Verslag van de zitting Ronald van Essen (deel 2)

Edelachtbare voorzitter,

U heeft nu de emotionele oproep van Ronald aangehoord:

Ex-drugshandelaar wil Endstra’s laten lijden: ‘Net als hij mij’

,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen vandaag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra.

Helaas kan Ronald niet bewijzen dat Haico en Willem achter zijn moordaanslag zitten. Zijn getuigenverhoor gaat u toch niet toewijzen, dat heb ik allang gezien. Daarvoor was het pleidooi van Hans Koets en Wouter den Hollander veel te goed. Het waren allemaal hele goede juridische argumenten. Verjaring van vorderingen, crimineel geld kan niet worden teruggevorderd, in strijd met de goede zeden en openbare orde, bla bla bla. Maar de fiscus en het OM mochten wel een groot deel van dat criminele geld witwassen in een deal met de Endstra’s? Waarbij ze het leeuwendeel van hun crimineel vergaarde vermogen mochten houden? Waardoor de erven Endstra allemaal multi-miljonairs konden blijven van dat criminele geld? Dat is niet in strijd met de goede zeden en openbare orde? Daarover moeten we dan maar niet de waarheid willen vinden? In plaats van aan Ronald te vragen hoe groot het criminele gedeelte was dat hij bij Endstra had ingelegd, zou u dan ook niet moeten vragen hoe groot het criminele gedeelte van het Endstra vermogen was? Wat daar de kleur van was? Telt u het even bij elkaar op! Harry Pen, Klepper, Van Essen, De Driessen’s, Hillis, Holleeder, LeClercq, Lüske, etcetera…. 250 miljoen komt eerst! Wat nou 80 miljoen? Arme erven Endstra! Hun vermogen gehalveerd door de fiscus. Maar niet heus!

En Holleeder was dan nog meer een kleintje met zijn 3.6 miljoen. En hij is verantwoordelijk voor de liquidatie van Willem Endstra? Niet John Mieremet? Die een miljoentje of 45 van Willem tegoed had? Als ik John was, had ik Willem ook omgelegd. Ik denk dat hij nog niet klaar was. Zou Haico hem voor kunnen zijn geweest? Met zijn vriendjes bij het OM? Die hem met afluisterapparatuur uitdosten om John Mieremet uit te horen?

https://www.misdaadjournalist.nl/2018/06/de-holleeder-tapes-wie-neukte-wie/

Three men can keep a secret if two are dead! Courtesy of Carlos Marcello, maffiabaas van New Orleans.

Edelachtbare voorzitter, U kunt eenvoudig een gemaksvonnis (beschikking) wijzen op basis van de argumenten van de dure advocaten van Haico Endstra. Ik hoop het maar niet. Ik hoop niet dat uw oprecht ogende vragen aan Ronald voor de bühne waren.

Dan blijft de vraag over door wie en in wiens opdracht Ronald in een rolstoel geschoten is. Iemand moet dat toch gedaan hebben, voorzitter? U zult toch niet ontkennen dat hij daardoor zeer aanzienlijke schade heeft opgelopen? Materieel en immaterieel. Een grotere schade is toch nauwelijks denkbaar?  Als de opdrachtgever geïdentificeerd kan worden, wat vindt u dan dat de schadevergoeding zou moeten zijn? Toegegeven, Ronald kan nog zo hard schreeuwen dat het de Endstra’s waren, maar hij heeft geen bewijs! Het is allemaal hearsay, broodjes aap van horen zeggen. Dat zeggen Den Hollander en Koets zeer goed! Maar zou u niet alleen al voor dit feit het getuigenverhoor moeten toewijzen? U zegt toch zelf ook dat een getuigenverhoor laagdrempelig is en bedoeld is om de waarheid te vinden? Wat maakt het uit als de waarheid niet gevonden wordt? Dan krijgen Koets en Den Hollander toch hun zin? Waar zijn ze nu zo bang voor? Zou het helpen als ik een getuige aanbreng die daadwerkelijk iemand, en wel Bertus Lüske, heeft omgelegd in opdracht van Haico? En zou u die getuige dan immunity kunnen/willen geven? Of moet ik wachten tot hij dood is? Wat niet meer zo lang zal duren. En zou het helpen als ik een opname aanlever waarin Haico en Willem zich kapot lachen over het succes van deze (gelukte) moordaanslag? Dat ze het zo mooi vonden dat Bertus nog geluiden maakte als een “zwijn in een slachthuis”? De cirkel is rond:

,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.”

 

(Later meer)

 

 

 

 

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s