Open brief aan Alexandra

Beste Lex,

Ik moet jou eens even ernstig toespreken. Je was zo dapper om te verklaren over je ervaringen hoe je Ali Hassan binnenkreeg in het Grenshospitium Amsterdam. De tip om  met jou te praten kwam van Bauke, weet je nog? Die had je het eerst gebeld.

Lex, aan de ene kant ben je heel erg dapper, maar aan de andere kant ook heel erg representatief voor de angstcultuur binnen Justitie. Je meende dat je vijf jaar cel kon krijgen voor het uit de school klappen met je verhaal? Schending ambtsgeheim bla bla bla.  Welnu, Lex, vertel mij even: Zit je in de cel nu dan? Heb je uberhaupt last of dreigementen gekregen vanuit Justitie? Snap je nog niet dat het melden van ambtsmisdrijven boven het ambtsgeheim gaat? Ik vraag me eerder af waarom je er meer dan 10 jaar mee gewacht hebt om je informatie met Bauke Vaatstra te delen. Ik mag toch aannemen dat je deed omdat je het onrecht niet langer kon aanzien? Lex, 90 % van de mensen die voor Justitie werken, denken: Goh, wat Alexandra deed, dat zou ik ook moeten hebben gedaan als ik op zulke informatie zat. Weet je waarom ik je achteraf niet zo dapper vind, en ook een beetje dom? Omdat toen je verklaringen bekend werden gemaakt, door een foutje van mij, via Micha Kat, je totaal in de stressmodus schoot. Zodanig dat je op het trollenblog Swapichou besloot om te melden dat je alles had verzonnen. Dat je alles bij elkaar gelogen hebt:

Ik heb jou toch wel leren kennen als een intelligente vrouw. Als je inderdaad intelligent bent, dan moet je toch wel beseffen hoe dom dit was? Je angst voor Justitie was kennelijk toch sterker dan het willen melden van de waarheid. Wat zeg je nu eigenlijk? Je zegt dus eigenlijk dat je Bauke en mij op een dwaalspoor hebt willen brengen met valse gelogen informatie, toch? Alleen maar omdat je denkt: Hellup! Ik ben zo bang voor Justitie! Mijn hoax ging zover dat ik Wim en Klaske persoonlijk heb uitgenodigd in de kroeg van Oosternijkerk om het nog eens allemaal haarfijn uit leggen. (Over je gelul dat Klaske en ik ruzie zouden hebben en ik beloofd zou hebben je huis te renoveren heb ik het dan nog niet eens.) Maar enfin, nu kom ik erop terug! Ik trek het in! Alleen maar omdat ik denk: Hellup! Ik ben zo bang voor Justitie! Sorry Joris, Sorry Harm, dat ik jullie zo in verlegenheid heb gebracht. Zien jullie dat ik weer braaf in mijn mand ben ga liggen?

Je vraagt je hierboven af: WTF heeft Demmink met Vaatstra van doen? Are you stupid, Lex? Joris was Directeur Generaal Vreemdelingenzaken! Jouw hoogste baas! Hij was de enige die in samenwerking met Harm Brouwer (HOvJ van Friesland) Ali Hassan in het weekend van de moord stiekem naar het Grenshospitium kon laten overbrengen.

Lex, leg je mij en de lezers even uit wat er allemaal gelogen is aan je gedetailleerde verklaringen? Is het ook gelogen dat je bewaakster was in het Grenshospitium? Dan ken je toch wel verdomd veel namen van collega’s! Jan Nat, Jan de Vrijer, Josta van der Kooye, Eric Perrotti, Stanley Seth, Birgit Out, enzovoort.

Snap je, Lex, dat je je met deze intrekking volkomen ongeloofwaardig en belachelijk maakt? Guttegut, wat heb ik met jou te doen! Dat je angst sterker is dan je rechtsgevoel en de waarheid. Maar dat zal dan wel komen omdat je voor Justitie werkt? Dat sop waarmee je overgoten bent is er kennelijk moeilijk vanaf te spoelen.

Inmiddels hebben we wat meer verklaringen. Onder meer van Faek, Riad en Rida. Die hebben hun verklaringen nog niet ingetrokken. Gaan ze ook niet doen, Lex. Deze jongens willen zich niet zo bang en ongeloofwaardig tonen als jij. Als ik je oproep als getuige onder ede, Lex, ga je dan ook vertellen dat je alles bij elkaar verzonnen hebt? Hahaha!

Mvg

Wim

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

3 reacties op Open brief aan Alexandra

  1. Wim Dankbaar zegt:

    Willem Ipema: Het verhaal van het Grenshospitium klopt; het personeel heeft de opdracht gekregen er geen uitspraken over te doen. Als het niet waar was hadden ze het mogen ontkennen.

    Like

  2. Drentse Fryske zegt:

    Op zich heel nuttig die zoekfunctie 😉 , igv zoeken op ‘Alexandra’ komt er (o.a.) artikel dd 7-11’16 ‘de angst en doofpotcultuur binnen Justitie’ tevoorschijn. Daar lees ik dat ene Stanley Seth haar verhaal bevestigd heeft. (reactie van 15.19 u) Vervolgens zie ik dd 8-11 tevens een reactie van W. Ipema wat het bovenstaande al toelicht… (iets met persoonlijk gecheckt). Niet om nu zo nodig ‘voor m’n beurt te spreken’ maar ‘k was bést wel benieuwd 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s