Edelgrootachtbaar College,

herman bolhaargerrit van der burgalbert van wijkRinus Otte

Geachte heer Otte, Geachte heer van Wijk, Geachte heer Bolhaar, Geachte heer van der Burg,

Volgend op mijn vorige brief, die ik u heden ook per post heb toegezonden, bericht ik u als volgt:

Luistert u even naar Aleid Wolfsen (voormalig tweede kamerlid en burgemeester van Utrecht) over de heer Demmink van minuut 1:40:

Er is teveel reuring rondom deze hoogste ambtenaar van Justitie. En dat kan niet. Zo kan iemand niet functioneren. Dus ik denk dat we nu op de kortst mogelijke termijn, ik zal de collega’s voorstellen om liefst waarschijnlijk al morgen, wij ook persoonlijk al overleg hebben met de minister van Justitie… over wat er aan de hand is, waar een grond van waarheid in zit, waar niet, of iemand onder deze omstandigheden feitelijk wel zijn werk kan blijven doen, ja of nee. Er moet heel snel klaarheid over komen, want functioneren met zoveel rumoer om je heen, als er zo vaak over je wordt gesproken, dan kun je als hoogste ambtenaar niet goed je werk meer doen. En als het waar is, is het ook een buitengewoon ernstige kwestie!

Mijne edelhoogachtbare heren, ik mag toch aannemen dat u het met de heer Wolfsen eens was en bent? Ik mag er toch ook vanuit gaan dat de heer Bolhaar dit daadwerkelijk meent: 

zaterdag 22 april 2017, 5:30

Seksrel schokt top OM

Op het IJdok in Amsterdam is het Functioneel Parket gevestigd, waar Vincent L. sinds vorig jaar plaatsvervangend hoofdofficier was.. © Hollandse Hoogte

OM-topman Herman Bolhaar is geschokt over de arrestatie van zijn hoofdofficier Vincent L. op verdenking van seks tegen betaling met een minderjarige.

„De hele zaak ligt mij als een steen op de maag. Dit raakt onze professionaliteit en verantwoordelijkheid. Het Openbaar Ministerie en zeker de leidinggevenden horen een voorbeeldfunctie te vervullen”, laat Bolhaar weten op vragen van De Telegraaf over de verdenking van L. (44), die tot deze week plaatsvervangend hoofdofficier was bij het in fraude gespecialiseerde Functioneel Parket.

L. werd gisteren, na twee dagen voorlopige hechtenis, weer op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte.

Het hele OM is geschrokken, zegt Bolhaar. „Zedenzaken, zeker als er minderjarigen bij zijn betrokken, zijn voor ons een speerpunt. We nemen deze kwestie zeer hoog op.”

Bron: http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/28035778/seksrel-schokt-top-om

Welnu, edelgrootachtbare heer Bolhaar, ik ga ervan uit dat u dat daadwerkelijk meent en dat u ook namens uw drie collega’s spreekt.

Echter, nu breng ik u en uw collega’s op de hoogte van een naar mijn mening veel ernstiger kwestie, zijnde de verklaringen van Faek Mustafa. Laat mij de belangrijkste elementen van zijn verklaringen nog even voor uw College samenvatten:

Ik was ongewild getuige van de moord op Marianne Vaatstra. De moordenaar is mijn toenmalige vriend Ali Hassan. De moord vond plaats in een caravan op het AZC. De eigenaar daarvan heb ik ook geïdentificeerd. Marianne is daar gekomen via de auto van Ludger Dill, een met de eigenaar van de caravan bevriende Duitser. Ik heb dit alles verteld aan de politie op de dag van de moord (1 mei 1999). Ik heb dit ook de volgende dag verteld aan mijn toenmalige vriend Rida Hashimi. Sindsdien hebben ik en Rida Ali nooit meer gezien. Onze vriend Ali was niet de man die in Turkije werd gearresteerd. Met andere woorden het rapport Ali H. is onjuist.

Nu zeg ik, Wim Dankbaar, daarbovenop: De moordenaar Ali Hassan heeft een vrijgeleide gekregen van Joris Demmink en Harm Brouwer (uw voorganger).

Verder zegt Faek dat hij dit best wil verklaren als hij opgeroepen wordt als getuige onder ede door mij. Hij noemt het “een belangrijke zaak”.

Schrikt u daar ook van, edelgrootachtbare mijnheer Bolhaar? Vinden u en uw collega’s dat niet een veel ernstiger aantijging dan dat Joris Demmink minderjarige jochies heeft verkracht? De hoogste ambtenaren van Justitie die de verkrachters en moordenaars van een minderjarig meisje in de meest geruchtmakende moordzaak ooit, een stiekeme vrijgeleide gaven? En er uiteindelijk een onschuldige veeboer voor ophingen? Bent u het met mij eens dat een dergelijke aantijging zo snel mogelijk de wereld uit moet? Bent u het met mij eens dat mijn verhaal en dat van Faek en Rida zo snel als mogelijk ontkracht moet worden? Moet daar niet heel snel klaarheid over komen? Bent u het mij eens dat het niet meer past om daarop niet reageren? Hoe rijmt u nu dat dat uw voorganger Mr. Harm Brouwer daar niet op wil reageren? In zijn speech “Zwijgen is zilver, spreken is goud” zei Harm nog dit:

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.

Ik ga afsluiten. Wij leven in een tijdperk, waarin de noodzaak van openbaarheid voor het OM alleen maar groter wordt. Willen wij onze taak goed kunnen uit oefenen, dan moeten we wel open zijn. We moeten duidelijk maken waar we voor staan en, waarom wij bepaalde beslissingen nemen. Die openheid is niet altijd een vanzelfsprekendheid voor ons. We hebben nu eenmaal de neiging om vanwege het onderzoeksbelang de kaarten tegen de borst te willen houden. Bovendien hebben wij ook de plicht om de persoonlijke levenssfeer van de bij de strafrechtspleging betrokken burgers te beschermen. Toch is er ook met die belangrijke beperkingen meer ruimte voor openheid en die ruimte moeten we gaan benutten. Misschien is het een idee om een voorbeeld te nemen aan Moeder Teresa van Calcutta. Ook zij had enige schroom om de media goed te bedienen. Zij zei daarover: “ik maak nog liever een leproos schoon, dan dat ik de pers te woord sta”.

Toch stapte ze over haar aversie heen en haalde de media binnen. We kunnen moeilijk volhouden, dat dat haar missie geschaad heeft.

Als het gaat om het uitoefenen van een publieke taak is het juiste spreekwoord: zwijgen is zilver, spreken is goud.

Nu laat hij via zijn secretaris Hilde Bos het volgende weten:

Geachte heer Dankbaar,

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail.

Vriendelijke groet,

Hilde Bos

Is het juiste spreekwoord ook voor u en uw College: zwijgen is zilver, spreken is goud?

Met hoogachtende groet,

Wim Dankbaar

PS: Edelgrootlachtbare heer Otte, ik zal dit bericht ook naar uw dochter Daniella sturen. Die is van dezelfde leeftijd als mijn kinderen. Als u haar een beetje volgens de nederlandse normen en waarden heeft opgevoed, dan zegt zij toch ook: Get real, Pa! Dit mag je niet onder het tapijt houden!  Jij hebt nu de verantwoordelijkheid! Oh, wat vind ik die Faek dapper! Of bewijs dat die fantast Wim Dankbaar ongelijk heeft en maak hem helemaal af! 

 

 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Een reactie op Edelgrootachtbaar College,

 1. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Otte, M. (PAG Den Haag) [mailto:m.otte@om.nl]
  Verzonden: vrijdag 28 april 2017 14:59
  Aan: Wim Dankbaar
  Onderwerp: Gelezen: RE: Rapport Ali H.

  Uw bericht

  Aan: Otte, M. (PAG Den Haag)
  Onderwerp: RE: Rapport Ali H.
  Verzonden: vrijdag 28 april 2017 14:52:53 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlijn, Bern, Rome, Stockholm, Wenen

  is gelezen op vrijdag 28 april 2017 14:58:37 (UTC+01:00) Amsterdam, Berlijn, Bern, Rome, Stockholm, Wenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s