Waarom lukt doodchecken niet?

Van: Willem Dankbaar [mailto:wim@dankbaar.com]
Verzonden: woensdag 21 september 2022 12:03
Aan: ‘Hut, René’
CC: g.vanderburg@om.nl; secretariaat.bjz@om.nl; ‘infodiv@minjenv.nl’; ‘t.baudet@tweedekamer.nl’; ‘gideon.vanmeijeren@denhaag.nl’; ‘gideon@fvd.nl’; ‘p.vhouwelingen@tweedekamer.nl’; ‘f.jansen@tweedekamer.nl’; ‘s.kerseboom@tweedekamer.nl’; ‘g.wilders@tweedekamer.nl’; ‘g.markuszower@tweedekamer.nl’; ‘m.bosma@tweedekamer.nl’; ‘m.vnispen@tweedekamer.nl’; ‘r.leijten@tweedekamer.nl’; ‘w.vanhaga@tweedekamer.nl’; vlug@vrijpleiters.nl; lammert.de.bruin@eenvandaag.nl; Marc Schrikkema (marc.schrikkema@eenvandaag.nl)
Onderwerp: RE: Steringa met verlof

Beste René,

Bij deze licht ik het nog even toe. Je weet het of je weet het niet, maar ik stel al sinds de aanhouding en veroordeling  van Jasper Steringa dat hij niet de moordenaar van Marianne Vaatstra is. Ook stel ik dat zijn “bekentenis” is afgedwongen en gecoacht  door justitie.  Hoewel ik door justitie en de media ben afgeschilderd als een idiote complotdenker, zijn er inmiddels vele bewijzen boven water gekomen dat de bekentenis inderdaad op tal van punten gelogen is. Zie bijvoorbeeld:

https://rechtiskrom.wordpress.com/bewijs/

Vanwege het bovenstaande heb ik ook al jaren geleden voorspeld dat Jasper nooit meer vrijkomt: Zie bijvoorbeeld:

https://rechtiskrom.wordpress.com/2019/02/25/jasper-steringa-komt-nooit-meer-vrij/

Ik voorspelde dus dat Jasper voor zijn vrijlating een “ongelukje” zou krijgen, of anderszins om het leven zou komen, eenvoudig omdat justitie zich niet kan veroorloven om Jasper vrij te laten in een omgeving waarin hij niet meer “gecontroleerd” kan worden en het overgrote risico bestaat dat hij nog eens terugkomt op zijn “bekentenis”.  Maar ik heb geen rekening gehouden met een ander scenario om hem buiten bereik van media, familie en pottenkijkers te brengen. Daarom is het wilde gerucht dat hij niet zou zijn teruggekeerd van een proefverlof zo interessant. Op het eerste gezicht lijkt het gerucht te zot voor woorden, maar waarom wil justitie dan niet bevestigen dat het inderdaad onzin is? Ook de advocaat van Jasper, Jan Vlug, wil dat tot nu toe niet. Terwijl ik het toch al twee keer per email heb gevraagd. En een derde keer telefonisch, maar toen verbrak hij gelijk de verbinding. Ik vind dat raar! Wat is er nou mooier voor Jan Vlug om te zeggen: “Dankbaar, je hebt je weer eens een sprookje op de mouw laten spelden! Ik kan jou bevestigen dat Jasper nog gewoon in de PI Zwolle zit!” Jan Vlug weet waar ik hem van beschuldig, namelijk dat hij in collusie met het OM Jasper zo snel mogelijk onherroepelijk veroordeeld wilde krijgen! Dan is het toch wel raar als hij me nu kan  pakken op de onjuistheid van een wild gerucht? Het enige wat ik hem vraag is om het gerucht te ontkennen. Waarom doet hij dat niet? Is het niet in zijn belang? Begrijpt hij niet dat hij op deze manier zelf voeding geeft aan de gedachte dat het gerucht wel eens zou kunnen kloppen? Of mogen hij en justitie wel in het midden laten of  de veroordeelde moordenaar van Marianne Vaatstra niet meer in de PI Zwolle zit? Wat is het probleem om dit gerucht te ontkrachten? Justitie ontkracht het ook niet? Wie is nu raarder? Wim Dankbaar die vraagt of het gerucht klopt? Of Justitie dat niet wil zeggen dat het gerucht onzin is? Waarom kan Justitie niet zeggen: Dankbaar, dit sprookje mag je afvinken?

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Dankbaar

Van: Willem Dankbaar [mailto:wim@dankbaar.com]
Verzonden: vrijdag 16 september 2022 13:51
Aan: ‘Hut, René’
CC: g.vanderburg@om.nl; secretariaat.bjz@om.nl; ‘infodiv@minjenv.nl’; ‘t.baudet@tweedekamer.nl’; ‘gideon.vanmeijeren@denhaag.nl’; ‘gideon@fvd.nl’; ‘p.vhouwelingen@tweedekamer.nl’; ‘f.jansen@tweedekamer.nl’; ‘s.kerseboom@tweedekamer.nl’; ‘g.wilders@tweedekamer.nl’; ‘g.markuszower@tweedekamer.nl’; ‘m.bosma@tweedekamer.nl’; ‘m.vnispen@tweedekamer.nl’; ‘r.leijten@tweedekamer.nl’; ‘w.vanhaga@tweedekamer.nl’; vlug@vrijpleiters.nl
Onderwerp: RE: Steringa met verlof

Beste René,

Je zult me wel lastig  vinden, maar ik ga  het toch nog een keer uitleggen. Het gerucht dat Jasper Steringa niet is teruggekeerd van een verlof is waar of het is niet waar.   Als het niet waar is, en Jasper zit nog gewoon in de PI Zwolle, dan is er geen enkele reden om dat niet te kunnen bevestigen. Als het wel waar is, dan kan en mag Justitie dat niet onder de pet houden. We spreken dan over een voortvluchtige die veroordeeld is voor verkrachting en moord  in één van de meest besproken (en controversïele) zaken van NL. Toen bekend werd dat Volkert van de Graaf vroegtijdig proefverlof had gekregen stond het land ook op zijn kop.   En dan was er nog niet eens sprake van geen terugkeer. Zie onder meer:

https://www.ad.nl/binnenland/volkert-van-der-graaf-mag-niet-met-proefverlof~a3ed3893/

https://nos.nl/artikel/599819-van-der-graaf-op-proefverlof

Dus ik blijf bij mijn standpunt dat Justitie het gerucht gewoon dient te ontkennen. Het feit dat Justitie dat niet doet, geeft eerder voeding aan de gedachte dat het gerucht wel eens een kern van waarheid zou kunnen bevatten. Mocht dat zo zijn, dan is het schandalig dat Justitie dat verzwijgt.  Bovendien komt het vroeg of laat toch wel uit en dan wordt de blamage alleen maar groter.  De advocaat van Jasper, Jan Vlug, hult zich tot nu toe ook in stilte. Mocht Justitie dit beleid van zwijgen blijven verdedigen dan zal ik proberen de vraag in de Tweede Kamer te laten stellen. Vandaar dat ik deze mail alvast kopiëer aan een aantal kamerleden. Het gaat bij dit gerucht niet zozeer om een individuele gedetineerde maar om (weer) een mogelijke misslag in het verlofbeleid van Justitie.

Mag ik binnen een week vernemen?

Met vriendelijke groet,

Willem Jan Dankbaar

Van: Hut, René [mailto:r.hut@dji.minjus.nl]
Verzonden: donderdag 15 september 2022 16:58
Aan: ‘Wim Dankbaar’
Onderwerp: RE: Steringa met verlof

Beste Wim Dankbaar,

Zoals ik eerder telefonisch al heb aangegeven doen we als DJI nooit uitspraken over individuele gedetineerden. Ik heb dus niets toe te voegen aan mijn eerdere toelichting.

Gr. René

Van: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>
Verzonden: maandag 12 september 2022 09:22
Aan: Hut, René <r.hut@dji.minjus.nl>
Onderwerp: Steringa met verlof

Beste René,

Wij spraken telefonisch al even over het rare verhaal dat mij ter ore is gekomen dat Jasper Steringa (veroordeeld voor de moord op Marianne Vaatstra) niet zou teruggekeerd zijn van een verlof.

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/08/25/een-wild-gerucht-doodchecken/

Je nam het standpunt in dat je er niks over mag zeggen omdat het beleid is om geen mededelingen te doen over individuele gedetineerden. Ik heb daar nog eens over nagedacht en kom tot de conclusie dat dit in dit geval niet zou mogen gelden. Als een veroordeelde moordenaar niet terugkeert van verlof, lijkt me dit toch een zaak van algemeen maatschappelijk belang. Mogelijk is ook de veiligheid in het geding.  Ik neem bijvoorbeeld de moordenaar van Anne Faber, dat werd ook nieuws,  mede omdat justitie steken had laten vallen in het verlofbeleid.

https://www.at5.nl/artikelen/192847/hoe-vaak-moet-een-minister-nog-excuses-maken-waarom-de-zaak-michael-p-geen-uitzondering-is

Ik zou bijna automatisch willen aannemen dat dit gerucht over Steringa niet waar is, maar omdat ik geen duidelijkheid krijg van mensen die het kunnen weten, wil ik het toch wel zeker weten. Het lijkt mij ook dat justitie gewoon kan zeggen dat het niet klopt. Ik zie niet in welk privacybelang daarmee in het geding zou zijn. Anderzijds als er wel iets van waar is, lijkt me dat justitie dat niet mag verzwijgen. Het gaat dan tenslotte om een lang veroordeelde die de benen heeft genomen, zijn verlofvoorwaarden heeft geschonden en mogelijk nog steeds een gevaar voor de samenleving vormt. Ook meen ik dat dit nauwelijks een individueel geval genoemd kan worden. De Vaatstra zaak is één van de meest geruchtmakende zaken ooit.

Dus ik verzoek je om eventueel na overleg met justitie, te bevestigen dat het verhaal niet klopt.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom lukt doodchecken niet?

 1. Douwe zegt:

  De Tweede Kamer is druk bezig met de Algemene Beschouwingen naar aanleiding van de Troonrede en heeft geen interesse in wat een vent op een caféterras in Kollum tegen een andere vent (Postma natuurlijk) heeft gezegd, omdat Wim Dankbaar dat eist.

  Wim Dankbaar mag het lulverhaal van Geke Haarsma afvinken.
  Fluitje van een cent.

  Like

  • Wim Dankbaar zegt:

   Trolletje “Douwe”? Hoe vink jij het verhaal van Geke af? Als het zo’n fluitje van een cent is?

   Like

   • Douwe zegt:

    Dat heb ik je van de week al uitgelegd.
    En omdat dat je niet uitkomt, heb je het hier niet geplaatst.

    Zoals je mijn reactie over het verhaal van supergetuige Rosalyn van Zessen ook niet durft te plaatsen.
    Anders stort je kaartenhuis in elkaar.

    Memke van Jasper al gebeld?
    Of ben je bang, dat Jasper gewoon nog steeds in de PI zit?

    Like

    • Wim Dankbaar zegt:

     Nee, ik ben helemaal niet bang dat Jasper nog steeds in de PI Zwolle zit. Dat zou het meest logische zijn toch? Ik vraag me alleen af waarom niemand dat even kan bevestigen. Dat zou toch geen probleem moeten zijn? Ook Jan Vlug zegt niks.

     Van: Willem Dankbaar [mailto:wim@dankbaar.com]
     Verzonden: donderdag 22 september 2022 18:20
     Aan: ‘Hut, René’
     CC: g.vanderburg@om.nl; secretariaat.bjz@om.nl; ‘infodiv@minjenv.nl’; ‘t.baudet@tweedekamer.nl’; ‘gideon.vanmeijeren@denhaag.nl’; ‘gideon@fvd.nl’; ‘p.vhouwelingen@tweedekamer.nl’; ‘f.jansen@tweedekamer.nl’; ‘s.kerseboom@tweedekamer.nl’; ‘g.wilders@tweedekamer.nl’; ‘g.markuszower@tweedekamer.nl’; ‘m.bosma@tweedekamer.nl’; ‘m.vnispen@tweedekamer.nl’; ‘r.leijten@tweedekamer.nl’; ‘w.vanhaga@tweedekamer.nl’; vlug@vrijpleiters.nl; lammert.de.bruin@eenvandaag.nl; Marc Schrikkema (marc.schrikkema@eenvandaag.nl); ‘Maurice de Hond’ (maurice@dehond.nl); keningswei@yahoo.com
     Onderwerp: RE: Steringa met verlof

     Dus Jan? Je wilt niet bevestigen dat het gerucht onzin is? Ook niet dat Jasper nog veilig opgeborgen zit in de PI Zwolle? En als iemand anders je nu de vraag stelt? Dan zeg je ook “Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.”? Je lijkt het OM wel! Jan Vlug weet wel hoe corrupt ik hem vind? Ik zeg dat jij gerecruteerd bent door het OM om Jasper de patsy te maken voor de moord op Marianne Vaatstra te maken? Oh? En dan kan Jan niet even zeggen: Niks van waar Wim! Zeg Jan? Waarom klaag je me niet aan voor smaad en laster? Waarom durf je dat niet? Omdat het belachelijk is dat je geen herziening aanvraagt voor Jasper, nu Pieter Postma KEIHARD heeft bewezen dat de “bekentenis” van Jasper gelogen is?

     Wim

     Van: Jan Vlug [mailto:Vlug@Vrijpleiters.nl]
     Verzonden: woensdag 21 september 2022 12:07
     Aan: Willem Dankbaar
     Onderwerp: RE: Steringa met verlof

     Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.

     Jan Vlug

     Like

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Reactie van Jan Vlug:

  Van: Jan Vlug
  Verzonden: woensdag 21 september 2022 12:07
  Aan: Willem Dankbaar
  Onderwerp: RE: Steringa met verlof

  Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.

  Jan Vlug

  ++++++++++++++++++

  Gek! Dus Jan kan niet bevestigen dat het gerucht onzin is? Waar neemt hij aanstoot aan?

  Like

 3. Douwe zegt:

  Als je de Supergetuige Geke Haarsma hebt afgevinkt,
  kun je aan Rosalyn van Zessen beginnen.

  Een getuige, die stom toevallig het moordwapen heeft kunnen zien liggen.
  Plus een met bloed besmeurde moordenaar, die haar desgevraagd precies weet te vertellen, dat het slachtoffer Marianne Vaatstra heette.

  Alleen hobbyspeurders springen een gat in de lucht van zo’n getuigenis
  op een presenteerblaadje

  Gratis tip: Bel de memke van Jasper even, om te vragen waar hij uithangt.

  Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Willem Dankbaar [mailto:wim@dankbaar.com]
  Verzonden: donderdag 22 september 2022 18:20
  Aan: ‘Hut, René’
  CC: g.vanderburg@om.nl; secretariaat.bjz@om.nl; ‘infodiv@minjenv.nl’; ‘t.baudet@tweedekamer.nl’; ‘gideon.vanmeijeren@denhaag.nl’; ‘gideon@fvd.nl’; ‘p.vhouwelingen@tweedekamer.nl’; ‘f.jansen@tweedekamer.nl’; ‘s.kerseboom@tweedekamer.nl’; ‘g.wilders@tweedekamer.nl’; ‘g.markuszower@tweedekamer.nl’; ‘m.bosma@tweedekamer.nl’; ‘m.vnispen@tweedekamer.nl’; ‘r.leijten@tweedekamer.nl’; ‘w.vanhaga@tweedekamer.nl’; vlug@vrijpleiters.nl; lammert.de.bruin@eenvandaag.nl; Marc Schrikkema (marc.schrikkema@eenvandaag.nl); ‘Maurice de Hond’ (maurice@dehond.nl); keningswei@yahoo.com
  Onderwerp: RE: Steringa met verlof

  Dus Jan? Je wilt niet bevestigen dat het gerucht onzin is? Ook niet dat Jasper nog veilig opgeborgen zit in de PI Zwolle? En als iemand anders je nu de vraag stelt? Dan zeg je ook “Je moet mij niet meer bellen, mailen of anderszins contact zoeken. Ik sta je op geen enkele manier te woord.”? Je lijkt het OM wel! Jan Vlug weet wel hoe corrupt ik hem vind? Ik zeg dat jij gerecruteerd bent door het OM om Jasper de patsy te maken voor de moord op Marianne Vaatstra te maken? Oh? En dan kan Jan niet even zeggen: Niks van waar Wim! Zeg Jan? Waarom klaag je me niet aan voor smaad en laster? Waarom durf je dat niet? Omdat het belachelijk is dat je geen herziening aanvraagt voor Jasper, nu Pieter Postma KEIHARD heeft bewezen dat de “bekentenis” van Jasper gelogen is?

  Wim

  Like

 5. Christian zegt:

  Die overheidstrollen zijn inmiddels leuker leeswerk dan Wim. Nu weer een Douwe. Kan best een volgzame Fries zijn met een gereformeerde overheidstik. Dat Friezen in de oorlog goed werk in het verzet deden klopt wel maar vergeten wordt altijd dat ze dat pas deden na twee jaar delibereren of dit nou de door de Bijbel bedoelde overheid was. Dan ben je dus gestoord. En veel Friezen hebben dat: dat overheidskruiperige. Ze snappen niet dat hun hele persoonlijkheid dan verkocht is aan wat tijdelijke parasieten op een politiebureau of gemeentehuis. Om over de misdaden van kerk en politie daar in de loop der tijden maar te zwijgen. De blikkene dominee, de dominee te Scharsterbrug en de politiemoord op de verpleegstef uit Wynaldum. En dat volgzame is cultuur en gaat in het DNA zitten. Friezen kunnen super zijn maar pas als ze een schop onder hun kont krijgen. Tot die tijd zijn het zwakke krupers. Ter zake: het zijn getuigen die door het OM wel uitgelachen maar niet uitgesloten zijn op logische gronden. Stakkerige Douwe.

  Like

  • Christian zegt:

   Douwe komt trouwens niet verder dan karaktermoord en andersgelovigheid in zijn analyse van de getuigenissen. Dat zou ik ook niet plaatsen. Ik schat in dat het een alfa is ( die dus bewezen niet logisch kan denken ) die zichzelf wat meer emotionele associaties toestaat vanwege de club met gelijkgestemden bij overheid en media. Allemaal mensen met een inferieure opleiding en daardoor eeuwig onzeker en dat projecteren op andersdenkenden. Jammer voor al die zwakke broeders. Dachten ze een diploma te hebben, blijkt het een toegangsbewijs voor angstig leven te zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s