Beste Harm Brouwer,

Wat ben jij nu voor laffe zak? Waar blijf je nu met je open verantwoording?

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.

Zeg Harm, ik beschuldig jou en je pedofiele maat Joris Demmink van het stiekem wegsluizen van de moordenaar van Marianne Vaatstra.

En dan zeg jij:

Geachte heer Dankbaar,

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail.

Vriendelijke groet,

Hilde Bos

Waarom wil je niet reageren, Harm? Waar is nu je open verantwoording? Let me make it once more clear: Je bent samen met Joris Demmink verantwoordelijk voor het stiekem wegsluizen van Ali Hassan, de verkrachter en moordenaar van Marianne Vaatstra. Je bent eveneens verantwoordelijk voor de 18 jarige leugen en de onschuldige detentie van Jasper Steringa!

Waarom wil je niet reageren, Harm? Is mijn beschuldiging niet ernstig genoeg? Was dit nou een fout of moedwillig bedrog onder jouw verantwoordelijkheid? Dat is toch grappig, Harm? Ik kan jou en Joris openlijk beschuldigen van het stiekem wegsluizen van Ali Hassan, en dan zeg jij (via je secretaresse): Ik wil niet reageren!

Waarom dan niet, Harm? Kun je niet zeggen dat het allemaal niet waar is wat ik beweer? Kennelijk niet toch? Dat is toch raar, Harm? Je zou toch gewoon kunnen zeggen dat het allemaal onzin is wat ik zeg? Durf je dat niet?  Omdat je dan zou liegen? Je blijft een jurist, nietwaar? Je wilt niet betrapt worden op een leugen. Je kunt alleen maar zeggen dat je niet wilt reageren.  En dat op zo’n ernstige beschuldiging! Nog eens jouw citaat:

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.

Beste Harm, voor mij ben je de vleesgeworden corruptie van de Staat der Nederlanden! Je bent nog erger dan Joris Demmink!

Wanneer durf je mij eens aan te klagen voor deze openlijke statements? LAFFE, HYPOCRIETE, CRIMINELE ZAK! Zo stoer ben je niet toch?

Mvg

Wim

PS: Hilbrand Nawijn en Rita Verdonk, Jullie zijn ook het toonbeeld van verloochening! Trots op Nederland, Rita? De wet geldt niet voor iedereen? Je hebt zo prettig  samengewerkt met Joris?

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Beste Harm Brouwer,

 1. Hey Geen02,
  Blijf je me nu ontlopen? We waren gebleven bij een lesje logisch redeneren… 😉

 2. Pingback: Eindtijdsignalen en andere opvallende berichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. Wim Dankbaar zegt:

  De klassieke media zijn dus bepaald in de minderheid. Sterker nog, het OM is op het internet blijkbaar niet mínder belangrijk voor de nieuwsvoorziening over het OM dan de gevestigde journalistiek. Of om het anders uit te drukken: ook wij behoren tegenwoordig tot de media.

  Deze kleine verkenning op het internet bewijst ook, dat het gezag van een procureur-generaal inderdaad niet meer vanzelf spreekt. Een aantal nieuwssites komt met het bericht van vorig jaar, dat tachtig procent van de Nederlanders mijn ontslag zou willen Op één van de weblogs kan men aanklikken of ik moet aftreden. De stand deze week: 92,17% is voor. Overigens hartelijk dank aan het adres van die negen mensen, die mij het voordeel van de twijfel gunnen!

  En op de namaaksite van NRC-Handelsblad word ik door de maker, een schijnbaar ontevreden oud-medewerker van die krant, aangemerkt als Super-PL, waarbij PL voor ‘pathologische leugenaar’ staat.

  Veel horizontaler moet het niet worden!

  Ik zei al, dat volgens mij de interesse in de verhoudingen tussen de media en het strafrecht mede te maken heeft met de openbaarheid die inherent is aan de strafrechtspleging.

  Om mij tot mijn éigen organisatie te beperken, waarom hecht het huidige OM zo aan openbaarheid?

  Uiteraard gelden ook voor ons de gewone eisen van openheid als voor ieder ander overheidsorgaan in een democratische staat. De volksvertegenwoordiging moet immers zicht hebben op de wijze, waarop overheidsorganen zich van hun publieke taak kwijten.

  De noodzaak voor het OM om openheid te betrachten, gaat echter veel verder. Uitgerekend wij, die het gedrag van anderen beoordelen en kwalificeren en daar zo nodig een straf voor eisen, dienen door middel van openbaarheid verantwoording af te leggen, althans ons toetsbaar op te stellen voor de buitenwereld. Het gaat daarbij niet alleen om de uiteindelijke uitkomst van een strafzaak, maar ook om de vraag of de regels aan de hand waarvan de zaak is onderzocht, keurig zijn toegepast. Willekeur is zéker zo funest voor het vertrouwen in de strafrechtspleging als het gevoel, dat een beslissing onjuist is.

  Vergeet in dit verband ook niet, dat het openbaar ministerie monopolist is op het gebied van vervolging. Wij zijn de enige instantie, die iemand voor de strafrechter kan brengen. Dergelijke macht schept verplichtingen binnen een samenleving. Het is aan het OM om zichtbaar te maken, waarom het in dit verband de keuzen heeft gemaakt, díe het heeft gemaakt. Dat geldt net zo goed voor een beslissing om wél te vervolgen, als om níet te vervolgen. Het OM moet zichtbaar maken op welke wijze het invulling geeft aan het algemeen belang. Als het OM geen openheid van zaken zou geven, laadt het in ieder geval de verdenking van willekeur op zich.

  En ten slotte: wij moeten met ons handhavende optreden potentiële wetsovertreders ervan weerhouden om in de fout te gaan. Gelet op het brede scala aan normen, die wij hebben te handhaven, behoort heel Nederland tot onze doelgroep. Dat betekent, dat onze boodschap bij een publiek van zestien miljoen mensen terecht moet komen. Dat kunnen wij niet zonder de media, hetgeen nog een reden te meer is, waarom het OM transparantie aan de dag moet leggen.

  Openbaarheid is voor ons geen keuze, maar een essentiële bestaansvoorwaarde. Wij kunnen onze taak alleen dan uitoefenen, wanneer wij naar buiten gericht zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s