Open brief aan Eva Jinek, Humberto Tan, Jeroen Pauw, Zembla, Eén Vandaag, Brandpunt….

Humberto, Eva, Jeroen, etc. Neem even de moeite om de bovenstaande clip te bekijken. Het is een interview van Maria van Boekelen (wat mij betreft de beste journaliste van Nederland) met Adèle van der Plas (wat mij betreft de beste advocate van Nederland).

Zoals jullie kunnen zien, is Adèle een hartstikke integere vrouw, die bovendien heel goed en duidelijk kan verwoorden wat hier aan de hand is! Zonder beledigingen aan het adres van Demmink en de rest van het OM! Dat speel ik niet klaar! Adèle is veel netter dan ik.  Schamen jullie je je niet? Dat jullie haar nog nooit aan tafel uitgenodigd hebben? Is dit voor jullie dan ook een verboden onderwerp? Jullie willen toch onderwerpen brengen die spelen in de samenleving? Of is dat maar een farce? Holy Cow! Lees even mijn open brief aan Diederik Aben:

https://rechtiskrom.wordpress.com/2017/06/18/open-brief-aan-advocaat-generaal-diederik-aben/

Hoe kan het nou toch zijn dat jullie niet de aandacht mogen vestigen op de misdrijven van onze hoogste heren van Justitie? Dat mogen jullie toch niet? Anders hadden jullie de welbespraakte Adèle van der Plas toch allang uitgenodigd om dit grove schandaal haarfijn uit de doeken te doen? Jullie gaan toch niet zeggen dat ze dit niet vlekkeloos kan? Jullie gaan toch niet zeggen dat het geen kijkcijfers oplevert? Welnu, ik durf te stellen dat als jullie Adèle uitnodigen om haar verhaal te vertellen,  zoals ze dat in bovenstaande clip doet, je de grootste kijkcijfers ooit haalt!  Maar daar gaat het helemaal niet om! Het gaat erom dat jullie zeggen  zaken aan de kaak te stellen die in de samenleving spelen. Maar deze zaak stellen jullie toch niet aan de kaak? Een man die al 20 jaar onschuldig vast zit, in onze zogenaamde rechtstaat, veel langer dan Volkert van der Graaf, nota bene de (beweerde)  moordenaar van onze minister president in spé, die alweer vrij is. Daar besteden jullie toch geen aandacht aan? Waarom niet, Eva? Waarom niet, Jeroen? Waarom niet, Humberto?

Vinden jullie het heel erg beledigend als ik stel dat jullie als spokespersons van de publieke en commerciele omroepen deze misstand in stand houden? Ik hoop het maar! Dat is precies mijn bedoeling! Prove me wrong! Nodig Adèle even uit! Zet desnoods Peter R. de Vries tegenover Adèle! Adèle durft dat wel, de vraag is of Peter R de Vries dat durft. Wie komt eerst? Jij, Jeroen? Jij, Eva? Jij, Humberto? Wie van jullie heeft het lef? Steek anders even de koppen bij elkaar. Dan kan Adèle drie keer achter elkaar in jullie talkshows het verhaal vertellen.

Mvg

Wim

PS: Graag deze brief zoveel mogelijk delen via social media.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

12 reacties op Open brief aan Eva Jinek, Humberto Tan, Jeroen Pauw, Zembla, Eén Vandaag, Brandpunt….

 1. yvonne zegt:

  Goed gedaan!! Complimenten!!

 2. Reindert Groot zegt:

  Ja Wim, laten de ‘Jongens en Meisjes van de Televisie’ nu maar eens zien wat ze kunnen.

  E.e.a. geldt overigens ook voor die van de radio – onderschat dit medium niet – en schrijvende pers.

  Er zijn toch genoeg serieuze kranten die middels interviews met hoor en wederhoor in staat zijn om ons van goed en slecht nieuws te voorzien.

  Het is dus onbegrijpelijk dat dit onderwerp daar niet onder valt. Ik hoop oprecht dat iemand met enig eergevoel dit objectief gaat behandelen.

  • U vindt het onbegrijpelijk liever noem ik het onaanvaardbaar, te begrijpen is het wel.
   Het gaat niet om de praatpoppen die dagelijks op TV en op de radio te horen zijn, het gaat om hun bazen en hoe die in het leven staan. Gedragen zich als lakeien van de macht.
   Boven bedoelden mogen met enige bandbreedte niet anders dan voorlezen wat de eindredacteur een klap op heeft gegeven.
   Journalisten leveren het ruwe materiaal aan de redactie, die gaan er aan sleutelen zodat het niet indruist tegen opgelegde mores van de broodheren.

   Goede en echte journalisten waren er wel en zijn er nog steeds, maar zonder ruggensteun van hun eindredacteur wordt het moeilijk.

   -Emile Zola. (Dreyfus affaire)
   – Maximilian Harden. (Eulenburger affaire)
   -Benjamin Freedmann. (Wereldberoemde rede 1961Willard hotel Washington)
   -Dirk Koch. (Spiegelaffaire Fr. J. Strauss)
   -Willem Oltmans. (Affaire Luns)
   -Udo Ulfkotte. (gekochte journalisten)
   -Koen Voskuil. (dappere jongen, maar er moet wel brood op de plank)
   Bovengenoemden hebben met gevaar voor eigen leven en/of maatschappelijke status de rug recht gehouden, niet vergeten ook hun bazen.

   Wat wij nu meemaken is een journaille dat is opgevreten door de broodheren. En als kers op de taart wordt er een bombardement aan waardeloze geestdodende pulp over het kijkers vee uitgestort.

 3. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 4. geen04 zegt:

  Ik wil toch wel even een minpuntje aanstippen met betrekking tot mevrouw Van der Plas.

  Terwijl er granietharde bewijzen zijn, dat Joris Demmink en trawanten het volk al bijna twintig jaar belazeren over de moord op Marianne Vaatstra, blijkt dat niet goed tot haar door te dringen, en blijft ze wat doorneuzelen over die twee Turkse jongens.
  Dat is natuurlijk peanuts vergeleken bij het grootste schandaal uit de Nederlandse geschiedenis.

  • Willie zegt:

   Je hebt hier zeker een punt, zo niet meer. Ik vind dit ook al een tijdje zeer vreemd, maar misschien kost deze zaak zoveel energie van haar en alle aandacht en concentratie, dat dat er niet meer bij kan. Maar zij kan het wel af en toe aanstippen natuurlijk.

 5. N.Meijer zegt:

  Ook ik ben benieuwd wie er de moed heeft om hier duidelijk over te zijn. We worden overstelpt met flut berichten en evenementen. Dus… Kom op Eva, Humberto en Jeroen.

 6. Hetty zegt:

  FB ziet dit artikel dus als spam… censuur!!!!!!

 7. Will zegt:

  Te gek voor woorden zeg en dan in Nederland . Sjonge sjonge wat hebbe we nog te leren !

 8. Iets wat al zolang onder het vloerkleed wordt geveegd, daar spelen andere krachten/machten waar de dames, heren van de media bang voor zijn omdat de overheid lange armen heeft. Het gaat hen hun kop kosten en dat willen ze niet. Klokkenluiders worden toch ook zelden uitgenodigd. Er dient een hoog sausje sentiment, entertainment te zitten in het nieuws anders haken de kijkers af. Dit vooroordeel leeft in de media. Het zijn toch ook altijd dezelfde gezichten die je voorbij ziet komen? Vreemd dat ik van Jinek en Humberto toch méér moed verwacht!

  • Willie zegt:

   Ik niet. Ze trekken soms een “grote bek open” als het “veilig” voor hen is, veelal zie hen net zo hypocriet zijn en dingen die er toe doen onbesproken laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s