Verslag van de zitting Ronald van Essen

Ronald van Essen

Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden: ‘Net als hij mij’

,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen vandaag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra.

Lees verder:

https://www.ad.nl/binnenland/ex-drugshandelaar-wil-endstra-s-laten-lijden-net-als-hij-mij~a4189578/

Artikel is van Koen Voskuil van het AD. Maar beste Koen, je bent wat vergeten. Allereerst zei Ronald dit niet zelf persoonlijk. Zijn 4,5 jaar verzorger Joost las dit voor. Uit naam van Ronald. Omdat Ronald het niet meer kon. En waarom kon hij dat niet meer? Omdat zijn hersens kapot geschoten zijn, hij half verlamd is en sinds 1999 invalide in een rolstoel zit! Wie heeft dat op zijn geweten? Rara politiepet! Ronald zegt zelf Haico Endstra!

Daarnaast ben je, Koen, ook vergeten dat Joost vertelde dat Ronald het bizar en banaal vond dat Haico Endstra er zelf niet was. Dat is nou een punt dat ik naar voren wil brengen! Want waarom was Haico, de frisse zeezeiler, er niet? Waarom laat hij zich slechts vertegenwoordigen door hele dure advocaten als Wouter den Hollander van Stibbe, en Hans Koets? Die deden overigens een PRIMA job! Maar dat mag ook wel voor 500 per uur! Die Ronald dan ook nog eens betaalt van zijn door Endstra gestolen miljoenen! Wie was overigens de tekenaressse die voor mij zat? Mijn buurman Harry Pen zei nog: Ze is wel goed, hè?  (Harry, stuur me even je email adres, kunnen we wat herinneringen ophalen over Leiderdorp, dank@xs4all.nl) Ja, dat was ze inderdaad! En dat allemaal op een Ipad! Nooit geweten dat er zulke tekenprogramma’s bestonden. OMG, Wat een talent! Waar kan ik die tekening binnenkort zien?

Dan nu even naar de voorzitter. Wie was dat eigenlijk? Die was helemaal zo slecht nog niet. Hij vroeg zich hardop af of hij het getuigenverzoek wel moest toewijzen. Omdat het in een getuigenverzoek gaat om de waarheid te vinden! Zijn reserve was: Moeten we wel de waarheid willen vinden, als het hier toch om crimineel geld gaat? Daar heeft u dan toch geen recht op, mijnheer Van Essen? Maar hoogedelachtbare voorzitter, moet u zich dan ook niet afvragen waarom de Endstra’s zich dat criminele geld mochten toe-eigenen, met goedkeuring van het OM en de fiscus? Of is dat niet ook een onderdeel van de waarheidsvinding? Wat bedoelt u nu eigenlijk? Dat iedereen die crimineel geld beheert, zijn lastige crediteuren vrijelijk door de kop mag laten schieten? In een rolstoel mag laten brengen? Dat Haico daarmee gewoon vrijuit mag gaan? En nog een gunstig dealtje met de Staat mag maken? Welnu, edelachtbare voorzitter, het zal niet meer toegelaten worden in dit dossier, maar laat ik u toch maar even vertellen dat Ronald van Essen niet het enige slachtoffer van Haico Endstra is. Hij heeft ook Bertus Lüske laten omleggen! Maar daar zal hij ook wel te laf zijn voor zijn om dat te weerspreken. Zelfs Hans Koets durft daar zijn vingers niet aan te branden. Da’s toch opmerkelijk niet? Dat is nu een liquidatie die nooit wordt genoemd, maar wel bewijsbaar is dat Haico daar achter zit.

(later meer)

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s