar Honduras kunnen vliegen en waarom? Volgens mij heb je daar een paspoort voor nodig, dat hij niet zal meegekregen hebben van de gevangenis. Ik wil dan ook geen enkele geloofwaardigheid hechten aan het verhaal, maar ik vraag me wel af waarom mensen zo’n verhaal verzinnen?  Met welk doel? De man die die dit verhaal vertelt, is iemand die, zoals ik begrijp, volledig gelooft dat Jasper de moord op Marianne Vaatstra heeft gepleegd. Dat is dan toch wel weer raar. Dus ik wil dit rare verhaal graag naar het rijk der fabelen verwijzen. Daarom heb ik de PI Zwolle gebeld. Hoe dat ging, kunt u hier horen: Ook heb ik Jan Vlug, de advocaat van Jasper, een mailtje gestuurd, maar hij heeft nog niet geantwoord: 

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: woensdag 24 augustus 2022 12:11
Aan: vlug@vrijpleiters.nl
Onderwerp: wild gerucht

Beste Jan,

Er is mij een raar verhaal ter ore gekomen. Dat Jasper op verlof zou zijn gestuurd, maar niet zou zijn teruggekeerd. Met andere woorden voortvluchtig. Het klinkt te zot om waar te zijn, maar ik zou het toch graag even doodchecken.

Ik neem aan dat het verhaal onzin is? Althans dat jij kan bevestigen dat Jasper nog gewoon in de PI Zwolle zit?

Mvg

Wim Dankbaar


Voordat mensen nu zeggen: Haha, Dankbaar, jij laat je weer mooi op een “wild goose chase” sturen?  Niets is minder waar ! Ik vind het ook mijn plicht om onzinverhalen dood te checken. Ik wil graag horen dat Jasper nog gewoon in de PI Zwolle zit.  

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een wild gerucht doodchecken!

  1. keningswei zegt:

    Altijd interessant om te zien hoe zo’n instituut werkt. De telefonist is openhartig ( voor wat het waard is) en de case manager verwijst naar “privacy”. Wat heel legitiem is. Dus is de vraag ; hoe goed is de telefonist op de hoogte?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s