Tweede briefje aan Donald Groen

Vervolg op briefje 1: Beste Donald, 

Zoals je in mijn eerste briefje hebt kunnen lezen, claimt Marcel Vrinssen nogal wat. Het probleem met Marcel is dat je nooit weet wat nu waar of niet waar is. Daar heb ik jou voor nodig om dat vast te stellen. Zeker nu, omdat hij claimt dat jij de beweerde tapes wilt terughebben. Hij lijkt zich nogal zorgen te maken dat je contact met mij gaat opnemen:

“En, al contact gehad met oom Donald?”

Zoals je nu weet, zijn die tapes door Nico Visser and friends gejat uit de woning in La Nucia (ook jouw residentie) van je wijlen maat Stanley Hillis. Ongetwijfeld na zijn overlijden, want anders had Nico dat nooit gedurfd.  Zou je in elk geval tegen Nico willen zeggen dat hij even ophoudt de clown te spelen?

Van: Nico Visser
Verzonden: zondag 22 april 2018 21:07
Aan: dank@xs4all.nl
Onderwerp: bezoek spanje

Wim
Wij zijn er niet van gediend als er ook maar iets naar buiten komt van hetgeen jij hier vandeweek besproken hebt met Marcel. Jullie prive afspraken gaan mij niet aan, maar de rest blijft tussen ons. Wat mij betrefd ken je al blij zijn dat je weet wat er voor je in petto staat. Het kan ten alle tijden veranderen he? Dit geld ook voor je zogenaamde compagnon. Alles blijft tussen ons. Zoniet kom ik met je praten.

Nico

Zeg maar tegen slappe, laffe Nico dat hij een voorbeeld moet nemen aan mijn vriend James Files: Don’t ever threaten me to tell me you’re gonna trunk me! If you do, do it first and then come and tell me that you’ve done it!

Kijk Donald, ik heb een hoop vragen voor je, zoals:

Bestaan die tapes nu echt? Wie claimt het eigendom? Wie is Marcel Vrinssen? Klopt het dat hij Bertus Lüske heeft omgelegd in opdracht van Haico Endstra? Klopt het dat hem door Martin Hillegers is gevraagd mij om te leggen voor 628.000 euro? Klopt het dat Marcel een schuld bij Martin heeft voor dat bedrag? Als dat klopt, kun je Martin dan vragen of zijn opdrachtgever ook de reden heeft gegeven waarom ik het veld moet ruimen?

Marcel: “En of jij mij gelooft of niet betekend niet veel meer voor mij. Het enige waarom ik nog met je praat is omdat je een tyfusleijer bent voor justitie.”

Donald, klopt het dat als jij zulke tapes zou hebben, je daar allang iets mee had gedaan om Willem Holleeder en Jan Dirk Paarlberg van de haak te halen?  Klopt het dat Haico Endstra zwaar de lul is met de openbaring van die tapes? Klopt het dat je een zelfde mening hebt over Holleeder als je maat Dick Vrij? Die man zit vast op nul tot geen bewijs. Je ziet toch hoe het gaat? Al het bewijs is van horen zeggen, vooral van die zussen. En die hebben er al miljoenen aan verdiend. Maar die man is allang veroordeeld en daar gaan jij en ik helemaal niks meer aan veranderen. Waar je tegenwoordig voor wordt opgehaald is gewoon schunnig.  

Klopt het dat Edgar van Lent en Guus Franken kunnen bevestigen dat die tapes bestaan, omdat zij volgens Marcel er delen van hebben gezien?

Donald, zit je net lekker te rentenieren onder de Spaanse zon, wordt je met veel bombarie opgepakt op verdenking van medeplichtigheid aan de liquidaties waar Willem net levenslang voor heeft gekregen. Om binnen twee weken weer naar huis gestuurd te worden wegens gebrek aan bewijs. Ben je daar niet woest over? Heb je al een schadevergoeding van de Staat geëist? Hadden ze je mogen oppakken in de wetenschap dat ze niets hadden? Vind je Willem ook niet geweldig dat hij zegt dat Paarlberg een onschuldig slachtoffer is?

Kijk Donald, ik weet dat jij contact met mij gaat opnemen om voor mij duidelijkheid te scheppen over Marcel Vrinssen en Nico Visser en hun beweerde tapes. Dat weet ik omdat ik Martijn Haas en Vico Olling, die jouw contactgegevens hebben, heb gevraagd om mijn briefjes onder je aandacht te brengen.  Als jij werkelijk zo’n grote jongen bent (Marcel zegt het) dan stel je orde op zaken over deze kwestie. Dan kun jij mij vertellen wat er waar en niet waar is, of het in elk geval uitzoeken.  Je kunt mij ook vertellen waarom ik de komende tijd zou moeten uitkijken met oversteken. Als jij werkelijk zo’n grote jongen bent, dan heb je alvast mijn respect, want dan lijk je een beetje op Meyer Lansky. A succesful criminal is like the wallpaper in the room.

Ik zou zeggen, Donald, eis die tapes dan maar even op van Marcel en Nico. Want jij doet er toch wel wat mee? Leg mij ook even uit waarom ik de komende tijd zou moeten uitkijken met oversteken.

Saludos y hasta pronto,

Wim

023-5268730 dank@xs4all.nl

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Holleeder. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tweede briefje aan Donald Groen

  1. Niko B. zegt:

    “Don’t ever threaten me to tell me you’re gonna trunk me! If you do, do it first and then come and tell me that you’ve done it!”

    Ik weet niet of je vroeger ooit Dik Trom hebt gekeken Wim, maar ik weet nog in een aflevering dat Dik bij een blacksmith is en die zegt: “Niet kletsen maar vuren”. Ik denk hetzelfde, ze kunnen wel dreigen maar als je een man bent dan dreig je niet dan doe je iets of je doet niks.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s