Jan Vlug graaft zich in?

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: zondag 16 oktober 2022 10:04
Aan: ‘Jan Vlug’
Onderwerp: RE: Vragen aan Jan Vlug

Beste Jan,

Ik begrijp dat je tegen journalisten ook niks wilt zeggen over het gerucht dat je cliënt Jasper Steringa niet zou zijn teruggekeerd van een proefverlof?  Je excuus daarvoor is dat je meent dat deze journalisten zich achter het karretje van Wim Dankbaar laten spannen? Ik zeg daarop het volgende: Elke journalist heeft het volste recht om jou te vragen of het klopt dat Steringa niet meer in de gevangenis zit. Of ze dat doen op mijn initiatief maakt niet uit. Het zou immers groot nieuws zijn. Ten tweede: Door niets te bevestigen of te ontkennen, geef je zelf voeding aan de gedachte dat het gerucht weleens zou kunnen kloppen. Ten derde: Als het gerucht een indianenverhaal is, en Jasper nog gewoon in de PI Zwolle zit, is het niet te begrijpen dat je dat niet gewoon kunt zeggen. Ten vierde: Als het gerucht klopt, hou jij dit dus samen met justitie onder de pet. Hetgeen weer kracht bijzet aan mijn stelling dat je samenwerkt met justitie om een onschuldig man te veroordelen en hem nog voor zijn vrijlating buiten beeld te brengen. Ten vijfde: Als het gerucht klopt, komt dit vroeg of laat uit. Dat is een kwestie van tijd. Dan zal blijken dat jij dit onder de pet hield en dan sta je er helemaal slecht op. Minimaal draag  je nu al aan bij dat het gerucht weleens waar zou kunnen zijn. Anders gezegd, je vergroot de twijfels in plaats van ze weg te nemen. Door het niet te ontkennen zeg je zelf dat de vraag helemaal niet zo onzinnig is. Immers onzin kun je ook als zodanig benoemen. Mocht het zo zijn dat het gerucht inderdaad onzin blijkt te zijn, dan kan niemand mij het kwalijk nemen om de bevestiging van die onzin aan jou te vragen. Ik werd nota bene door justitie, de casemanager van Jasper, naar jou verwezen.

“Al is de leugen nog zo Vlug, de waarheid haalt hem altijd een keer terug”.

Groet,

Wim

Van: Jan Vlug [mailto:Vlug@Vrijpleiters.nl]
Verzonden: zondag 2 oktober 2022 17:23
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: Vragen aan Jan Vlug

Dankbaar,

Ik sommeer je hierdoor een laatste keer om mij niet meer te benaderen. Op welke wijze dan ook. Ik zal op geen van je onzinnige vragen antwoorden. In de eerste plaats vanwege mijn beroepsgeheim en in de tweede plaats omdat jij geen enkel recht kunt claimen op welk antwoord dan ook. Ik raad je aan hulp te zoeken om van je ziekelijke preoccupatie met de zaak Vaatstra af te komen.

Jan Vlug

 

Outlook voor Android downloaden

From: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>
Sent: Sunday, October 2, 2022 4:57:00 PM
To: Jan Vlug <Vlug@Vrijpleiters.nl>
Subject: Vragen aan Jan Vlug

Beste Jan,

Waarom heb jij Spencer en Wietze niet als getuigen gevraagd in de rechtszaak van Jasper? En Geke Haarsma? En Verry Brouwer en Tinie de Haan?  En Tetsjse Hansma? Al deze getuigen hadden toch gehakt kunnen maken van de “bekentenis” van Jasper? Beste Jan, je weet donders goed dat die hele fietstocht niet heeft plaats gevonden! Dat had je kunnen bewijzen door de getuigen op te roepen die Justitie heeft genegeerd! Maar jij dus ook! Dus hoe corrupt ben jij wel niet?  Pieter Postma heeft de valse bekentenis van Jasper al op meerdere punten bewezen. Maar je doet er niets mee? Je vraagt geen herziening aan?

Zeg Jan? Als die fietstocht van Marianne niet heeft plaats gevonden, hoe kan het dan dat Jasper zegt dat hij Spencer en Wietze onder de lantaarnpaal  zag staan? Maar Spencer en Wietze hebben Jasper niet gezien? Betekent dat al niet dat de hele bekentenis van Jasper door Justitie is gecoacht? En dat jij daar  grif aan mee geholpen hebt?  Ik snap wel dat je dit zegt tegen Pieter Postma:

“Het klinkt onaardig, maar u bent een amateur met teveel tijd. Ik hoop dat u een andere invulling kunt geven aan uw pensioen. Met de zaak Vaatstra verdoet u uw tijd en zadelt u mijn client en zijn familie met zeer veel ergernis en verdriet op. Dat denk ik niet alleen: ik weet dat dat zo is.”

En dit tegen mij:

“Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.

Jan Vlug”

Dus Jan? Je wilt niet bevestigen dat het gerucht onzin is? Ook  niet dat Jasper nog veilig opgeborgen zit in de PI Zwolle? En als iemand anders je nu de vraag stelt? Dan zeg je ook “Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.”? Je lijkt het OM wel! Jan Vlug weet wel hoe corrupt ik hem vind? Ik zeg dat jij gerecruteerd bent door het OM om Jasper de patsy te maken voor de moord op Marianne Vaatstra te maken? Oh? En dan kan Jan niet even zeggen: Niks van waar Wim! Zeg Jan? Waarom klaag je me niet aan voor smaad en laster? Waarom durf je dat niet? Omdat het belachelijk is dat je geen herziening aanvraagt voor Jasper, nu Pieter Postma KEIHARD heeft bewezen dat de “bekentenis” van Jasper gelogen is? 

Groet,

Wim

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s