OM Rapport Ali H. debunked (deel 2)

Dit is een vervolg op deel 1. Als u net binnenkomt als lezer, leest u dan eerst deel 1.

Een beschrijving van de twijfels over de aanhouding van de juiste Ali en de resultaten van het onderzoek daarnaar. Conclusie: Er zijn geen aanwijzingen die er op duiden dat in 1999 de verkeerde Ali is aangehouden. 

Hier ziet men reeds de hand van de copywriter die vanuit een goed reclamebureau ingehuurd zou kunnen zijn. Nog voordat de argumentatie ter overtuiging wordt aangevangen, wordt de lezer al voorbereid op de conclusie die getrokken moet worden.

Hoe Ali klein en dik werd.

Het is Koninginnedag en feest in Kollum. Tussen half twaalf en twaalf uur ’s nachts verlaat een groepje asielzoekers het terrein van azc De Poelpleats. De mannen gaan stappen in het dorp. Tegen vier uur ’s nachts komen de asielzoekers terug. Alleen Ali Hussein Hassan (26) is er niet bij, herinneren de twee bewakers zich de volgende dag. Hij is vertrokken.

Ook hier wordt weer geveinsd dat het om één verdwenen asielzoeker (Ali) gaat. Terwijl het toch echt om twee verdwenen asielzoekers ging. Een moordverdachte en een “getuige”. Welnu, ik zal net als die copywriter, de conclusie alvast maar verklappen: De tweede verdwenen asielzoeker is niemand minder dan de eerder genoemde Feik Mustafa, de vriend van Ali H. Echter, deze is inderdaad wel teruggekeerd op het AZC, maar 2 dagen later, op maandag 3 mei 1999, stiekem door Justitie zelf weggesluisd. In navolging van zijn dikke, kleine vriend Ali Hassan. Want deze is reeds dezelfde zaterdag van de moord via het grenshospitium Amsterdam het land uitgesmokkeld naar Noorwegen.  Omdat de stiekeme wegsluizing van twee moordverdachten natuurlijk een kolossaal ambtsmisdrijf is, moet er uiteraard ook gelogen worden, met name in dit rapport, om dit misdrijf onder de pet te houden.  Justitie weet dus zelf als geen ander hoe de twee “voortvluchtige Irakese asielzoekers” verdwenen zijn.  Hopelijk begint u dan ook een beetje te begrijpen dat de hele trucendoos open moest om dit misdrijf 13 jaar onder de pet te houden? Tot en met de veroordeling van de eenzame blanke dader Jasper Steringa, van wiens “bekentenis” niets klopt, maar  desondanks niets liever wil dan zonder hoger beroep een zo lang mogelijke gevangenisstraf krijgen, na 13 jaar zijn mond te hebben gehouden om diezelfde straf te ontlopen.

Als de beveiligers de volgende dag weer op hun werk verschijnen, horen zij dat Marianne Vaatstra (16) uit Zwaagwesteinde die nacht nog geen 2 kilometer verderop in een weiland is verkracht en vermoord. Van collega’s die dagdienst hebben, vernemen zij ook dat Ali Hussein Hassan die dag nog niet is gezien. Het personeel meldt dit bij de leiding van het asielzoekerscentrum. ,,Gelet op het tijdstip van verdwijnen. In deze nacht werd immers Marianne Vaatstra vermoord’’, vertelt een van de beveiligers.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht belt hij in juni 1999 de Friese recherche. ,,Op een zeker moment had ik de indruk dat onze informatie niet bij de politie kwam. Ik besloot toen dit voorval zelf te melden bij het onderzoeksteam’’, verklaart de bewaker op dinsdag 6 juli 1999. Dat is voor de politie aanleiding om Ali Hussein Hassan op te sporen.

Dus in juni 1999 , ruim een maand na de moord, komt justitie pas tot de bezinning om Ali Hussein Hassan op te gaan sporen? Eenvoudig omdat slechts één beveiliger aandringt op de informatie dat Ali al een maand, exact sinds de dag van de moord, verdwenen is? Dus wij moeten geloven dat Justitie dit zelf nog niet wist? Wij moeten geloven dat niemand anders van het AZC, zoals bijvoorbeeld directeuren Nettie Groeneveld en Louis Uijl, dit nog niet hadden gemeld? Wij moeten ook geloven dat Justitie zelf niet had gechekt welke asielzoekers sinds de moord verdwenen waren? Ondanks dat de hele Kollumse gemeenschap schreeuwde dat de moord hoogstwaarschijnlijk door asielzoekers was gedaan?

Luidruchtig

Rechercheurs horen verschillende asielzoekers en laten hen twee foto’s zien: de opsporingsfoto (pasfoto) van Ali Hussein Hassan en een groepsfoto waar hij ook op staat. In ieder geval acht van de gehoorde asielzoekers herkennen de man die op de foto’s staat als Ali Hussein Hassan.

Hier wordt de argeloze lezer bekogeld met een knalharde leugen dat de opsporingsfoto een “pasfoto” zijn. Daarmee wil men ongetwijfeld de schijn wekken dat deze foto uit het AZC of IND dossier van Ali Hassan komt. Niets is minder waar, want de dossiers van Ali Hassan en Feik Mustafa zijn meteen na de moord verdonkeremaand. Justitie had tijdens de zogenaamde opsporing van Ali Hassan helemaal geen dossierfoto’s omdat die dossiers reeds vernietigd waren. De zogenaamde opsporingsfoto (volgens dit rapport een pasfoto) is niets minder dan een uitsnede van een groepsfoto die door één van de AZC beveiligers (Jacob) in de bar van het AZC is genomen. Dit is de originele kleurenfoto waar het om gaat:

Let u rechts op de foto op de schouder en hand van andere personen. Het gaat dus om een groepsfoto, niets meer dan een sociaal kiekje tijdens een feestje in de bar van het AZC. Zeker geen officiële dossierfoto, laat staan een pasfoto. In feite is dit ook niet helemaal de originele foto, want de foto is door Justitie bewerkt en verticaal uitgerekt, om Ali’s dikke kop meer te laten lijken op de lange slanke Ali die in Istanbul werd gearresteerd. De originele foto is in 1999, niet door Justitie, maar door waarheidsstrijders aan Peter R. de Vries toegespeeld. Deze liet hem vervolgens in zijn TV programma zien aan het publiek. De zogenaamde opsporingsfoto waar Justitie mee werkte, is dus niets meer dan een kopie van het TV scherm van Peter R. de Vries.  Hier is de zogenaamde Justitie opsporingsfoto van Ali:

In de tekst eronder ziet men dat de foto “created” is op 30 augustus 1999 en dat de “credit” gegeven wordt aan omroep SBS6 (van Peter R. de Vries).  Hieruit blijkt dat Justitie zelf geen foto van Ali had of  deze in elk geval niet wilde publiceren. Want uiteraard had Justitie wel foto’s van Ali uit zijn dossiers, maar die dossiers zijn meteen na de moord, samen met Ali zelf, “zoekgemaakt”.

Als u goed kijkt, ziet u dat het SBS6 logo links boven door Justitie is “weggepoetst”. Bovendien is de originele kleurenfoto zwart/wit gemaakt en zijn de schouder en hand van andere personen weggesneden. Als klap op de vuurpijl zijn er lichtjes in Ali’s ogen (pupillen)  aangebracht, alsof er flitslicht is gebruikt.  Allemaal photoshop-werk om de foto meer op een “pasfoto” uit een dossier te laten lijken, zodat u gelooft dat Justitie in dit rapport de waarheid vertelt.

Stay tuned voor deel 3.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

7 reacties op OM Rapport Ali H. debunked (deel 2)

  1. Wim Dankbaar zegt:

    Mijn prachtige, slimme dochter is ingeloot voor studie Geneeskunde!

  2. N.E. Derlander zegt:

    Net als haar grootvader, begrijp ik. Van harte!

  3. Gefeliciteerd Eva! Een goed stel hersenen zit blijkbaar in de familie. Wordt jij de volgende top-KNO-arts?

  4. Kuyeko zegt:

    Dit is bijzonder nieuws! Van dit soort nieuwigheden kom ik nóg meer in blijdschap! Gefeliciteerd Eva!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s