Eén grote leugen

Nieuwsblad van het Noorden, 31 mei 2010, pagina 10.

Het onderzoek naar de moord op de 16- jarige Marianne Vaatstra is één grote leugen. Dat stellen de ouders van het meisje dat elf jaar geleden om het leven werd gebracht. ,,In het begin geloofden wij nog dat politie en justitie hun best deden om de zaak op te lossen, maar het vertrouwen is nu tot het nulpunt gedaald.’’

DE WESTEREEN Er gaat geen dag voorbij dat Bauke Vaatstra (71) en Maaike Terpstra (68) uit De Westereen niet aan de moord op Marianne denken. ,,Het is al erg genoeg dat onze dochter op een beestachtige manier is vermoord. Daar komt ook nog eens een oneerlijk onderzoek overheen. Dat is niet te verteren. Wij zijn dubbel gestraft’’, aldus Maaike Terpstra.

Wim: Je vraagt je af wat Bauke bezielt om 180 graden om te gaan met de arrestatie van een zondebok, de kroon op het bedrog dat hij hier beschrijft. Maaike is duidelijk, die wordt gechanteerd door haar kinderen om zich achter de grote leugen te scharen en tegen haar voormalige strijdmakkers. Maar Bauke, wat hebben ze met hem uitgespookt? 

Zoals bekend is Marianne in de nacht na Koninginnedag 1999 verkracht en vermoord. Zij werd de volgende ochtend met doorgesneden keel en sporen van verwurging gevonden in een weiland bij Veenklooster. Deskundigen noemden de moord ‘nietwesters’. De plek waar Marianne werd gevonden, was in de buurt van het asielzoekerscentrum (azc) in Kollum. ,,Toch hield justitie vol dat er geen aanwijzigen waren die in de richting van een asielzoeker wezen. In die tijd speelde de discussie over de komst van een permanent azc in Kollum. Uit angst dat het asielbeleid zou mislukken, mocht de moord niet in de schoenen van asielzoekers worden geschoven. Politieke belangen wogen zwaarder dan het oplossen van de zaak. En nog steeds mag deze moord niet opgelost worden, want dan rollen er koppen’’, zegt de moeder van het vermoorde meisje.

Wim: Dit is nu bewezen met de verklaringen van Faek, Rida en Riad. 

Volgens Bauke Vaatstra zit er een lijn in ‘de leugens van justitie’. ,,Zo werd het grootschalig DNA-onderzoek afgewezen omdat justitie wel wist dat de dader of daders hier niet meer aanwezig waren. Ook is de verklaring van getuigen, die twee niet-blanke mannen in de berm hebben zien wegduiken in de buurt van de plaats van het misdrijf, uit het dossier verdwenen. Speurhonden werden bij het azc teruggeroepen en belangrijke informatie over een bebloed trainingsjasje, dat na de moord bij het azc is gevonden en aan de politie is aangeboden, is bewust achtergehouden.

Wim: Het trainingsjack is in feite het het sterkste bewijs voor de grote leugen. De kans dat dit jack niet van Ali was, niets met de moord te maken had, het bloed niet van Marianne was, is nul komma nul. Neem dan ook de bedreiging dat de badmeester zijn mond erover moest houden en de doofpot is 100% bewezen. Dan wordt hier nog niet eens gesproken over het bankpasje van Marianne dat ook is achtergehouden. Het is bizar dat we met zijn allen een dergelijk Justitie accepteren, maar  het is nog absurder dat de familie Vaatstra dit accepteert. Ronduit krankzinnig is dat mensen die deze informatie wél boven tafel brengen volgens dit Justitie psychologisch onderzocht moeten worden. Nederland of Stalin Rusland? 

https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/09/15/het-bebloede-trainingsjack/ 

Verder werd benadrukt dat het DNA-profiel van de dader West-Europees is. Daarmee werd de indruk gewekt dat het geen asielzoeker kan zijn geweest, maar dat klopt niet. De dader kan net zo goed een Afghaan, Irakees of Turk zijn. Dit werd alleen maar gezegd om onrust onder de bevolking te voorkomen’’, legt Vaatstra uit.

Wim: In 2010 begreep Bauke ALLES! 

De ouders van Marianne denken dat het misdrijf niet in het weiland heeft plaatsgevonden, maar dat ze daar later is gedumpt. ,,Ook vanwege de manier waarop ze in het weiland lag’’, zegt vader Vaatstra, die zijn dochter zelf levenloos aantrof. Het verhaal van de voetsporen klopt volgens hen dan ook niet. De politie zegt dat twee paar voetsporen het weiland in liepen (van Marianne en de dader) en één paar terug (van de dader). ,,Maar daar mochten wij geen bewijs van zien. Ook twijfelen we aan de gestolen fiets waarop Marianne naar huis zou zijn gegaan. Daarop zijn nooit vingerafdrukken van haar gevonden. Bovendien was zij bang in het donker en fietste ze nooit alleen. Verder vragen we ons af of er misschien twee daders zijn geweest. De verkrachter en de moordenaar hoeven niet dezelfde persoon te zijn.’’

Wim: Dit is nu bewezen met de verklaringen van Faek, Rida en Riad. 

Nog steeds krijgt Bauke Vaatstra verklaringen van getuigen binnen, waarover de politie nooit iets gezegd heeft. Zo hoorde hij pas vorige week dat Marianne voor de moord niet alleen in discotheek Paradiso is geweest, maar eerst ook bij café ‘t Filtsje in Kollum. ,,Vreemd dat de politie dat nooit heeft verteld. Het paste zeker niet in hun verhaal.’’ De moeder van Marianne voegt er aan toe dat de rechercheurs het gelieg en gedraai moesten volhouden. ,,Ze waren er eenmaal mee begonnen, nu konden ze niet meer terug. Justitie had gehoopt dat ze de zaak eind 1999 in de doofpot konden stoppen, maar ze hadden niet kunnen voorzien dat deze moord na elf jaar nog altijd leeft.’’

Ook dit jaar kreeg de zaak de nodige media-aandacht, waaronder in het televisieprogramma EénVandaag. Daarin verklaarden onder andere bewakers van het azc dat de Irakees Ali, die in de nacht van de moord uit het asielzoekerscentrum van Kollum verdween, een kleine dikke man was. Een half jaar na de moord hield justitie in Turkije een lange slanke Ali aan. Vaatstra: ,,Maar dat kan nooit de juiste Ali zijn geweest. Deze man is alleen aangehouden om de bevolking in NoordoostFriesland weer rustig te krijgen. Hoewel diverse getuigen zeiden dat deze Ali niet de man is geweest waarover zij hadden verklaard, houdt de politie vol dat ze destijds de juiste verdachte hebben aangehouden. Er wordt één groot toneelstuk opgevoerd.’’

Wim: Dat toneelstuk wordt nog steeds opgevoerd, meer dan ooit! Dit is nu bewezen met de verklaringen van Faek, Rida en Riad. 

De familie verdenkt deze Ali nog steeds, samen met een andere Irakese asielzoeker die vlak na de moord uit Kollum verdween. Volgens de ouders heeft justitie alle reden om deze mannen aan te houden. Zo hadden zij Marianne twee weken voor haar dood in de Ringobar in Veenklooster bedreigd met een keeldoorsnijdende beweging. Bovendien werd de jongste ook verdacht van verkrachting van een meisje op dezelfde avond. Deze zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Ook de twee Duitsers en hun handlangers die een caravan met pornofilms bij het asielzoekerscentrum hadden, weten volgens Bauke en Maaike meer. De twee genoemde Irakezen waren vaak bij deze Duitsers. Overigens is de bewuste caravan een paar weken na de moord in vlammen opgegaan. De oorzaak van deze brand is onduidelijk.

Wim: Waarom is deze vorm van logisch nadenken nu verdwenen bij Bauke? Het bewijs voor het bovenstaande is nu geleverd, maar Bauke wil het niet meer zien? Van de twee  Duisters is er al één dood. De nog levende weet inderdaad meer. Die weet alles! Tot en met het dumpen van Marianne en de oorzaak van de brand. Maar chew on this: Wat de Duitser weet, weet Justitie ook! Vanaf dag één! 

De Westereenders verwachten niet dat het cold-caseteam de Irakezen alsnog zal aanhouden. ,,Ze zeggen dat ze het DNA van deze mannen al hebben, maar dat het niet matcht met dat van de dader. Als wij echter om bewijs vragen van het Nederlands Forensisch Instituut, krijgen we dat niet. Alles wijst in de richting van deze mannen, maar de waarheid mag niet boven tafel komen. Ze willen hun fouten niet toegeven. Sterker nog, er worden bewust fouten gemaakt om de waarheid te verdoezelen. Die opdracht krijgen de rechercheurs van bovenaf opgelegd. Er zijn politiemensen uit het team gestapt die daar niet mee konden leven. Of ze worden met ontslag bedreigd als ze de waarheid vertellen, dat zag je ook met Harrie Timmerman in de Schiedammer Parkmoord. Rechercheurs hebben zelfs bij ons verklaard dat het Openbaar Ministerie een groot geheim met zich meedraagt.’’

Wim: Dat ze hun fouten, beter gezegd misdrijven, niet hoeven toegeven daar werkt de familie nu hard aan mee. 

Het zou volgens Vaatstra goed zijn dat een nieuw team naar de zaak kijkt. Hij heeft hierover onlangs een brief naar de minister van justitie gestuurd, maar dit verzoek is afgewezen.

Hoewel Bauke en Maaike drie jaar geleden zijn gescheiden, hebben ze over het onderzoek nog altijd contact met elkaar. ,,De scheiding is een gevolg geweest van alle frustraties. We zaten eerst niet op één lijn over het onderzoek. Voor het hele gezin heeft de moord een grote impact gehad. De angst zit er bij onze kinderen nog steeds in. Als hun eigen kinderen, die nu de leeftijd van Marianne hebben, een kwartiertje te laat thuis zijn, maken ze zich al snel zorgen’’, vertelt Maaike.

Het enige wat de ouders van Marianne willen, is een eerlijk antwoord op al hun vragen. ,,Dat is voor ons van levensbelang om het verlies van onze dochter te verwerken.

Wim: Anno 2017 is de verdringing van eerlijke antwoorden van levensbelang om het verlies te verwerken. 

We proberen nu een advocaat te vinden die de leugens van het Openbaar Ministerie onderuit kan halen. Dat zou ons een goed gevoel geven.’’ Tips en informatie: vaatstra@msn.com

Wim: Het “goede gevoel” is nu gevonden in de persoon van Yehudi Moszkowicz?

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eén grote leugen

 1. Friesland is altijd een wingewest van Holland geweest wat betreft justitie. Hoogerhuis was ook zo’n drama. De verpleegstersmoord in 1938 bij Herbaijum: verdachte was politieagent. Justitie heeft alles tegengewerkt.

  Dit is gewoon koloniale rechtspraak.

 2. waterman10 zegt:

  Ergens in Friesland loopt een door de staat gehersenspoelde zombie rond genaamd Freddy.
  Waarom noem ik hem staats gehersenspoeld?
  Omdat de woorden die uit zijn mond de msm bereiken duidelijk onder invloed van de staat zijn.
  Broer Marianne Vaatstra: sta DNA af voor zaak-Nicky Verstappen
  http://www.limburger.nl/cnt/dmf20170526_00041055/broer-marianne-vaatstra-sta-dna-af-voor-zaak-nicky-verstappen

 3. waterman10 zegt:

  Petertje krijgt daar natuurlijk een hard staats plassertje van.
  Maar toch plaats ik kritische kanttekeningen die niet alleen voor blijkbaar de hersendode Petertje gelden maar voor ieder mens die rondhuppelt op deze aardkloot.
  Tien jaar na ‘Minority Report’: DNA is niet voordeliger
  http://tpo.nl/2012/11/21/tien-jaar-na-minority-report-dna-is-niet-voordeliger/

 4. Puppetmaster zegt:

  Ik verwijs nog maar even naar mijn reactie die ik had geplaatst onder het artikel Jan Vlug = langzaam. Op die dag toverde men het Verstappen dossier ineens uit de hoge hoed. Het wordt allemaal een beetje voorspelbaar, ook dat Freddy de Jasper 1.0 koppelt aan deze aanstaande Jasper 2.0. Goed kijken wie hier geslachtofferd gaat worden en welke advocaat daarbij de duivelse rol zal gaan vertolken.

  Puppetmaster zegt:

  23 mei 2017 om 18:08

  Jan Vlug is wel degelijk vlug, want zijn client zat binnen no time in het gevang. Jan is aangesloten bij een geheim genootschap, dat maakt hem een ware duivelse advocaat. Ik hoor hem nog zeggen op tv “ik, ik, ik ben geen monster”. Nou dat ben je wel Janneman, van het formaat Smiegol uit Lord of the Rings. Er komt een dag dat jouw soort verantwoording zal moeten afleggen Janneman, ik kijk er in ieder geval naar uit.

  Even iets anders, het dossier Nicky Verstappen is weer uit de hoge hoed gehaald, het OM gaat een Jasper 2.0 uitvoeren, iemand uit Limburg zal binnenkort onschuldig achter de tralies belanden. Laten we goed kijken wie de advocaat wordt. Overigens stond Peter R de Vries weer vooraan bij de presentatie, zou hij zijn motorhelm hebben opgehouden ?

  Het OM hoopt met deze mindfuck voornamelijk schade toe te brengen aan de gerechtvaardigde en met feiten onderbouwde vasthoudendheid van ene Wim Dankbaar. De massa moet namelijk geloven dat je op basis van DNA in het gevang kan belanden, dat DNA 100% waterdicht is. Deze Jasper 2.0 moet dat even wat dieper in de koppies drukken. Als Wim dan straks forceert om het Vaatstra dossier weer open te breken, wil het OM graag gebruik kunnen maken van deze mindfuck 2.0 uit het dossier Verstappen. Ze zijn de massa alvast aan het voorverwarmen. Deze figuren zijn verschrikkelijk ziek, als je eenmaal snapt hoe ze te werk gaan, kun je enkel nog tot deze conclusie komen. Dit moet stoppen, anders maken ze echt alles kapot wat ons lief is, ze zijn daarbij al een aardig eind op weg naar deze totale vernietiging.

  • Wim Dankbaar zegt:

   De vraag is of hier een Jasper 2.0 gaat uitrollen. Ik heb geen aanwijzingen dat deze zaak een doofpot is. Maar hij wordt wel aangewend om er nog even in te stampen dat de zaak Vaatstra zo prachtig opgelost is.

   • Puppetmaster zegt:

    Wim, timing is alles, deze cold case na zoveel tijd ineens uit de doos halen op dit moment, dat dient maar een doel, of eigenlijk twee, en dat heeft niets met het oplossen van de zaak Nicky Verstappen te maken.

    Doel 1: Jou indirect uitschakelen.
    Doel 2: Elke Nederlander verplicht in een DNA databank.

 5. Drentse Fryske zegt:

  De volgende link had ik nog opgeslagen staan. Kwam ‘m net weer tegen… Blijkbaar ‘rommelt’ het nogal bij het NFI ? http://www.omroepwest.nl/nieuws/3414913/Roddels-ruzie-eigenheimers-en-koninkrijkjes-bij-NFI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s