Lothar en Joris

Op 12:58 en 15:30 en 17:30 en 19:40 en 20:26 kunt u gesprekken horen tussen ene Joris en Duitser Lothar Glandorf (RIP), uitbater van een Rotterdams jongensbordeel. Deze Joris wordt in de uitzending voorgesteld als een hoge ambtenaar bij de overheid. Gaat dit nu over Joris Demmink of een andere Joris?

We springen 9 jaar verder. Dit is een reportage uit 2007 van EénVandaag:

Hierin wordt Joris Demmink rechtstreeks beschuldigd de hoge ambtenaar te zijn waarin het in de Netwerk reportage van 1998 over gaat. Kijkt u mee vanaf minuut 3:27. Het gaat nu niet meer over een “hoge ambtenaar van de overheid”. Nee, het gaat over “een hoge ambtenaar van Justitie”. Veel specifieker dus.  We weten ook dat deze hoge ambtenaar Joris heet. Gezien het eerdere gedeelte van de reportage, is het duidelijk dat de makers Joris Demmink bedoelen. Welke hoge ambtenaar van Justitie die Joris heet, heeft een verslaving aan “lekkere jongetjes”? Wie komt daar anders voor in aanmerking dan Joris Demmink?

Waarom heeft Joris Demmink dan geen smaadzaak aangespannen tegen EénVandaag, door welke landelijke actualiteitenrubriek hij zo rechtstreeks beschuldigd werd de vaste klant van Lothar Glandorf te zijn? Zo’n vaste klant dat Lothar de tel kwijt was geraakt over welke jongetjes Joris allemaal geneukt had. “Heb je die nog niet gehad dan?” Joris kon toch ook een zaak aanspannen tegen de artikelen van Koen Voskuil in het Algemeen Dagblad?

Demmink verliest zaak tegen AD over artikelen uit 2012

Komt dat dan omdat Joris wist dat hij een zaak tegen EénVandaag op zeker zou verliezen?  Of komt dat omdat er een andere Joris is veroordeeld voor deze kwestie? Het middenkader-ambtenaartje Joris F. van het toenmalige ministerie van WVC. Is het dan niet vreemd dat Joris Demmink niet meteen via zijn topadvocaat Harro Knijff tegen EénVandaag heeft gezegd: Dit was ik helemaal niet! Het was Joris F.!  En nu kappen! Ik eis rectificatie!

Zou het kunnen dat Joris een ander Joris-ambtenaartje uit het pedo-circuit heeft uitgezocht om de schuld op zich te nemen met de belofte dat hij ervan zou afkomen met een voorwaardelijkje en een taakstrafje van 240 uur? Zou het kunnen dat hij die op zijn eigen ministerie niet kon vinden?  Luistert u nog even naar de bekakte stem in de tapgesprekken tussen Lothar en Joris? Is het Duitse accent van Lothar niet zeer goed nagedaan? Geldt datzelfde niet voor Joris Demmink? Wie de stem van Joris kent, weet dat dit zo is. Zou het kunnen dat Joris ook zijn vriend Lothar heeft beloofd dat hij na 6 maanden weer vrij zou zijn, ondanks zijn veroordeling van zes jaar?

Welnu, beste mensen, ik zeg dat dit zomaar zou kunnen. Ik zeg dat dit ontegenzeggelijk  om Joris Demmink gaat:

Joris: “Is er nog wat leuks aanwezig dit weekend?”
Lothar Glandorf: “Wat wil je hebben dan?”
Joris: “Ik dacht misschien is er nog wat nieuws gearriveerd.”
Lothar Glandorf: “Nee… wat nieuws..”
Joris: “Er was toch sprake van dat er uh.. twee Duitsers zouden komen?”
Lothar Glandorf: “Ja, maar die heb ik al naar Henk toegestuurd.”
Joris: “Nou, dan weet ik al genoeg. (lacht) Tjongejonge wat een mooi zootje. En Ricardo?”
Lothar Glandorf: “Dat is nog een verhaal apart. Die is nog niet zover.”
Joris: “Nee?”
Lothar Glandorf: “Nee, volgende week. Vandaag is Omar er. En Michael en Brian.”
Joris: “Is dat dan ook eens wat voor mij?”
Lothar Glandorf: “Heb je die nooit gehad dan?”
 

Het is inderdaad een “mooi zootje”. Joris Demmink weet dat dus ook. Het zijn tenslotte zijn woorden. Ik kan u verzekeren dat de veroordeelde Joris F. dit nooit gezegd kan hebben. Weet u waarom? Omdat ik hem zelf drie maal gesproken heb. Ik kan u verzekeren dat hij niet de bekakte stem heeft van Joris Demmink uit de ingesproken tapverslagen.  Eric Donk, wil je je gesprekje met Demmink op het Plein in Den Haag weer even online zetten? Dan kan iedereen het zelf ook horen.

Ik heb aan Joris F. beloofd zijn identiteit niet bekend te maken. Dat zal ik dan ook niet doen. Wel publiceer ik nu de transcripties van twee gesprekjes met hem. Als ik de audio’s van deze gesprekken zou publiceren, zou ik zijn identiteit wel bekend maken.  ( Akky, bedankt voor het uitschrijven).
W=Wim Dankbaar, J= Joris F.

Gesprek 1

J: Met Joris F(……..).

W: Ja, meneer F(…….). Met Wim Dankbaar spreekt u.

J: Goedemiddag.

W: Herinnert u zich mij nog? Van een aantal jaren terug?

J: Eerlijk gezegd niet.

W: Nou, ik heb u toen gevraagd of u de man was uit het tapverslag van het HIK onderzoek.

J: Oh, ja.

W: Waarvan ik dacht dat het om Joris Demmink ging.

J: Ja.

W: Eh… en u heeft toen bevestigd dat u dat inderdaad was op de voorwaarde dat ik daar geen ruchtbaarheid aan zou geven. Wat ik dus ook niet heb gedaan.

J:  Ja.

W: Maar ik bel u nog eens omdat ik toch een beetje moeite heb met uw verhaal, eenvoudig om de volgende reden: dat er gesproken wordt over een hoge ambtenaar die blijkbaar ook wel goed bekend was in het circuit. Want die Lothar Glandorf, die zegt bijvoorbeeld: Oh, die jongen, die heb ik naar Henk gestuurd. En dan zegt Joris: Oh, dan weet ik genoeg. Wilt u nog steeds volhouden dat u dat was?

J: Ja, ik ken die citaten natuurlijk niet, maar ik weet zeker dat ik degene ben die daarin toen voorkwam, ja.

W: Oké. Dus we kunnen gewoon met absolute zekerheid uitsluiten dat het niet om de huidige Secretaris Generaal van Justitie gaat?

J: Volgens mij wel.….Absoluut.

W: Okay.… nog een laatste vraag dan. Het ging ook over een jongetje uit Polen, over de grens, daar was ook een gesprek over opgevangen met Lothar Glandorf. Dat was u dan ook?

J: Eeh… dat was ik ook, ja.

W: Oké. Nou goed, dan heb ik dat in ieder geval vastgesteld.

J: Ja, dat was een duistere periode in mijn leven (zenuwachtig lachje).

W: Ja. En die heeft u nou ook helemaal achter u gelaten?

J: Ja, god zij dank wel.

W: Oké. Nou goed, ik dank u nogmaals dan.

J: Oké. Dan wens ik u een prettige dag verder.

W: Ja, succes.

J: Okay, tot ziens, dag.

 

Gesprek 2

 

W: Ja meneer F(…..), met Wim Dankbaar, spreekt u nog een keer, weet u nog wie ik ben?

J:  Eeh… ja!

W:  Ja. ik moet toch zeggen dat ik toch enige moeite heb met uw verhaal. Om maar met de deur in huis te vallen.

J: Ik sta alleen op het punt om in een vergadering te gaan, kan ik u straks terug bellen?

W:  Ja, dat kan.

J:  Waar kan ik terugbellen?

W:  023-5268730.

J:  Ja (herhaalt nummer).

W:  Ik heb een korte vraag, waar u alvast over kan nadenken. Ontkent u dat u door Joris Demmink gechanteerd bent, om zijn plaats in te nemen?

J:  Okay,…. ik zal u er straks over terug bellen, is dat goed?

W:  Ja. Goed.

J:  Ik bel u vanmiddag.

W:  Ja.

J: Okay. Dag!

Kijk, beste lezers, het is al onzin dat Joris F. de citaten uit de tapverslagen van het HIK onderzoek tussen Joris en Lothar niet kent. Dit was immers onderdeel van het bewijs  waarop hij veroordeeld is. Nog meer is het onzin dat hij zegt dat hij de Joris is uit de tapverslagen met Lothar. Dit was was immers een Joris, die zo’n goede klant was van Lothar, dat Lothar de tel was kwijt geraakt over welke jongetjes Joris had gehad. “Is dat dan ook niet iets voor mij?” “Heb je die nog niet gehad dan?” Bovendien  was het een Joris die op landelijke TV is uitgemaakt voor Joris Demmink, de hoge ambtenaar van Justitie. Deze Joris F. zegt echter dat het een duistere periode uit zijn leven was, die hij helemaal heeft afgezworen. Dat is zeer onwaarschijnlijk voor een man die zo verslaafd is aan minderjarige jongetjes. Het is niet onwaarschijnlijk voor Joris Demmink, die het maar niet kan afleren, getuige de publicaties van de Gay Krant en Panorama in 2003, getuige de publicaties van Koen Voskuil over Joris en Dick Willard, getuige de aangifte van jongens uit Turkije, getuige de zeer recente publicaties van Sanne Terlingen en Huub Jaspers van Argos Radio.

Wat ook zeer opmerkelijk is, is dat deze F. (zeg maar gerust een seriemisbruiker) in stilte slechts een taakstrafje heeft gekregen met behoud van zijn overheidsbaan. Als dit niet naar een voorkeursbehandeling riekt, dan weet ik het niet meer. Vergelijk dat eens met zwemleraar Benno.

Joris Demmink kan veel! Hij kon ook het Rolodex onderzoek stuk maken van hogerhand. Waarin hij en zijn vriend Jan Wolter Wabeke werden genoemd als verdachten. Drie rechercheurs die dat bevestigen! Hij kon ook Fredje Teeven terug in zijn mand leggen, nadat deze had gezegd: Het eerste wat ik doe als ik minister of staatssecretaris ben, is Demmink naar huis sturen!

 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

6 reacties op Lothar en Joris

 1. Kimberley zegt:

  “Op 12:58 en 15:30 en 17:30 en 19:40 en 20:26 kunt u gesprekken horen tussen ene Joris en Duitser Lothar Glandorf”

  Moet zijn: “U kunt *nagespeelde* gesprekken horen tussen … ”
  Het zijn acteurs Wim.

  Like

 2. rudy r. zegt:

  “Duitser Lothar Glandorf (RIP),” eerder burn in hell.

  Like

  • Charsino Sprockel zegt:

   Ik heb 10 maanden vast gezeten. Toen ik 16 was. Dat was destijds in 2006. Ik was bijna slachtoffer geworden van hem. Maar de bekende vecht of vlucht heeft mij destijds geholpen. Ben vast komen te zitten voor poging tot doodslag. Zijn oogkas was verbrijzeld zijn kaak en neus. En had 4 steek wonden van zijn borst naar zijn rug. Bindt het nog steeds een vlater wat er is gebeurd. Al was ik blij dat ik de gene was en niet iemand die er niet tegen op gewassen was.

   Like

 3. N. zegt:

  Ongelovelijk,ik zou in het vervolg een professor of rechtgeleerde meenemen in zaken want dit kan toch zo niet..wat ze hier flikken.. wat kan je hier nou tegen doen, alles wat je zegt word niks mee gedaan door de wrakingskamer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s