Briefje aan Maaike en Aafie

Maaike, Eerst even nog een gesprekje van gisteren met Goos:

Maaike, we weten allang dat je niet gelooft dat Jasper de dader is.

Je wilt nooit een cent hebben van iets wat met haar moord van doen heeft? Waarom laat je Moszko dan liegen dat je al 7 ton van me hebt willen pakken? Waarom laat je hem dan liegen  dat Jasper zonder enige twijfel de moordenaar van je dochter is? Waarom laat je hem dan liegen dat je bovenop die 7 ton me ook nog failliet wil hebben?

Je wilt niet op de hoogte gehouden worden? Waarom volg je mijn website dan nog steeds?

Dankbaar heeft dit echter nooit kunnen aantonen omdat zijn verzoeken om Terpstra als getuige te mogen horen steeds werden afgewezen. Zelf is zij ook nooit verschenen op één van de inmiddels meer dan 15 zittingen in de rechtzaken tussen Dankbaar en Terpstra. Talloze bewijstukken die Dankbaar als bewijs voor zijn stellingen heeft ingebracht zijn steeds door de rechters genegeerd. Zelfs een zeer recente getuige (een verklaring van G. Kooistra), die Terpstra citeert als volgt:

“Ze zei dat ze er ook nog steeds helemaal niets van geloofde dat Marianne dat stuk gefietst zou hebben, omdat ze zo bang was in het donker. Ze wees naar haar laptop en zei: ik krijg nog steeds mail van Wim maar ik moet aan mijn gezin denken, heb ook nog 16 kleinkinderen. Vind het prima dat ze doorgaan maar ze moeten mij er niet meer in betrekken.”

Uit deze recente getuige blijkt precies wat Dankbaar reeds uit andere bewijsstukken wist: Dat Terpstra niet gelooft dat de zaak is opgelost, de bevindingen van Dankbaar steunt, zij zijn onderzoek nog steeds volgt, zij niet wil dat hij stopt, maar dat haar kinderen dat niet waarderen. Een door haar gewenst contactverbod met Dankbaar is dan ook op zijn minst merkwaardig, zo niet onmogelijk. Dat zij Dankbaar financieel zou willen kaalplukken is zo mogelijk nog onwaarschijnlijker.

Waar is nu de sterke strijdbare vrouw die geen moslima wilde zijn, maar een eigen mening had? Waarom laat jij Moszko Faek vertegenwoordigen? De man die ALLES weet over de moord op Marianne! En dat op dag 1 aan Jan Verkaik heeft verteld! Waarom zeg je Moszko niet dat hij het OM moet manen om haast te maken met de vervolging van Faek’s smaadaangifte tegen mij?

halo wim

eindelijk kan ik mijn mails lezen op de camping blij dat jullie deze goede dingen doen via hero brinkman .heb nog met hem gebeld en het nodige uitgelegd

hij vroeg ook naar Bauke .heb gezegd dat die vanaf het begin met elke wind meewaaide ,maar ik sta, en blijf achter jullie bevindingen staan .de kamervragen zijn duidelijk ,laten ze daar niet onderuitkomen ,het doet allemaal heel veel met mij (despanning) ben al meerdere keren naar de dokter geweest,hoop het vol te kunnen houden ,jammer dat de kinderen en denk ook Bauke weer in de justitie geloven met hun nieuwe theorie ,inderdaad Wim ben ik geschokt door het nieuwe gegeven dat ze met een bekende het weiland ingelopen zou zijn ,wat een afgang voor je kind wat is vermoord,

Dankzij mij weet je nu definitief wie de moordenaars zijn. Want je hebt ook de serie “Unmaking a murderer” gelezen. Je weet dus dat Ali Hassan door het OM is weggesluisd en Haval Mawloud veilig naar Irak is teruggekomen. Kijk je ook uit naar deel 5, Maaike?

Was jij het ook niet die mij zei: Ik denk dat ze door meerdere mannen is misbruikt? Nu weet je dat dus. Staat er in je dagboek niet: Die afgebrande caravan speelt een dubieuze rol in de moord op onze dochter?

Heeft een rechercheur niet gezegd: Het is maar goed dat jullie niet weten wat er allemaal met jullie dochter is gebeurd!

Enig idee waarom het autopsierapport voor de helft was zwart gemaakt?

Enig idee waarom het OM je niet heeft verteld over Rashid en Haval Ali Mawloud? Hoe het NFI hem heeft uitgesloten als dader? Of ga je dat Wiersma en Mous alsnog vragen? Zijn ze naar Irak gereisd om zijn DNA af te nemen? Wist je al dat OvJ Tom Wiersma nu rechter is in Leeuwarden? Nou, dan kan ik veel verwachten van zijn collega’s aldaar.

Enig idee waarom de anale verkrachting er niet meer is? Die uit het autopsierapport blijkt? Dat vond Jasper kennelijk toch een beetje te ver gaan om te bekennen. Hij lult wel meer, zoals jij ook weet. Wanneer ga je Aafie wakker maken, Maaike? Kun je haar ook vertellen dat je er niets van gelooft? Kun je haar ook uit de hersenspoeling halen? Dat moet een peulenschil zijn, want zij kende Marianne ook heel goed.

2 APRIL 2013

Exclusief interview in Viva

In VIVA geeft Aafie Kloosterman (31), de beste vriendin van Marianne Vaatstra een uitgebreid interview over de moord op Marianne, de impact die dat had op haar leven en de rechtszaak tegen Jasper S.
 
Op haar zestiende vond Aafie als eerste het lichaam van Marianne, samen met haar toenmalige vriend, in een weiland in Veenklooster. Kloosterman: “Daar beleefde ik de laatste seconden van mijn jeugd. Schuldgevoel overviel me direct. Ik lag te slapen, toen zij vermoord werd.”

In de nacht van 18 november 2012 werd Jasper S. opgepakt na een grootschalig DNA-onderzoek. “Ik dacht altijd: als de dader opgepakt wordt, zal ik door de kamer dansen. Maar ik voelde heel andere dingen. Ik werd misselijk, voelde paniek, kon amper reageren. Op internet vond ik Facebook-profielen van zijn zoon en dochter. Met medelijden staarde ik naar hun foto’s. Omdat zij zojuist hadden gehoord dat hun vader een moordenaar was.”

Op 27 februari 2013 zag ze Jasper S. voor het eerst in de rechtszaal. “In elkaar gedoken liep hij naar zijn stoel. Rood haar, kalend, klein. Ik werd misselijk toen ik naar hem keek, om wat hij gedaan heeft. Hij durfde ons niet eens aan te kijken. Dat maakte me woest. Het was net alsof hij zichzelf ook een slachtoffer vond. Nee, hij had ook kunnen doorfietsen. Hij had haar kunnen laten leven. Dat heeft hij niet gedaan.”

De dood van haar beste vriendin heeft een enorme impact op het leven van Aafie Kloosterman gehad. “De politie vermoedde dat hij uit de omgeving kwam. Ik durfde niet meer in het donker naar buiten en werd achtervolgd door flashbacks van het moment dat we haar vonden,” vertelt ze in VIVA. “Marianne zag in alles het mooie, kon prachtig zingen. Na haar dood gingen er allerlei verhalen over haar en de moord rond. Onzinverhalen die me wanhopig maakten. Ik wilde die dingen ontkrachten. Zo was ze niet. ”

De nieuwe VIVA met het volledige interview ligt vanaf woensdag 3 april in de winkel.

Hey Aafie, weet je waarom hij niet naar je durfde te kijken? Schuldgevoel hoef je niet te hebben hoor, Aafie. Jij kon er ook niets aandoen dat je er deze keer niet bij was. Eén ding weet ik wel: Als je er wel bij was geweest, dan was het nooit gebeurd! Nogmaals, jij kan er niks aan doen dat je er niet bij was. Tenslotte was ze safe in de armen van haar ridder Spencer, die haar taxi zou betalen om haar veilig thuis te laten komen.

Weet je waar je je wel schuldig over moet voelen? Dat je het OM laat liegen over Marianne én jou! Dat je de vragen niet beantwoordt die ik je in mijn eerdere briefje stel.

Chris Klomp op twitter: Onlangs zette Dankbaar jeugdvriendin van Marianne onder druk, onder meer door foto te plaatsen en zeer schunnige seksuele teksten over de laatste momenten van Marianne.

Hij bedoelt dit:

En Aafie, vraag je je nog even af of Marianne zich slaafs had laten meenemen in een weiland om een schlemiel te pijpen en zich te laten verkrachten? Vrijwillig haar tampon te verwijderen? Zat je zelf ook zo in elkaar? Was je daarom haar hartsvriendin?

Chris was effe kwijt dat zelfs de rechter het woord pijpen gebruikt. Maar Chris vraagt gewoon aan zijn vriendin: Schat, wil je me even fellatio geven?

PS: Voor de leken: Laatste vraag is ironisch bedoeld. Aafie weet als geen ander dat Marianne van zich af beet en een grote bek had. Net als Aafie zelf. Aafie was nog brutaler. Daarom waren het zulke goeie vriendinnen. “Zat je zelf ook zo in elkaar?” is dus een retorische vraag, en dat zal Aafie als eerste begrijpen.

Oh? Ik zet jou onder druk? Door je te vragen of je ook kan bevestigen dat de Ali uit Turkije niet de vriend van Faek was? Net als 20+ andere getuigen? Door je te vragen of het OM liegt? Door je te vragen wie het keeldoorsnijdende gebaar maakte in de Ringo, Faek of Ali? Door je te vragen wanneer dat was? Twee weken voor haar dood of “enkele maanden”?

Chris Klomp: Zowel Wim als fantast Mauritz deinzen er niet voor terug om onwaarheden te verspreiden. Ik weet hoe de moeder werkelijk denkt.

Oh? Dus Chris weet hoe Maaike werkelijk denkt? Maaike, waarom vertel je deze NSB ‘er dan niet even hoe je werkelijk denkt? freelancer80@ad.nl of 0611161203. Hij durft jou niet te bellen om het je vragen, dus dan moet jij het maar doen. Leg je hem dan ook uit waarom Peter R. de Vries nooit wat voor je heeft gedaan? Heb ik wel wat voor je gedaan?

Maaike, lees dit nog even. Als Stephanie “absoluut niks” te maken heeft met de zaak Vaatstra volgens doofpotartiest Cor Reijenga, waarom werd ze dan op 14 mei 1999 uitgenodigd op het bureau van Verkaik om gehoord te worden over de zaak Vaatstra? Hoe wist de politie dat ze iets kon vertellen over de gebeurtenissen van die Koninginnedag? Zeker omdat haar vriendje Faek niet was gehoord op 1 mei 1999, maar pas op 19 mei 1999? Waarom moest Stephanie haar smaadaangifte tegen mij intrekken? Zeker omdat ze geen getuige is geweest van het uittrekken van de ventielen? Zeker omdat Geke maar wat kletst als ze Marianne en Stephanie om half één bij die fietsen heeft zien staan? Had Marianne die avond inderdaad gewoon steil haar in plaats van de experimentele krulletjes die we kennen van alle foto’s?  Kapster wilde ze toch worden? Waarom denkt Stephanie nog elke dag aan Marianne en haar familie? Waarom werd Stephanie’s “verkrachting” door Faek zo snel geseponeerd? Met als argument dat ze rekening had moeten houden met de “culturele achtergrond” van Faek? Eerder op de avond traumatisch verkracht, maar om half één staat ze met Marianne te lachen bij die fietsen? Waarom mag Stephanie niet getuigen? Misschien moet Moszko ook maar de advocaat van Stephanie worden? Waarom liet slachtoffer Stephanie de volgende dag heur haar donker verven door Tineke?

Aafie, wanneer ga je langs bij Maaike? Dan kunnen jullie even brainstormen of het verhaal van Jasper, Spencer en Verkaik hout snijdt? Waar die drie liter bloed is gebleven? Als Maaike het tegen Goos kan vertellen, kan ze het tegen jou ook. Beter nog, want jullie hebben iets gemeen: Beiden hielden jullie van Marianne. In je hart weet je ook dat het gestolen-fiets-verhaal niet klopt. Jij kunt Maaike nog veel wijzer maken dan ze al is. En andersom! Zal Maaike goed doen.

Marianne wilde op haar gejatte fiets per se alleen verder fietsen? Zonder uitleg? En dan riep ze ook nog: Als mij wat overkomt, is het jullie schuld? Wat is dat voor gelul, Aafie? Had jij dat gedaan? Je weet wel beter. Of was Marianne niet trots dat hij haar taxi zou betalen? En dan laat hij Marianne gaan? Wietze zei ook niet: Moet je dat nu wel doen, Spencer? Fantasie!

Chris Klomp: Waarom moet Hans Palenlader iemand verdedigen die nabestaanden de grond in trapt met leugens?

Ik trap niemand de grond in. En liegen doe ik al helemaal niet. Dat doet Chris Klomp. Aafie, waarom denk je dat Jasper zegt: Marianne was stomdronken, je kon alles met haar doen! Komt dat in zijn “bekentenis” naar voren? Ze was helemaal niet stomdronken, ze was gedrogeerd! Waar denk je dat die prikwondjes op haar bovenbeen vandaan kwamen? Ze moesten haar wel drogeren, anders had ze de hele boel bij elkaar geschreeuwd!

Met of zonder jullie, ik krijg het toch wel voor elkaar. Het gaat mij niet om jullie of  Marianne, het gaat mij om de klootzakken bij Justitie, die jullie en de rest van Nederland nu al 20 jaar bedriegen.

Maaike, als je je kinderen en kleinkinderen zo lief hebt, waarom roep je ze dan niet bij de les? Durf je Johan, Freddy en Ineke ook te vertellen dat je niet gelooft dat Jasper de dader is? Zeggen ze nog steeds dat je gehersenspoeld bent? Laat Johan en Freddy dan even zeggen: Okay Wim, maak ons dan ook maar wat wijzer! 

Hey Johan, heel Zwaagwesteinde weet dat je Jasper door de kop gaat schieten zodra hij vrij komt. Hoe kan dat dan als je moeder niet gelooft dat hij de dader is? Heb je dan wel goed contact met je moeder? Of blijf je zeggen dat je moeder kierewiet is? Als je echt stoer bent, dan zeg je: Wim, ik wil wel eens met je praten. Dan gaan we het ook over poen hebben, die je moeder niet wil. Hoe je nog veel meer poen kunt krijgen dan mijn poen. Of beter nog: Vraag Faek eerst even of de Ali uit Turkije zijn vriend was. Dan heb je alvast bewezen dat Justitie liegt. Dan ben je pas echt stoer! Als je dat niet kunt, dan vind ik jou en Freddy maar laffe mietjes, erger dan Chris Klomp en Peter R. de Vries. Marianne was tenslotte niet hun zus, wél die van jullie. Kijk Johan, ik wil wel eens van jou horen waarom Marianne je niet heeft gebeld om haar te komen te halen als ze de taxi van Spencer niet kreeg. Maak ook even een afspraak met Nordin.

Oh, en Johan, als je Jasper zo graag door zijn kop wilt schieten, dat duurt nog minstens 5 jaar voordat hij op verlof mag, schrijf hem dan eerst een brief dat je hem wilt bezoeken in de gevangenis. Dan kun je hem dat zelf vertellen. Als hij de dader is, zal hij je dat ook willen vertellen en je willen ontvangen. Hij wilde toch al excuses maken aan je vader?

PI Zwolle
Jasper Steringa
Postbus 40033
8004 DA Zwolle

Vraag je hem dan ook even waarom hij volledig toerekeningsvatbaar was toen hij je zus verkrachtte en vermoordde?

Johan, vraag je het OM ook even of Marianne rekening moest houden met de culturele achtergrond van Ali Hassan en Haval Ali Mawloud?

Van: Croix, A. de la (Hof Amsterdam) [mailto:A.de.La.Croix@rechtspraak.nl]
Verzonden: vrijdag 29 maart 2019 10:52
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: RE: Uw klacht ingediend op 23 oktober 2018

Geachte heer Dankbaar,

Hierbij nodig ik u uit om in uw klacht te worden gehoord door dhr. mr. H.T. van der Meer, president en mevr. M. van Beek, bestuurssecretaris & klachtcoördinator.

De horing zal plaatsvinden op;

 • Woensdag 17 april a.s.
 • om 11.00 uur
 • Adres; Paleis van Justitie, IJdok 20, 1013 MM Amsterdam

Graag ontvang ik van u een bevestiging dat u bij deze horing aanwezig zult zijn.

Met vriendelijke groet,

A. (Anna) de la Croix

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 21 maart 2019 16:38
Aan: Croix, A. de la (Hof Amsterdam) <A.de.La.Croix@rechtspraak.nl>
Onderwerp: RE: Uw klacht ingediend op 23 oktober 2018

Geachte mevrouw de la Croix,

Bij deze laat ik uw president weten dat ik niet afzie van de mogelijkheid om in deze klacht te worden gehoord. Ik wist niet dat dit mogelijk was, maar ik wil dus graag gebruiken van dit recht. Met name ook het antwoord van de president en de daarin opgenomen reactie van mr. Cortenraad geeft mij hier des te meer aanleiding toe.

Met vriendelijke groet,

W.J. Dankbaar

Maaike, kom je ook woensdag? Dan kun je even zeggen dat je het helemaal terecht vindt dat ik uit jouw naam 7 ton lichter ben gemaakt. Of stuur anders Johan en Freddy om voor je te spreken.

Kijk, jij zegt steeds: Ik vind het prima dat ze doorgaan met onderzoek naar de echte daders, maar ze moeten mij er niet meer in betrekken. Allemaal goed en wel, maar JIJ betrekt mij erin!  Uit JOUW naam ben ik al 7 ton lichter gemaakt. Uit JOUW naam wordt mijn faillisement aangevraagd. Hoe is dat nu te rijmen met de uitspraken van Peter R. de Vries en Moszko dat je tevreden bent met Jasper en Wim je kapot maakt? Dat ik moet stoppen? Uit jouw naam word IK kapotgemaakt. Hoe is dat nu te rijmen met je uitspraak dat je geen cent wil van wat ook maar iets met de moord van doen heeft? Je laat zelfs de leugen van Moszko toe dat jij de email van Ineke hebt geschreven. Zijn pijler onder het contactverbod is dus een knetterharde leugen. Ik begrijp wel waarom Moszko je nooit naar een zitting meeneemt. Omdat jij ook begrijpt dat dit allemaal vanuit het OM wordt geregisseerd. Omdat jij als getuige het verhaal van Moszko en Peter R. de Vries niet vol kunt houden.

“Juist! En ik zei ik ben geen moslima en ik heb een eigen mening! Maar Wim, dat durfde ik alleen te zeggen als er meer mensen bij waren hoor.”

Wim – Ja, Bauke is ook nog gemanipuleerd en gebruikt, misbruikt zou ik het willen noemen, door Justitie.

Maaike – Ja maar dan laat je dat wel toe, Wim! Wim, dan laat je dat zelf toe!

Ja maar nu doe je het zelf! Vertel Johan maar dat als hij een moordenaar van Marianne wil doodschieten, hij naar Arbil moet reizen om Mawloud af te knallen. Begrijp goed dat ik dit niet doe om een moord op te lossen, of de familie Vaatstra te helpen, maar om de misdadige leugens van Justitie bloot te leggen, zoals jij dat al deed in je dagboek. Dat hebben ze dan goed voor elkaar om het verboden te maken. Omdat het de wanhopige zieleroerselen zijn van een paranoïde moeder, waar ze zich nu voor schaamt omdat ze er helemaal naast zat. Ja ja, Zalig zijn de onwetenden!

Kijk Maaike, het rapport Ali H. is niet alleen een leugen tegenover jullie, maar tegenover het hele Nederlandse volk. Op kosten van de gemeenschap.

Het stilhouden van de informatie van Rashid over Mawloud is niet alleen een misdaad tegenover jullie, maar tegenover het hele Nederlandse volk. Op kosten van de gemeenschap. De stilgehouden leugen dat Mawloud is uitgesloten door het NFI op DNA, idem dito! Het weigeren van mijn getuigenverzoek is niet alleen een misdaad tegenover jullie en mij, maar tegenover het hele Nederlandse volk. Het is namelijk een weigering om de waarheid uit de doofpot te halen.

Het belang om dit duidelijk te maken is een algemeen maatschappelijk belang dat het belang van de familie Vaatstra verre overstijgt.

De corruptie van Peter R. de Vries, Moszko en Chris Klomp als boodchappers voor het OM wordt bewezen aan de hand van hun gedrag. Op het obsessieve af bestempelen ze Wim Dankbaar als kierewiet, complotdenker met waanbeelden e.d. maar als ze iets kunnen ondernemen om dat te bewijzen, dan weigeren ze dat. Bijvoorbeeld:

Klopt het, Maaike, dat je het eens bent met Wim dat Jasper niet de moordenaar van je dochter is? Klopt het dat je het gestolen-fiets-verhaal nog steeds niet koopt?

Faek, klopt het dat de man uit Turkije niet de Ali Hassan was die je vriend in het AZC was?

Rida, klopt je verklaring aan Wim over Faek?

Stephanie, klopt het dat je gezien hebt dat Faek de ventielen uit de fietsen van Spencer en Wietze trok? 

Beste Harm Brouwer, waarom heeft uw OM Faek niet benaderd voor het onderzoek Ali H.? Waarom heeft u het “onderzoek” Mawloud stilgehouden? 

Maaike, ik heb nog wat nieuws voor je.  Er zijn minimaal twee bronnen die hebben gezegd dat er sperma van meerdere mannen is gevonden. Een politieagent (die over 4 sporen spreekt) en iemand die destijds bij het NFI werkte. Nu zou je misschien denken: Daar zullen ze toch ook niet over liegen? Maar zo onlogisch is dat niet, nu we weten hoeveel het OM in deze zaak heeft gelogen en verzwegen. Vanaf dag 1 hebben ze een één-dader scenario verkocht. Dat moest wel omdat een meer-dader scenario direct naar het AZC zou wijzen en de moord niet in weiland zou zijn gepleegd. Zoals je weet, mocht de moord absoluut niet door een asielzoeker zijn gepleegd, laat staan meerdere.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

24 reacties op Briefje aan Maaike en Aafie

 1. Chris zegt:

  Haha. Daar hebben we het jaartal 2013 weer. Hilarisch. Maar beste Wim, de moeder hoeft mij niet te bellen of te mailen. Ik weet hoe zij over je denkt. Zoals eerder ook keurig in het AD stond. Ik snap dat je blijft volhouden over je eigen waanbeelden. De rest van NL denkt er anders over.

  Like

  • Wim Dankbaar zegt:

   Chris, het jaartal dat ik hier aanhaal is 2013 en november 2018. Beide dus na de aanhouding en veroordeling van Jasper. In 2013 geloofde Maaike niet in Jasper, maar in 2018 nog steeds niet. Maar gelukkig doe jij dat wel!

   Like

  • Christian zegt:

   Chris, doe jij wel eens wat anders dan karaktermoord, je beroepen op de grote groep als autoriteit en ander tendentieze berichtgeving? Uiteindelijk is dit ook weer niks. Ik weet dat havo, wetenschap en waarheid haat ten faveure van wenselijke kennis maar heb je dan niks bijgeleerd. Of betaald het OM zo goed. Je gaat mij niet wijsmaken dat het OM in revolutionaire tijden geen influencers aanstelt. Peter R is er ook een. Je herkent ze, net als de mollen in de oorlog, aan hun extreme standpunten zonder de drijfveer te tonen die daarvoor nodig is. Dus, deze berichtjes van jou zijn meteen te doorgronden. Probeer het niet meer. Spion is je niet gegeven.

   Like

  • Halbe zegt:

   Kan Jasper eventjes niet gewoon met een verklaring komen – via zijn advocaat – ‘dat hij niks wil weten van Wim Dankbaar zijn uitingen’. Dat lijkt me de kortste klap om die onzin van Wim Dankbaar te stoppen. (Enne, Jasper heeft volgens Wim zijn boek ook gelezen)

   Like

   • Halbe zegt:

    En nog even dit: Kroongetuige Faek heeft nog nooit een zinnig woord gezegd. Anders had Wim Dankbaar dat wel met koeienletters geplaatst.

    Like

   • Christian zegt:

    Onzin van jou. Er zijn zoveel incongruenties in deze zaak, die allemaal door Wim zijn aangekaart, dat, als je niet in Wim’s hoofdstelling gelooft, er nog steeds genoeg is wat niet gestopt mag worden. Ik weet wel, als Fries zijnde, Halbes willen hbo-oplossingen. Saai en volgzaam. Maar nooit goed. Kom op. De Hoogerhuis zaak duurde ook decennia. Ook door een corrupt binnenlands koloniaal OM. Blij dat ze toen niet opgaven. Kennedy is door Bush sr lachend terloops toegegeven. Peter R werkt nu voor het OM en heeft een midlifecrisis maar die gaf ook nooit op. Korte klappen in moordzaken zijn altijd wensen van mediocre zeurpieten met havo. Geen echte oplossers. Dichtsmeerders. Klomp helemaal.

    Like

 2. yvonne zegt:

  Zaak rond topambtenaar Demmink blijft mistig – VAN LIEMPT LIVE, dit is het beruchte gesprek,

  Like

 3. Wim Dankbaar zegt:

  Hey Chris, als jij zo zeker weet hoe Maaike over mij denkt, waarom bel je haar dan niet? Als kwaliteit “onderzoeksjournalist”? Neem je het gesprek dan ook op? Moet je wel eerst even netjes vragen of ze dat goed vindt.

  Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Kan Jasper eventjes niet gewoon met een verklaring komen – via zijn advocaat – ‘dat hij niks wil weten van Wim Dankbaar zijn uitingen’. Dat lijkt me de kortste klap om die onzin van Wim Dankbaar te stoppen. (Enne, Jasper heeft volgens Wim zijn boek ook gelezen)

  In reply to Halbe.
  Zo’n verklaring zou heel erg raar zijn, want het zou Jasper of zijn advocaat niks moeten boeien dat mensen beweren dat hij de moord niet heeft gepleegd. Sterker, of hij het gedaan heeft of niet, Jasper zou daar eerder blij mee moeten zijn. Zo’n verklaring zou er eerder op duiden dat hij Marianne Vaatstra niet heeft vermoord, maar dat dat krampachtig onder het tapijt moet blijven.

  Bauke, wanneer komt nu dat gesprek met Jasper? Je wilde toch zo graag weten wat hij niet vertelt? Of houden Jantje Vlug en het OM dat tegen? Vind je het ook zo gek dat Jasper boos wordt als hij mijn naam hoort? Jullie lijken wel wat op elkaar. Beiden durven het sprookje van het OM niet te verstoren. Wie heeft dat ooit meegemaakt? Een moordenaar die boos wordt op iemand die zijn onschuld bepleit? Er zijn twee mogelijkheden: Of hij heeft Marianne wel vermoord, of hij heeft haar niet vermoord. In het eerste geval hoef je niet boos te worden. Dan haal je gewoon je schouders op. Wat kan het hem schelen dat er een idioot is die zegt dat hij het niet gedaan heeft? Hij weet wel beter. Sterker nog, als je het wel gedaan hebt, dan ben je doorgaans blij met zo iemand. Wie weet kun je alsnog van de haak komen? In het tweede geval is het nog gekker. Als je het niet gedaan hebt, dan ben je helemaal blij met iemand die dat ook zegt. Maar in beide gevallen is Jasper dus boos.

  Snap je Bauke? Zijn boosheid kan alleen maar betekenen dat hij niet de moordenaar van je dochter is en zodanig gehersenspoeld en bang is dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren als hij zijn “volledige bekentenis” intrekt. Die bekentenis is toch volgens jou ook niet volledig? Waarom heb je dat gesprek met Jasper nog niet bedongen? Wil je niet meer weten waarom hij zich slechts “medeplichtig” voelt? Wil je niet meer weten waarom hij dacht dat Marianne stomdronken was? Wil je niet van hem horen of die prikwondjes op haar been door de punt van zijn mes zijn veroorzaakt?

  Like

  • Halbe zegt:

   Jasper heeft jouw boek in het gevang gelezen. Zou jouw verhaal waar zijn, dan hadden hij of zijn familie jou allang omarmd.

   Like

   • Wim Dankbaar zegt:

    Hij heeft het niet gelezen, hij heeft alleen naar de kluisverklaringen toegebladerd.

    Verder heeft hij gezegd: Getuigen horen in de rechtszaal.

    En de gevangenisdirectie heeft geweigerd om 8 (gratis) boeken in de bibliotheek te leggen.
    Van wie denk je dat hij het boek heeft gekregen?

    Like

 5. Wim Dankbaar zegt:

  En nog even dit: Kroongetuige Faek heeft nog nooit een zinnig woord gezegd. Anders had Wim Dankbaar dat wel met koeienletters geplaatst.

  In reply to Halbe.
  Dit klopt niet. Faek heeft aan Mauritz verklaard wat in de zgn kluisverklaring staat.

  Dat bevestigt hij impliciet in onderstaand gesprek. Op minuut 3:00:

  F: Dat is iets tussen mij en hem, zeg maar. Dat kan ik niet naar buiten brengen.

  H: Ja, maar ja, weet je, die politieagent die een verklaring heeft afgelegd nu over wat jij ’s morgensvroeg op het politiebureau in Kollum hebt verteld, in Buitenpost…

  F: Ja, ja?

  (merk op dat Faek hier niets ontkent met betrekking tot wat hij ‘s morgensvroeg in Buitenpost heeft verteld. Hij weet wat Hans bedoelt en bevestigt het dus gewoon)

  Even verderop:

  Of ze klagen je aan voor meineed, daar staat 6 jaar op in Nederland, of je hebt in de publiciteit een gigantisch probleem. Dan slachten ze je ook. Dan zeggen ze: Ja luister ‘s, die man die heeft 15 jaar zijn mond gehouden, die rare Mustafa.

  F: Mmm. Nee maar eh… het maakt mij niks uit, eigenlijk. Is niet zo belangrijk voor mij.

  H: In allebei de gevallen maakt het jou niks uit?

  F: Nee nee.

  H: Ook niet als je van meineed zou beschuldigd worden?

  F: Nou, ik wil dat waarschijnlijk met de advocaat, zeg maar, bespreken. Dan eh…

  (Faek wil dus nogmaals bespreken met de advocaat wat het risico van meineed inhoudt. Dat hoeft natuurlijk niet als je niet hebt verklaard wat in de zgn kluisverkaring staat. Nog even los van het feit dat dit gesprek onmogelijk is met iemand die je al drie jaar de uitspraken in de zgn kluisverklaring toedicht, dan wel die verklaring verzonnen of vervalst zou hebben.)

  Like

  • Halbe zegt:

   Faek was destijds een jochie en is nog nooit duidelijk geweest. Ook in dit fragment praat hij maar wat mee. (Volgens mij is hij als puberjochie naar de politie gegaan om zijn vriend een loer te draaien. Daar had hij ruzie mee. Op het bureau prikten ze door zijn lulverhaal en hebben hem laten gaan)

   Like

   • Wim Dankbaar zegt:

    En ik ben de fantast? Dus hij is zelf naar de politie gegaan? Ze hebben hem niet opgehaald? Om Ali, die als Berend Botje uit varen ging (de weg was recht, de weg was krom, nooit kwam hij weerom), een loer te draaien? En ze hebben Faek laten gaan? Niet overgeplaatst?

    Like

    • Halbe zegt:

     Ik vind je hele Vaatstra-verhaal dus onzin en heb het altijd ergerlijk gevonden hoe onbeschoft je vele mensen hebt behandeld. Een gevangenisstraf van 3 maanden juich ik dan ook toe. Wel vind ik de extra straf van ‘7 ton bloeden’ buiten proporties. Groetnis, HH

     Like

 6. Wim Dankbaar zegt:

  De corruptie van Peter R. de Vries en Chris Klomp wordt bewezen aan de hand van hun gedrag. Op het obsessieve af bestempelen ze Wim Dankbaar als kierewiet, complotdenker met waanbeelden e.d. maar als ze iets kunnen ondernemen om dat te bewijzen, dan weigeren ze dat. Bijvoorbeeld:

  Klopt het, Maaike, dat je het eens bent met Wim dat Jasper niet de moordenaar van je dochter is? Klopt het dat je het gestolen-fiets-verhaal nog steeds niet koopt?

  Faek, klopt het dat de man uit Turkije niet de Ali Hassan was die je vriend in het AZC was?

  Rida, klopt je verklaring aan Wim over Faek?

  Stephanie, klopt het dat je gezien hebt dat Faek de ventielen uit de fietsen van Spencer en Wietze trok? 

  Beste Harm Brouwer, waarom heeft uw OM Faek niet benaderd voor het onderzoek Ali H.?

  Like

 7. Jeeetje zegt:

  “Vertel Johan maar dat als hij een moordenaar van Marianne wil doodschieten, hij naar Arbil moet reizen om Mawloud af te knallen.”
  Niet mals wat u hier deponeert.

  Like

 8. Wim Dankbaar zegt:

  H: Ja, maar jij weet ook dat je dan moet vertellen wat er ’s morgens gebeurd is. Wat je hebt verklaard.

  F: Nou eh …. ik vertel wat ik weet wat er gebeurd is … dus. Want voor mij is het niet zo van belang, zeg maar, het maakt mij niets uit.

  Hier zegt Faek dat hij weet wat er gebeurd is. En hier nog een keer:

  H: Ja, maar zeg jij nou tegen mij dat onder ede durft te vertellen dat jij een verklaring hebt afgelegd op het politiebureau, dat jij ….

  F: Nee, ik ga, zeg maar, ik ga gewoon niks vertellen aan jou. Dus eh … als ik opgeroepen word bij de rechtbank, dan vertel ik wat ik weet.

  Like

 9. johnloup zegt:

  “Enig idee waarom het OM je niet heeft verteld over Rashid en Haval Ali Mawloud? Hoe het NFI hem heeft uitgesloten als dader? Of ga je dat Wiersma en Mous alsnog vragen? Zijn ze naar Irak gereisd om zijn DNA af te nemen?”

  Het ‘onderzoek’ zal wel zijn: 100% blank, 100% Noord-Europees DNA, dus ……….. dat heeft een Irakees niet.

  Dat van die 4 DNA sporen en de betr. agent die overgeplaatst werd, is toch al eerder ter sprake gekomen? Heeft Maaike daarover zelf al eens geschreven in 1 van haar dagboekjes? Of heb ik haar daar in een telefoongesprek al eens over gehoord?

  Like

 10. Wim Dankbaar zegt:

  Halbe zegt:
  14 april 2019 om 19:18
  Ik vind je hele Vaatstra-verhaal dus onzin en heb het altijd ergerlijk gevonden hoe onbeschoft je vele mensen hebt behandeld. Een gevangenisstraf van 3 maanden juich ik dan ook toe. Wel vind ik de extra straf van ‘7 ton bloeden’ buiten proporties. Groetnis, HH

  ========================================

  Echootje Chris Klomp en Peter R. Mij wordt een miljoen afgenomen met hulp van het OM en rechters, 7 ton uit naam van de moeder, die het gewoon met me eens is. Ik word zonder wederhoor met knalharde leugens beschimpt, uitgescholden en belasterd, breed in de media door foute journalisten, advocaten en Bauke Vaatstra, die aanvankelijk ook achter mij stond. En dan ben ik onbeschoft?

  Maaike: Ja, weet je wat ……. al die bevindingen van jou, je hebt het zo duidelijk geformuleerd allemaal …. ja, allemaal bundelen en desnoods ook in een dagblad of weekkrant….

  Wim: In een boek gooien?

  Maaike: Ja ….ja! Met al deze bevindingen van dit onderzoek wat niet klopt…..met duidelijke uitleg erbij. Jij hebt zoveel bewijzen die vaststaan! Snap je?

  (Even verderop spreekt Maaike ook over Demmink en Baybasin)

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Goedbedoelde raadgevingen:

  – angst is een slechte raadgever en
  – morgen kan het te laat zijn………….

  Hoe wil iemand herinnerd worden?

  Als een standvastige, integere en zelfstandig persoon of als bange grijze muis, die bang was alles te verliezen en daardoor juist alles verloor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s