Een gesprek uit 2012 met de inmiddels overleden fotograaf Wim Hofland.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een gesprek uit 2012 met de inmiddels overleden fotograaf Wim Hofland.

 1. David-W zegt:

  Wat veel mensen niet beseffen is, dat het AZC van Kollum destijds – ook voor de Moord op Marianne- zéér slecht bekend stond. Net buiten het AZC langs de route Paradyske hebben diverse aanrandingen plaatsgevonden door bewoners van het AZC. Ouders brachten en haalden hun kinderen van het naastgelegen openlucht zwembad en kregen kinderen, met name meisjes het verbod om alleen te fietsen in dit gebied. Aangiftes werden niet opgenomen en mocht de lokale pers niet meer vermelden dat een bewoner van het AZC bij een strafbaar feit betrokken was. Dit werd afgedaan door te vermelden dat het een inwoner van Kollum betrof. De lokale kranten zijn op een gegeven moment gestopt met het plaatsen van dit soort nieuws.
  Het AZC van Kollum stond bij het COA bekend als een centrum met zwaar getraumatiseerde bewoners. Dit resulteerde in een komen en gaan van COA- personeel. Bij nieuw personeel ging de voorkeur uit naar het mannelijk geslacht omdat de meeste bewoners geen ontzag hadden voor het vrouwelijk personeel en deze zich vaaks bedreigd voelden.
  Natuurlijk waren er bewoners die geen problemen leverden en zich prima aanpasten.
  Tevens rees er veel onbegrip en woede richting B&W van Kollumerland om na een half jaar van de moord op Marianne een voorlichtingsbijeenkomst te houden over het nieuw te plaatsen AZC in Kollum terwijl de dader(s) nog vrij rondliepen én er nog een verkrachtingszaak liep tegen één of meerdere verdachten uit dit AZC. Ruim 85% van de inwoners van dit dorp waren ervan overtuigd dat ook deze zaak in de doofpot moest belanden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s