Email aan Harm Brouwer (2)

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 6 april 2017 12:55
Aan: ‘info@CTIVD.nl’
Onderwerp: RE: Proces tegen de heren Brouwer en Demmink

Geachte mevrouw Bos,

Kunt u mij bevestigen dat u onderstaande email aan de heer Brouwer heeft doorgestuurd? En of de heer Brouwer nog steeds de policy aanhangt om niet te reageren? Het komt mij nogal opmerkelijk voor gezien zijn uitlatingen als hoogste man van het OM in onder meer zijn speech “Zwijgen is zilver, spreken is goud.”

https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@60548/zwijgen-zilver/

Ik geef u een aantal citaten:

“Vergeet in dit verband ook niet, dat het openbaar ministerie monopolist is op het gebied van vervolging. Wij zijn de enige instantie, die iemand voor de strafrechter kan brengen. Dergelijke macht schept verplichtingen binnen een samenleving. Het is aan het OM om zichtbaar te maken, waarom het in dit verband de keuzen heeft gemaakt, díe het heeft gemaakt. Dat geldt net zo goed voor een beslissing om wél te vervolgen, als om níet te vervolgen. Het OM moet zichtbaar maken op welke wijze het invulling geeft aan het algemeen belang. Als het OM geen openheid van zaken zou geven, laadt het in ieder geval de verdenking van willekeur op zich.

En ten slotte: wij moeten met ons handhavende optreden potentiële wetsovertreders ervan weerhouden om in de fout te gaan. Gelet op het brede scala aan normen, die wij hebben te handhaven, behoort heel Nederland tot onze doelgroep. Dat betekent, dat onze boodschap bij een publiek van zestien miljoen mensen terecht moet komen. Dat kunnen wij niet zonder de media, hetgeen nog een reden te meer is, waarom het OM transparantie aan de dag moet leggen.

Openbaarheid is voor ons geen keuze, maar een essentiële bestaansvoorwaarde. Wij kunnen onze taak alleen dan uitoefenen, wanneer wij naar buiten gericht zijn.”

“De praktijk toont, dat het OM de vrijheid van nieuwsgaring zeer serieus neemt. Het is al zeer zeldzaam, dat overwogen wordt om een journalist tot onderwerp van onderzoek te maken en dan wordt ook nog in de meeste gevallen besloten om toch de vrijheid van nieuwsgaring voorrang te geven boven de strafrechtelijke waarheidsvinding.

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.”

Dat is toch wel een beetje gek, mevrouw Bos, vindt u ook niet? Waar Harm Brouwer doorgaans zo hoog van de toren blaast over “actieve openheid en verantwoording”, gedraagt hij zich nu als een crimineel die zich beroept op zijn zwijgrecht. Of mag ik dat zo niet uitleggen? Nu hij zelf beschuldigd wordt van ZEER ERNSTIGE STRAFBARE FEITEN, (het beschermen van moordenaars en verkrachters, plus het voorliegen van de Nederlandse samenleving)  is hij stil en is de actieve openheid en verantwoording in geen velden of wegen te bekennen. Sterker nog, hij laat via u weten dat hij niet wil reageren. Als een bange wezel, die mij niet eens durft aan te pakken voor smaad jegens hem.  Terwijl hij weet wat ik hem aanwrijf. Wat een slapjanus ben je dan zeg! Een supercrimineel en aartsleugenaar, die zijn misdrijven ten koste van de samenleving  niet meer kan verbergen en daarom maar stil blijft. In feite dus een heel klein, min, laf en hypocriet mannetje. En het mooiste is nog dat deze manipulerende minkukel, rechter is  en ‘waakt’ over onze veiligheid als voorzitter van De Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Tsjonge jonge jonge, dat deed hij zeker ook toen hij het beest Ali Hassan stiekem wegsluisde in opdracht van zijn maat Joris Demmink. Waken over onze veiligheid! Wat een farce!

Met gepaste groet,

Wim Dankbaar

 

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 30 maart 2017 17:37
Aan: ‘info@CTIVD.nl’
CC: Hans Mauritz
Onderwerp: Proces tegen de heren Brouwer en Demmink

Geachte heer Brouwer,

Ik herinner mij nog goed uw lezing bij een boekpresentatie van hoogleraar Peter van Koppen in Amsterdam.  U wist toen reeds waar ik u van beschuldig samen met uw collega en vriend Joris Demmink, zijnde het stiekem wegsluizen van Ali Hassan,  de moordenaar van Marianne Vaatstra. Ik sprak u daarop aan. U zei: Leuk om je eens te ontmoeten, Wim! Maar vervolgens had u geen tijd om nader op de kwestie in te gaan.

Laat ik u eerst vragen waarom u het leuk vond om mij te ontmoeten. Is het niet eerder zo dat u mijn bloed wel kunt drinken?

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. Er is veel gebeurd. Ik heb bijvoorbeeld een u welbekende getuige gevonden die heeft verklaard dat hij op dezelfde dag van de moord op Marianne op het politiebureau te Buitenpost heeft verteld wat er precies gebeurd is. Dat Ali Hassan de moord heeft gepleegd, waar dat is gebeurd en wie er nog meer bij waren. Eén van de  andere betrokkenen die door getuige wordt genoemd, heeft mij nu aangeklaagd voor smaad, hetgeen in eerste aanleg tot een veroordeling van mij heeft geleid. Drie maanden gevangenisstraf in de strafzaak en 10.000 euro schadevergoeding in de civiele zaak.

Vervolgens is de getuige overgeplaatst naar een ander AZC. Ook dit staat vast. Tevens weet u dat de toenmalige AZC directeur Louis Uijl heeft verklaard dat deze opdracht tot overplaatsing in opdracht van de Driehoek is gebeurd. Het belangrijkste lid van deze Driehoek was u, als hoofdofficier van het parket Leeuwarden, dat het onderzoek naar deze moordzaak onder haar verantwoordelijkheid had. Ook dit is bevestigd door de minister in antwoord op kamervragen.

Vraag 10

Wie was in de genoemde driehoek de verantwoordelijke hoofdofficier van Justitie tijdens de overplaatsing van F.M., naar verluidt op 3 mei 1999? Wie was in 2007 de initiatiefnemer tot het oprichten van het nieuwe 3D rechercheteam?

Antwoord 10

De verantwoordelijke hoofdofficier was destijds mr. H.N. Brouwer. Het Openbaar Ministerie Leeuwarden en de Korpsleiding politie Fryslân namen het initiatief tot het oprichten van het bedoelde team.

Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20112012-2969.html

Verder weet u dat er een verklaring is van Alexandra S.  die Ali Hassan dat weekend heeft moeten bewaken in het toenmalige Grenshospitium te Amsterdam. Onder uw auspiciën werd bovendien het “Onderzoek Al H.” uitgebracht door het OM, waar u toen in 2011 nog de hoogste man was. Dat dit rapport een aaneenrijging van leugens was, hoef ik u niet, juist niet u, niet meer te vertellen.

Het komt er dus op neer dat u en Joris Demmink als geen ander weten dat alles wat mij is overkomen, niets meer dan onrechtmatige procedures waren, misbruik van recht, macht en wat dies meer zij. Naast Ali Hassan zijn u en Demmink immers de misdadigers die veroordeeld en bestraft hadden/zouden moeten worden.

Ik zal daarom een procedure straten tegen u en de heer Demmink, alsmede de Staat der Nederlanden, waar u en Demmink destijds, en zeker later,  zeer hoge vertegenwoordigers van waren. Ik zal u daarin beiden als getuigen oproepen, net als ik dat zal doen in mijn hoger beroep tegen Wolfgang H. Dan mag u onder ede uitleggen wat er niet klopt, in plaats van uw secretaris te laten zeggen:

Geachte heer Dankbaar, 

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail. 

Vriendelijke groet, 

Hilde Bos 

Secretaris CTIVD

Met gepaste groet,

Wim Dankbaar

 

Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Verzonden: donderdag 6 april 2017 16:13
Aan: Chris Klomp (freelancer80@ad.nl)
CC: h.nijenhuis@ad.nl
Onderwerp: Wim Dankbaar neemt ex top ambtenaren Joris Demmink en Harm Brouwer de maat. Smaad in de ergste vorm!

Wim Dankbaar neemt ex top ambtenaren Joris Demmink en Harm Brouwer de maat. Smaad in de ergste vorm!

https://rechtiskrom.wordpress.com/2017/04/06/email-aan-harm-brouwer-2/

Daarover durf jij niet te publiceren, Chris, of wel?

Wim

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

6 reacties op Email aan Harm Brouwer (2)

 1. “zeker, zeker”… dat geeft garantie… 😉

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Verzonden: donderdag 6 april 2017 16:13
  Aan: Chris Klomp (freelancer80@ad.nl)
  CC: h.nijenhuis@ad.nl
  Onderwerp: Wim Dankbaar neemt ex top ambtenaren Joris Demmink en Harm Brouwer de maat. Smaad in de ergste vorm!

  Wim Dankbaar neemt ex top ambtenaren Joris Demmink en Harm Brouwer de maat. Smaad in de ergste vorm!

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2017/04/06/email-aan-harm-brouwer-2/

  Daarover durf jij niet te publiceren, Chris, of wel?

  Wim

 3. Wim Dankbaar zegt:

  Nee natuurlijk durft Chris dat niet, dan moet hij Brouwer en Demmink eerst om wederhoor vragen. En het woord wederhoor, dat kent Chris niet. Chris kent alleen maar de woorden: I lick your ass, no matter how criminal it is. Nothing is better than the taste of asses of people in power.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s