Proces tegen de Staat over moordzaak Marianne Vaatstra

Persbericht: Proces tegen de Staat over moordzaak Marianne Vaatstra

Wim Dankbaar is een onderzoeker en publicist die al jaren stelt dat de moordzaak Marianne Vaatstra een doofpot is van Justitie. Hij meent dat het Friese meisje is vermoord door asielzoekers in een caravan op het toenmalige AZC, niet in het weiland waar haar lichaam werd gevonden, derhalve ook niet door de veeboer Jasper S. die in 2013 voor de moord werd veroordeeld.

Dankbaar deed ook decennialang onderzoek naar de moord op John F. Kennedy. Zijn documentaire film I killed JFK zal deze zomer in Amerikaanse bioscopen te zien zijn.  Op zijn weblog publiceert Dankbaar regelmatig over zijn bevindingen. Spil voor zijn controversiële stellingen is dat hij beschikt over verklaringen van getuigen, één van een destijds 15 jarige asielzoeker die stelt dat hij ongewild getuige is geweest van de moord, dat deze is gepleegd door ene Ali Hassan en dat hij dit op de dag van de moord reeds aan de politie heeft verklaard. De jongen werd destijds verhoord als verdachte. Ook zegt Dankbaar te beschikken over een getuigenverklaring van een man die Ali Hassan een lift heeft gegeven naar een huuradres in Leeuwarden.

Ali Hassan was sinds de moord niet meer teruggekeerd op het AZC en had Marianne kort voor haar dood met een keeldoorsnijdend gebaar bedreigd. Daarom werd hij aanvankelijk als hoofdverdachte aangemerkt en internationaal gesignaleerd. Hij werd uiteindelijk in oktober 1999 aangehouden in Istanbul. Een DNA test pleitte de man vrij omdat het niet overeenkwam met het daderspoor.

Dankbaar stelt echter dat dit een heel andere Ali Hassan was. Dit wordt door al zijn getuigen bevestigd. Hij spreekt van een bewust bedrog van Justitie om de juiste Ali Hassan uit te sluiten. Die is volgens Dankbaar direct in het weekend van de moord heimelijk door Justitie zelf het land uitgezet. De 15 jarige getuige werd overgeplaatst naar een ander AZC en kreeg later een verblijfsvergunning. De ambtenaren die Dankbaar hiervoor met name verantwoordelijk houdt, zijn Joris Demmink en Harm Brouwer, respectievelijk de voormalige hoogste functionarissen van Justitie en het OM. Tijdens de moord waren zij nog directeur-generaal Vreemdelingenzaken en hoofdofficier van Friesland.

Dat bepaalde personen de publicaties van Dankbaar niet in dank afnemen, is wel gebleken. Zo moest hij al meermaals terecht staan.  Het OM vervolgde hem onlangs voor smaad jegens de voormalige eigenaar van de caravan waarin de moord gepleegd zou zijn. Dit leidde tot een veroordeling van 3 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een schadevergoeding aan de eiser van 10.000 euro. Dankbaar heeft hoger beroep aangetekend onder meer omdat de rechtbank weigerde om getuigen te horen die zijn verhaal zouden bevestigen.

Ook in de media komt Dankbaar er niet best vanaf. Zo werd hij al een idioot, een vieze leugenaar en een complotdenker genoemd. Dankbaar zelf vindt zich een nobele klokkenluider die zijn burgerplicht doet door in het algemeen belang een zeer ernstige misstand bloot te leggen. Recent publiceerde hij een open brief aan de Tweede Kamer.

Hij kondigt nu aan een proces tegen de Staat der Nederlanden te zullen beginnen waarin hij om voorlopige getuigenverhoren zal vragen van onder meer de heren Demmink en Brouwer en de getuigen die hem eerder door de rechtbank geweigerd werden. Dankbaar meent dat hij rechtstreeks benadeeld en geschaad wordt door een OM dat volgens hem van het begin af weet dat hij de waarheid vertelt, in elk geval de heren Demmink en Brouwer.   Daarmee is wat Dankbaar betreft elk proces tegen hem onrechtmatig geweest en is hij belanghebbend slachtoffer van de Staat geworden geworden, die in zijn eer en goede naam is geschaad, alsmede financiëel.  Hij heeft de heer Brouwer, nu voorzitter van de Commissie toezicht op de Veiligheidsdiensten, al op de hoogte gesteld van zijn plannen.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in John F. Kennedy, Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

8 reacties op Proces tegen de Staat over moordzaak Marianne Vaatstra

 1. Jeroen zegt:

  Wim, begin te vermoeden dat je de verklaringen vervalst hebt en Faek onder druk zet om te verklaren zoals jij en Hans Maurice willen. Anders worden jullie heul boos. Gezien het feit dat je eigenwijs bent zal je niet de niet ontvankelijkheid van het OM vorderen, vervolgens zal het Hof jou ook de getuigen niet laten horen waarna jij begint dat iedereen corrupt is.

 2. Ha, eindelijk het offensief! Zalig pasen!

 3. Wim Dankbaar zegt:

  Beste Jeroen,

  Ik begin te vermoeden dat je niet alles tot je neemt. Anders begrijp ik je rare vijandige reacties niet. Luister nog even naar dit gesprek:

  Hoor jij daar een Faek die meent dat Hans een valse verklaring heeft opgesteld en zijn handtekening heeft vervalst?

  Ik hoor een nogal timide Faek die heel vriendelijk is tegen de man die zijn verklaring en handtekening heeft vervalst. Een Faek die een afspraak gaat maken met Hans, Wim en een advocaat.

  Ik hoor een Faek waar ik medelijden mee heb. Een Faek die niet goed weet wat hij moet doen en wat het meest in zijn belang is. Een Faek die niet begrijpt dat ik de enige ben die hem dat kan uitleggen.

  Als je iets nuttigs wilt doen voor mij Jeroen, schrijf dit gesprekje dan even voor me uit. Dan landt het kwartje wellicht voor jou ook beter.

  Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s