Isabella, de supergetuige:

Hi Wim,

Heb alles wat Isabella meegemaakt gelezen, geluisterd. Ongelofelijk wat een modderpoel, jezus…. Wat een klotige smeerboel,

Wat dat betreft heb je fantastisch werk verricht.isabellaode

From: Isabelle Wagenaar
Sent: vrijdag 4 juli 2014 16:49
To: wim Dankbaar
Subject:

Beste wim

Hoe is ie met u.

Heb het boek gelezen.

Heb er geen woorden voor.

Het is een heel goed boek.

Dank er voor .

mvg i wagenaar

Isabella is (of was?) de lievelingsgetuige van Bauke Vaatstra.

Gesprekken zijn uit 2010 en 2011:

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Isabella, de supergetuige:

 1. keningswei zegt:

  “De angst regeert” niet alleen bij haar. De vraag is, angst waarvoor? In ieder geval, het zit diep, heel diep, dit koste van rechtvaardigheid. Niet alleen bij personen ook bij media, advocatuur enz.

  Like

 2. Christian zegt:

  Angst voor alles. Buiten de groep vallen, geen werk en hypotheek kunnen krijgen, een strafblad aangesmeerd krijgen door het corrupte OM en de politie om een enkel woord met die vage linkse wetsbepalingen van tegenwoordig, angst voor het tribalisme waardoor Maaike onder curatele van haar minder gevoelige kinderen moet leven, overal is angst. De ouderen en gepensioneerden kennen minder angst maar de jongeren kennen het wel hoor. Wim is een echte uitzondering en die is dan ook alles kwijt. Zo leuk en goed is deze tijd niet. Wel echt een kenmerk van een pré-revolutionaire tijd. Want angst bouwt op tot uitbarsting en dan komt alle onderdrukte gevoel er in een keer uit. Dat komt omdat dan plotseling ervaren wordt dat iedereen angst heeft en men elkaars bescherming voelt. Nee, Vaatstra is een echte revolutionaire bouwsteen.

  Like

 3. Christian zegt:

  Nog even wat Friesche sociologische context mbt tot die angst. Overheid en kerk zijn de zwakke plekken van het Friesche vrijheidsdenken. Vaatstra appélleert heel erg aan overheidsrespect. Wie vraagtekens zet bij de Vaatstra zaak is daar per definitie een soort halve blasfemist, een overheidshater. Dat zit daar heel diep want het is verbonden met het geloof. Het Friesche verzet kreeg pas na twee oorlogsjaren voet aan de grond. Tot die tijd dachten veel gelovigen nog dat de Duitse bezetting misschien toch ook de Bijbelse overheid was. Kortom, Vaatstra raakt aan fundamentele overtuigingen en is daardoor zo splijtend in de gemeenschap. En omdat men daar sterker van elkaar afhankelijk is dan in een grote stad is de omerta ook sterker. Het is daar een combinatie van angst, nederigheid en gesloten twijfel. Heel moeilijk om te doorbreken. Ik hoop dat dit nog wat toevoegt.

  Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Opmerkelijk in vergelijking met scenario OM requisitoir 2013, namelijk:” ik ging er al snel vanuit dat zij op die plek onmogelijk kan zijn omgebracht”. Dat bedenk ik niet.

  Ik bedenk me net dat dit in feite een (onbewuste) erkenning van Spencer is dat zijn fietsverhaal gelogen is. Immers als zijn fietsverhaal klopt, dan is het heel logisch dat ze op die plek om het leven is gebracht.

  Like

  • keningswei zegt:

   Aanvullend hier op: wanneer ze daar zoals Spencer Sletering en ook Bauke Vaatstra beweerden en daar is neergelegd en elders vermoord, is dan niet ook daarmee de achtervolging van Jasper Steringa op haar onmogelijk?

   Like

 5. Christian zegt:

  Spencer is overruled nadat hem de consequenties van zijn onafhankelijke mening zijn voorgerekend. De angst voor de anti-multiculturalisten was enorm want er broeide wat maar Fortuyn moest nog komen. En vooral links zag het einde van haar macht gloren. Bovendien was multiculturaliteit de geaccepteerde mening voor de mondiale handel. Het is als met het socialisme en de Hogerhuis zaak, ook in Friesland. Een gevoelde angst bij het heersende gezag wat groter is dan de werkelijke dreiging. In dat klimaat moet je deze zaak plaatsen. Daarbij weten veel mensen niet dat het OM er niet primair is voor de waarheid maar voor de landsbescherming. Daarom tilt men niet zo erg aan een ten onrechte veroordeelde meer of minder. Hier was men panisch voor de angst dat er revolutie zou komen. En die kwam ook. Sinds Fortuyn is het land in drie kampen verdeeld in plaats van twee. In dat licht is het makkelijk een paar pionnen te bespelen. Hier is Spencer nog wat lichtzinnig maar allengs is hij geslotener geworden. Dat fietsverhaal is hem voorgehouden als ware het in het landsbelang. Grootvader was in het verzet geweest dus dat sprak aan. En er is gedreigd: geen normaal leven meer voor jou.

  Like

 6. Wim Dankbaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s