Farhad en Edgar, even belangrijk als Faek

Hier drie goede vrienden. De middelste is de dapperste. Dat is Faek. De tengertse van het het drietal. Waarom is hij de stoerste? Omdat hij gewoon heeft verklaard als volgt:

‘Op zaterdag 1 (één) mei 1999 ben ik door de politie opgehaald en heb ik op het politiebureau te Buitenpost een verklaring afgelegd inzake de moord op Marianne  Vaatstra. Ik wil niet prijsgeven hetgeen ik heb verklaard maar wens wel aan te geven dat ik in ruil voor het vertellen van het adres van mijn vriend Ali Hussein Hassan in Leeuwarden men mij verder met rust zou laten. Men wekte bij mij de indruk dat Ali aldaar gearresteerd zou worden. Vervolgens heb ik Ali nooit meer gezien.

 Ik ben tegen mijn wil in getuige geweest van de moord op Marianne Vaatstra maar wens over de details niet te verklaren. Wel verklaar ik bij deze dat Ali Hussein Hassan Marianne heeft gedood in de caravan van Wolfgang Hebben , bewoner van het AZC Kollum op dat deel dat niet tot het AZC behoorde maar werd bewoond door vaste standplaatshouders uit de periode dat het AZC nog niet bestond. 

Marianne kwam wel vaker in de caravan van Wolfgang. Zij is die bewuste nacht daarheen gebracht door Ludger Dill in diens auto, een donkergrijze Mercedes stationcar. 

Ik verklaar dat ik weet wie een derde persoon heeft gebeld om Ali in de nacht van de moord naar Leeuwarden te brengen. Ik verklaar dat ik er met niemand over heb durven praten maar wel op zondagmiddag twee mei negentienhonderd negenennegentig in de namiddag met een vriend heb besproken wat er in de afgelopen nacht is gebeurd. De identiteit van die vriend heb ik gedeeld met de auteur(s) van het boek ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra.’ 

Ik verklaar dat de mij bekende Ali Hussein Hassan, die Marianne heeft gedood, niet de persoon was die door Justitie is gearresteerd in Istanbul in oktober 1999. Deze persoon ken ik niet en heb ik slechts gezien op TV. Ik heb hem nooit in levende lijve gezien. 

Ik verklaar dat de mij bekende Ali Hassan ook bevriend was met Mohammed (Jano) Hassan.’

Die andere twee, Farhad (rechts) en Edgar (links) zijn heel wat minder stoer. Ze zien er wel stoer uit, nietwaar? Farhad is de beste vriend van Faek. Farhad gaat terug met Faek tot het AZC Kollum. Toen waren het al vrienden. En nu nog steeds. Edgar kwam er later bij. Maar beiden weten dat Faek getuige was van de moord op Marianne volgens bovenstaande verklaring. Zowel Farhad als Edgar hebben niets met de moord op Marianne te maken. Ze weten het alleen van Faek. Ze kunnen nog steeds niet zeggen: Faek: Je hebt nu A gezegd, dan kun je ook B zeggen. Wij zullen je steunen, Faek!

Beste Farhad, certified accountant en Krav Maga leraar, jij wist het net als Rida en Faris al in 1999. Dat had je niet gedacht, Farhad? Dat Wim Dankbaar na 14 jaar zou opstaan en de waarheid boven tafel zou halen? Als je het toen aan Isabella kon vertellen, waarom dan nu niet ook? Dat is toch grappig, Farhad, dat jij je beste vriend Faek nog steeds niet durft te ondersteunen? Terwijl het zo duidelijk is! Faek is een HELE GOEDE vriend. Hij wil niet dat ik jou erbij trek. Hij heeft de verantwoordelijkheid genomen. Maar hij wil jou beschermen. Terwijl jij zo kan vertellen dat de verklaring van Faek de waarheid is! Terwijl jij geen getuige was van de moord op Marianne. Zeg Farhad, vind je het vervelend dat Faek de waarheid heeft verteld? Nee toch? Kracht komt toch van binnen uit? Toch niet van spieren alleen?
Mvg

Wim

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Farhad en Edgar, even belangrijk als Faek

  1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s