Hero Brinkman, succes met je restaurant!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen, eten en binnen

Waar hangt Hero Brinkman toch uit tegenwoordig?

Je zult het niet geloven, maar ik sta op het Almelo Plein! In Den Haag. We zijn druk met de voorbereidingen voor de opening van mijn restaurant. Geen A-locatie, juist niet. Wel een strategisch slimme plek. Goed bereikbaar, en ook aantrekkelijk voor mensen die niet zo vaak uit eten gaan. Een heel apart concept, een shaslikbar. Ik kwam erop via mijn Poolse vrouw. We hebben speciaal een bakbeest van een barbecue van 500 kilo uit Polen gehaald. Met een aanhangertje. Ik sta zelf achter de grill. Ik kan goed bbq’en, maar dit wordt een uitdaging.

Lees verder:

https://www.tubantia.nl/almelo/hero-brinkman-ik-had-een-herman-finkers-accent~a530688f/

Beste Hero, dat je van alle markten thuis bent was bekend. Politieman, politicus, kamerlid en nu dus restauranthouder annex chef. Ik wens je van ganser harte succes met dit nieuwe avontuur. Of je het gaat redden met zulke prijzen, vraag ik me af, dan moet je wel elke dag vol zitten, maar het ziet er lekker en eerlijk uit, de naam is goed gekozen en de eerste recencies op facebook klinken bemoedigend:

Van alles een beetje geprobeerd en alles is even heerlijk en met liefde klaargemaakt. Dit in combinatie met het vriendelijke hartverwarmende personeel maakt het een prima locatie om casual en ongedwongen van een betaalbare maaltijd te genieten.

Uiteraard kom ik binnenkort zelf een keer langs. Niet alles mag dan gelukt zijn, maar je “aanvaring” met Peter R. de Vries was in elk geval legendarisch. Nog nooit werd Peter zo in verlegenheid gebracht. Nog nooit werden de zaken zo duidelijk gesteld.


(Het liefst had ik dit filmpje geplaatst zonder het bijgeleverd commentaar, maar het is het enige filmpje dat ik op Youtube kan vinden van de confrontatie Brinkman/Peter R.)

Daar kan Theo nog een puntje aan zuigen:

Hoewel? Als je Peter ongestraft als een “nuttige idioot” kan bestempelen (en dat is hij zeker, vooral nuttig voor het OM) dan komt Theo slechts heel kort na jou.

Maar Hero, nooit meer zeggen dat je spijt hebt van je kamervragen over de Vaatstra zaak. Want dit was je grootste wapenfeit. Je was eigenlijk het enige kamerlid met ruggengraat die het durfde. En het werd hogelijk gewaardeerd:

From: Maaike Terpstra 
Sent: woensdag 6 juni 2012 13:46
To: Wim Dankbaar; ‘Andre Vergeer’; ‘Klaske Ferwerda’; ‘David Haan de’; ‘Gerrit Veldman’; ‘Hilly Veenstra’; spander; ‘Ronnie Pander’; ‘A. K.’
Subject: Re: 16 mei 1999

halo wim

eindelijk kan ik mijn mails lezen op de camping blij dat jullie deze goede dingen doen via hero brinkman .heb nog met hem gebeld en het nodige uitgelegd

hij vroeg ook naar Bauke .heb gezegd dat die vanaf het begin met elke wind meewaaide ,maar ik sta, en blijf achter jullie bevindingen staan .de kamervragen zijn duidelijk ,laten ze daar niet onderuitkomen ,het doet allemaal heel veel met mij (despanning) ben al meerdere keren naar de dokter geweest,hoop het vol te kunnen houden ,jammer dat de kinderen en denk ook Bauke weer in de justitie geloven met hun nieuwe theorie ,inderdaad Wim ben ik geschokt door het nieuwe gegeven dat ze met een bekende het weiland ingelopen zou zijn ,wat een afgang voor je kind wat is vermoord,

Maar die arme vrouw mag niks meer. Dat gaf ze toen al aan:

hallo Wim
de mail naar jou toe van mij wil je die niet op een webside zetten .krijg dan vast commetaar uit de fam kring .en aangezien ik dat op dit moment er niet bij kan hebben nu dit verzoek
vr groeten maaike

Gesprekje met Maaike over Peter R:

Dat Opstelten alles bij elkaar loog in zijn antwoorden op jouw vragen, daar kon jij weinig aan doen. Dat ze kort daarop met patsy Jasper Steringa kwamen, om jouw lastige vervolgvragen te kunnen negeren, daar kon jij ook niets aan doen. Dat je dacht dat de zaak hiermee opgelost was, daar kon je wel iets aan doen. Maaike denkt dat in elk geval niet. Die voorspeldde al in haar dagboek in 2000 dat ze het iemand in de schoenen zouden schuiven. Deze verklaring is, evenals het campingverslag,  van NA de veroordeling van Jasper Steringa:

Maar laten we gewoon naar Peter luisteren, de man die alleen maar strafschoppen durft (en mag) nemen voor een leeg doel zonder keeper.

Vragen van het lid Brinkman (Brinkman) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra (ingezonden 18 september 2012).

Antwoord van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 18 oktober 2012). Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2012–2013, nr. 266.

Vraag 1, 2

Onder verwijzing naar uw antwoorden op eerdere vragen1, is het waar dat, zoals I.W. zelf stelt, zij direct na de moord op Marianne Vaatstra op dinsdag 4 mei 1999 ook aangifte heeft gedaan tegen F.M. vanwege de genoemde doodsbedreiging? Zo nee, waarom niet?

Is het waar dat er geen onderzoek naar F.M. is ingesteld omdat er door I.W. geen aangifte zou zijn gedaan wegens de genoemde doodsbedreiging? Is er wel onderzoek gedaan naar het motief van de bedreigingen uit september, waarom juist I.W. werd bedreigd in verband met de moord op Marianne Vaatstra? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 1, 2

I.W. heeft geen aangifte gedaan tegen F.M. wegens doodsbedreiging. Aangezien het bewuste telefoontje anoniem was, was een onderzoek naar het motief van de beller niet mogelijk.

Opstelten negeert de vraag gewoon. Of beter gezegd, liegt dat het gedrukt staat. Isabella heeft wel degelijk aangifte gedaan op 4 mei 1999, samen met haar vader. Het telefoontje was niet anoniem, want de aangifte was tegen Faek en de boodschap was: Als jij niet stopt met praten, word je ook vermoord. De aangifte zit gewoon in het systeem en dat weet het OM ook. Maar Opstelten zegt: Er is geen aangifte gedaan! Dus in feite zegt hij dat Isabella liegt. Maar ja, als je onder de pet moet houden dat Faek 2 dagen eerder de ware toedracht op het bureau Buitenpost uit de doeken had gedaan, en Ali Hassan als de moordenaar had aangewezen, dan moet je Isabella’s aangifte ook onder de pet houden. 

Vraag 3

Wilt u de eerdere vragen 4, 5 en 16–18 apart beantwoorden? Op welke wijze is onomstotelijk vastgesteld dat de in Turkije aangehouden man daadwerkelijk de gezochte hoofdverdachte Ali H. was? Zo nee, waarom niet?1

Antwoord 3

Het Openbaar Ministerie heeft met het uitbrengen van de samenvatting van het onderzoek naar A.H. na zorgvuldige afweging tot op zekere hoogte openheid van zaken gegeven. Het is niet in het belang van het onderzoek om nog meer informatie naar buiten te brengen.

Het leugenrapport Ali H. 

In antwoord op de tweede deelvraag bericht ik dat de vingerafdrukken van de in Turkije aangehouden A.H. overeen kwamen met de vingerafdrukken die bij de IND bekend waren van de uit het AZC vertrokken A.H.

En wie zegt dat? Het OM dat alles aan elkaar liegt? Hoe moeten we dit controleren? 

Vraag 4

Waarom zijn er naar aanleiding van het verhaal van G.V. uit IJmuiden geen rechercheleden afgereisd naar Noorwegen om het verhaal te verifiëren, aangezien de medegedetineerde van G.V. aan alle eisen van het signalement van de verdachte voldeed?  Waarom zijn er enige tijd later wel teamleden en een officier van justitie naar Turkije gereisd om een man aan te houden die niet aan het signalement voldeed?

Antwoord 4

Afreizen naar Noorwegen was in 2010 niet nodig, omdat uit DNA-onderzoek bleek dat de bewuste medegedetineerde van G.V. niet de dader van de moord op Marianne Vaatstra was. Het team is naar Turkije gereisd om zich te overtuigen van de identiteit van A.H. en om DNA van hem af te nemen.

Dus meteen na de tip van Gerrit Veldman, zonder naar Noorwegen te reizen, was al vastgesteld via DNA onderzoek dat Gerrit’s celmaat niet de moordenaar van Marianne kon zijn? Denkt Opstelten dat we kleuters zijn? De waarheid is dat Justitie toen (in 1999) al wist dat dit de moordenaar van Marianne was. Harm Brouwer en Joris Demmink hadden hem daar immers zelf heen gebracht! 

Vraag 5, 6

Bent u bekend met de verklaringen van medewerkers van het AZC Kollum en de plaatsvervangend directeur dat F.M. op maandag 3 mei 1999 is overgeplaatst? Waarom zijn deze niet behandeld in het onderzoeksrapport over, de toenmalige hoofdverdachte in de zaak Vaatstra, Ali H?

Wie was de verantwoordelijke hoofdofficier bij de overplaatsing van F.M. en welke overweging lag daaraan ten grondslag?

Antwoord 5, 6

In mijn antwoorden op eerdere schriftelijke vragen van het lid Brinkman (Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2011–2012, nr. 2969) heb ik aangegeven dat de heer Brouwer de verantwoordelijke hoofdofficier was. Dat was hij tot 1 mei 1999. F.M. is echter pas op 27 mei 1999 overgeplaatst naar het AZC te Drachten. Op dat moment was de heer Severein plaatsvervangend hoofdofficier van het parket te Leeuwarden. Voor de overwegingen omtrent de overplaatsing van F.M. verwijs ik naar mijn eerdere antwoorden van 5 juli 2012.

Ah! Harm Brouwer was verantwoordelijk? Tot 1 mei 1999? Dus precies op de datum dat Marianne wordt vermoord, maakt hij de pleiterik? Wat een toeval! Maar hij neemt op 12 mei officieel afscheid als HOvJ? Wie was dan tussen 1 en 12 mei wel eindverantwoordelijk voor het verhoor van Faek, de wegsluizing van Ali, de overplaatsing van Faek en de bezweringen dat de daders niet in het AZC gezocht moesten worden?  

Vraag 7

Kunt u aangeven hoe is komen vast te staan dat er sprake is van één dader? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 7

Dit blijkt onder andere uit het sporenbeeld op de plaats van het misdrijf.

Wat was dan het sporenbeeld? Wat was de plaats van het misdrijf? Een caravan op het AZC of het weiland? Een dubbele vaginale en anale verkrachting wijst op één dader? Of moeten we zeggen driedubbele verkrachting? Want Marianne heeft Jasper toch ook nog gepijpt? Wel vrijwillig pijpen, zonder te bijten nadat ze net zijn hand tot bloedens had gebeten, maar vervolgens moest Japie haar slip doorsnijden? Het is gewoon lachwekkend! En dan bezoedel ik haar nagedachtenis? Wie denkt nog dat de brutale, van zich afbijtende Marianne zich gewillig drie keer van alle kanten liet nemen? Als een mak schaap dat zich ook nog de keel liet doorsnijden, zoals ze dat in Irak doen? Jasper had pornoacteur moeten worden. Daar zitten ze echt te wachten op iemand die zo lang zijn ejaculatie kan uitstellen. 

https://www.ad.nl/binnenland/infiltratie-actie-in-gevangenis-moordenaar-marianne-vaatstra~a2da59a1/

Deze gefotoshopte foto van Peter R. was zeker het sporenbeeld? Hapklare brokken: Twee sporen heen, één spoor terug! Maar wel even weglaten dat Bauke, Freddy, Hans, Spencer en Gerrit daar ook al overheen gebanjerd hadden. Of zijn die pas later bij Marianne aangekomen, voordat de politie kwam? 

Vraag 8

Weet u dat zowel de Noorse nationale politie (Kripo) als de directeur van de betreffende gevangenis niet bekend zijn met een onderzoek naar de DNA van de verdachte? Kunt u deze discrepantie met het onderzoeksrapport verklaren en aangeven waarom pas in 2010 is besloten tot een DNA-onderzoek en niet in 1999 toen de verdachte in beeld kwam? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 8

Reeds in 1999 is vastgesteld dat de medegedetineerde van G.V. ten tijde van de moord op Marianne Vaatstra in Noorwegen verbleef. Wegens aanhoudende geruchten over zijn betrokkenheid is in 2010 alsnog zijn DNA vergeleken met dat van de dader. Dat kwam niet overeen.

En wie zegt dat? Het OM dat alles aan elkaar liegt? Hoe moeten we dit controleren? 

Vraag 9

Deelt u de mening dat er alsnog een DNA -onderzoek dient plaats te vinden bij de medegedetineerde van G.V., gezien het feit dat nu niet onomstotelijk vast is komen te staan dat hij niet verantwoordelijk is voor de moord op Marianne Vaatstra? Zo nee, waarom niet?

Antwoord 9

Nee. Zie mijn antwoord op vraag 8.

Heel logisch antwoord, zou ik ook geven als doofpotartiest. Geen zorgen, als Peter R. de Vries de boodschap uitvent, vreet de goegemeente het als zoete koek. 

 

 

 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s