Hoe kwam Peter R. de Vries aan deze opnames?

Vanaf minuut 42:30. Het betreft een opgenomen gesprek in het kantoor van Willem Endstra met de advocaat mr. Beckers van John Mieremet.  Een gesprek waarin Endstra zichzelf zwaar incrimineert. Onder meer door te hinten dat hij veel beter in staat is om John Mieremet als lastige crediteur te laten omleggen, omdat hij veel vermogender is. Men kan er dus gevoegelijk van uitgaan dat Endstra niet zelf deze camera in zijn kantoor heeft geplaatst.

Mysterieus als gewoonlijk zeggen Peter en zijn markante voice-over Arend Langenberg  (RIP) in de lift naar boven dat hij “de hand heeft weten te leggen op deze “zeer onthullende opnames”.

Hoe Peter de hand heeft weten te leggen op deze opname, van wie hij ze heeft gekregen, is uiteraard zeer relevant. Maar het wordt niet verteld. Net zoals het relevant was hoe hij de hand heeft gelegd op de video-politieverhoren van Joran van der Sloot. En hij deze ook nog met goedkeuring van Justitie mocht uitzenden. Geen haan die ernaar kraait hoe de rechten en privacy van deze moordverdachte zijn geschonden door zowel Justitie als Peter R. de Vries. Lang leve de rechtstaat Nederland! De vraag of Peter slechts een klein deel van deze Endstra tapes heeft toegespeeld gekregen, is in het licht van zijn nieuwe positie in de Holleeder zaak ook niet meer interessant? Nog minder of Endstra’s broertje Haico daarop figureert?

https://www.parool.nl/amsterdam/broer-willem-endstra-anderhalf-jaar-lang-afgeluisterd~a3222218/

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-big-willem-moet-verder-zonder-motor~bdffbcf4/

‘Big Willem’ moet verder zonder motor

Voor 1 miljoen euro zou Europa’s geduchtste Hells Angel ‘Big Willem’ clubvriend Willem Holleeder vermoorden. Nu is hij afgezet als president, en wil de club terugkeren naar de ‘roots en de roads’….

(……)

Deze meest vooraanstaande Europese Angel heeft nu toegegeven dat hij zich eerder dit jaar voor 1 miljoen euro wilde laten inhuren voor het plegen van moord. Opdrachtgever was volgens clubadvocaat Vincent Kraal vastgoedhandelaar Willem Endstra. Endstra had eerst Willem P. van Angels-afdeling Westport in IJmuiden benaderd om Heineken-ontvoerder Holleeder uit te schakelen. Later werd Big Willem erbij gehaald. Endstra werd in mei zelf doodgeschoten.

My take: Willem Endstra is doodgeschoten in opdracht van John Mieremet. Haico, Willem’s sterke arm, heeft vervolgens orde op zaken gesteld, zijn broer gewroken door John Mieremet te laten afknallen. Precies wat Willem Holleeder ook zegt.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s