Doodchecken nog niet gelukt.

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: maandag 12 september 2022 09:22
Aan: ‘r.hut@dji.minjus.nl’
Onderwerp: Steringa met verlof

Beste René,

Wij spraken telefonisch al even over het rare verhaal dat mij ter ore is gekomen dat Jasper Steringa (veroordeeld voor de moord op Marianne Vaatstra) niet zou teruggekeerd zijn van een verlof.

Een wild gerucht doodchecken!

Je nam het standpunt in dat je er niks over mag zeggen omdat het beleid is om geen mededelingen te doen over individuele gedetineerden. Ik heb daar nog eens over nagedacht en kom tot de conclusie dat dit in dit geval niet zou mogen gelden. Als een veroordeelde moordenaar niet terugkeert van verlof, lijkt me dit toch een zaak van algemeen maatschappelijk belang. Mogelijk is ook de veiligheid in het geding. Ik neem bijvoorbeeld de moordenaar van Anne Faber, dat werd ook nieuws, mede omdat justitie steken had laten vallen in het verlofbeleid.

https://www.at5.nl/artikelen/192847/hoe-vaak-moet-een-minister-nog-excuses-maken-waarom-de-zaak-michael-p-geen-uitzondering-is

Ik zou bijna automatisch willen aannemen dat dit gerucht over Steringa niet waar is, maar omdat ik geen duidelijkheid krijg van mensen die het kunnen weten, wil ik het toch wel zeker weten. Het lijkt mij ook dat justitie gewoon kan zeggen dat het niet klopt. Ik zie niet in welk privacybelang daarmee in het geding zou zijn. Anderzijds als er wel iets van waar is, lijkt me dat justitie dat niet mag verzwijgen. Het gaat dan tenslotte om een lang veroordeelde die de benen heeft genomen, zijn verlofvoorwaarden heeft geschonden en mogelijk nog steeds een gevaar voor de samenleving vormt. Ook meen ik dat dit nauwelijks een individueel geval genoemd kan worden. De Vaatstra zaak is één van de meest geruchtmakende zaken ooit.

Dus ik verzoek je om eventueel na overleg met justitie, te bevestigen dat het verhaal niet klopt.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op Doodchecken nog niet gelukt.

 1. Christian zegt:

  Ze geven geen informatie. En bevestigen dat het verhaal niet klopt is ook informatie. Beter schaken Wim. Dit is niveau herdersmat. Met alle respect natuurlijk.

  Like

 2. Douwe zegt:

  Een wild gerucht doodchecken

  Als je destijds even de moeite had genomen om het overduidelijk geconfabuleerde verhaal van de labiele Geke Haarsma dood te checken, dan zat je nu lekker met vrienden (en vriendinnen!) op een terrasje in Alicante na een ontspannen middagje tennis.

  Maar je was verblind door de verhalen van Micha Kat, dat je de allerhoogste baas van Justitie wel even zou exposen.

  Like

  • Wim Dankbaar zegt:

   Het verhaal van Geke was niet dood te checken. Of kan “Douwe” dat wel? Door Micha Kat ben ik hier niet betrokken bij geraakt. Raar dat een pseudoniem ook nog een gesuggereerd emailadres van de politie gebruikt. djritsema@politie.nl Bij de politie is de naam Douwe Ritsema niet bekend. Opmerkelijk dat er na 23 jaar nog steeds krachten actief zijn die de echte getuigen labiel noemen. Verry Brouwer en vriendin zeker ook? Zeker wel een fan van “getuigen” Spencer en Wietze?

   Like

  • Christian zegt:

   Ik ben wel benieuwd naar het bewijs van het fabuleren en de reden van Geke. Ik denk eerder dat Douwe een gevoelde inferioriteit bij zichzelf probeert te compenseren door de overduidelijk fabulerende overheid te volgen. Het NSB-syndroom waar veel mensen met een wat mindere genealogie last van kunnen hebben. Maar goed, tegenspraak hoort. En naast Geke waren er natuurlijk geen anderen. Verder kunnen mensen die de corrupte overheid kruipend volgen natuurlijk altijd Thom Karremans achterna naar Spanje. Volg de overheden en wordt rijk. Maar Wim hep daar gewoon wat moeite mee omdat hij nou eenmaal karakter heeft meegekregen. Bovendien is hij al rijk geweest. Rijk willen zijn is voor losers, kleinburgers en zwakkelingen weet hij nu.

   Like

  • Christian zegt:

   Als iemand zelf twijfelt gebruikt hij altijd krachttermen als “overduidelijk” geconfabuleerd. Dat is zelfovertuiging Douwe en verraadt je achtergrond hier flink. De onzekere autoritaire persoonlijkheid.

   Like

 3. Wim Dankbaar zegt:

  Zijn er nog mensen die willen beweren dat de twee Ali’s in bovenstaand filmpje één en dezelfde zijn?

  Like

  • Christian zegt:

   Ja hoor. Emotie stuurt waarheid in mensenhersentjes. Dus de overheidskruipers zullen overduidelijk gelijkenissen zien en de dwarsliggers, Querulanten en provocateurs niet. Beter is het om honderd willekeurigen zonder kennis van de zaak te laten scoren en je daar dan bij neer te leggen. Daarnaast kunnen de foto’s gemanipuleerd zijn. Maar de kenners van de hele personen vonden unaniem dat ze niet dezelfde waren. En die reageren op bewegend beeld dus ook nog alle verborgen aanwijzingen naast stilstaand beeld als mimiek, gedrag en uitstraling.
   Maar dit is toch oud nieuws?

   Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Willem Dankbaar [mailto:wim@dankbaar.com]
  Verzonden: vrijdag 16 september 2022 13:51
  Aan: ‘Hut, René’
  CC: g.vanderburg@om.nl; secretariaat.bjz@om.nl; ‘infodiv@minjenv.nl’; ‘t.baudet@tweedekamer.nl’; ‘gideon.vanmeijeren@denhaag.nl’; ‘gideon@fvd.nl’; ‘p.vhouwelingen@tweedekamer.nl’; ‘f.jansen@tweedekamer.nl’; ‘s.kerseboom@tweedekamer.nl’; ‘g.wilders@tweedekamer.nl’; ‘g.markuszower@tweedekamer.nl’; ‘m.bosma@tweedekamer.nl’; ‘m.vnispen@tweedekamer.nl’; ‘r.leijten@tweedekamer.nl’; ‘w.vanhaga@tweedekamer.nl’; vlug@vrijpleiters.nl
  Onderwerp: RE: Steringa met verlof

  Beste René,

  Je zult me wel lastig vinden, maar ik ga het toch nog een keer uitleggen. Het gerucht dat Jasper Steringa niet is teruggekeerd van een verlof is waar of het is niet waar. Als het niet waar is, en Jasper zit nog gewoon in de PI Zwolle, dan is er geen enkele reden om dat niet te kunnen bevestigen. Als het wel waar is, dan kan en mag Justitie dat niet onder de pet houden. We spreken dan over een voortvluchtige die veroordeeld is voor verkrachting en moord in één van de meest besproken (en controversïele) zaken van NL. Toen bekend werd dat Volkert van de Graaf vroegtijdig proefverlof had gekregen stond het land ook op zijn kop. En dan was er nog niet eens sprake van geen terugkeer. Zie onder meer:

  https://www.ad.nl/binnenland/volkert-van-der-graaf-mag-niet-met-proefverlof~a3ed3893/
  https://nos.nl/artikel/599819-van-der-graaf-op-proefverlof

  Dus ik blijf bij mijn standpunt dat Justitie het gerucht gewoon dient te ontkennen. Het feit dat Justitie dat niet doet, geeft eerder voeding aan de gedachte dat het gerucht wel eens een kern van waarheid zou kunnen bevatten. Mocht dat zo zijn, dan is het schandalig dat Justitie dat verzwijgt. Bovendien komt het vroeg of laat toch wel uit en dan wordt de blamage alleen maar groter. De advocaat van Jasper, Jan Vlug, hult zich tot nu toe ook in stilte. Mocht Justitie dit beleid van zwijgen blijven verdedigen dan zal ik proberen de vraag in de Tweede Kamer te laten stellen. Vandaar dat ik deze mail alvast kopiëer aan een aantal kamerleden. Het gaat bij dit gerucht niet zozeer om een individuele gedetineerde maar om (weer) een mogelijke misslag in het verlofbeleid van Justitie.

  Mag ik binnen een week vernemen?
  Met vriendelijke groet,

  Willem Jan Dankbaaar

  Van: Hut, René [mailto:r.hut@dji.minjus.nl]
  Verzonden: donderdag 15 september 2022 16:58
  Aan: ‘Wim Dankbaar’
  Onderwerp: RE: Steringa met verlof

  Beste Wim Dankbaar,

  Zoals ik eerder telefonisch al heb aangegeven doen we als DJI nooit uitspraken over individuele gedetineerden. Ik heb dus niets toe te voegen aan mijn eerdere toelichting.

  Gr. René

  Like

 5. Christian zegt:

  Pas nou op Wim. Straks heb je weer een boete wegens haatzaaien door herhaling, belediging door herhaling, racisme en antisemitisme door herhaling of wat de associërende alfa-kaste met flutstudie maar meer weet te verzinnen met d’r bewezen onlogische hersentjes daar bij het OM.
  Want hoe onzekerder hoe haatdragender heb ik geleerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s