Verzoek om nieuwe zitting

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: zondag 12 februari 2023 11:48
Aan: wrakingskamer.rb.den.haag@rechtspraak.nl; kantondagvaarding.dhg.lei@rechtspraak.nl
Onderwerp: Verzoek om nieuwe zitting inzake zaaknummer 10114591 / CV EXPL 22-2807

Geachte wrakingskamer en edelachtbare mevrouw Dam,

Dat u mijn wraking heeft afgewezen, betekent natuurlijk niet dat ik iets terugneem van mijn mening dat Mr. Mw. Dam vooringenomen en partijdig is jegens mij.  Dat vind ik van de wrakingskamer ook. Het betekent slechts dat ik nu met een rechter zit die mij naar mijn overtuiging niet welgevallig gezind is.  Er staat immers geen rechtsmiddel meer open. Onverkort blijf ik van mening dat een rechter die niet in rechte bevestigd wil zien dat Faek Mustafa een ernstig strafbaar feit tegen mij heeft gepleegd in de procedure die hier ter discussie staat, die vraag doelbewust vermijdt, niet objectief en partijdig is. Aan mijn andere wrakingsgronden houd ik ook vast. Overigens verbaast het mij dat een rechter nooit in een wraking berust. Ik zou verwachten dat men ook kan zeggen ”Als u twijfelt aan mijn distantie of onpartijdigheid, dan mag u het met een andere rechter doen, waar u zich wellicht beter bij voelt.”

Ik vraag om de volgende redenen om een nieuwe zitting.

Ten eerste wil ik dat de rechter ter zitting aan Mustafa vraagt of hij valse, zelf verzonnen verklaringen van getuigen heeft ingebracht in de procedure tegen mij. Dit heeft hij zelf al toegegeven in een verklaring die al onderdeel is van het dossier. Hij heeft nooit ontkend dat hij de auteur is van deze verklaring. Daarmee komt ook vast te staan dat zijn aangifte tegen mij vals was, wat ook een strafbaar feit is. Dat een rechter dit niet van belang zou vinden voor een beoordeling in de onderhavige kwestie, vind ik ronduit belachelijk.

Ten tweede wil ik vastgesteld zien dat Mustafa tijdens de zitting van 14 december 2022 ook tegen de rechter heeft gelogen dat hij Marcel Vrinssen en “Anil” niet kent. Het kan toch niet zo zijn dat een rechter het irrelevant vindt dat een partij ter zitting tegen haar liegt. Voor de wrakingskamer heb ik reeds enkele stukken ingebracht, die ik ook wil toevoegen aan het dossier in de hoofdzaak.  Het gaat om de volgende stukken:

Produktie 1

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: vrijdag 20 januari 2023 13:27
Aan: wrakingskamer.rb.den.haag@rechtspraak.nl
Onderwerp: Gesprek met Marcel Vrinssen 11 oktober

Geachte wrakingskamer,

Ik verzoek u kennis te nemen van één van de vele geluidsopnames met Marcel Vrinssen. In het onderstaande gesprek doet Marcel Vrinssen verslag van een eerste gesprek met Faek Mustafa. Ter zitting van 14 december  2022 heeft Faek Mustafa tegen de rechter gezegd dat hij geen Marcel Vrinssen en geen “Anil” kent. Aan u het oordeel wie er liegt. Vrinssen of Mustafa?

Hoogachtend,

Willem Jan Dankbaar

Produktie 2

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]

Verzonden: zaterdag 21 januari 2023 13:05

Aan: wrakingskamer.rb.den.haag@rechtspraak.nl

Onderwerp: Verklaring

Geachte wrakingskamer,

Hierbij een verklaring van Marcel Vrinssen. Mocht u twijfelen of de email van hem afkomstig is, dan kunt u hem dat zelf vragen. (email) of  (telefoon).

Hoogachtend,

Willem Jan Dankbaar

Van: Marcel Vrinssen

Verzonden: zaterdag 21 januari 2023 11:29

Aan: Wim Dankbaar

Onderwerp: Verklaring

Wim,

Hierbij verklaar ik, M Vrinssen, dat Faek Mustafa liegt, tegen een rechter of niet, als hij zegt dat hij mij niet kent. Ik heb meerdere malen telefonisch contact met hem gehad. Hij weet dondersgoed wie ik ben. Ik ben bereid dit onder ede te verklaren. Overigens was het mijn bedoeling om naar de zitting van 14 December 2022 te komen om indien nodig voor Dankbaar te getuigen. Ik werd echter ’s ochtends door de politie Haaglanden opgepakt, kennelijk om te voorkomen dat ik op de zitting aanwezig kon zijn. Verder beschik ik over een verklaring van Faek Mustafa waarin hij het ware verhaal over de moord op Marianne Vaatstra verteld. Hierin identificeert hij de ware verkrachters en moordenaars. Aldus verklaar ik naar waarheid.

M Vrinssen.

Vrinssen is bereid om ter zitting of wanneer dan ook gebeld te worden en elke vraag te beantwoorden die de rechter hem zou willen stellen.

Verder heb ik de wrakingskamer een gesprek laten horen tussen Mustafa en mij van 8 november 2022.  Ook dit wil ik inbrengen:

Produktie 3

Wim: Hey Faek, met Wim. Als je nou een andere rekening geeft dan dat gekke nummer in Litouwen, dan maak ik het gewoon effe rond.

Faek: Vraag maar aan Marcel.

Wim: Nee,  je moet het aan Anil vragen!

Faek: Is goed, ga ik doen.

Wim: Okay, goed, hoi!

In dit gesprek geeft Mustafa er allerminst blijk van dat hij geen Marcel Vrinssen en Anil kent. Hij begint nota bene zelf over Marcel. Ook over Anil zegt hij niet: “Ik weet niet wie je bedoelt.”  Hij zegt: “Is goed, ga ik doen.”  Van een rekening in Litouwen lijkt hij ook af te weten. Ook dit ontkende hij op de zitting van 14 december 2022.

Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat ik de rechter slechts vraag om een uitspraak aan te houden totdat in mijn lopende herroepingsprocedure voor het vonnis waar het hier om gaat, is beslist. Dat de behandeling daarvan nog niet staat gepland, daar kan ik weinig aan doen.  De verwachting is dat deze in maart of april zal plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Dankbaar

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s