Brief aan de OM topman

gerritvanderburgvan:       Wim Dankbaar <dankbaarwim@gmail.com>

aan:       g.van.der.burg@om.nl

cc:          secretariaat.bjz@om.nl

datum: 25 feb. 2022 13:23

onderwerp: Klachten tegen hoofdoffier parket Noord-Holland.

Geachte heer van der Burg,

Bij deze breng ik u middels de bijlagen op de hoogte van mijn lopende artikel 12 klacht bij het Gerechtshof Amsterdam, alsmede lopende klachten tegen uw hoofdofficier van het parket Noord-Holland en gerelateerde klachten bij uw parket Den Haag, op welke klachten ik nog geen enkele bruikbare inhoudelijke reactie heb gekregen, met uitzondering van een ontvangstbevestigng van mijn artikel 12 klacht door het Gerechtshof Amsterdam. Ik verzoek uw college daarom in te grijpen en uw betreffende officieren te manen om te reageren zoals het betaamt.

Productie 1 is een antwoordbrief van de politie Haarlem, afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit, Klachten).  Productie 2 is mijn aangifte/klacht van 14 april 2021 tegen de OvJ Sanders en HOvJ Preenen. Productie 3 is mijn klacht bij het OM Den Haag om twee eerdere aangiftes van mij niet in behandeling te nemen. Ik verzoek uw hof om het OM Den Haag op te dragen deze aangiftes wél in behandeling te nemen. Productie 4 is mijn aangifte bij het OM Noord-Holland om tot vervolging over te gaan van de heer Faek Mustafa op basis van het nieuwe recente bewijs, zijnde de verklaring waarin Mustafa het strafbare feit (valsheid in geschrifte en fraude) zelf toegeeft. Ik wilde deze aangifte ook bij de politie doen en ik had daarvoor al een afspraak gemaakt voor vrijdag 7 januari 2022, maar de politie belde een dag van tevoren dat ik deze aangifte bij het OM Noord-Holland moest doen. Dit omdat zij de oorspronkelijke aangifte hebben behandeld. Dat heb ik inmiddels gedaan door de aangifte (Productie 4) per post naar het OM Noord-Holland te sturen. Productie 5 zijn de vervalste verklaringen waarvan Faek Mustafa nu zegt deze zelf te hebben vervalst/verzonnen zonder medeweten van de opgevoerde getuigen. Dat betekent dus ook dat hij zelfs vervalste handtekeningen heeft gezet. Verder sluit ik mijn meest recente brief aan HOvJ Preenen bij.

Met het oog op de afbreukgevoeligheid van deze zaak, alsmede het uitblijven van antwoorden, acht ik het opportuun dat uw College van Procureurs Generaal  de zaken ter hand neemt. Tevens vraag ik u het volgende. Het is mij gebleken dat mijn reguliere emailadres dank@xs4all.nl is geblokkeerd voor het gehele landelijke OM. Anders gezegd, geen enkele email die ik stuur naar een emailadres eindigend op @om.nl komen niet aan of verdwijnen kennelijk in een spam box. Dit moet door uw medewerkers van uw centrale automatiseringssysteem zo geregeld zijn, kennelijk in opdracht van het hoogste niveau. Ik verzoek u mij mede te delen welke overwegingen hieraan ten grondslag liggen. Dit is de reden dat ik u deze email vanaf een ander emailadres stuur.

Tevens is mij gebleken dat het zogenaamde rapport ”Onderzoek Ali H.” uit 2011 enkele jaren geleden van de website van het OM is verdwenen. Ik verzoek u mij mede te delen wat hiervoor de reden is en bovendien om dit rapport weer terug te plaatsen op de website van het OM. Het gaat om dit rapport:

https://rechtiskrom.files.wordpress.com/2020/11/rapportalih.pdf

Het lijkt mij onterecht dat een rapport over een onderzoek in de geruchtmakende, controversiële moordzaak van Marianne Vaatstra niet meer te raadplegen is op de website van het OM, te meer omdat deze zaak vandaag nog steeds onderwerp van gesprek is, getuige de recente documentairereeks op Discovery + waaraan diverse politieambtenaren, die bij het onderzoek betrokken waren, hun medewerking hebben verleend. Dit rapport moet destijds zijn opgesteld in opdracht van uw college, toen nog voorgezeten door uw voorganger mr. H.N. Brouwer.

Tot slot wil ik u vragen waarom de speech van speech uit 2006 van de heer Brouwer, genaamd “Zwijgen is zilver, spreken is goud” ook van de website van het OM is verdwenen. Ik vind dit verbazingwekkend omdat de toespraak richtlijnen bevat voor hoe het OM dient om te gaan met openheid en  verantwoording tegenover de media en het publiek. Het lijkt mij toch dat deze richtlijnen nog steeds gelden.

Vertrouwend op uw spoedige reactie verblijf ik,

Hoogachtend,

Willem Jan Dankbaar

Florijn 1

2353 TC Leiderdorp

dank@xs4all.nl

071-5238788

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Brief aan de OM topman

 1. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Verzonden: vrijdag 25 februari 2022 14:46
  Aan: t.baudet@tweedekamer.nl
  Onderwerp: Niet handig

  Om het voor Poetin op te nemen. Er is niks gerechtvaardigd aan om de Oekraïne binnen te vallen. Dit is gewoon Hitler en Stalin all over again. Pure expansiedrift van een dictator die zijn volk met propaganda brainwasht. Probeer eens uit te leggen wat je daar terecht aan vindt. Gaat je stemmen kosten dit.

  Realiseer je je wel eens dat de aloude dogma’s van kapitalisme en communisme/bolsjewisme niet meer bestaan? Rusland is sinds de val van de Sovjet-Unie zowat kapitalistischer dan het Westen. De meeste miljardairs komen tegenwoordig uit Rusland. De all inclusive resorts in het Westen zitten vol met Russen. Als Poetin zijn volk zou vragen: Zullen we ook maar lid van de NAVO worden? Let’s be one happy family! Dan zou geen Rus daartegen zijn!

  Wim

  Like

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Hoe het Westen nu reageert op de inval in Oekraïne, is net zo slap als Chamberlain tegen Hitler. “Peace for our time!” Hey Adolf, pak jij Tjechoslowakije maar! Wij doen niks! Oh, oh, wat is de NAVO slap! Als Poetin nu de Baltische staten binnenvalt, stuurt de NAVO dan wel troepen, tanks en de Luftwaffe?

  In een brief die Litvinenko op zijn sterfbed schreef meldde hij:

  Mogelijk lukt het u om een mens tot zwijgen te brengen, maar het geluid van het protest uit de hele wereld zal u, meneer Poetin, voor de rest van uw leven in de oren klinken.

  Hahaha, dat heeft veel indruk gemaakt op Poetin! Net als Navalny!

  Navalny keerde op zondag 17 januari 2021 terug naar Rusland, waarbij hij bij aankomst op luchthaven Sjeremetjevo in Moskou meteen werd opgepakt door de Russische autoriteiten. Navalny zou de voorwaarden van een voorwaardelijke gevangenisstraf die hem in 2014 werd opgelegd hebben geschonden.[67] Tijdens zijn verblijf in de gevangeniskolonie is Navalny 24 dagen in hongerstaking gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s