In de la met zoekgeraakte stukken

Gesprek van 25 september 2018 met Jos Zandvliet:

Van: Thijs Stapel
Verzonden: vrijdag 23 november 2018 15:50
Aan: Jos Zandvliet
CC: dank@xs4all.nl
Onderwerp: Mijn cliënt W. Dankbaar

Geachte heer Zandvliet,

Namens mijn cliënt W.J. Dankbaar richt ik mij tot u met het volgende. Op 14 augustus 2017 heeft de heer F. Mustafa aangifte tegen mijn cliënt gedaan van stalking, bedreiging, valsheid in geschrifte en belediging. Het proces verbaal nummer van deze aangifte is PL1700-20125618-1. Op 1 mei 2018 heeft mijn cliënt aangifte gedaan tegen de heer Mustafa van meineed, valsheid in geschrifte en het doen van een valse aangifte. Het proces verbaal nummer van die aangifte is PL1100-2018079708-1. 

Dit voorjaar is cliënt als verdachte gehoord in verband met de aangifte van Mustafa. Ook is de heer J.H. Mauritz deze zomer gehoord als getuige in verband met deze aangifte. Dit laatste verhoor is door u afgenomen op het politiebureau te Zandvoort. Van cliënt begreep ik dat u verantwoordelijk bent voor het onderzoek.

Cliënt is in toenemende mate ontstemd over het feit dat er nog steeds geen beslissing is genomen om hem te vervolgen, dan wel de zaak te seponeren. Daarenboven is hij verbaasd dat u hem niet wil zeggen wie de verantwoordelijke officier van justitie is. Daarnaast wil cliënt graag worden geïnformeerd over de vraag of de door hem tegen Mustafa gedane aangifte tot vervolging zal leiden. Inlichtingen van cliënt bij het OM te Haarlem hebben hem niets opgeleverd, omdat van beide zaken nog geen parketnummer bekend is. Om die reden was ook de naam van de behandeld officier van justitie (nog) niet te achterhalen.

Cliënt heeft u om specifieke onderzoekshandelingen gevraagd, die u ter toestemming aan de verantwoordelijke officier zou hebben voorgelegd. Helaas heeft  cliënt ook hierover na ruim een maand nog geen bericht gekregen, ondanks uw belofte aan hem dat dit binnen twee weken zou geschieden.

Met cliënt ben ik van mening dat hij recht heeft op antwoorden op zijn vragen en niet langer in het ongewisse mag worden gelaten. Dit is voor hem moeilijk te accepteren, te meer ook omdat het resultaat van de beslissingen van invloed kan zijn op gerelateerde tegen hem aangespannen rechtszaken.

Ik verzoek u dan ook dringend de identiteit van de officier van justitie kenbaar te maken en mij mee te delen of er in beide zaken tot vervolging zal worden overgegaan, dan wel zal worden geseponeerd. Wat betreft de door cliënt tegen Mustafa gedane aangifte vermeld ik daarbij dat cliënt uiteraard wil dat de heer Mustafa verder zal worden vervolgd.

Met vriendelijke groet,

Thijs Stapel

Stapel Advocatuur

Afbeeldingsresultaat voor between a rock and a hard place
Wim: Is het nog nodig uit te leggen waarom het OM met de handen in het haar zit over de aangifte van Faek?

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s