Afgescheept met een fooi!

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2021:10629

ttps://twitter.com/messages/224191725-847436671956074496/media/1463516297875103750


Geacht college,

Ik wil graag eerst zeggen dat ik de gevorderde schadevergoeding veel te laag vind. In mijn rechtsgevoel zou ik een vergoeding van 100.000 euro veel gepaster vinden, maar mijn advocaat zegt dat dit gezien de jurisprudentie in Nederland geen haalbare kaart is. In andere landen met name Amerika worden veel hogere schadevergoedingen toegekend. Wat dat betreft lijkt de Nederlandse rechter erg zuinig te zijn. Als mijn advocaat zegt dat 10.000 euro realistisch is dan hoop ik wel dat dit bedrag ook daadwerkelijk wordt toegewezen, want ik vind het nog veel te laag.

En dat heeft ook te maken met de ernst van het feit. Het stoort mij dat de rechter vooral kijkt naar de ernst en blijvendheid van het toegebrachte letsel. Voor de strafmaat dient wat mij betreft veel meer de intentie van de dader te worden meegewogen. Ik geef u een voorbeeld van een bankovervaller die op de vlucht een agent neerschiet. De intentie is dan om te de agent  te doden. Als de agent dan een kogelvrij vest blijkt te dragen en er relatief ongeschonden vanaf komt, verandert dat niets aan de intentie om te doden. Het blijft dan poging tot moord. Ik vind het daarom niet te terecht dat de rechter de ernst van de gevolgen zo zwaar laat meewegen voor de strafmaat en de hoogte van de schadevergoeding. Ook in mijn zaak speelt dit.  Naar mijn mening had de dader de intentie om me veel zwaarder letsel toe te brengen dan er uiteindelijk is overgebleven. Bij ontijdige behandeling waren de brandwonden veel ernstiger geweest, had het zelfs mijn leven kunnen kosten. Ook had ik zicht aan één of beide ogen kunnen verliezen. U zult weten dat het hoogst noodzakelijk is om de brandwonden zo snel mogelijk te koelen. Wat dat betreft werd ik reeds op achterstand geplaatst omdat het in een cel is gebeurd zonder koud stromend water. De douche staat afgesteld op een warme temperatuur. Dit heeft zeker bijgedragen aan de traumatiek van de ervaring.  Ik moest dus wachten totdat de bewakers op mijn noodoproep reageerden. Ondertussen moet ik proberen de dader rustig te houden. Dat heeft zeker nog een minuut geduurd en zelfs toen ik bevrijd was bleek er geen koude douche op de hele afdeling te zijn. Ik moest zelf op het idee komen om dan naar de keuken te gaan, waar men mij met kommen koud kraanwater kon gaan koelen.

Ik ben er ook van overtuigd dat als de dader dodelijker wapens ter beschikking had, hij deze gebruikt zou hebben. Hij sloeg mij ook met iets hards op het hoofd.  Ik heb ook aangifte gedaan van poging tot doodslag maar de officier heeft er kennelijk alleen zware mishandeling van gemaakt. Daar ben ik het niet mee eens. Qua ernst van het feit dient ook meegenomen te worden dat er een zeker mate van voorbedachte rade in zat. De dader heeft 5 minuten lang de waterkoker tot kookpunt gebracht met de intentie om dat over mijn hoofd uit te gieten. Al die tijd had zich kunnen afvragen of hij wel goed bezig was, maar kennelijk heeft hij besloten om zijn plan uit te voeren. En dit alleen maar omdat hij zich aan mij ergerde, terwijl hij wist dat ik binnenkort zou vetrekken omdat ik al overplaatsing had aangevraagd. Dit getuigt van een zeer labiele geest die kennelijk niet de gevolgen van zijn daden kan inzien, ook niet voor hemzelf.

Ik vind het dan ook schandalig dat Justitie mij op een cel geeft gezet met een gestoorde TBS-er die bovendien zijn behandeling nog moest ondergaan. Hier is sprake van een ernstige tekortkoming van de zorgplicht die Justitie heeft ten aanzien van de veiligheid van gevangenen. Ik ben voornemens om Justitie hiervoor in een aparte procedure aansprakelijk te stellen. Men heeft het gevaar wat van deze man uitgaat  schromelijk onderschat, wat des te zwaarder weegt omdat men wist dat deze man TBS heeft opgelegd gekregen. Deze nalatigheid reken ik Justitie zwaar aan. Ook moet worden meegewogen dat er sprake is van een ernstige recidive. De man zat al voor een ernstig geweldsdelict, gewapende roofoverval, wat mij betreft krijgt hij er nog 5 jaar bij.

Dankuwel

Wim Dankbaar

            
Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Afgescheept met een fooi!

 1. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Alfred Mol
  Verzonden: donderdag 25 november 2021 11:27
  Aan: Wim Dankbaar
  CC: Peters, APH (Toon)
  Onderwerp: Reactie mbt Huig Plug

  Hi Wim

  Hierbij mijn reactie ivm stuk over Huig Plug.
  Op zich ken ik Huig Plug zelf niet, maar zijn “cri de coeur” mbt dood van medegevangen kan ik mij wel degelijk voorstellen.
  FYI Ik ben 128 dagen onrechtmatig gegijzeld in opdracht van KTI BV/ Technip. Mijn advocaat mr R de Lauwere is een KG begonnen bij KG rechter mr BC Punt. Die vond de gijzeling wel acceptabel. Bij Appel bij Hof Den Haag besliste mr Jan Brinkhof dat deze gijzeling “ab initio” ongepast is geweest. NB KTI/ Technip ken ik van vele gevallen van “bribery”/ omkoping, wellicht is ook hier de KG rechter mr EJ Numann omgekocht in opdracht van KTI/ Technip.. Mij is opgevallen dat het oude Huis van Bewaring een smerige/ onhygienische puinhoop is. Tgv de slechte lucht circulatie ligt er ’s morgens een stevige laag vuil op kozijnen enz. Vele gedetineerden zijn onhygienisch en dat vuil accumuleert. Je kunt stellen, dat op deze wijze de gezondheid v/d gedetineerden geschaad wordt. En dit kan lijden tot ernstige klachten (en mogelijk dood) als je gedetineerden met zwakke gezondheid hebt.

  Wellicht is detinering/ gijzeling van Huig Plug ook gewoon geregeld om lastpakken goed aante pakken/ intimideren. Lees oud Nat. Ombudsman prof. Alex Brenninkmeijer, die expliciet stelt: Nederland is geen rechtsstaat.

  Op mijn aanklacht bij het EHRM, Straatsburg heeft het EHRM in Juni 2009 de Staat der NL veroordeeld obv Art 6.1 en ook obv Art 13. TrosRadar heeft hier uitzending aan besteed. Echter Ministerie wil geen schadevergoeding betalen. Mijn mening is dat we geen politici van VVD/ CDA/ D66 als minister van Justitie mogen accepteren.

  Succes met Huig

  Alfred Mol

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s