Beste Gerrit, hoogste baas van het OM

gerrit van der burgGeachte,  grootedelachtbare heer van der Burg / Beste Gerrit,

Laat mij u allereerst de hartelijkste felicitaties geven met uw promotie en u daarin alle succes wensen. U wordt eind deze maand de hoogste man van het Openbaar Ministerie als opvolger van Herman Bolhaar.

Gerrit van der Burg nieuwe baas Openbaar Ministerie

Onkreukbaar

Van der Burg is sinds 2014 al lid van het College van procureurs-generaal. Hij is binnen het OM iemand die zich vooral heeft bezig gehouden met misdaadbestrijding. Vrijwel zijn hele loopbaan is hij al betrokken bij recherchewerk. Sinds 1990 als officier van justitie, maar hij begon zijn loopbaan als inspecteur bij de Rotterdamse politie in 1982. “Ik kwam op allerlei plaatsen delict, en dat heeft mijn voorliefde voor opsporing alleen maar groter gemaakt”, zei hij in 2011 in een interview met NRC Handelsblad.

Kunt u mij uitleggen wat bepaalt of iets een “gevoelige zaak” is? Wie bepaalt hoe en waarom een zaak gevoelig is? Waar doelt het woord gevoelig op? Gevoelig voor wie? Bepaalt het OM wat gevoelige zaken zijn? Zo ja, op welke criteria? Ik meen dat ik en de rest van Nederland wel recht heeft op uw antwoord.

Beste Gerrit, heeft u werkelijk een voorliefde voor opsporing? U weet dat ik stel dat Justitie op de dag van de moord op Marianne Vaatstra, 1 mei 1999, van Faek Mustafa heeft vernomen dat hij getuige is geweest van de verkrachting en moord op Marianne door Ali Hassan in de caravan van Wolfgang Hebben. U weet ook dat ik dat niet uit mijn duim zuig , maar dat ik daaromtrent een getekende verklaring van Faek heb.

Gerrit, zeg mij nog eens dat u zo’n liefde voor opsporing  hebt. Mijn volgende vraag is: Waarom heeft het OM in het kader van het Onderzoek Ali H. nooit aan Faek gevraagd: Hebben wij in oktober 1999 de juiste Ali H. gearresteerd? De Ali H. waarvan wij zelf in ons rapport zeggen dat hij een vriend van jou was, Faek?

Gerrit, Leest u nog even het persbericht van Henk Mous:

Click hier voor betere leesbaarheid.

In dit persbericht staat letterlijk:

Welke AZC personeelsleden herkennen steeds weer de rijzige Ali H. dan, Gerrit? Waarom worden deze personeelsleden niet met name genoemd?

Beste onkreukbare Gerrit, hoe verhoudt het bericht van Henk Mous zich tot dit bericht?

https://rechtiskrom.wordpress.com/2017/04/30/de-lijst-van-ali-h-getuigen/

Is het juist dat op de dag van de moord door badmeester Andries Visser een bebloed trainingsjack bij het openluchtzwembad (tussen vindplaats Marianne en AZC) is gevonden dit naar de politie is gebracht? Zo ja wat is er met dit kledingstuk gebeurd? Is er onderzocht of het bloed van Marinanne was?

Is het juist dat er na de dood van Marianne in Groningen getracht is te pinnen met een Rabopasje op naam van M. Vaatstra? Is het juist dat behalve de naam ook het rekeningnummer overeenkwam met dat van Marianne, zoals haar moeder in haar dagboek stelt? Wat was de uitslag over het onderzoek naar dit pasje?

Als u zo als onkreukbaar te boek staat, dan kunt u deze vragen toch wel beantwoorden?

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s