Waar is Jasper?

Ik probeer nu al anderhalve maand te achterhalen of Jasper nog in de Zwolse gevangenis zit. Niemand wil dat echter bevestigen. De PI Zwolle niet, de woordvoerder van DJI niet, de familie van Jasper niet,  de advocaat Jan Vlug niet. Aanleiding voor mijn vraag is een gerucht dat Jasper niet zou zijn teruggekeerd van een proefverlof. De volgende artikelen gaan hierover.
https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/08/25/een-wild-gerucht-doodchecken/

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/09/14/doodchecken-nog-niet-gelukt/

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/09/21/waarom-lukt-doodchecken-niet/

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/10/02/jan-vlug-de-bange-wezel/

Nu lijkt het mij dat als er niks van het gerucht waar is, dat men dat gewoon kan bevestigen. Wat is het probleem om de vraag te beantwoorden of Jasper nog in detentie zit? Ik meen dat met dit spastische gedrag justitie zelf de indruk in stand houdt dat het gerucht wel eens zou kunnen kloppen. 

Beste René,

Bij deze licht ik het nog even toe. Je weet het of je weet het niet, maar ik stel al sinds de aanhouding en veroordeling  van Jasper Steringa dat hij niet de moordenaar van Marianne Vaatstra is. Ook stel ik dat zijn “bekentenis” is afgedwongen en gecoacht  door justitie.  Hoewel ik door justitie en de media ben afgeschilderd als een idiote complotdenker, zijn er inmiddels vele bewijzen boven water gekomen dat de bekentenis inderdaad op tal van punten gelogen is. Zie bijvoorbeeld:

https://rechtiskrom.wordpress.com/bewijs/

Vanwege het bovenstaande heb ik ook al jaren geleden voorspeld dat Jasper nooit meer vrijkomt: Zie bijvoorbeeld:

https://rechtiskrom.wordpress.com/2019/02/25/jasper-steringa-komt-nooit-meer-vrij/

Ik voorspelde dus dat Jasper voor zijn vrijlating een “ongelukje” zou krijgen, of anderszins om het leven zou komen, eenvoudig omdat justitie zich niet kan veroorloven om Jasper vrij te laten in een omgeving waarin hij niet meer “gecontroleerd” kan worden en het overgrote risico bestaat dat hij nog eens terugkomt op zijn “bekentenis”.  Maar ik heb geen rekening gehouden met een ander scenario om hem buiten bereik van media, familie en pottenkijkers te brengen. Daarom is het wilde gerucht dat hij niet zou zijn teruggekeerd van een proefverlof zo interessant. Op het eerste gezicht lijkt het gerucht te zot voor woorden, maar waarom wil justitie dan niet bevestigen dat het inderdaad onzin is? Ook de advocaat van Jasper, Jan Vlug, wil dat tot nu toe niet. Terwijl ik het toch al twee keer per email heb gevraagd. En een derde keer telefonisch, maar toen verbrak hij gelijk de verbinding. Ik vind dat raar! Wat is er nou mooier voor Jan Vlug om te zeggen: “Dankbaar, je hebt je weer eens een sprookje op de mouw laten spelden! Ik kan jou bevestigen dat Jasper nog gewoon in de PI Zwolle zit!” Jan Vlug weet waar ik hem van beschuldig, namelijk dat hij in collusie met het OM Jasper zo snel mogelijk onherroepelijk veroordeeld wilde krijgen! Dan is het toch wel raar als hij me nu kan  pakken op de onjuistheid van een wild gerucht? Het enige wat ik hem vraag is om het gerucht te ontkennen. Waarom doet hij dat niet? Is het niet in zijn belang? Begrijpt hij niet dat hij op deze manier zelf voeding geeft aan de gedachte dat het gerucht wel eens zou kunnen kloppen? Of mogen hij en justitie wel in het midden laten of  de veroordeelde moordenaar van Marianne Vaatstra niet meer in de PI Zwolle zit? Wat is het probleem om dit gerucht te ontkrachten? Justitie ontkracht het ook niet? Wie is nu raarder? Wim Dankbaar die vraagt of het gerucht klopt? Of Justitie dat niet wil zeggen dat het gerucht onzin is? Waarom kan Justitie niet zeggen: Dankbaar, dit sprookje mag je afvinken?

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Dankbaar

Als het gerucht waar is, dan is er sprake van een ontsnapte gevangene, in dit geval een veroordeelde moordenaar. Dat mag Justitie natuurlijk nooit onder de pet houden onder het mom van privacy. Stel voor dat Riduan Taghi of Willem Holleeder ontsnapt! Dat hoeft Justitie niet bekend te maken?  

De laatste reactie van Jan Vlug is nog verkrampter: 

Dankbaar,

Ik sommeer je hierdoor een laatste keer om mij niet meer te benaderen. Op welke wijze dan ook. Ik zal op geen van je onzinnige vragen antwoorden. In de eerste plaats vanwege mijn beroepsgeheim en in de tweede plaats omdat jij geen enkel recht kunt claimen op welk antwoord dan ook. Ik raad je aan hulp te zoeken om van je ziekelijke preoccupatie met de zaak Vaatstra af te komen.

Jan Vlug

Laten we eerst vaststellen dat Jan Vlug het zou moeten weten als zijn cliënt niet meer in de gevangenis zit, dus in feite voortvluchtig. Dat zou breaking news zijn. Zoiets valt natuurlijk nooit onder je beroepsgeheim. En bovendien heeft de hele maatschappij, elke burger, recht op zulke informatie. Hij lijkt zich nu te verschuilen achter de omstandigheid dat die vervelende Dankbaar de vraag stelt. Er is geen enkele rechtvaardiging om geen antwoord te geven op deze simpele vraag. Als iemand van de media hem deze “onzinnige” vraag stelt, geeft hij dan ook bovenstaand antwoord? 

Neemt u dan ook even mee dat ik stel dat Jan Vlug van het begin af aan heeft samengewerkt met Justitie om Jasper zo snel als mogelijk onherroepelijk veroordeeld te krijgen in de wetenschap dat hij niet de dader is, maar slechts een zondebok. Dan weet hij ook dat Justitie Jasper niet kan vrijlaten in 2024. Aan dit plan zal Jan Vlug dan ook meewerken.  Het is dan alleen maar logisch dat Justitie al voor die tijd iets verzint om Jasper buiten bereik van het publiek en nieuwsgierige journalisten te brengen.

Ook met deze houding laadt Jan dus alleen maar meer de verdenking op zich dat hij is ingehuurd door Justitie en uitsluitend naar hun pijpen danst. Ik mag dan een complotdenker genoemd worden, maar hij is een complotsmeder! Dat wordt steeds duidelijker nu hij slechts geïrriteerd wordt door mensen die stellen dat Jasper niet de moordenaar van Marianne Vaatstra is en hem daar ook nog de bewijzen voor aanreiken. Zulk gedrag is nog nooit eerder vertoond door een advocaat. In Nieuwsuur klonk hij nog wel overtuigend voor mensen die niet beter weten, maar er komen steeds meer gaten in zijn verhaal. 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s