Waar is Harm Brouwer? deel 8

Vervolg op deel 7. Freddy, Ik vroeg mij in deel 7 al af: Wat hebben ze in Godsnaam met jullie gedaan? In deel 7 heb ik ook al uitgelegd dat jullie voor de aanhouding van Steringa al wilden dat je moeder haar zoektocht naar de waarheid over de moord op jullie zusje staakt. Na zijn aanhouding werd het helemaal erg. Niets minder dan psychische terreur. Waarom is dat, Freddy? Wie heeft jullie zo gehersenspoeld? En wiens belang dien je daarmee? Ik begrijp er niets van! Je zet je bloedeigen moeder onder druk op straffe van het contact met kinderen en 16 kleinkinderen. Alles wat ze nog nog heeft! En dan heb ik geen empathie of enig gevoel voor……? Nou, beste oprjochte Fries, ik plaats je moeder nog steeds op een voetstuk. Het erge is nog dat je waarheid verdraait. Want wat zeg je hierboven tegen Beau op 1:03? Dat Yehudi door ons is ingehuurd en niet door mijn moeder zelf. Nou mijn moeder is relativerend en slim genoeg om te weten wat ze wil. Oh ja? Ze weet wel wat ze wil? Wat wil ze dan? Wim, haar strijdmakker, steun en toeverlaat, kapot, belachelijk en failliet maken? En haar jarenlange vriendin Klaske verraden?  Waarom zet jij haar dan als een kleuter in de hoek? En nu je mond houden, mem! Anders zwaait er wat! Wie ontneemt haar dan haar wil en haar stem? Is dat de ‘rust’ die zij verdient? En jij probeert te verkopen dat ik haar oude dag tot een hel heb gemaakt? Jullie hebben Yehudi niet ingehuurd?

Wat is dit dan?

Email van Bauke Vaatstra  (een “aanvullend schrijven”, waaruit eerdere contacten blijken) twee dagen na de sommatiebrief van Moszkowicz,  waaruit blijkt dat niet Terpstra maar Vaatstra contactpersoon en initiator voor Moszkowicz was om de procedure tegen Dankbaar aan te vangen. Merk bovendien op dat Vaatstra mr. Mosckowicz hier eveneens wijst op de vervolging van mevr. Ferwerda uit Ee en nota bene hem van haar adres voorziet. Ook stelt Vaatstra dat Micha Kat reeds gedeelten van het dagboek heeft gepubliceerd, maar deze is nooit in rechte betrokken door Moszkowicz.

Yehudi was zelf zo stom deze mail als produktie in te brengen. Waarmee hij dus zelf bevestigt dat hij is ingehuurd door Bauke en jullie. Dan zeg je op 2:34: Klaske Ferwerda, die wou dat dagboek lezen  en die heeft het stiekem gekopiëerd en doorgesluisd naar de heer Dankbaar toe.

Beste Freddy, hoe stop je in zo’n korte zin drie leugens? Dat is echt knap. Als je het dagboek van je moeder nu eens zou willen lezen, dan weet je dat je moeder het aan iedereen die ze bereid kon vinden, gaf met een smeekbede om het te lezen.  De eerste partij waaraan zij het gaf was nota bene het OM! Al in 2000! Dat staat in haar dagboek. Dan weet je ook dat je moeder haar dagboek al in 2007 wilde laten drukken en uitgeven door uitgeverij Banda van de Kollumer Courant.  Het is dat Banda hun vingers er niet aan durfde te branden, dan was deze zaak heel anders gelopen, nog voordat ik op het toneel kwam. Je moeder wist heel goed dat ik haar dagboek had gekregen van Klaske. Dat kan ik ook bewijzen. Weet je wat mijn pech was? Dat ik het pas maanden later ben gaan lezen, toen pas zag wat het belang ervan was. Had ik het gelijk op mijn website geknald, dan was er niets aan de hand geweest. Wat nou stiekem en zonder toestemming?

From: micha kat [mailto:drsmkat@yahoo.com]
Sent: zaterdag 19 december 2015 15:36
To: Wim Dankbaar
Subject: verklaring bezoek aan Maaike Terpstra

In begin april 2010 bezocht ik in mijn hoedanigheid als journalist mevrouw Maaike Terpstra op haar woonadres in Zwaagwesteinde. Tijdens dit bezoek heeft zij mij voorgelezen uit haar aantekeningen, die later in de media bekend zijn geworden als het dagboek van Maaike. Ik mocht deze teksten overnemen voor gebruik in een door mij te publiceren artikel. Het was mij duidelijk dat Maaike hiervoor toestemming verleende en de wens had haar aantekeningen met het publiek te delen. 

Het artikel dat ik kort daarop heb gepubliceerd, is hieronder bijgevoegd. 

Aldus verklaar ik, 

Micha Kat, Journalist

 

Deel 1 van de VAATSTRA-FILES * Justitie saboteerde en manipuleerde niet alleen het onderzoek, maar vernietigde ook doelbewust een rouwend gezin

Het gezin-Vaatstra -vader, moeder, twee broers en drie zussen van Marianne- is na de moord door Justitie willens en wetens ‘uit elkaar gespeeld’ en kapot gemaakt. Dit gebeurde op drie opeenvolgende dagen eind juli 1999, drie maanden na de moord op Marianne. De locatie was ondermeer het politiebureau te Buitenpost. Vader Bauke Vaatstra omschrijft het optreden van Justitie bij die gelegenheden als ‘wreed en onmenselijk’. Bij de psychologische martelsessies waren aanwezig namens de politie Jan Verkaik (coordinator Recherche Bijstands Team) en Anton Contant (recherche) alsmede een delegatie van twee of drie mensen van het OM onder leiding van OvJ ten Kate. Niet alleen de familie werd geintimideerd, maar ook de woordvoerders van de familie Oene van der Meulen en Pieter van Kammen (van de politie). De eerste intimidatie-sessie op vrijdag was gericht op de woordvoerders, de tweede op zaterdag -die nota bene plaatsvond bij een van de kinderen-Vaatstra thuis- op de broers en zussen en de derde op het politiebureau was een ‘afmaaksessie’ waarin een enkele boodschap centraal stond: stop met het bemoeien met het onderzoek of jullie gezin wordt helemaal kapot gemaakt!

De moeder van Marianne, Maaike, woont direct naast de begraafplaats waar Marianne ligt. Aan de andere kant van het kerkhof woont vader Bauke. De ouders zijn inderdaad gescheiden als gevolg van de stress over het gemanipuleerde onderzoek door justitie en de leugens en intimidaties van OM en politie. Dat ‘succes’ kan Justitie in de zaak-Vaatstra in elk geval op haar conto schrijven. Maar wat betreft het oplossen van de zaak valt er elf jaar na dato weinig te vieren. Dat hoeft geen verbazing te wekken, want zoals wij in deze serie zullen aantonen werd Justitie in de zaak-Vaatstra maar door een enkele wens gedreven: het onderdrukken van de waarheid en het intimideren van alle mensen die deze waarheid eventueel naar buiten zouden kunnen brengen. Daarbij werden de criminelen van het OM royaal geholpen door media als De Telegraaf, Peter R. de Vries en Omroep Friesland. Maar daarover later meer. Nu terug naar het afschuwelijke verhaal over de intimidaties tegen het gezin die tot doel hadden het breken van een mogelijk ‘gemeenschappelijk front’ dat Justitie ‘in de wielen zou kunnen rijden’ door mensen op het spoor van de werkelijke toedracht van de moord te zetten.

Maaike loopt naar een kastje waar een hele serie ringbanden staat. Alles over de zaak heeft ze bewaard, alle krantenartikelen. Daarnaast heeft ze zelf uitgebreide aantekeningen gemaakt van alles wat ze heeft meegemaakt. Ze leest voor wat ze heeft opgeschreven over de genoemde intimidaties aan het gezin:

Op dinsdag moesten we naar het politiebureau in Buitenpost komen. Tot onze ontsteltenis zagen we alle auto’s van onze kinderen er staan! Zouden die allemaal binnen zitten? Ja! Onze woordvoerders waren er ook bij. Ze zaten in een grote zaal met een tafel. Ik zag de heren van het OM en ook Verkaik en Contant. We snapten er eerst niets van, maar de bedoeling werd al spoedig duidelijk. Jan Verkaik zei: “Je hebt de jongens beschadigd! Hiermee bedoelden ze Spencer, het vriendje van Marianne, en zijn vriend Wietse. Verkaik hield een verhaal pro-Spencer en liet zich negatief uit over Marianne. Ik heb de kaarten van medeleven die Spencer stuurde na de moord teruggestuurd. Er werd gezegd dat wij ons als ouders te veel met het onderzoek bemoeiden. Als we daarmee zouden doorgaan, zou ons hele gezin kapot gaan. De recherche wilde duidelijk niet dat we achter dingen kwamen die we niet mochten weten! Ze zeiden dat we geen telefoontjes meer mochten beantwoorden van tipgevers en anderen die ons wilden helpen. Een ultieme poging ons kalt te stellen werd over de hoofden van onze kinderen uitgespeeld! Onze kinderen waren de dag daarvoor ook al apart bewerkt. Over wat er toen is gebeurd en gezegd is tot op de dag van vandaag niets naar buiten gekomen. Ook onze eigen woordvoerders zijn apart bewerkt en hebben daar ook nooit iets over willen vertellen. Pieter van Kammen is nog wel enige tijd woordvoerder gebleven, maar hing zijn politiepet ongeveer een jaar na de intimidaties aan de wilgen. De andere woordvoerder Oene van der Meulen raakte in een serieuze depressie.

Kijk Freddy, het zou interessant zijn als je vertelt hoe en waarmee Jan Verkaik jullie heeft geïntimideerd, toen al in 1999, voordat je ouders erbij kwamen. De enige reden dat je zo schaamteloos kunt liegen is je onwetendheid.  Plus je gebrek aan empathie voor waar je moeder zich mee bezig heeft gehouden de afgelopen 20 jaar. Je bent totaal gebrainwashed door Justitie. Je hebt haar historische dagboek, één grote aanklacht tegen Justitie, niet eens gelezen. Dat is een feit, want anders had je heel anders gepiept. Sterker nog, je wilde het verboden hebben, zonder dat je het zelf gelezen hebt.

Op 2:46 zeg je over Klaske: Nou, die gelooft dus ook in het feit dat Jasper niet de dader is, maar dat er een asielzoeker achter zit. Hoe kierewiet ben je dan? Nou, beste Freddy: Net zo kierewiet als je moeder! Want die gelooft dat ook niet. Zo slim en relativerend is ze nog wel. Ze voorspelde al in haar dagboek dat ze het iemand in de schoenen zouden schuiven. Dan waren ze van een groot probleem af! Of is jullie repressie zo groot dat ze dat niet meer tegen jullie durft te zeggen als jullie op de koffie komen? Hoe viert ze trouwens oudejaarsavond? Mag ik hopen met jou, champagne, oliebollen en haar kleinkinderen? Misschien kun je dan vanavond gebruiken om in plaats van aan je moeder, aan jezelf te vragen: Geloof ik wel dat Marianne per se op een gestolen fiets alleen in het donker naar huis wilde rijden zonder de begeleiding van haar ridders Spencer en Wietze? Heeft ze daarom Johan niet gebeld om haar op te halen toen ze haar taxi niet van Spencer kreeg? Vraag het ook even aan Johan, Ineke, Wilma en Rennie. Of kenden jullie Marianne niet zo goed als mem? Zou zomaar kunnen, jullie waren tenslotte al het huis uit. Vraag jezelf dan ook even: Waarom ben ik zo agressief als er (nota bene gratis) een boek over de waarheid over de moord op mijn zusje in Oudwoude wordt uitgedeeld? Welke grenzen zijn daarmee zodanig overschreden, Freddy, dat je eigenrichting suggereert? Je broer bakte ze nog bruiner, met zijn stenengooierij.  Ben je zelf net zo slim en relativerend als je moeder?  Of is het je gebrek aan kennis? Ik zal jou, Ineke, Johan en Wilma even bijspijkeren in het navolgende. Dan wordt het duidelijk op wie jullie je boosheid moeten richten. Onder meer op Harm Brouwer en Joris Demmink. “Rotvent”, zoals je vader hem noemt, Jan Verkaik laat ik dan nog maar buiten beschouwing.  Begin alvast even met het dagboek van mem. Dat is toch niet teveel gevraagd? Gewoon even googelen op ‘dagboek maaike vuur’.  Een openbare bron.


Beste Johan,

Weet je nog dat je mij om 2 uur ’s nachts belde met een dronken kop? Je zou me de kop van de romp komen rukken. Je was nauwelijks te kalmeren. Je schreeuwde: Je laat mijn moeder met rust! Maar je denkt toch niet dat je dit uit naam van je moeder deed? Waar komt je agressiviteit je vandaan? Wat hebben ze met je uitgespookt?  Beste Johan, jij was het toch die Marianne met de auto naar Kollum bracht? Jij wist toch ook dat Spencer had beloofd haar taxi naar huis te betalen? Jij was het toch die zei: Als je niet naar huis naar huis kunt komen, bel me dan, dan kom ik je halen? Jij was het toch die zich zorgen maakte dat zijn kleine zussie veilig thuis zou komen? Wat geloof je nu dan, Johan? Dat Marianne je niet heeft gebeld omdat ze per se op een door Spencer gestolen fiets in het donker alleen naar huis wilde rijden? Je weet toch dat de Keningswei onverlicht was? Gelooft je moeder dat ook? Zou je het zelf wel durven? Get real man!

In het vorige deel kun je een gesprek beluisteren tussen je moeder en mij. Dat je ook meedeed aan het eiergooi incident naar Nettie Groeneveld en burgemeester Visser. Ze werden allemaal veroordeeld, behalve jij werd gespaard. Vind je het logisch? Ze konden de broer van Marianne toch niet veroordelen? Net als de beste vriendin van je zus, Aafie, die ook meedeed, zoals je hier kunt zien:

Jullie hadden helemaal gelijk, Johan. Want nu weten we dat Visser en Groeneveld in de “driehoek” hadden besloten dat Faek op 3 mei 1999 moest worden overgeplaatst naar Musselkanaal. Nadat hij op 1 mei 1999 uit de doeken had gedaan wat er met je zus is gebeurd. Maar dat mocht jij niet weten! Had je het maar geweten! De eikel Visser heeft het zelf toegegeven in zijn Rotary club. Aan dominee Eldering. Kun je ook lezen in het dagboek van mem. Weet je wat de driehoek is, Johan?  Dat is de hoofdofficier, de korpschef en de burgemeester! De hoofdofficier was Harm Brouwer! Kennis is macht, Johan! Die kennis kun je al halen uit het dagboek van je moeder.

Hoe komt het nou dat je briesend van woede een baksteen gooit naar Hans Mauritz in Oudwoude als we daar een boek uitdelen over de waarheid van de moord op je zus? Leg mij dat eens uit! Als ik daarbij was geweest, had je dan de kop van mijn romp gerukt? Volgens je moeder ben je een lieve jongen. Bewijs dat dan eens!

Beste Ineke,

Iedereen die je moeder ook maar een klein beetje kent, weet dat ze dit nooit uit haar toetsenbord kon krijgen:

From: Maaike Terpstra 
Sent: dinsdag 20 november 2012 14:57
To: wim dankbaar
Subject: RE: Maaike, waarom Jasper S niet de dader KAN zijn. Laat je niet ringeloren door het OM.

 voor de laaste keer LAAT ME MET RUST, ik wil NOOIT geen contakt meer met jou en je bende incl Klaske

Nog even herhaald door RTL Boulevard, en dat laat jij toe:

Beste Ineke, jij presteert het om Yehudi voor de rechter en Boulevard te laten zeggen dat deze email door je moeder is geschreven en gestuurd. Terwijl je er zelf bij zit, en desgevraagd niets wilt zeggen als ik de rechter vraag of Ineke dat zelf ook even wil bevestigen. Nee, Ineke zat hier niet als getuige! Maar waarom kon je niet je vinger opsteken om te zeggen: Ik heb die email geschreven! Ik heb de laptop van mijn moeder overgenomen! Is dat een eerbewijs aan je moeder? Hoe durf je de wil, stem en computer van je moeder over te nemen? Waar het gaat om de moord op je zusje? Bewijs even dat je een liefhebbende dochter bent! De “bende” inclusief Klaske, aan wie je moeder even later deze kerstgroet stuurde?

Waarom was het een “moeilijke tijd” voor je moeder, Ineke? Door Klaske of jou? Hoe is het mogelijk dat een vriendin die je moeder jarenlang bijstaat, door jou wordt neergezet als lid van een bende die je moeder heeft gehersenspoeld? Terwijl je zelf van toeten noch blazen weet. Wat is er mis? Van wie heb je deze bitchcraft nu geërfd, Ineke? Eén ding weet ik zeker: Niet van je moeder! Zelfde vraag voor jou: Wat hebben ze met je gedaan? Beste Ineke, ik zal je bombarderen met bewijzen hoe fout jij het ziet en hoe goed je moeder het ziet. Je moeder is niet gehersenspoeld, hoor.

Ineke Schotanus

hoorde dat je zometeen weer op de radio komt, mijn moeder is door jullie gehersenspoeld, jij hebt de fb pagina met dankbaar van us marianne. en jij me vertellen dat ik de moeite moet nemen om met mn moeder tepraten, hoe durf je. jij hebt beloofd, ja tegen een vrouw die die beschermt moet worden tegen mensen zoals jij en dankbaar waarom wil je zo graag op de voorgrond?, ben jij belangrijker dan de familie zelf? Waarom zoek je niet een andere hobby, en val ons niet LASTIG, en reageer aub niet in de media, je zet jezelf voor schut

Nee, Ineke, we zijn niet belangrijker dan jouw familie. Wat belangrijk is, is dat dit ver boven jou en jouw familie gaat. Het is het algemeen belang dat telt als Justitie de moordenaars  van een minderjarig meisje stiekem wegsluist. Dat jij dat nog niet kan zien, maar je moeder wel, is een probleem dat je je moet aantrekken.

 

Volgende deel: Waar is Harm Brouwer? deel 9

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waar is Harm Brouwer? deel 8

  1. N.E. Derlander zegt:

    In de koloniale tijd werden inheemse mensen gehersenspoeld met kraaltjes en spiegeltjes. Tegenwoordig zijn de kraaltjes en spiegeltjes vervangen door “vetleren medailles” of andere zogenaamd belangwekkende prijzen. Het hersenspoelen is hetzelfde gebleven. Jij krijgt een mooie prijs, maar dan moet jij voortaan ons verhaal vertellen…………

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s