Nieuwe Vaatstra documentaire bewijst onbedoeld de leugens van Justitie!

De meeste lezers zullen weten dat er momenteel een nieuwe documentairereeks draait op de internet zender Discovery +. Het gaat om 4 delen waarvan er nu 3 zijn geupload (elke vrijdag). Ik heb deze afleveringen inmiddels gezien. Hoewel het een witwas operatie is om het officiële verhaal van het OM nog eens door onze strot te duwen, is het toch heel interessant. Zoals de moeder van Marianne altijd heeft gezegd: De waarheid kun je maar op één manier vertellen, maar de leugen wordt steeds weer anders verteld.
Ik bedoel dan waar het gaat over asielzoeker Faek Mustafa. Deze komt uitgebreid aan bod in de serie. Door rechercheurs van het eerste uur, onder meer teamleider Jan Verkaik en Jacob Dijkstra, wordt 22 jaar na dato eindelijk toegegeven dat Faek nog dezelfde dag uit het AZC is opgehaald en op het politiebureau is verhoord! Waarom is dit nu zo relevant? Omdat Justitie ALTIJD heeft ontkend dat er  verdachten uit het AZC zijn aangehouden of verhoord! Laat staan als verdachte in de moord op Marianne!

Ik neem u even mee terug naar krantenberichten  in de weken en maanden na de moord.  Het onderstaande bericht is bijvoorbeeld van 5 mei 1999, 5 dagen na de moord.

rambonnet2

Politiewoordvoerder Rambonnet zegt hier heel duidelijk (eind tweede kolom) dat er geen aanleiding is om naar het AZC te kijken en daar ook niemand is verhoord.

Ook in dit bericht zegt hij het weer  (eind vierde kolom):

rambonnet3
rambonnet4

Ook het onderstaande bericht in de week na de moord is veelzeggend:

rambonnet

Merk op dat hier niet wordt vermeld dat de jongen die Marianne “enkele weken geleden” in de Ringo Bar heeft bedreigd met een keeldoorsnijdend gebaar, een asielzoeker was. De getuigen zullen ongetwijfeld hebben verklaard dat het een asielzoeker was, waarbij ze ook duidelijk hebben gezegd om welke asielzoeker het ging, maar dit mocht kennelijk niet bekend worden. Eén van die getuigen was Marianne’s beste vriendin Aafie Kloosterman, die ook prominent vertelt in de documentairereeks, maar kennelijk heeft verdrongen dat ze dit aan de politie heeft verklaard. En zich dan ook nog hardop afvraagt hoe het toch kon, omdat Marianne helemaal geen vijanden had.

Ook persofficier Michiel Severein, die nu rechter is in Leeuwarden, kon er wat van:

severein

Ook de plaatsvervangend hoofdofficier zei dus (eerste alinea) dat er geen concrete feiten zijn die wijzen in de richting van een verdachte asielzoeker. Dankzij de nieuwe documentaire weten we nu dat dit glasharde leugens waren. Want uit die documentaire blijkt dat Faek meteen uit het AZC is opgehaald en verhoord. Dat vertelt rechercheur Jacob Dijkstra immers vol in beeld:

Er was een jonge asielzoeker, dat was een lastige jongen, een asielzoeker Faek, die kwam al in de politiesystemen voor, dus we dachten: Nou, dat is interessante jongen! Dus gelijk naar het bureau halen! 

Daar had ze ruzie mee gehad. Ja, die hadden we zo gevonden die jongen. En die hebben we naar het bureau gehaald. En die heeft het hele verhaal gedaan en die bevestigde ook dat dat gebeurd was (het keeldoorsnijdende gebaar).

Nu moet u ook weten dat de getuigen van de bedreiging (onder meer Aafie) niet hebben verklaard dat deze bedreiging door Faek werd gedaan, maar door zijn onafscheidelijke metgezel Ali Hassan! Dus het lijkt een beetje onwaarschijnlijk dat Faek zou hebben bevestigd dat hij het keeldoorsnijdend gebaar heeft gemaakt. Ik weet onder meer van getuige Gerrit Alma, een vriend van Spencer, dat het Ali Hassan was. Wat de aanleiding voor de vermeende ruzie tussen Faek en Marianne was, wordt ook niet verteld door Dijkstra. Dat  is toch wel relevant om te vragen? Net zoals het relevant is om aan Faek te vragen: Waar kunnen we Ali vinden? Met andere woorden: Jacob Dijkstra  zit hier gewoon ook vet te liegen. Raar is ook dat hij helemaal niet spreekt over Ali Hassan waar de getuigen hem op hebben gewezen. Die zal hij dan toch ook wel gelijk naar het bureau hebben gehaald? Och, maar dat was onmogelijk, omdat Ali niet meer in het AZC te vinden was. Die had immers een lift gekregen van Riad Elmakhour naar zijn huurkamer in Leeuwarden.

riadverklaring

Later meer analyse.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nieuwe Vaatstra documentaire bewijst onbedoeld de leugens van Justitie!

 1. Alfred Mol zegt:

  Geloof nou toch gewoon OM en de Politiewoordvoerder ! Die weten gewoon waar ze moeten zoeken. Die zijn niet geinteresseerd in geruchten….En als je die AZC mensen niet gaat verhoren, dan blijven die verder buiten schot…..
  “Politiewoordvoerder Rambonnet zegt hier heel duidelijk (eind tweede kolom) dat er geen aanleiding is om naar het AZC te kijken en daar ook niemand is verhoord.”

  Like

  • Ruud Vdf Meyer zegt:

   Als je het ziet…snap je het.
   Zie die laatste brief daarin staat toch duidelijk de VERSCHENEN PERSOON er wordt bewust niet over de MENS gesproken.
   Dit is waarom de overheid kan doen wat zij wil… een mens heeft rechten, personen vallen onder de bedrijfsinventaris …..en vallen onder contractrecht.
   En ze doen het recht in je gezicht geheel volgens de juridische regels om je mensenrechten te schenden.
   Het verschijnen heeft te maken met de geest van de levende mens die beschouwd wordt als lost at See (doodgewaand)
   Het is geniaal in elkaar gezet….

   Geliked door 1 persoon

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Arme Aafie, ze moet vaak huilen dat haar beste vriendinnetje er niet meer is. Ze gelooft echt dat Jasper Steringa haar Marianne heeft vermoord! Maar ze begrijpt ook niet waarom Marianne per se alleen verder moest verder rijden op een gestolen fiets zonder licht? Terwijl haar een veilige taxi was beloofd door haar ridder Spencertje! Dat was toch niks voor Marianne die bang was in het donker? Haha, misschien moet Aafie wat meer praten met Maaike in plaats van Ineke!

  Zeg Aafie, waarom krijg je nu zo vaak traantjes in je ogen? Waarom trilt je lipje zo? Omdat je ook wel weet hoe het zit? Wat jammer nou dat je er die avond niet bij was! Daar hoef je je toch niet schuldig over te voelen? Jij kunt er toch niets aan doen? Waar je wel wat aan kunt doen, is je brainwash dat je denkt dat Jasper Steringa Marianne heeft verkracht en vermoord! Zeg Aafie. waarom zeg je dat Marianne geen vijanden had? Je was er toch zelf bij toen Ali Hassan haar bedreigde met een keeldoorsnijdend gebaar in de Ringo Bar? Daar was je toch wel bij? Staat je netjes toch om daar niks over te zeggen?

  Like

  • meret zegt:

   Het zijn kennelijk allemaal jankerds in die hoek van Friesland. Naar ik meen zowel Jakob Dijkstra als Jan Verkaik, vertellen in de Docu, dat ze in huilen uitbartstten toen ze Jasper als 100% match doorkregen. Degelijk en zakelijk onderzoek lijkt mij ook twijfelachtig bij zoveel toegegeven emotie. Verder is opvallend dat Jan Verkaik in deel 3 op c.a. 3.15 min. zegt: ”mensen wilden heel graag vertellen wat ze wisten, maar soms ging dat helemaal de verkeerde kant uit”. Hoezo de verkeerde kant, wat was dan de goeie kant op. Of was dat vooraf al bepaald, welke kant het op moest. Zegt Bauke daarom dat hij constant werd voorgelogen door politie en OM.

   Like

 3. meret zegt:

  Op 27.30 min. zegt Dick Adema in het heropende onderzoek van het 3D team, dat het grootste obstakel was dat er zo veel was gelogen naar de familie toe. Voegt ook nog toe dat het met de beste bedoeling was. Waarom moest de familie steeds met de beste bedoeling worden voorgelogen. Waarom kan een zogenaamd betrouwbaar OM en politie, niet gewoon eerlijk zijn naar de nabestaanden en wat blijft er dan nog van die betrouwbaarheid over. Let wel, de ene politieman beschuldigt hier op camera de andere van liegen. Wat denken ze dan wat het publiek dan nog van hun verhalen gelooft.

  Geliked door 1 persoon

 4. keningswei zegt:

  Één yvan de grootste leugens van de recherche en tevens brevet van onvermogen is dat ze zeggen niet te weten waarom Marianne alleen verder w³ilde fietsen. De reden weet Spencer 100% zeker In het rapport Hans Akerboom wordt gesteld dat ” de verhoren niet altijd prettig verliepen”. Daar heb ik ook voorbeelden van uit eerste hand. Blijkbaar zijn Jasper en Wietse met fluwelen handschoenen aangepakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s