De politie, uw beste vriend? deel 2

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 25 februari 2021 17:00
Aan: ‘Erol, Ergün (E.)’
CC: ‘k.sanders@om.nl’
Onderwerp: RE: betreft verhoor 3 maart 2021

Geachte heer Erol,

Ik vraag het u gewoon recht op de man af: Wilt u bevestigen dat het door de OvJ mevrouw Kirsten Sanders beweerde onderzoek door uw team is gedaan?

“Ten aanzien van de valsheid in geschrifte is uit onderzoek gebleken dat, zoals u stelt in uw aangifte, de verklaringen niet op schrift zijn gesteld door de getuigen zelf. Wel waren zij op de hoogte van de inhoud van de verklaringen en stonden zij achter de inhoud daarvan. Dat maakt dat er geen sprake is van valsheid in geschrifte.”

Zegt u dat het klopt wat deze OvJ zegt in haar sepot? Heeft u vastgesteld dat deze getuigen niet hun verklaringen hebben opgesteld maar wel achter de inhoud daarvan staan? Wie heeft hun verklaringen dan wel opgesteld? Kunt u daarbij aangeven of u (dan wel uw agenten)  aan deze getuigen heeft gevraagd of hun handtekeningen onder de verklaringen staan? Zij hebben mij verteld dat zij mij niet kennen, dat ik nooit bij hen langs ben geweest,  dat het niet hun verklaringen zijn én dat het ook niet hun handtekeningen zijn onder de verklaringen. Hoe kan er dan geen sprake zijn van valsheid in geschrifte, gepleegd door Faek Mustafa? Hoe mag ik dan niet concluderen dat u de meinedige leugens van uw OvJ (en Faek Mustafa) beschermt?  Is dat niet een ernstig genoeg strafbaar feit? Maximaal negen jaren volgens het Wetboek van Strafrecht!

“2. Indien de valse verklaring is afgelegd in een strafzaak ten nadele van de beklaagde of verdachte, wordt de schuldige gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

Met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: woensdag 24 februari 2021 15:18
Aan: ‘Erol, Ergün (E.)’
Onderwerp: RE: betreft verhoor 3 maart 2021

Geachte heer Erol,

Zoals u weet, kan ik ook gebruik maken van mijn zwijgrecht. Ik heb u onderstaande email gestuurd, dus dat heb ik al verklaard. Al met al beslis ik toch om te verschijnen om mijn kant van het verhaal te vertellen. Maar kunnen we dan overeenkomen dat u het verhoor doet? Als verkoper heb ik geleerd: Always talk directly to the boss! En dat bent u als leidinggevende van dit onderzoek. We hebben elkaar al voldoende gesproken. De kans bestaat dan wel dat ik u ga vragen of uw team inderdaad het door de OvJ mw. K. Sanders beweerde onderzoek heeft gedaan.  Waarmee vastgesteld zou zijn dat er geen sprake zou zijn  van valse verklaringen die door de heer Mustafa zijn ingebracht. De OvJ beweert dat uw team dat heeft vastgesteld. Dat deze zaken los van elkaar zouden staan, ben ik ook niet met u eens. Het is immers Mustafa die aan meerdere personen heeft verklaard dat de verkrachting en moord op Marianne Vaatstra in het chalet van Hebben is gepleegd.  Dat is diezelfde Mustafa die ik niet mocht horen als getuige in mijn rechtszaken tegen de heer Hebben. Overigens in alle rechtszaken niet!

Graag vernemend van u,

Met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

 

Van: Erol, Ergün (E.) [mailto:ergun.erol@politie.nl]
Verzonden: woensdag 24 februari 2021 14:25
Aan: ‘Wim Dankbaar’
Onderwerp: RE: betreft verhoor 3 maart 2021

Dhr Dankbaar,

Dank voor uw mail.

Zoals eerder vermeld, heeft mijn collega met u gesproken over een aangifte van smaad /laster gedaan tegen u.

U heeft als verdachte het recht om ook uw kant van het verhaal bij de politie te doen. Ik laat aan u of u gebruik maakt om gehoord te worden in deze zaak. Het verhoor van 3 maart zal alleen gaan over deze aangifte van Smaad Laster gedaan door aangever Hebben.

Mocht u van mening zijn dat u aangifte tegen mij wilt doen, is dat ook uw recht. Aangiftes tegen politie ambtenaren worden niet op een basisteam opgenomen. Dit gebeurd door een andere afdeling die ook de aangifte onderzoekt. U kunt zich hiervoor wenden tot bureau interne zaken. (VIK).

Zoals ik het nu beoordeel staan deze zaken los van elkaar.

Ik hoor graag van u of u op de afgesproken datum komt om uw kant van het verhaal vast te leggen.

Met vriendelijke groet,

Ergun Erol
Operationeel Expert Opsporing

06 – 25349500 of 0900 – 8844
Werkdagen: ma, di, woe, do

Politie | Noord-Holland | District Kennemerland| Afdeling Kennemer Kust

Bezoekadres, Hogeweg 37 2042 GD Zandvoort.

 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s