Breaking news: Jasper Steringa trekt zijn verklaring in! (deel 1)

In mei 2017 werd ik benaderd door iemand die stelt dat hij een bewaker is in de PI Zwolle waar Jasper Steringa gevangen zit voor de moord op Marianne Vaatstra.

Hieronder volgt een deel van de emailwisseling:

—–Oorspronkelijk bericht—–

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]

Verzonden: maandag 1 mei 2017 19:37

Aan: dank@xs4all.nl

Onderwerp: BELANGRIJK!

Goedemiddag meneer Dankbaar,

Ik heb een tijdje geleden gewerkt bij PI Zwolle waar Jasper Steringa gedetineerd zit en ben tot nogal verontrustende ontdekkingen gekomen. Ik weet dat Steringa meerdere malen contact heeft gezocht met mijn leidinggevende daar met het verhaal dat hij onterecht vast zit en onder ongeoorloofde pressie een bekennende verklaring heeft afgelegd. Er zou sprake zijn van samenspel tussen advocaat en OM om de zaak ”op te lossen”. Ik vond deze beschuldiging ver gezocht totdat ik meerdere op zn zachtst gezegd vreemde aanwijzingen vernam welk het verhaal van Steringa min of meer ondersteunde.

Zo ben ik in het bezit gekomen van memo’s en verslagen uit het pendos (penitentiar dossier) van Steringa waarin opmerkelijke zaken staan die kortgezegd inhouden dat Steringa niet serieus moet worden genomen en moet ophouden met het verspreiden van roddels en leugens. Er wordt min of meer gedreigd dat hij bij volharding in zijn onschuld langdurige plaatsing in afzondering (isoleercel) en verlies van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling (VI= eenderde van straf) riskeert en dat hij geen contact meer mag met de buitenwereld (familie). Daarnaast zal hij op last van de medische dienst en inrichtingspsychiater opnieuw aan de medicatie moeten vanwege psychotisch gedrag. Steringa is in mijn bijzijn ook meerdere malen geintimideerd door leidinggevende en in de iso geplaatst om hem mentaal te breken. Ook is hem gezegd dat de speciale behandeling die hij krijgt vervalt op het moment dat hij zich niet aan de afspraken houdt, wat betekent dat hij dan in het diepe wordt gegooid en andere gedetineerden ook bij hem kunnen, wetende dat hij een kind heeft verkracht en vermoord. Verder bevat de info ook de gang van zaken omtrent de bekentenis van Jasper. Er is een verslag van Steringas gesprek met de maandcommissaris van de commissie van toezicht waarin hij zijn hart lucht over wat hem is overkomen.

Verder duidt de informatie op een intensief contact tussen de inrichting en het OM over de wijze waarop het OM de detentie van Steringa uitgevoerd wil hebben en hoe om te gaan met ”onrust/wangedrag” van Steringa. Dit is een merkwaardige gang van zaken die bij andere gedetineerden niet voor komt.

Ik heb de stukken bij mijn vertrek uit PI Zwolle gekopieerd en ben na lang wikken en wegen voornemens er mee naar de krant te stappen of naar Peter R De vries omdat ik er van overtuigd ben dat dit de landelijke bladen haalt en de zaak op zn kop zet. Echter weet ik niet of deze krant en dhr. De Vries ook tot hun nek in zaak zitten en wellicht niet zitten te wachten op heropening van de zaak.

Aangezien u deze zaak tot in het detail kent wou ik u vragen om advies met het verzoek dit niet te publiceren en strikte geheimhouding aan te houden aangezien ik nu in het vrouwengedeelte van PI Zwolle werk en nog steeds de laan uit kan worden gestuurd mocht dit lekken.

Met vriendelijke groet,

j

—–Oorspronkelijk bericht—–

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]

Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 09:24

Aan: ‘jan jan’

Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Peter R. de Vries zit er tot over zijn nek in. Slechtste idee om hiermee naar hem te stappen. Of uw informatie betrouwbaar is kan ik moeilijk beoordelen. Daarvoor moet ik eerst meer weten.  Kunt u mij bellen? 023-5268730

Mvg

Wim Dankbaar

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]

Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 11:16

Aan: Wim Dankbaar

Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Oh de vries is niet te vetrouwen? En de telegraaf dan? Die zitten toch wel te wachten op een primeur… ik ben helaas genoodzaakt om anoniem te blijven… kan mn baan kwijt raken.

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]

Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 12:02

Aan: ‘jan jan’

Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Nee, De Vries is absoluut niet te vertrouwen en de Telegraaf ook niet. U komt authentiek over en heeft mijn website duidelijk niet lang gevolgd, laat staan mijn boek gelezen. Anders had u dat wel geweten. Dit zijn de top twee media die geholpen hebben om de zaak in de doofpot te houden.  Maar ik ken wel journalisten die wel te vertrouwen zijn.

Ik stel voor dat we ergens afspreken. Uw anonimiteit wordt uiteraard gegarandeerd. Als uw informatie verifieerbaar is, dan is het veel meer dan een primeur. Zegt u maar gerust het grootste rechtsschandaal van Nederland.  Het staat voor mij allang vast dat Jasper S. die moord niet heeft gepleegd en verder klopt al uw informatie met wat ik ook al weet, maar u nog niet. Wat dat betreft zou ik u graag bijspijkeren in een persoonlijk gesprek.

Mvg

Wim

 

Van: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>

Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 12:28:10

Aan: ‘jan jan’

Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Waar ik benieuwd naar ben is hoe u bij mij uitgekomen bent. Ik neem aan dat uw wat bent gaan googelen over de Vaatstra zaak en toen op mijn website uitkwam?  Verder ben ik benieuwd naar uw motivatie om uw waarnemingen bekend te maken, zij het op anonieme basis. Ik neem aan dat u meent dat zich mogelijk een groot onrecht heeft voltrokken en dat u daar niet tegen kunt?

U heeft geluk dat u mij als eerste heeft benaderd, want de Telegraaf en Peter R. zijn precies partijen die u direct zouden verraden. Ik waardeer u voor uw moed en het in mij gestelde vertrouwen om mij te contacteren met deze informatie, want u nam daarmee best een risico.  Ik stel voor dat we elkaar ontmoeten en bespreken hoe we de informatie naar buiten kunnen brengen op een manier waarbij uw veiligheid gegarandeerd is. Daar zijn diverse methodes voor.

Mvg

Wim

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]

Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 16:58

Aan: Wim Dankbaar

Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Ik ben u inderdaad via google tegen gekomen en uw naam kwam toevallig ook voor in een van de stukken die ik uit de PI heb meegenomen. Tuurlijk wil ik dat de zaak wordt opgelost maar ik moet ook denken aan mn eigen gezin. Dit is een beerput waar kennelijk alles wat fout is is geoorloofd en ook niet onbelangrijk is dat ik mn baan kwijt raak als mijn betrokkenheid wordt ontdekt.  Ik ga dan ook niet bellen of apspreken met wie dan ook. Dat risico is mij te groot en aangezien alle gevolgen ook voor mijn gezin zijn kan ik daar niet mee gokken.

Van: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 19:07:47
Aan: ‘jan jan’
Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Beste “Jan”,

Ik heb jaren gehoopt dat er iemand als jij opstond. Niet dat jouw informatie doorslaggevend zal zijn om de doofpot open te breken, ik heb al genoeg, maar het helpt wel!

Mvg

Wim

 

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 19:17
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

dat snap ik goed… jij hebt er als ik zo naar je site kijk je levenswerk van gemaakt om de echte moordenaar van Marianne te ontmaskeren.. alleen er is een verschil.. jij zal met deze informatie als held worden gezien.. de man die al die tijd gelijk had en de zaak heeft opengebroken en opgelost.. ik zal de trammelant krijgen en alleen de slechte gevolgen ervaren.. ben ook maar een simpele bewaarder die dan nergens meer een VOG voor krijgt.. misschien komen ze er niet achter misschien wel… blijft roulette

Van: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 17:28:22
Aan: ‘jan jan’
Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Jan, ik ga ervan uit dat je een man bent. Met wie heb je dit besproken anders dan met mij? Je hebt het over je gezin. Heb je het ook gedeeld met je vrouw? Zo ja wat vindt zij?

Vrienden die je kunt vertrouwen?

Mvg

Wim

 

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 17:56
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Ik weet nog niet zo goed wat ik ermee ga doen. Heb wel een medium benaderd die wou het wel heel graag hebben.  Heb ze niet alles verteld alleen een deel. Maar dan wilden ze alle papieren en mocht ik met niemand erover hebben. In ruil daarvoor kreeg ik een bedrag. Klinkt verleidelijk maar heb geen zin in problemen. Ik zou ze morgen 9u laten weten of ik akkoord ga. Verder weet alleen mn vrouw het en die zegt dat ik aan mn baan moet denken en dat we anders straks op straat staan.. heb al gemazzeld met al die ontslagen die in het gevangeniswezen vallen…

Van: Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl>
Verzonden: woensdag 3 mei 2017 09:18:34
Aan: ‘jan jan’
Onderwerp: RE: BELANGRIJK!

Ik begin nu toch aan je verhaal te twijfelen. Vooral het feit dat je geen afspraak wilt maken en ook aan mij je identiteit niet bekend wil maken, ondanks mijn garantie voor anonimiteit, doet me vermoeden dat er iets niet klopt. Ook dat je financiele compensatie zoekt geeft te denken. Daarenboven geef ik je een naam van een journalist van het groorts dagblad van NL waarbij je verhaal in goede handen is, maar dat wil jeook niet.  Je vroeg mij om advies.  Mijn advies is dat we afspreken en /of me in elk geval de bewijzen toont voor je verhaal. Beiden zeg je niet te willen doen. Ik vraag me dan af wat je motivatie was om mij te contacteren. Ik kan op deze manier niets met je verhaal,  anders dan het voor kennisgeving aannemen en eventueel te delen met mijn lezers met de vraag of je nep of echt bent. The Amerikanen hebben een spreekwoord: If is sounds too good to be true, it usually is.

Mvg

Wim


Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com

Verzonden: woensdag 3 mei 2017 10:10
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Ik heb je keurig uitgelegd hoe ik op je ben gekomen en aangezien je diep in de materie zit om advies heb gevraagd over wat te doen met de info… Advies vragen betekent niet dat ik vervolgens verplicht ben om het advies op te volgen. Als je twijfelt aan mijn verhaal of motieven is dat je goed recht. Geen probleem!

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 19:46
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Nou laat ik het zo zeggen… dat justitie Jasper heeft gedrogeerd en dwingt om zijn mond te houden en inderdaad alles doet om de doofpot gesloten te houden is wat in ieder geval duidelijk uit de stukken komt…

Van: jan jan [mailto:a2323248@outlook.com]
Verzonden: dinsdag 2 mei 2017 19:03
Aan: Wim Dankbaar
Onderwerp: Re: BELANGRIJK!

Je zou het inderdaad kunnen publiceren zonder toestemming maar dan nog heb je de stukken niet. Terwijl deze stukken juist alles zeggen. En ik denk dat het niet onredelijk is dat ik wordt gecompenseerd voor het risico dat ik neem. Ik heb de stukken immers zonder toestemming weggenomen, wat een doodzonde is bij mijn werkgever. Met dat risico op vermogenschade is het volgens mij geen schande om geld te krijgen. Afspreken doe ik sws niet. Als ik stukken zou geven is dat via de mail. Ik hoop ook dat jij er niet verder met die Voskuil of iemand anders over spreekt want dan gaan ze met het verhaal aan de haal.

Tot zover de emailcorrespondentie met ‘Jan Jan’. Ik ben inderdaad gaan twijfelen aan zijn verhaal. Ik heb destijds het verhaal uiteraard gedeeld met een aantal medestanders, onder meer Myra, Ramon, Klaske en last not but least mijn onvolprezen partner Hans Mauritz, die ten tijde van deze correspondentie gedetineerd zat in de PI Alphen a/d Rijn, voor zijn onthullingen in de Vaatstra zaak.  Deze medestanders waren allen van mening dat ik een grote fout heb gemaakt door te twijfelen aan de authenticiteit van ‘Jan Jan’ en zijn onthullingen. Hans Mauritz is de enige die  contact heeft kunnen maken met hem, hetgeen nu reeds tot een vijf maanden lang contact heeft geleid tussen Mauritz en ‘Jan’ waarin onderhandeld wordt over  hoe ‘Jan’ de informatie openbaar kan maken zonder negatieve gevolgen voor hem. Dat ik inderdaad een fout heb gemaakt en het verhaal van Jan en Mauritz zeer serieus genomen moet worden, en Mauritz de bedoelde stukken inmiddels heeft mogen inzien, zal ik duidelijk maken in deel 2.

Wordt vervolgd.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Een reactie op Breaking news: Jasper Steringa trekt zijn verklaring in! (deel 1)

  1. Alfred Mol zegt:

    Oef – weet niet wat hier van te denken, maar naar de Telegraaf en Peter R…..
    Dat lijkt me geen goed idee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s