Cover-up documentaire Vaatstra zaak

Waarom is de Vaatstra zaak nu zo actueel ondanks dat de moord zelf al 23 geleden is? Omdat de cover-up van de waarheid nog steeds, zelfs meer dan ooit, aan de gang is! Maar ook omdat deze cover-upsteeds groter en monstrueuzer wordt. Gebleken is dat de rechterlijke macht ook meehelpt aan het toedekken van de waarheid. Dat is de reden dat Wim Dankbaar al zijn rechtszaken verliest. Dat is de reden dat hij nooit de getuigen heeft mogen horen teneinde zijn stellingen te bewijzen. Gebleken is ook dat justitie in collusie met de rechterlijke macht vandaag de dag nog steeds de werkelijke daders van de moord op Marianne Vaatstra beschermt! Dit zien we bijvoorbeeld aan Faek Mustafa die van de rechterlijke macht een speciale voorkeursbehandeling krijgt. Als Faek niks kan vertellen over de moord, wat is dan het probleem om hem te laten getuigen? En nu, 23 jaar later, wordt hij schoongewassen door oud gedienden van het politieteam, zoals Jan Verkaik, in de recente Discovery documentaire. 

https://rechtiskrom.wordpress.com/2021/12/01/faek-een-onschuldig-jongetje/

Zo blijkt dus dat justitie er nog alles aan doet om ons het sprookje van Jasper Steringa door de strot te duwen. Er is alweer een nieuwe productie in de maak: 

Viaplay maakt serie over moord op Marianne Vaatstra: ‘De Jacht op Jasper S.’

Maar ik wil u even meenemen naar een wat oudere propagandafilm uit 2013, vlak na de veroordeling van Jasper. De uitzending van Mediologica, hierboven te zien. Of hier. Spoelt u bijvoorbeeld naar minuut 10:10. Daar begint een interessant fragment over de opsporing/signalering van twee asielzoekers. Rond minuut 11:00 ziet u Verkaik zeggen: “Het was slecht omdat iedereen ervan uit ging dat het een asielzoeker was.” Een Freudiaanse verspreking? Hoezo is het slecht om opsporingsfoto’s van twee verdwenen verdachten  te verspreiden? Normaal gesproken is daar niets mis mee, maar in de Vaatstra zaak wel. Verkaik geeft hier een kijkje in de ziel van justitie: Het mochten geen asielzoekers zijn! Dat was slecht! 

Rond 11:18 doet AZC directrice Netty Groeneveld er nog een schepje bovenop. Ze vond het shockerend dat de opsporingsfoto’s werkelijk overal hingen! Hoezo is dat shockerend? Dat is toch juist de bedoeling als je verdwenen verdachten wilt zoeken? De insteek van deze documentaire moge duidelijk zijn: Nu kappen met die asielzoekers! Gewoon op de fopspeen Jasper sabbelen! 

Op 19:46 horen we Jan Verkaik zeggen: “Uitsluiten op DNA, dat is de enige zekerheid!” Dat moet er ook steeds weer ingeramd worden. Dus als je DNA niet matcht, heb je niks met de moord te maken? Kun je er niet bij geweest zijn? Weet je er niks van? Fijn voor Faek en Wolfgang, die redenering! 

Op 20:08 begint een interessant fragment over de anonieme brief uit 2007. Het gaat om deze brief: 

https://rechtiskrom.files.wordpress.com/2022/03/anoniemebrief.pdf

Deze brief is 100% de waarheid. De asielzoeker die wordt beschreven is niemand minder dan onze Faek Mustafa. Het is immers bekend dat Faek op 3 mei 1999 is overgeplaatst naar AZC Musselkanaal. Wim heeft minimaal 4 getuigen die dat bevestigen en ook aan de politie hebben verteld. Bekijkt u bijvoorbeeld de verklaring van oud bewaker Ron Pander:  

verklaringronnie
Maar het verhaal van Age Bruining, sportleraar op het AZC is zo mogelijk nog interessanter. Bekijkt u het procesverbaal van politie uit 2010: 

https://rechtiskrom.files.wordpress.com/2022/03/agebruiningpv.pdf

“Ik heb gezien dat Feik uitgeleide werd gedaan door Netty Groeneveld, de directeur van het AZC en haar plaatsvervanger (Wim: Louis Uijl). In een krantenartikel loochende zij dit later. Dit stoorde mij omdat ik het zelf had gezien. De, in 2007, in De Telegraaf  gepubliceerde brief , waarin werd gesuggereerd dat er door Justitie een asielzoeker was weggemoffeld vanuit het AZC Kollum naar het AZC Musselkanaal sloeg dan ook ongetwijfeld op het vertrek van Feik Mostafa. Gezien het taalgebruik in die brief ben ik ervan overtuigd dat deze brief is geschreven door een mentor  of een andere agogisch medewerker van het AZC Musselkanaal.

Ik herinner mij nog goed dat Feik nooit een wedstrijd miste, behalve op zaterdag, 1 mei 1999.”

Op 26:50 komt Netty Groeneveld weer in beeld:

“Het was ook zo levensecht die brief, dat ik zelf ook heel even dacht: Jeetje, zou dat kunnen? Zou dat kunnen? Nou, het is eigenlijk gewoon onmogelijk omdat iedereen gekend wordt op een AZC, dus dat kan helemaal niet. Maar goed, vervolgens dacht ik: Nou ja, huh? Dit is dus lulkoek. Dit is dus allemaal grote lulkoek!”

Dit is wellicht de grootste leugen uit de hele uitzending. Neem daarbij ook in aanmerking dat twee ministers, Hirsch Ballin en Opstelten, in antwoord op Kamervragen hebben moeten toegeven dat Feik Mustafa in de maand mei vanuit het AZC Kollum is overgeplaatst. Op basis van informatie van datzelfde AZC. Maar directrice Netty Groeneveld van datzelfde AZC presteert het ook nu nog om twee ministers tegen te spreken.

In een aan mij gegeven verklaring schrijft Ron Pander: “Op maandag 3 mei 1999 was ik samen met een agogisch medewerker en directeur Louis Uijl aanwezig bij de uitzetting van Feik Mustafa. Wij hebben Feik Mustafa op een taxi gezet. Later kwam directrice Nettie Groenveld er ook bij. Mijn collega vroeg nog aan de heer Uijl: Waarom moet Feik weg? De heer Uijl antwoordde: Hij is zijn leven hier niet meer zeker.  Ik vroeg daarop: Waar gaat hij heen? De heer Uijl antwoordde: Hij gaat naar Musselkanaal.”  Van belang is nog te melden dat Faek Mustafa na 3 mei 1999 niet meer op het AZC Kollum is gezien. Ook de heer Uijl heeft in een opgenomen telefoongesprek aan mij bevestigd dat Faek Mustafa op 3 mei 1999 is overgeplaatst, ongetwijfeld omdat hij aannam dat ik een rechercheur van politie was. Daarin bevestigt hij ook dat het besluit tot overplaatsing door de driehoek (OM, burgemeester en politie) was genomen.

Dan komt op 28:18 beroepsleugenaar Cor Reijenga in beeld, in vol ornaat politieuniform. Dat oogt  zo lekker voor het vertrouwen. Hij stelt onomwonden dat de informatie in de anonieme brief niet kan kloppen en onjuist is. Vervolgens beklaagt hij zich dat het onderzoek naar de anonieme brief zoveel tijd en mankracht heeft gekost. Of hij in dat onderzoek ook Age Bruining, Ron Pander, Jacob Hoeksma, Sikko Pander en AZC directeur Louis Uijl heeft benaderd, die allen bevestigen dat Faek op 3 mei is overgeplaatst, laat Cor maar in het midden. Ook de taxichauffeur André Kok, die Faek naar Musselkanaal heeft gebracht, wordt niet benaderd.  Ja Cor, iets terug in de doofpot stoppen, kost nu éénmaal veel tijd en belastinggeld! 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

11 reacties op Cover-up documentaire Vaatstra zaak

 1. Haggis zegt:

  Reden van de doofpot is vrij simpel. Van omstreeks 1998 tot en met 2003 stond in vrijwel elke gemeente een AZC. Was subsidie mee gemoeid van 5 miljoen gulden. Alleen politiek den Haag en gemeentebesturen waren vóór het volpompen van Nederland met asielzoekers, de Nederlandse bevolking (15 miljoen) was grotendeels tégen . Wat op 1 mei met Marianne Vaatstra gebeurde in het gehucht Veenklooster kon daarna natuurlijk met iedereen zijn of haar dochter gebeuren. Voor 1 dood meisje riskeer je niet een enorme volksopstand met diverse grote gevolgen moet men in den Haag gedacht hebben..

  Geliked door 1 persoon

 2. keningswei zegt:

  Wat mij betreft beschrijft Haggis hier de enige waarheid.
  http://www.keningswei.nl

  Like

  • Wim Dankbaar zegt:

   keningswei
   Oud leidinggevende strafsector Rechtbank Leeuwarden. Volhardend, analytisch denker, solist, koersvast, onvermurwbaar. “Het recht moet (echt) zijn beloop hebben. Stelling in zaak Marianne Vaatstra : Jasper Steringa kan niet Marianne Vaatstra zijn tegengekomen op de plek welke het OM de burger wil doen laten geloven. Er is nooit een fietstocht geweest. Zelfs het OM heeft daar geen enkel bewijs voor. Er zijn wel betrouwbare getuigen die het tegendeel kunnen verklaren.

   Geliked door 1 persoon

 3. hansholtrop zegt:

  We zien dagelijks hoe Officieren van Justitie overstappen naar de Rechterlijke Macht. Omgekeerd soms ook. OM en Rechterlijke Macht zijn samen één pot nat. Een vereschrikkelijke, stinkende pot.

  Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Over de haar van de dader in de aansteker van Marianne hebben we niets meer gehoord. Waarom niet? Omdat het niet past in de “bekentenis”van Jasper! Jasper rookte niet en heeft ook niet in de tas van Marianne gesnuffeld.. De haar van de dader in de aansteker waarvan het DNA overkwam met het spermaspoor, was dus een leugen! Althans als Jasper die dader is.

  Klik om toegang te krijgen tot aansteker-haar.pdf

  Like

 5. Alfred+Mol zegt:

  Soms moeten mensen een uitzonderlijke positie innemen bv als je overtuigd bent van je gelijk igv groot onrecht, dan moet je toch pogen anderen van je mening (en feiten) te overtuigen. Echter dit maakt je veelal niet populair, maar deze mensen hebben we nodig. De maatschappij en mn de overheid is onbetrouwbaar (bv recente toeslagenaffaire). 𝐄𝐧 𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐝 𝐝𝐞 gewaardeerde 𝐚𝐝𝐯𝐨𝐜𝐚𝐚𝐭 𝐦𝐫 𝐇𝐞𝐧𝐫𝐢𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐍𝐚𝐤𝐚𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐮𝐜𝐡𝐭𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐠𝐞𝐬𝐥𝐞𝐞𝐩𝐭 𝐨𝐛𝐯 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐨𝐧𝐢𝐞𝐦𝐞 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐞𝐯𝐞𝐫, dat zij “te activistisch” (??) zou zijn….. Dat mag toch niet zo zijn een anonieme aangever bij de rechtspraak. Uiteindelijk heeft mr Nakad zich teruggetrokken uit haar maatschap. How low can NL go ??
  Ik kan niet beoordelen of Wim Dankbaar gelijk heeft, echter ik bewonder zijn inzet. Ook zou het raadzaam zijn als de overheid dwz de minister dan ook de vragen van WD overneemt.

  Like

  • Wim Dankbaar zegt:

   De vraag is wat je bedoelt met “Ik kan niet beoordelen of Wim Dankbaar gelijk heeft”. Zowel Pieter Postma als ik hebben in elk geval bewezen dat het scenario van het OM over de moord tal van leugens en achtergehouden bewijzen bevat. Eén keihard voorbeeld ter illustratie. De aan de Keningswei gevonden “gestolen” fiets was geen herenfiets, maar een DAMESFIETS! Dit blijkt uit politiefoto’s van die dag zelf! Die foto’s werden echter pas (per ongeluk) bekend in 2012 in de uitzending van Peter R. de Vries die hij in samenwerking met het OM maakte. Ook ik heb die foto’s jarenlang over het hoofd gezien. Ze zullen zich bij het OM nu wel voor de kop slaan dat ze de originele politiefoto’s met Peter R. hebben gedeeld. Want alleen al dit feit bewijst dat ze al op dag 1 begonnen met liegen en bedriegen. Het werd immers al 4 dagen na de moord een herenfiets (in de uitzending Opsporing Verzocht van 4 mei 1999). Bekijk ook even hoe hoog het zadel stond op die fiets. Maranne was veel te klein om op die fiets te kunnen fietsen!

   Zie https://rechtiskrom.wordpress.com/2022/02/17/de-leugen-over-de-gestolen-fiets-van-marianne/

   En over mijn inzet: Als mij alles via onrechtmatige procedures van corrupte advocaten en uitspraken van dito rechters is afgenomen, eenvoudig omdat ik de noodklok luid over monstrueuze ambtsmisdrijven, dan heb ik geen andere keus om voor mijn rehabilitatie te vechten.

   Like

 6. Haggis zegt:

  Iedereen die zijn schuldbekentenis kent weet dat die waardeloos is. Die hele aansteker komt er niet in voor, hij ontkent de anale verkrachting en zou op het fietspad aan de keningswei haar met 5 armen in bedwang hebben gehouden. Met 1 hand bij de pand van haar jas, in tweede hand het mes, een derde hand voor haar mond, met vierde hand haar fiets en met z’n vijfde hand zijn eigen fiets. Dat moet opgevallen zijn bij alle andere verkeersdeelnemers na zo’n drukke Koninginnedag. Volgens Jan Vlug en Jan Verkaik matchte zijn dna ook met op Marianne gevonden haren. Onder een microscoop kun je natuurlijk makkelijker zien welke kleur die haren hebben en anders vermenigvuldigen met een computerprogramma. In geval van rossig/rood haar laat je alle politiemensen die de zaak onderzoeken uitkijken naar rossig/roodharige mannen in die omgeving of je dwingt een kleinschalig DNA-onderzoek onder roodharigen af

  Like

 7. Christian zegt:

  De aansteker blijft nog steeds de hardste aanwijzing samen met het bankpasje. Dat er een haar met hetzelfde DNA is gevonden lijkt mij ook onderdeel van de opzet van het OM. Onzin en bedrog dus. Alleen bedoeld om de aansteker weg te leiden van het AZC. Tekst op aansteker en pasje leiden naar de asielzoekers (Jasper was miljonair, die probeert geen pasje van een tiener )met een link naar Groningen. Jasper was als hoerenloper berucht dus bekend met de caravan als zijnde “Groningen”. Fluitje van een cent om aan zijn sperma te komen. Zo is het net geweven: Groningen, Leeuwarden, AZC Kollum, seks, drugs, illegale aanstekers en drugsverslaafde jongeren als Spencer Sletering. De vraag is nu wie het net aantrekt. Wim of Pieter?

  Like

 8. Christian zegt:

  Aansteker en pasje leiden beide naar het AZC. Die haar in de aansteker is door het OM gefantaseerd om de aandacht van de ingekraste Arabische tekst af te leiden. Marianne en Jasper zijn beide die nacht in de caravan geweest. Jasper als hoerenloper. De rest is opzetje van het OM en de heersende machten geweest om de aandacht af te leiden. Spencer leek mij softdrugsgebruiker en dus de zwakste schakel. Niks fietsverhaal. Gewoon afrekening, misbruik, hoerenloper en narcissistic rage toen Marianne die twee lelijke kleine mannetjes dreigde met openbaarmaking. Zo zijn veel verkrachtingen in moord uitgelopen. De rest is beerputdeksel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s