Een nieuwe getuigenis

Sinds enkele jaren heb ik een vriendschappelijk contact met een kennis, zeg maar  gerust voormalige vriend van Marianne Vaatstra. Ik zal hem uit privacy overwegingen niet bij zijn echte naam noemen, laat ik hem Karel noemen. Ik heb Karel een jaar of 3 geleden benaderd omdat ik had vernomen dat hij bevriend was met Marianne. In de afgelopen jaren heeft Karel mij weinig bijzonders verteld. Dat komt naar mijn inschatting omdat hij zich nauwelijks heeft beziggehouden met de zaak. Echter, geheel onverwacht heeft hij me een aantal dagen geleden iets verteld, zonder door te hebben hoe belangrijk dit is.

Ik zal eerst even schetsen wie Karel is. Karel is een jongen die in 1999 zo’n 10 jaar ouder was dan Marianne. Marianne was een beetje (erg) verliefd op hem maar dit was niet wederzijds, ook omdat Karel zich veel te oud vond voor Marianne. Ik had dit al begrepen van onder meer de moeder van Marianne, en vond het daarom interessant om Karel te contacteren. Hij bevestigde dat dit wel klopt. Toch waren zij goed bevriend en gedroeg Karel zich als een ridderlijke beschermheer voor Marianne. Ook had ik gehoord dat Karel met Faek Mustafa en Ali Hassan omging. Dit bleek niet te kloppen. Karel heeft nog nooit een voet in het AZC gezet en kende deze jongens dan ook niet. Maar dat Marianne een oogje op hem had en hij haar moest teleurstellen, dat klopte wel.  Karel en Marianne waren reguliere gasten van de dancing Ringo Bar in Veenklooster, waar zij soms ook wel samen heengingen. Karel had mij ook al eerder bevestigd dat Marianne bang in het donker was en nooit alleen naar huis wilde fietsen. Zij stond er dan op dat Karel haar naar huis begeleidde, wat hij dan ook braaf deed op zijn brommer. Eénmaal thuis aangekomen wachtte hij dan totdat hij zeker wist dat Marianne veilig binnen was, ook daar stond Marianne op. Het was wel leuk om dit bevestigd te krijgen, het is immers precies wat Marianne’s moeder ook al had gezegd en het staat haaks op het gestolen-fiets-verhaal van de nacht die haar fataal werd.

Maar dit was niets vergeleken met wat Karel mij een paar dagen terug vertelde. Ik had hem al anderhalf jaar niet gesproken, maar wilde hem nu spreken voor iets anders. Hij belde mij terug via Whatsapp.  Waar ik hem voor nodig had, bleek hij niet te weten, maar het gesprek kwam op een gegeven moment weer op Faek en Ali. Ik noemde onder meer dat Faek en Ali Marianne twee weken voor haar dood hadden bedreigd in de Ringo Bar. Out of the blue zegt Karel: Ja, daar was ik bij!

Dit had hij me nooit eerder verteld, ongetwijfeld omdat ik het nooit eerder ter sprake had gebracht. Dus ik spitste mijn oren en vroeg hem wat hij daarvan nog weet. Hij zei dat hij de bedreiging zelf niet had gezien, maar dat een vriendin hem erop attent maakte: Marianne is net door asielzoekers bedreigd! Eén van hen had een keeldoorsnijdend gebaar naar haar gemaakt. Karel vroeg de vriendin de boosdoener aan te wijzen. De asielzoekers waren inmiddels buitengezet door de portier Bertus Veenstra.  Nadat de vriendin, volgens Karel ook een goede vriendin van Aafie (beste vriendin van Marianne), de doodsbedreiger had geïdentificeerd drukte Karel zijn vinger op zijn borst met de waarschuwing: Als jij dit meisje ooit met één vinger aanraakt, breek ik ze alle tien!

Vervolgens wilde ik weten: Was het Faek of Ali? Dat wist Karel niet: ‘Ik kende die jongens niet.’ Ik zei hem toen dat Justitie beweert dat het Faek was, maar dat ik van andere getuigen al had begrepen dat het Ali was. Dus vervolgens begon ik een exercitie met Karel om vast te stellen of het Faek of Ali was. Ik vroeg hem hoe groot de doodsbedreiger was. Karel zei dat hij 1,78 is en dat de asielzoeker kleiner was dan hij. Ik vroeg hoe oud de bedreiger ongeveer was. Karel schatte dat hij ongeveer zijn leeftijd was, hij is van 74, dus ongveer 26 jaar. Vervolgens zeg ik dat Faek destijds 15 was. Dan was het zeker niet Faek, aldus Karel. ‘Ik denk dat het die Ali was.’ Ik zeg: Ik kan je wel een foto sturen van Ali, denk je dat je hem nog herkent? Karel dacht van wel. Vervolgens app ik hem de volgende foto van Ali:

Karel: Ja dat is hem! Absoluut! 100%!

Daarna begin ik hem te vertellen dat deze Ali Hassan in oktober 1999 in Istanbul door Justitie is opgepakt en uitgesloten is als dader op DNA, maar dat dit niet de juiste Ali was. Ik app hem de volgende foto van de opgepakte Ali:

Karel zegt nu: Dat zou hem ook kunnen zijn, maar hier heeft hij geen baardje. Ik zeg dat hij erop lijkt, maar stuur hem vervolgens deze foto waarop zijn gehele postuur is te zien:

Nu zegt Karel: Dat is hem absoluut niet, want deze man is langer dan ik. De man die ik heb bedreigd was veel kleiner en had ook meer vlees op de botten.

Nu begrijpt u andermaal dat Justitie keihard liegt op tal van punten, onder meer dat het niet Faek maar Ali was die Marianne met de dood bedreigde en dat Justitie bewust een verkeerde Ali in Turkije heeft opgepakt om zo de echte Ali uit te sluiten als dader. Dat ze Faek tot de bedreiger hebben gebombardeerd, is niet meer dan logisch omdat ze moeilijk konden toegeven dat de verdwenen Ali (lees weggesluisde Ali) dezelfde man was als degene die Marianne had beloofd haar keel door te snijden. Dan was hij immers zo verdacht geworden als een pyromaan in een hooiberg.

Dan begrijpt u ook dat Justitie met hun corrupte rechters mij NOOIT getuigen zullen willen geven, zoals deze Karel, die hun leugensprookje opblazen. Dat leugensprookje is onder meer het OM rapport “Onderzoek Ali H.” dat inmiddels van de OM website is verdwenen. Goed dat ik destijds de PDF versie heb gedownload:

https://rechtiskrom.files.wordpress.com/2020/11/rapportalih.pdf

In het asielzoekerscentrum werpt Ali zich op als ‘aanvoerder’ van de jongere Turkmenen. Ook gaat hij om met Feik Mostafa (15) en zijn vader. Feik is in het onderzoek naar de moord op Marianne voor de politie al gauw een interessant persoon. Getuigen verklaren over een ruzie die hij en Marianne in februari 1999 hebben in de Ringobar in Veenklooster. Hij maakt volgens andere discotheekbezoekers een beweging naar Marianne alsof hij een keel doorsnijdt.

En dan denkt u dat Maaike, de moeder van Marianne, het okay vindt dat haar advocaatjes Moszkowicz en Hoogendoorn Faek bijstaan? Faek, de vriend van de verdwenen Ali Hassan, Faek die volgens Justitie haar dochter met de dood heeft bedreigd, Faek die haar lievelingsgetuige Isabella Wagenaar 2 dagen na de moord óók met de dood bedreigde, omdat ze informatie over Faek en Ali aan de politie van Jan Verkaik had gegeven: “Als jij niet stopt met praten, wordt je ook vermoord!”

Uit haar dagboek over dezelfde Faek::


Toen de politie de Fyak, de verkrachter van het A.Z.C. wilde ophalen, kregen ze van deze Groeneveld geen toegang.
Eerst maar even naar het O.M. om toegangsbewijs. Te gek voor woorden. De A.Z.C.-ers mogen wel bij nacht en ontij overal rondhangen. Ze krijgen alle rechten, maar geen plichten.  

+++++++

De Telegraaf heeft het voor ons uitgezocht. Het was wel beangstigend. Marijke De Haan heeft met de stille tocht een heel vreemde ervaring opgedaan met een groepje asielzoekers van vier mannen. Ze zet dit op papier en belt de recherche. Ze zouden wel even langskomen, maar ze kwamen niet. Na zes weken belt Marijke de Haan weer en vroeg waar ze toch bleven. Toen konden ze er niet meer onderuit en kwamen langs met het excuus dat ze wel waren geweest. Marijke zei hun: ‘Ik ben niet gek, dan had ik dat toch wel geweten. De verkrachter Fyak is er waarschijnlijk ook bij geweest’ 

++++++++

Aan de verkrachting op dezelfde avond van 30 april door een asielzoeker, is van alles door de politie geprobeerd om dit niet ruchtbaar te maken. De ouders moesten het stil houden, het kwam zo ongelegen met de moord op Marianne. 3 aanrandingen volgden en dit binnen een half jaar tijd. De daders waren ook asielzoekers uit Kollum. De ouders moesten alles uit de kast halen om een proces verbaal gedaan te krijgen.

Een moeder belde zelf de burgemeester uit Dantumadeel omdat de politie niet wilde komen. De politie moest toen alsnog naar deze familie in Kollumerzwaag, waarvan een dochter in Zwaagwesteinde aangerand was door twee asielzoekers. De politie kon deze personen niet vinden, dit kregen de ouders te horen, terwijl dezelfde twee asielzoekers de dag na de aanranding weer in Zwaagwesteinde stonden om het meisje op te wachten. Maar het doodsbange kind durfde niet naar haar school in Damwoude.

Deze ouders zijn bij ons geweest en vertelden dat hun dochter omgang had met ene Farrad, ook één uit het groepje asielzoekers, waartoe ook de verkrachter hoorde. De recherche was bij hun dochter geweest om inlichtingen. Deze Farrad vertelde dit meisje dat hij wel wist wie de moordenaar was en hij had nog wel telefonisch contact met hem. Hij was inmiddels overgeplaatst naar Amsterdam. Dit alles weet de recherche en was in juni/juli 1999.

Deze Farrad heeft haar teveel verteld en nu werd zij telefonisch bedreigd en door een paar asielzoekers die ze niet kende, aangerand. Dit was dus wraak.

Haar moeder heeft dit met veel overtuiging bij ons thuis verteld. Enkele dagen later wilde zij nergens meer over praten. Angst, zo gaat het met veel van deze openhartigheden. De mensen zijn bang en houden dan liever hun mond.

Fyak, die het 14-jarige meisje dezelfde avond van de moord om ca. 22.30 uur in Kollum

verkrachtte, werd nadat dit bekend was geworden, overgeplaatst naar Helmond.

Hij komt nog wel met z’n vader op het A.Z.C. in Kollum op bezoek. Een meisje van deze familie vertelde op school dat ze dan met hun familie ‘over de moord praten’. Zij moest dan de kamer verlaten. Maar luisterde stiekem naar wat er wordt gezegd.

Wij kregen deze informatie en gaven dit door aan de recherche, met de naam van dit asielzoekers meisje. Na enkele weken, informeren wij bij het O.M. hier naar. Dit meisje wist nergens van werd er gezegd en Fyak mocht niet meer op het A.Z.C. in Kollum verschijnen.

Naderhand is hij weer overgeplaatst, nu naar Rotterdam. Moeten deze asielzoekers, die iets weten dat deze verschrikkelijke moord kan oplossen, uit het beeld verdwijnen. Dat kan toch niet anders, dat besef je, als je dit allemaal te weten komt.

Begrijpt u nu waarom het dagboek verboden moest worden? En dat Moszkowicz en Hoogendoorn niet voor Maaike werken maar voor de Staat? Faek vraagt mijn faillissement aan SAMEN met Maaike? Hoe geloofwaardig vindt u het?

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een nieuwe getuigenis

 1. Wim Dankbaar zegt:

  fryslanboppe@caiway.nl alias “Een echte Fries”.

  Fake emails are fake news. So I will not place comments from non existing email addresses.

  Like

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Overigens was Aafie er ook bij. Blijf het onvoorstelbaar vinden dat je als beste vriendin van Marianne gewoon je mond blijft houden als je weet dat Justitie liegt over haar moord.

  Like

 3. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Verzonden: dinsdag 26 maart 2019 10:14
  Aan: ‘harro.knijff@debrauw.com’; leliveld@vandoorne.com
  Onderwerp: Zaak “Lisa”

  Geachte heren Knijff en Leliveld,

  Ongetwijfeld heeft u meegekregen dat uw cliënt de heer Demmink is genoemd in een mogelijk zeer ernstig zedenmisdrijf waarbij beweerdelijk een pasgeboren baby zou zijn vermoord.

  https://www.ad.nl/binnenland/rechter-had-zich-uit-zaak-moeten-terugtrekken-vanwege-prive-contact-met-joris-demmink~a6e3662f/

  Ook zult u hebben meegekregen dat over de kwestie kamervragen zijn gesteld:

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/03/19/uitstelbericht-kamervragen-over-het-bericht-het-verhaal-van-lisa-en-het-bericht-dat-de-afhandeling-van-een-artikel-12-zaak-niet-juist-zou-zijn-geweest

  Ligt het niet op de weg van uw cliënt om een dergelijk absurde beschuldiging met kracht en klem te ontkennen? Ik vind het nogal raar dat de heer Demmink met zijn statuur een dergelijke verdenking onweersproken laat, met zulke topadvocaten aan zijn zijde. Ik weet wel dat ik het nooit zou accepteren en direct juridische actie zou ondernemen. U kent toch ook het spreekwoord: Wie zwijgt stemt toe?

  Met vriendelijke groet,

  W.J. Dankbaar

  Like

 4. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Verzonden: maandag 23 november 2020 15:24
  Aan: ‘Thomas Wuchenauer’
  CC: ‘marcel vrinssen’ (m.vrinssen@hotmail.com); Hans Koets (koets@kadv.nl)
  Onderwerp: RE: Recht-is-dankbaar

  Huh? Ik begrijp het niet meer. Koets en Klomp gaan je toch helpen? Geef ik je de kans om op mijn eigen site jouw site te promoten, doe je het niet? Wat zijn “goeie sites” om het wel te doen?

  Wim

  Van: Thomas Wuchenauer [mailto:wuchenauerthomas@gmail.com]
  Verzonden: maandag 23 november 2020 15:16
  Aan: Wim Dankbaar
  Onderwerp: Re: Recht-is-dankbaar

  Nee. Laat maar. Heb jou reclame voor die 5 psychopaten die je site lezen niet nodig. Doe het wel via andere goeie sites. Ga verder vissen. Straks heb je nog beet!!

  Op ma 23 nov. 2020 15:02 schreef Wim Dankbaar :
  Thomasje als je nu zo graag wilt dat ik reclame maak voor je site, dan kun je een comment plaatsen op Recht is Krom. Ik beloof je dat ik hem doorlaat.

  Wim

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s