Mijn antwoord aan de VDPI (2)

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: woensdag 3 januari 2018 11:59
Aan: ‘Korte, de, Arend’; ‘Rutters, Eli’
CC: ‘huvaja@gmail.com’; ‘b.molenkamp@ziggo.nl’; ‘bsvdp@xs4all.nl’; ‘secretaris@restorejustice.nl’
Onderwerp: RE: De zaak Baybasin

Geachte heer de Korte,

Ik kan mij voorstellen dat mijn toon u niet bevalt. “Bent u wel goed wijs?” is tenslotte niet erg flatteus en wellicht ervaart u dat als beledigend. Deze vraag komt echter voort uit mijn verontwaardiging. Ik vind namelijk dat uw vereniging ook oud-gevangenisdirecteuren dient te vertegenwoordigen, die een misstand aankaarten. Ik meen ook dat uw antwoord niet klopt. U zegt mij het volgende:

“De VDPI heeft geen mening over dit initiatief. De VDPI is een belangenvereniging van huidige DJI directeuren (leden van managementteams) en wil zich als vakvereniging meer richten op de inhoudelijke kant van ons vak. U moet hierbij denken aan het leefklimaat in de gevangenissen, inhoudelijke programma’s aangaande de detentie etc. Het initiatief waar u op doelt heeft met deze doelstellingen niets te maken. De VDPI ziet zich dan ook niet genoodzaakt om hier een mening over te hebben.”

Uw vereniging zet zich dus in voor het leefklimaat in de gevangenissen?  Inhoudelijke programma’s aangaande detentie etc?

Hoe rijmt u dat dan met het feit dat Baybasin overgeplaatst werd van Heerhugowaard naar de meest beveiligde gevangenis in Vught? Omdat er een vliegtuigje overvloog met de tekst “Free Baybasin”? Waar de man zelf niets aan kon doen?

http://www.omroepbrabant.nl/?news/252554872/Levenslang+veroordeelde+crimineel+Baybasin+met+spoed+verhuisd+naar+gevangenis+Vught.aspx

U heeft het over “leefklimaat” in de gevangenissen? Inhoudelijke programma’s aangaande detentie? Maar hier heeft uw vereniging geen mening over? Een levenslang gestrafte man in de rechtsstaat Nederland, die onschuldig is, en continu getreiterd wordt door de autoriteiten, in de isoleercel wordt gestopt, en meer van dat soort martelingen. Met Joris Demmink als de capo di tutti capi?  Schaamt u zich niet? Heeft uw vereniging dan ook geen mening over de overplaatsing van Baybasin naar Vught? Zegt u mij dat even, mijnheer de Korte, dat dat helemaal op zijn plaats was! In het kader van leefklimaat! Durft u dat? Of komt u weer met mantra’s dat uw vereniging geen mening heeft?

Willem

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s