Dick Vrij over Willem Holleeder

Ik heb Dick Vrij gebeld. Dick Vrij is de man die Holleeder een gebroken kaak sloeg op het terras van café De Joffers in Amsterdam Zuid.

https://www.ad.nl/binnenland/holleeder-breekt-zijn-kaak-bij-vechtpartij-op-terras~a5100f5e/

Waarom dat was, interesseert mij niets en hoef ik ook niet te weten. Ik wilde van hem weten hoe hij denkt over het proces tegen Holleeder en of hij terecht vast zit. Nou, daar was Dick vrij duidelijk over: Die man zit vast op nul tot geen bewijs. Je ziet toch hoe het gaat? Al het bewijs is van horen zeggen, vooral van die zussen. En die hebben er al miljoenen aan verdiend. Maar die man is allang veroordeeld en daar gaan jij en ik helemaal niks meer aan veranderen. Waar je tegenwoordig voor wordt opgehaald is gewoon schunnig.  

Waarmee Dick voor mij zegt dat dit een politiek proces is.

Ook zei Dick mij dat Justitie hem had verteld dat hij nu ook op de dodenlijst van Holleeder stond. Ik zeg tegen Dick: Als dat van Justitie komt, dan moet je dat met een dik pak zout nemen, want als het serieus was, dan was je er al niet meer geweest, en zijn zussen en Peter R. de Vries ook niet. De vraag is ook hoe Justitie dit nou weer weet? Loopt Willem het van de daken te schreeuwen? Zodat Justitie meteen weet bij wie ze moeten zijn? Brrr, wat is die Willem toch een levensgevaarlijke man!

Dick kon mij niet vertellen of Holleeder de opdrachtgever is voor de liquidaties die hem worden aangewreven, alleen dat hij vast zit op geen bewijs. Of Dick het goed vindt dat ik dit publiceer, weet ik niet. Wel weet ik dat ik het meer dan sportief vind van de man die Holleeder een gebroken kaak durfde te slaan.

Dat bewijst ook dat Willem inderdaad een wagonnetje was zoals hij zegt, niet de locomotief die het OM van hem wil maken. Je bent immers knetter als je de baas der bazen op zijn bek slaat.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Holleeder. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s