Waarom de trollen stil zijn over het dagboek van Maaike.

Niet iedereen zal het mee krijgen, maar op twitter is een heel legertje van trollen actief die er een dagtaak van maken, al hun energie en tijd steken in het afbranden van Wim Dankbaar. Het kenmerk van deze trollen is dat ze allemaal onder schuilnamen werken. Ze willen dus vooral anoniem blijven, maar hun obsessie met Wim is buitenaards. Ze opereren on pseudoniempjes als Sigmund, Fred Jasper, Wakuwaku69, Moilk, Felicity Shagwell, Douwe Ritsema, Jonas Barend en nog zo een paar. U moet ook maar eens naar hun profielen kijken. Bijna zonder uitzondering zijn zij relatief kort actief op Twitter en AL hun tweets zijn gewijd aan Wim Dankbaar. Hun statements variëren van Wim is een gevaarlijke gek, Moet gedwongen worden opgenomen met een TBS maatregel, Is een enorme fantast, Valt nabestaanden van een vermoord meisje lastig, Is een vreselijke stalker, Heeft waandenkbeelden, Is een gevaar voor de samenleving, Verliest elke rechstzaak, enzovoort . Op facebook vind je dit soort trollen weinig omdat er op facebook minder mogelijkheden zijn om nep accounts aan te maken. Twitter staat dat niet in de weg. Onder elke fake naam heb je binnen een minuut een account gemaakt.

De enige trol die niet anoniem is de “gerenommeerde” Chris Klomp, free lance journalist vooral actief voor het Algemeen Dagblad, maar die is de laatste tijd opvallend rustig. Ik kan u echter verzekeren dat hij wél actief is onder minstens één van de eerder genoemde schuilnamen.

Wat ik er nu even wil uitlichten is dat AL deze trollen niet of nauwelijks aandacht besteden aan mijn grootste overtreding sinds 6 jaar van een rechterlijk vonnis, namelijk het publiceren van het dagboek van de moeder Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra. Geen van deze trollen, inclusief Chris Klomp, verwijst naar mijn “schandalige” overtreding die iedereen hier kan lezen: 

https://rechtiskrom.wordpress.com/2019/11/10/een-overtreding-van-een-vonnis-het-dagboek-van-maaike-de-moeder-van-marianne-vaatstra/

 

En tevens de uitleg waarom ik dit vonnis overtreed, welke u hier kunt lezen:

 

https://rechtiskrom.wordpress.com/2019/11/11/nadere-uitleg-overtreding-vonnis/

 

https://rechtiskrom.wordpress.com/2019/11/14/nadere-uitleg-overtreding-vonnis-deel-2/

 

Ik zal u vertellen waarom deze laffe anonieme trollen dat niet doen:

Omdat zij u niet willen verwijzen naar het dagboek van Maaike, dat één grote klaagzang is tegen de misdadige handelwijze van Justitie.

Omdat zij niet willen dat u het leest! 

Omdat zij niet willen dat het bekend wordt dat Maaike er geen letter van terug neemt. 

Omdat zij niet willen dat u ziet dat deze trollen faliekant ongelijk hebben. 

Omdat zij niet willen dat het bekend wordt dat de corrupte, immorele, leugenachtige Yehudi Moszkowicz helemaal geen mandaat van Maaike heeft om tegen Wim te procederen. 

Omdat zij niet willen dat het bekend wordt dat Maaike helemaal niet wil dat Wim met de grond gelijk wordt gemaakt, laat staan dat hij failliet wordt verklaard. 

Omdat zij niet niet willen dat het bekend wordt Maaike zelf geen cent heeft gekregen van de 7 ton die Yehudi van Wim heeft gejat. 

Omdat zij niet willen dat het bekend wordt dat Maaike nog steeds pal achter Wim staat. 

Omdat zij niet willen dat het bekend wordt dat Yehudi Moszkowicz mij al sinds 3 jaar in het Pieter Baan Centrum wil krijgen: 

https://vk.com/video441399420_456239021

 Omdat zij niet willen dat duidelijk wordt dat Yehudi liegt en bedriegt voor het misdadige OM! 

Omdat zij niet willen dat Maaike het maar wat mooi vindt als de waarheid nog eens bekend wordt, voor of na haar dood!

Nu moet u even weten dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid het enige ministerie is dat dit soort trollen in dienst neemt en er voor betaalt ook:

Vrij vertaald door Wim: Wij zijn het ENIGE ministerie dat vacatures heeft voor dergelijke functies. Dat komt omdat wij deels een criminele organisatie zijn die haar ambtsmisdrijven onder het tapijt wenst te houden. Af en toe staan er zeer vervelende  klokkenluiders op, oprechte burgers die onze rechtsstaat een warm hart toe dragen, die onze misdrijven en leugens op overtuigende wijze weten te exposeren. Met de opkomst van nieuwe en sociale media wordt het steeds lastiger om dit soort figuren terug in hun hok te stoppen. Daarom zoeken wij NSB-ers die ons daar een handje bij willen helpen. Wij willen ons imago beschermen en opbouwen, juist omdat het steeds meer onder vuur komt te liggen. Via de reguliere voorlichting schieten wij daarin tekort. Daarom zoeken wij mensen zonder enige scrupules die keihard kunnen liegen en eerlijke burgers als Wim Dankbaar kunnen belasteren, beledigen en anderszins af te maken op fora en sociale media. Denkt u maar aan de propagandisten van Hitler die de filmpjes maakten in Theresienstadt om de wereld te laten zien hoe de Joden en zigeuners het naar hun zin hadden in de concentratiekampen.

Het is dit allooi kandidaten dat wij zoeken. Types met de beautiful mind van Joseph Goebbels. Wees gerust, wij beschermen daarbij uw identiteit. U zult dus nooit kaalgeschoren worden als onze misdrijven die u verdedigt, onverhoopt toch worden ontdekt. En als het te moeilijk wordt, gooien wij zelf gewoon de deur dicht:

Herkent u zich in het profiel? Stuurt u dan uw sollicitatiebrief naar ons Hoofd Propaganda Ivo Hommes.

 

Dankbaar meent stellig dat het initiatief voor deze procedures niet van Terpstra zelf komt, maar van haar ex-man en vijf kinderen, die haar onder druk hebben gezet om zich te stellen als partij tegen Dankbaar. Het gaat dan om een procederen onder dwang, waarbij een mandaat dan wel volmacht van Terpstra aan de advocaat ontbreekt. Dit is onrechtmatig procederen met zeer grote schade voor Dankbaar als gevolg. Dankbaar heeft dit echter nooit kunnen aantonen omdat zijn verzoeken om Terpstra als getuige te mogen horen steeds werden afgewezen. Zelf is zij ook nooit verschenen op één van de inmiddels meer dan 15 zittingen in de rechtzaken tussen Dankbaar en Terpstra. Talloze bewijstukken die Dankbaar als bewijs voor zijn stellingen heeft ingebracht zijn steeds  door de rechters genegeerd. Zelfs een zeer recente getuige Goos Kooistra, een medestander van Dankbaar, die Terpstra in november 2018 thuis heeft bezocht en haar uitspraken als volgt verwoordt:

Ze zei dat ze er ook nog steeds helemaal niets van geloofde dat Marianne dat stuk gefietst zou hebben, omdat ze zo bang was in het donker. Ze wees naar haar laptop en zei: ik krijg nog steeds mail van Wim maar ik moet aan mijn gezin denken, heb ook nog 16 kleinkinderen. Vind het prima dat ze doorgaan maar ze moeten mij er niet meer in betrekken.

en “omdat ze in eerste instantie op haar laptop wees met het verhaal van: Ja, hun zijn nog steeds bezig maar ze moeten mij er niet in betrekken …. en van de andere kant: Ja ik moet rekening houden met mijn familie, met mijn 16 kleinkinderen, want anders dan zie ik die niet meer.”  

Uit deze recente getuige blijkt precies wat Dankbaar reeds uit andere bewijsstukken wist: Dat Terpstra niet gelooft dat de zaak is opgelost, de bevindingen van Dankbaar steunt, zij zijn onderzoek nog steeds volgt, zij niet wil dat hij stopt, maar dat haar kinderen dat niet waarderen. Sterker nog, zij geeft de emotionele chantage waaraan zij door haar kinderen is blootgesteld letterlijk weer. Een door haar gewenst contactverbod met Dankbaar is dan ook op zijn minst merkwaardig, zo niet onmogelijk. Dat zij Dankbaar financieel zou willen kaalplukken is zo mogelijk nog onwaarschijnlijker.

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Verzonden: dinsdag 22 maart 2016 13:40
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Not read: Een vraag van Wim Dankbaar

Van: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Verzonden: maandag 24 augustus 2015 11:00
Aan: ‘Wim Dankbaar’
Onderwerp: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Dankbaar,

Ik heb niets toe te voegen aan de eerder verstrekte antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Ivo Hommes
Hoofd Communicatieadvies en Redactie

……………………………………………………………………….
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Voorlichting

Turfmarkt 147 | 2511 DP | Den Haag
Postbus 20301 | 2500 EH | Den Haag
……………………………………………………………………….
06 53 67 70 67
i.hommes@minvenj.nl
www.rijksoverheid.nl/venj
……………………………………………………………………….
Voor een veilige en rechtvaardige samenleving
……………………………………………………………………….

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: zondag 23 augustus 2015 14:25
Aan: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R
CC: ‘Bontes L.’; ‘Omtzigt P.H.’
Onderwerp: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Hommes,

Ik constateer dat u mijn laatste email niet heeft beantwoord.

Het blijft een rare situatie. U heeft twee webcare redacteurs in dienst, mensen die het imago van Justitie moeten beschermen en opbouwen, een functie in dienst van de overheid (voor de burger dus), maar we mogen niet weten wie dat zijn?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: maandag 17 augustus 2015 16:08
To: ‘Hommes, I.S. – BD/DV/C&R’
Subject: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Hommes,

Als u het woord bio in de mond neemt, het woord zegt het al, dan gaat het om de persoonlijke en professionele achtergrond van een mens, loopbaan, hobby’s etc.  Een instituut of ministerie heeft geen bio. Ik moet nu begrijpen dat uw webcare redacteurs geen persoonlijke accounts, noch bio’s hebben? Dus als zij actief deelnemen aan online discussies, zoals hun functieomschrijving zegt,   dan weten andere deelnemers niet met wie ze te maken hebben? Ik vind het allemaal erg onduidelijk. Uw webcare redacteurs nemen dus deel aan zo’n discussie onder een generiek account van het ministerie, zoals de twitter en facebook accounts die u noemt, maar dus niet op persoonlijke titel of als natuurlijk persoon? Met andere woorden, het wordt niet en nimmer bekend gemaakt, zowel op het Internet niet als door het ministerie niet, wat de identiteit van uw webcare mederwerkers is? Het blijft daarmee een geheimzinnige, niet toetsbare job, die niet rijmt met een beleid van openheid en transparantie. Bovendien ook niet met de functieomschrijving. Want daarin staat de webcare redacteur zelf speurt naar gesprekken op fora en social media en daar actief aan deelneemt. Dat zie ik helemaal niet terug bij de generieke accounts die u noemt.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

From: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Sent: maandag 17 augustus 2015 15:03
To: ‘Wim Dankbaar’
Subject: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Dankbaar,

Bio’s zijn altijd verbonden aan accounts en in dit geval die van het departement. Er zijn, zoals geantwoord, geen persoonlijke accounts.
Met vriendelijke groet,

Ivo Hommes
Hoofd Communicatieadvies en Redactie

……………………………………………………………………….
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Voorlichting

Turfmarkt 147 | 2511 DP | Den Haag
Postbus 20301 | 2500 EH | Den Haag
……………………………………………………………………….
06 53 67 70 67
i.hommes@minvenj.nl
www.rijksoverheid.nl/venj
……………………………………………………………………….
Voor een veilige en rechtvaardige samenleving
……………………………………………………………………….

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: maandag 17 augustus 2015 14:58
Aan: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R
Onderwerp: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Hommes,

Ik zie bij de accounts die u noemt geen bio’s. Wellicht kijk ik eroverheen. Kunt u mij de bedoelde bio’s van de webcare redeacteurs emailen?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

 

From: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Sent: maandag 17 augustus 2015 14:43
To: ‘Wim Dankbaar’
Subject: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Dankbaar,

Ze hebben geen persoonlijke accounts maar beheren de officiële accounts van het ministerie en communiceren daarmee namens het ministerie. En in die bio’s ziet u toch duidelijk dat het om het ministerie gaat. Die accounts zijn onder meer op twitter @minvenj en @venjwebcare  en u kent wellicht de VenJ facebookaccount.
Met vriendelijke groet,

Ivo Hommes
Hoofd Communicatieadvies en Redactie

……………………………………………………………………….
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Voorlichting

Turfmarkt 147 | 2511 DP | Den Haag
Postbus 20301 | 2500 EH | Den Haag
……………………………………………………………………….
06 53 67 70 67
i.hommes@minvenj.nl
www.rijksoverheid.nl/venj
……………………………………………………………………….
Voor een veilige en rechtvaardige samenleving
……………………………………………………………………….

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: maandag 17 augustus 2015 14:34
Aan: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R
CC: ‘Omtzigt P.H.’; ‘Bontes L.’
Onderwerp: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

 

Geachte heer Hommes,

“U schrijft:  Het gaat er om dat de personen met wie je communiceert duidelijk identificeerbaar zijn als ambtenaar. Zodat duidelijk is dat je praat/communiceert met iemand van het ministerie. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bio’s van de gebruikte accounts.”

Dan moet het toch geen probleem zijn om mij wat voorbeelden te geven van openbare discussies op fora of social meda, waarin uw webcare redacteurs zich als identificeerbare ambtenaren hebben gemengd, inclusief de bio’s van hun gebruikte accounts? Als deze accounts met bio’s bestaan, mag ik dan ook aannemen dat uw webcare redacteurs onder hun eigen naam opereren? Naar mijn mening is het in tegenstelling tot wat u stelt zeer relevant om te weten dat je communiceert met een ambtenaar van Justitie en ook met wie, juist in discussies waar kritiek wordt geuit op het beleid of handelwijze van Justitie. Daar voer ik er zelf ook nogal wat van aan , zoals u wellicht weet, maar ik heb nog nooit te maken gehad met een duidelijk identificeerbare webcare redacteur van Justitie, waarvan de bio is te raadplegen op het gebruikte account. U zegt dat dit steevast gebeurt en zelfs een wettelijke regel is. Dan zie ik graag wat voorbeelden, want eerlijk gezegd geloof ik zowel de minister als u niet.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

From: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Sent: maandag 17 augustus 2015 13:48
To: ‘Wim Dankbaar’
Subject: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Dankbaar,

Het gaat er om, en volgens mij ook bij u gezien uw vraag over het weblog Barracuda, dat de personen met wie je communiceert duidelijk identificeerbaar zijn als ambtenaar. Zodat duidelijk is dat je praat/communiceert met iemand van het ministerie. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bio’s van de gebruikte accounts. Welke personen dat zijn is minder relevant.
Met vriendelijke groet,

Ivo Hommes
Hoofd Communicatieadvies en Redactie

……………………………………………………………………….
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Voorlichting

Turfmarkt 147 | 2511 DP | Den Haag
Postbus 20301 | 2500 EH | Den Haag
……………………………………………………………………….
06 53 67 70 67
i.hommes@minvenj.nl
www.rijksoverheid.nl/venj
……………………………………………………………………….
Voor een veilige en rechtvaardige samenleving
……………………………………………………………………….

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: maandag 17 augustus 2015 13:38
Aan: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R
CC: ‘Omtzigt P.H.’; ‘Bontes L.’
Onderwerp: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Hommes,

Dankuwel voor uw antwoord. Minister Opstelten beantwoordde vraag 3 als volgt:

Antwoord vraag 3

Als een ambtenaar online in gesprek gaat uit hoofde van zijn functie dient hij zich

ook online als ambtenaar kenbaar te maken. Deze regel is in juni 2010

vastgesteld. Deze regel is een aanvulling op één van de Uitgangspunten van de

Overheidscommunicatie: ‘De rijksoverheid is altijd, ongeacht het kanaal of

medium, herkenbaar als deelnemer aan de communicatie, respectievelijk als

(mede-)afzender en/of anderszins als belanghebbend of betrokken bij de

informatie.

Kunt u mij in het kader van deze transparantie dan ook de namen geven van uw twee webcare redacteurs?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

From: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R [mailto:i.hommes@minvenj.nl]
Sent: maandag 17 augustus 2015 10:35
To: ‘Wim Dankbaar’
Subject: RE: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Dankbaar,

Dank voor uw vragen. Ik verwijs u naar de antwoorden op kamervragen (zie bijlage) die vorig jaar zijn verzonden naar de Tweede Kamer. Ik vermoed dat de meeste van uw vragen daarmee zijn beantwoord.

Aanvullend kan ik u melden dat het om twee medewerkers gaat.

En uit het antwoord op vraag drie kunt u afleiden, en ik wil dat graag bevestigen, dat wij geen enkele betrokkenheid hebben bij het door u genoemde weblog Barracuda.
Met vriendelijke groet,

Ivo Hommes
Hoofd Communicatieadvies en Redactie

……………………………………………………………………….
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Directie Voorlichting

Turfmarkt 147 | 2511 DP | Den Haag
Postbus 20301 | 2500 EH | Den Haag
……………………………………………………………………….
06 53 67 70 67
i.hommes@minvenj.nl
www.rijksoverheid.nl/venj
……………………………………………………………………….
Voor een veilige en rechtvaardige samenleving
……………………………………………………………………….

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 13 augustus 2015 10:52
Aan: Hommes, I.S. – BD/DV/C&R
Onderwerp: Een vraag van Wim Dankbaar

Geachte heer Hommes,

Waarom heeft ons Ministerie van Justitie vacatures als deze:

Kunt u deze vacatures duiden? Wat is de reden dat het imago van het Ministerie opgebouwd en beschermd moet worden, anders dan door de publieke woordvoerders en persvoorlichters van het Ministerie?

Is dit alleen een vacature voor het Ministerie van Justitie of ook voor andere ministeries?

Kunt u opgeven hoeveel van deze “Webcare redacteurs” actief zijn voor het Ministerie?

Opereren deze webcare redacteurs identificeerbaar als medewerkers van het Ministerie of op anonieme basis?

Hoe is dit te verenigen met het beleid van openheid en transparantie van het Ministerie?

Kunt u zeggen of de beheerder van het weblog Barracuda een “Webcare redacteur” is die betaald wordt door het Ministerie?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Wim Dankbaar

 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

2 reacties op Waarom de trollen stil zijn over het dagboek van Maaike.

  1. Hans Palenlader zegt:

    De ‘vrije vertaling’ van het in de vacature omschreven profiel slaat de spijker op zijn kop. Het omschrijft precies de essentie van waar het om gaat. Ook het geluidsfragment toont aan op welk een schandalige, onbeschofte wijze de overheid handelt. Het is intens triest, klopt van geen kant en toont de keiharde werkelijkheid van de wereld waarin wij leven.

    Like

  2. Gerechtigheid zegt:

    Zo, dat is een hele lap tekst, excuseer, een grote lap inhoud. Wim je hebt ze klem met al je punten, schandalig hoe dat verschrikkelijke wijf gewoon iets doms zegt van “ik heb toestemming om de verbinding te verbreken” wat vroeg ze dan toen ze Wim liet wachten? Zoiets van “Baas, jk heb die vervelende waarheidsgetrouwe Wim Dankbaar aan de lijn, mag ik aub de verbinding verbreken?” En dat die baas dan zegt “Och dat begrijp ik, in onze web van leugens hebben wij geen ruimte voor de waarheid, snel verbreek de verbinding maar, mijn toestemming heb je”. Vies dat ze trollen tegen je inzetten, dat zijn vreselijke mensen. Die gaan expres over grenzen heen om je uit de tent te lokken, smerig. Is Wim zijn blogje nou werkelijk de enige onafhankelijke nieuwsbron in NL? Blijf sterk Wim, jij en Maaike hebben gelijk en staan aan dezelfde kant. Haar kinderen en Bauke zijn op geld berust, die willen op deze manier profiteren van.. ja.. wat er met Marianne is gebeurd. Hartverscheurend, dat een lieve oma als Maaike zo in de steek word gelaten voor haar visie en dat ze jou dan zo kapot willen zien; een man die geen financieel gewin voor ogen had maar wilde aantonen wat er werkelijk was gebeurd die nacht. Getuigenissen, onderzoek (zoals het fietsverhaal uitzoeken zelfs ritjes maken om te kijken of de tijd klopt etc etc) het toont aan wat Wim ontdekt heeft. En dat probeert men weer af te dekken. Pure intimidatie het geld afnemen, dreigen met celstraffen, etc. Vreselijk Wim. Vreselijk. Ik geef mijn Nederlanderschap op, ik sta niet achter deze heksenjacht op Wim, deze onjuiste vervolging van de waarheid. Hou ermee op OM, corrupten der Nederlanden, was uzelf schoon. Eerlijk zijn is geen misdaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s