Briefje aan Jan Vlug

 

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: zaterdag 11 juni 2022 14:40
Aan: vlug@vrijpleiters.nl
CC: keningswei@yahoo.com
Onderwerp: Vragen

Beste Jan,

Ik verwacht niet dat je nog wilt reageren, maar dat belet me natuurlijk niet om nog wat vragen te stellen.

https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/04/28/jan-vlug-geeft-toch-uitleg/

Je schreef op 28 april aan Pieter Postma: “Het klinkt onaardig, maar u bent een amateur met teveel tijd. Ik hoop dat u een andere invulling kunt geven aan uw pensioen. Met de zaak Vaatstra verdoet u uw tijd en zadelt u mijn client en zijn familie met zeer veel ergernis en verdriet op. Dat denk ik niet alleen: ik weet dat dat zo is.”

Zou je kunnen uitleggen hoe mensen als Pieter Postma, die niet alleen zegt dat Jasper de moord niet heeft gepleegd, maar dat ook overtuigend aantoont, zeer veel ergernis bij je cliënt en zijn familie veroorzaken? Ik snap dat namelijk niet. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Een veroordeelde die zich ergert aan iemand die overtuigend bewijst dat hij onschuldig is veroordeeld? En zijn familie doet dat ook zeer veel verdriet? Waarom dan? Zijn moeder, zussen en kinderen willen niet onder ogen zien dat er bewijzen zijn dat zijn “bekentenis” van A tot Z verzonnen en dus vals is? Zij blijven liever bekend staan als de familie van een beestachtige verkrachter en moordenaar van een minderjarig meisje?

Overigens kan ik je verzekeren dat je bewering niet klopt voor de familieleden waarmee ik al jaren contact heb, zijn moeder en zijn zus Tjitske. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat je het vooral zelf bent die zich ergert aan de onderzoeksactiviteiten en bevindingen van Pieter Postma. En dat vind ik zo mogelijk nog gekker. Het lijkt mij toch dat de advocaat van een veroordeelde verdachte veel interesse zou moeten hebben in bewijzen dat zijn cliënt  onschuldig is? Hoe komt het nou dat je daar de ogen en oren voor sluit? Hoe komt het nou dat je nooit ontlastende getuigen hebt opgeroepen die gehakt maken van het gestolen fietsverhaal waarop de “bekentenis” van Jasper is gebaseerd? Zoals Geke Haarsma, Stephanie van Reemst, Faek Mustafa, Isabella Wagenaar, Tinie de Haan en Verry Brouwer? De ouders van Spencer en Wietze?  

Ik neem toch aan dat je het verhaal van bijvoorbeeld Geke Haarsma al wel kende voordat je de advocaat van Jasper werd? Dat verhaal stond immers al in 2010 op Youtube!

https://rumble.com/vbecsy-getuige-geke.html

Vind je zelf ook niet dat daarmee de indruk ontstaat dat je niet zozeer de belangen van Jasper behartigt, maar die van het OM? Je had immers de hele bekentenis faliekant onderuit kunnen halen?

Met vriendelijke groet,

Wim


Binnenkort: Analyse van het interview met Jan Vlug by Pauw & Witteman: 

https://www.bnnvara.nl/pauwenwitteman/videos/251913

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s