Uitnodiging aan Harm Brouwer en Joris Demmink

Geachte heer Harm Brouwer en heer Joris Demmink,

Ik nodig u uit om op 15 augustus aanwezig te zijn bij de behandeling van mijn verzoek door Mr. Geerdes om Faek Mustafa als getuige te horen. Ik zal u uitleggen waarom ik u uitnodig. Ik beschuldig u beiden al jarenlang als hoofdverantwoordelijken van het stiekem wegsluizen van de werkelijke moordenaars  van Marianne Vaatstra en het overplaatsen van kroongetuige Faek Mustafa naar het AMOG centrum Musselkanaal. U heeft beiden nooit gereageerd op deze loodzware aantijging. Behalve dan middels een reactie van de secretaresse  van de heer Brouwer:

Geachte heer Dankbaar,

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail.

Vriendelijke groet,

Hilde Bos

Secretaris CTIVD

De situatie doet zich nu voor dat een rechter aanstonds zal beslissen of Faek Mustafa als getuige onder ede zal moeten worden gehoord. Een rechter die reeds weet dat Faek Mustafa het volgende heeft verklaard:

Op zaterdag 1 mei 1999 ben ik door de politie opgehaald en heb ik op het politiebureau te Buitenpost een verklaring afgelegd inzake de moord op Marianne Imke Vaatstra. Ik wil niet prijsgeven hetgeen ik heb verklaard maar wens wel aan te geven dat ik in ruil voor het vertellen van het adres van mijn vriend Ali Hussein Hassan in Leeuwarden men mij verder met rust zou laten. Men wekte bij mij de indruk dat Ali aldaar gearresteerd zou worden. Vervolgens heb ik Ali nooit meer gezien. 

Ik ben tegen mijn wil in getuige geweest van de moord op Marianne Vaatstra maar wens over de details niet te verklaren. Wel verklaar ik bij deze dat Ali Hussein Hassan Marianne heeft gedood in de caravan van Wolfgang Hebben, bewoner van het AZC Kollum op dat deel dat niet tot het AZC behoorde maar werd bewoond door vaste standplaatshouders uit de periode dat het AZC nog niet bestond. 

Ik verklaar dat ik weet wie een derde persoon heeft gebeld om in de nacht van de moord naar Leeuwarden te brengen. Ik verklaar dat ik er met niemand over heb durven praten maar wel op zondagmiddag twee mei negentienhonderd negenennegentig in de namiddag met een vriend heb besproken wat er in de afgelopen nacht is gebeurd. De identiteit van die vriend heb ik gedeeld met de auteur(s) van het boek ‘Het verboden dagboek van Maaike

Marianne kwam wel vaker in de caravan van Wolfgang Hebben. Zij is die bewuste nacht daarheen gebracht door Ludger Dill in diens auto, een donkergrijze Mercedes stationcar. 

Ik verklaar dat de mij bekende Ali Hussein Hassan, die Marianne heeft gedood, niet de persoon was die door Justitie is gearresteerd in Istanbul in oktober 1999. Deze persoon ken ik niet en heb ik slechts gezien op TV. Ik heb hem nooit in levende lijve gezien.

Mijnheer Brouwer, mijnheer Demmink, Het behoeft toch geen betoog dat als Mr. Geerdes het getuigenverhoor toewijst en Faek zal verklaren volgens zijn bovenstaande verklaring, u er niet al te best opstaat? Om het heel mild uit te drukken. Begrijpt u dan waarom ik u uitnodig voor de zitting op 15 augustus aanstaande in Rotterdam? U kunt immers aangeven aan mevrouw Mr. Geerdes dat Faek Mustafa niet als getuige moet worden gehoord!  Of beter gezegd: U kunt aangeven dat Faek juist wel moet worden gehoord! Dat zou toch in feite uw advies moeten zijn aan mr. Geerdes? Als u niets te vrezen heeft? U staat toch ook beiden achter het Rapport Ali H. , onder uw verantwoordelijkheid uitgegeven, waarin gesteld werd dat Faek een vriend was van Ali H. maar er geen aanwijzingen waren gevonden dat er een verkeerde Ali H. is aangehouden in Istanbul? Wat zou u zich dan zorgen maken over een getuigenverhoor van Faek? Wat maakt het dan uit dat Faek dit zegt:

Ik verklaar dat de mij bekende Ali Hussein Hassan, die Marianne heeft gedood, niet de persoon was die door Justitie is gearresteerd in Istanbul in oktober 1999. Deze persoon ken ik niet en heb ik slechts gezien op TV. Ik heb hem nooit in levende lijve gezien.

Dan bent u toch niet bang voor de vraag aan Faek of de Ali H. uit Istanbul de Ali H. was die zijn vriend was? Waarom heeft u hem dat eigenlijk nooit gevraagd? Of heeft het OM dat wel aan hem gevraagd? Dat wordt niet echt duidelijk uit het rapport.

Heer Demmink, u zegt toch dat het recht haar beloop moet hebben? Heer Brouwer, u zegt toch dat u eerlijk, transparant en kwetsbaar bent?

Dan kan ik vast op u rekenen op 15 augustus!

Met gepaste groet,

Wim Dankbaar

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s