Briefje aan de anonieme ambtenaar (Update)

Geachte ambtenaar,

Update 22 juni 2019: Beste anonieme ambtenaar,

Ik las dit:

Getuige durft niet meer. Bang voor vervolging. De Grapperhausmethode:

Dus omdat de criminele niet bijtende honden beginnen te blaffen, trekt u uw keutel in? Dat is pas echt laf! Wie A zegt moet ook B zeggen. U bent dus nog steeds met het angstvirus van Justitie besmet? Als u Geert-Jan Knoops kon zeggen wie u bent, kunt u hem dan ook zeggen waar u nu zo bang bent? Dan weten we dat ook weer! Wat is dat voor een slap gedoe dat u anoniem wilt blijven, waar u slechts uw wettelijke plicht doet door uw kennis van een ambtsmisdrijf te melden! U bent dus niet alleen anoniem maar ook erg dom?

Maakt u uw naam nu gewoon bekend, dan kunnen we met zijn allen in de gaten houden hoe u wordt vernietigd door Ferdje Graphuis en zijn criminele vriendjes Joris Demmink, Harm Brouwer en Ivo Opstelten. Dat wordt nog meer lachen dan het hele Wilders proces zelf. Vraagt u Knoops ook maar even wat belangrijker is: Het melden van misbruik van macht of uw ambtsgeheim? Ik weet dat al wel, maar van Geert-Jan en Carry neemt u het vast eerder aan. Die weten ook hoe zij u kunnen beschermen.

Geert Wilders kent zijn klassiekers, maar ik ook.  Ferdje is net zo’n onbezonnen, heet gebakerd mannetje als Sonny dat hij in zijn blinde woede in de val loopt. Deze wanhoopsactie van Ferd en zijn criminele Minerva vriendjes moet u zo zien:

Weest u nu maar blij dat Ferdje en zijn VVD cluppie zo stom zijn!  Als u nu eens echt dapper wordt, dan is hun lot hetzelfde als van Sonny.  Jammer dat u niet zo bent als mijn vriend James Files: Don’t ever threaten me to tell me you’re gonna trunk me! If you do, do it first and then come and tell me that you’ve done it!

Why I love Jimmy Files

-einde update-

Eerst maar even een update voor de lezers die u nog niet kennen:

Ambtenaar: ‘Opstelten stuurde wél aan op vervolging Wilders’

Geert-Jan Knoops, advocaat van Geert Wilders, zegt dat er politieke druk is uitgeoefend om PVV-voorman Geert Wilders voor de rechter te krijgen. Dat meldt De Telegraaf, onder meer op basis van een anonieme bron die in 2011 werkzaam was bij het departement Veiligheid en Justitie.

Volgens De Telegraaf verklaart de onbekende ambtenaar dat hij destijds een gesprek opving tussen minister Opstelten en de toenmalig secretaris-generaal van het ministerie, Joris Demmink.

Opstelten zei volgens de ambtenaar expliciet dat het OM Wilders moest vervolgen „omdat hij ons te veel voor de voeten loopt.” Demmink kreeg die instructie omdat hij de minister zou vervangen tijdens een overleg met het college van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het OM.

De ambtenaar  die zegt anoniem te willen blijven meent er niet op te vertrouwen dat zijn anonimiteit bij het OM is gewaarborgd. „Er gaat te veel mis bij het OM.” Volgens advocaat Knoops is hij wel bereid om zijn identiteit te onthullen tegenover het hof, en vragen te beantwoorden.

Dan nu even een paar fragmentjes uit een mailtje aan Geert Wilders:

Beste Geert,

Het is je inmiddels duidelijk dat Opstelten aan Demmink heeft gevraagd om je te vervolgen. Dit bewijst precies dat Demmink de criminele spin in het web was/is die boven het OM staat. Het is echter het OM dat het monopolie heeft om iemand te vervolgen. Wie was op dat moment de baas van het OM? Juist, Demmink’s vriend en partner in crime Harm Brouwer. Die is dus aangestuurd door Demmink om tot vervolging over te gaan. Je hebt die vervolging dus rechtstreeks aan Demmink en Brouwer te danken. Het rechtssysteem wordt dus misbruikt om (politieke) tegenstanders uit te schakelen. Daar weet ik uit eigen ervaring ALLES van. Dit is fundamenteel tegen de grondbeginselen van onze rechtsstaat. Wie is de anonieme ambtenaar die weliswaar veel te laat zijn bek open doet? Die man of vrouw moet je voordragen voor een lintje! En als je niet weet wie het is, dan moet je hem of haar oproepen om zijn/haar identiteit bekend te maken. Dit gedrag moet worden aangemoedigd in plaats van ontmoedigd.

Je moet de heren waar het om gaat bij de naam en rugnummers noemen. Niet alleen Opstelten, maar ook Demmink en Brouwer. Dus niet Secretaris Generaal of voorzitter van het College Procureurs- Generaal, maar naam en toenaam. Deze heren zijn al op talloze manieren in opspraak geweest, en dit is de zoveelste keer. Demmink de kinderverkrachter is weliswaar met pensioen, maar de crimineel Brouwer houdt nu “toezicht” op onze “veiligheid” als voorzitter CTIVD.

Je moet veel harder optreden tegen fracties en kamerleden die geen parlementaire enquete steunen. Dit zijn niet slechts lapzwansen, maar lieden die hun mandaat als volksvertegenwoordiger niet begrijpen over zo’n fundamentele verworvenheid van de rechtsstaat, waar de bijl in wordt gezet. Lieden die in feite zeggen “moet kunnen”. Lieden die hun controlerende taak aan de laars lappen. Lieden die met de pet gooien naar het mandaat dat ze hebben gekregen. Geen knip voor de neus waard dus. Lapzwans betekent nietsnut of luilak, een eufemisme voor wat ze werkelijk genoemd moeten worden. Verkwanselaars van hun plicht en verantwoordelijkheid. Mensen die blijven staan als ze een kind zien verdrinken. Mensen die moeten emigreren naar Zimbabwe of Paraguay.  Je bent niet “teleurgesteld”, je bent woedend, ziedend, laaiend!    

Terug naar u, beste ambtenaar, u bent dus getuige geweest van een strafbaar feit van de drie hoogste kerels van Justitie. Waarom heeft u er 8 jaar mee gewacht om dat te melden? Ik zal u ten overvloede nog even informeren wat daarover in het wetboek staat:

Artikel 162 Verplicht aangifte te doen

1.Openbare colleges en ambtenaren die in de uitoefening van hun bediening kennis krijgen van een misdrijf met de opsporing waarvan zij niet zijn belast, zijn verplicht daarvan onverwijld aangifte te doen, met afgifte van de tot de zaak betrekkelijke stukken, aan de officier van justitie of aan een van zijn hulpofficieren,
a. indien het misdrijf is een ambtsmisdrijf als bedoeld in titel XXVIII van het Tweede Boek van het Wetboek van Strafrecht, dan wel
b. indien het misdrijf is begaan door een ambtenaar die daarbij een bijzondere ambtsplicht heeft geschonden of daarbij gebruik heeft gemaakt van macht, gelegenheid of middel hem door zijn ambt geschonken, dan wel
c. indien door het misdrijf inbreuk op of onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van een regeling waarvan de uitvoering of de zorg voor de naleving aan hen is opgedragen.

En nu bent u bezorgd dat het OM uw anonimiteit niet kan waarborgen? Waarom dan? U heeft toch alleen maar gedaan wat de wet u voorschrijft? Waarom zou u anoniem willen blijven? Waarom zou het OM u anoniem willen houden? Ze zouden u toch juist op een voetstuk moeten plaatsen? Waar bent u nu bang voor? Voor sancties of repressailles? Voor uw pensioen? Dat is toch van de gekke als u slechts uw wettelijk plicht heeft gevolgd? Ik begrijp er niets van!  Denkt u soms dat u Spartacus bent?

Nou ja, beste ambtenaar, ik zit een beetje te liegen, want ik begrijp u wél. U bent namelijk ook gebrainwashed door de militaristische angstcultuur van het ministerie van Justitie. Maar dat juk kunt u gewoon afgooien. Door die cultuur heeft u zolang gewacht om de held te worden. Maar eigenlijk bent u dat nog maar half. Een echte held zegt ook wie hij is. Want ze kunnen u NIETS, maar dan ook NIETS maken. Sterker nog, juist niet als u zegt wie u bent. En laten we nu eerlijk zijn, de heren die u vreest, weten allang wie u bent. De ambtenaren die een gesprek tussen Opstelten en Demmink konden overhoren, zijn immers op één hand te tellen. Kijk, ik snap niet waar u zich voor zou moeten schamen, hooguit dat u stilzwijgend 8 jaar heeft toegekeken. Dat was eigenlijk nog een beetje laf, maar gezien de mentaliteit binnen Justitie bent u toch een held. Om uw kop boven het maaiveld uit te steken. U bent de eerste, maar natuurlijk lang niet de enige. Er zijn tientallen collega’s die ook kennis dragen van waar u mee naar voren kwam. En u kent de meesten waarschijnlijk ook. Vandaar ook dat Wilders deze oproep doet:

https://tpo.nl/2019/06/13/geert-wilders-roept-oud-ambtenaren-op-zich-te-melden-over-politieke-beinvloeding-van-zijn-proces-wildersgate/

Eén getuige is geen getuige, luidt het spreekwoord. Dus laat al die andere Spartacussen ook even opstaan! Dat is geen zwijgplicht! Dat is geen schending van ambtsgeheim, dat is je wettelijke en morele plicht!

Die mentaliteit, angst en doofpotcultuur binnen Justitie irriteert me enorm, omdat ik er zelf ook last van heb. Er zijn immers ook tientallen ambtenaren die weten dat ik gelijk heb in de Vaatstra zaak. Neem de politieagenten die de moordenaar van Marianne in Leeuwarden hebben gearresteerd. Neem de agenten die hem naar het Grenshospitium hebben gebracht. Neem de bewakers die hem daar bewaakt hebben. Enzovoort enzovoort. Niemand doet zijn bek open! Behalve Alexandra, maar die werd daarna zelfs zo bang dat ze haar onthullingen introk! Ik moet altijd denken aan de spreuk die SS-ers op hun dolk hadden: Meine Ehre heißt Treue. Wat voor eer dan? Trouw waaraan? Aan een stel criminelen die zélf vervolgd moeten worden?

Het antwoord op de vraag uit het plaatje? Als er meer mensen zoals u zijn!

Beste nog anonieme ambtenaar, nog meer dapper- en wijsheid toegewenst van

Wim

 

Baudet op minuut 1: 41 slaat de spijker op de kop: “Wat er nu gebeurt lijkt te zijn met het proces Wilders, dat is dat de politiek het strafrecht heeft ingezet om een politieke opponent monddood te maken. Als dat allemaal écht waar is, dan is dat zo iets ernstigs, dat is zo’n schending van de fundamenten van onze democratische rechtsstaat, ja dat moeten we niet accepteren.”

Het enige verschil is dat ik geen politieke opponent ben, maar gewoon een burger die zijn plicht doet om een misstand te melden ter correctie en verbetering van de maatschappij. Bovendien word ik niet alleen monddood gemaakt, maar ook straatarm. Helaas voor de staatscriminelen weten ze nog niet dat dit mijn favoriete spreuk is: When the going gets tough, the tough get going.

Het Vaatstra Complot is weer te koop.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink. Bookmark de permalink .

7 reacties op Briefje aan de anonieme ambtenaar (Update)

 1. Niko B. zegt:

  Hoppakee, kijk nu komt alles naar buiten! Opstelten, Demmink, Brouwer, ze gaan allemaal down!

  Like

 2. dennis zegt:

  Liep Pim Fortuyn ook niet enkele Foute Figuren iets te veel voor de voeten?

  Geliked door 1 persoon

  • Hennie Waanders zegt:

   Ja dat deed hij, maar zoals het meestal gaat in gangsterfilms je laat het vuile werk opknappen door minkukkels van de werkvloer.
   De ‘DRAHTZIERS’ blijven meestal buiten schot het ergste wat hen kan overkomen is dat ze wat minder opvallend in de schijnwerpers staan. Maar er blijkt altijd nog wel een plekje in het buitenland waar je op een stoel wordt neergezet en het lijkt alsof ze belangrijk werk doen.
   Sommigen zijn zelfs de schaamte voorbij en hebben hier in dit land een €100.000.- onnut baan in het onderwijs.
   Dan onze “Himmelhoch Jauchzend zum Tode Betrübt” trias politica, u heeft ongetwijfeld wel eens iets gezien van opsporing verzocht, dan kun je ook anoniem bellen
   0800 7000 “Als u nog in sinterklaas gelooft”.

   Pim Fortuyn toekomstig Premier dood. Dader 18 jaar cel, loopt na tien jaar al weer in de proef op straat.
   Louis Sévèke linkse activist dood. Dader levenslang.
   Kunt u het uitleggen?

   Like

   • dennis zegt:

    Na Pim werd Theo van Gogh vermoord, dader levenslang! Was Theo dan belangrijker als Pim? Kunt U het uitleggen?

    Like

    • Van Tours zegt:

     Waar het op gaat lijken is: Als je een “contract” met de staat der Nederlanden hebt, waarbij je beloofd hebt mee te werken aan een cover-up, kom je versneld vrij, als je gaat voor de waarheid krijg je levenslang.

     Like

     • Hennie Waanders. zegt:

      De staat speelt het smerige spel indien nodig altijd zoals het haar goed uitkomt, althans dat is de bedoeling. Gaat er iets mis dan hebben ze altijd het overdrukventiel door een staatssecretaris, of een minister te ontslaan. Daarna glas – plas – was.
      Ga maar eens even terug naar de laffe moord op dhr. Chris .v. der Werken, een moord in de stijl maffia (Cesare de Borgia)de Hit-man van Pim Fortuyn was verdachte is om onbegrijpelijke reden de dans ontsprongen.
      Maar waarom is daar niet beter gerechercheerd, gezocht, je hoeft geen Sherlock Holmes
      te zijn om te ruiken dat hier iets geweldig stinkt.
      Het onderzoek kan altijd nog nieuw leven worden ingeblazen, maar dat gebeurt waarschijnlijk niet. Waarom niet?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s