Waarom is dit geen nieuws?

Als een bekende advocaat als Jan Vlug, die regelmatig aanschuift in talkshows en actualiteitenrubrieken om onder meer over de stand der rechtstaat Nederland en zijn beroemde zaken te praten, aangifte doet tegen een idiote complotdenker als Wim Dankbaar, met “psychische problematiek”, dan kan zo’n talkshow hem toch wel even uitnodigen om dat uit te leggen? Mijnheer Vlug? U voelt zich bedreigd en belaagd door Wim Dankbaar? Waarom? Een journalist, publicist of media mogen u geen vragen meer stellen? Dan roept u de hulp van het OM in? Mogen wij u wel vragen stellen? Vier keer heeft u Wim Dankbaar “weggedrukt” toen hij u belde? Drukt u ons ook weg?

https://www.gids.tv/video/516810/jan-vlug-vindt-niets-zo-sexy-als-een-vrouw-met-eigen-gereedschapskist-hlf8

Waarom kan Jan Vlug bijvoorbeeld geen uitsluitsel geven over wat er nu waar is? Mocht hij nu wel bij de verhoren van Jasper Steringa aanwezig zijn of niet? Hij heeft hier toch duidelijk tegenstrijdige verklaringen over afgegeven?

Vlugbrieftegenstrijdig

De vraag is nogal relevant in een geruchtmakende moordzaak als deze waarin al de nodige twijfels de ronde doen. Mocht hij er wel bij zijn dan moet hij waargenomen hebben dat Jasper een gecoachte bekentenis heeft afgelegd, in elk geval dat bepaalde onderdelen zee onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk zijn. Mocht hij er niet bij zijn, dan is het vreemd dat hij daar geen bezwaar tegen heeft gemaakt (sinds 2017 is het recht op een advocaat bij een verhoor wettelijk geregeld) en is het zeer goed mogelijk dat Jasper onder ongeoorloofde druk tot een valse bekentenis is gebracht.

Overigens is dat laatste precies wat iemand mij in 2017 schreef.

https://rechtiskrom.wordpress.com/eeen-bewaker/

Onderwerp: BELANGRIJK!

Goedemiddag meneer Dankbaar,
Ik heb een tijdje geleden gewerkt bij PI Zwolle waar Jasper Steringa gedetineerd zit en ben tot nogal verontrustende ontdekkingen gekomen. Ik weet dat Steringa meerdere malen contact heeft gezocht met mijn leidinggevende daar met het verhaal dat hij onterecht vast zit en onder ongeoorloofde pressie een bekennende verklaring heeft afgelegd. Er zou sprake zijn van samenspel tussen advocaat en OM om de zaak ”op te lossen”.
Ik vond deze beschuldiging ver gezocht totdat ik meerdere op zn zachtst gezegd vreemde aanwijzingen vernam welk het verhaal van Steringa min of meer ondersteunde.

Overigens wordt van een verhoor altijd een proces verbaal gemaakt (zoals ook van mijn verhoor op 1 februari jongstleden) .Bent u daar ook zo benieuwd naar? Evenals naar de identiteit van de rechercheurs die de verhoren hebben gedaan?

Later meer ….

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Waarom is dit geen nieuws?

  1. Wim Dankbaar zegt:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s